Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 17:02)

Lallo, každý máme strach nejen o sebe, ale hlavně o nejbližší. Já se zde třeba vypíšu, nebo si pustím dobrý film, možná bys mohla raděj kopírovat. :-). Protože ty zprávy na Seznamu nejdou doopravdy většinou číst. A já tam musím občas kouknout, ať vím co se děje...... prozradím.... mladí mají koupenou letenku do Jižní Afriky.... vidíš, také starost. Protože to tam během týdne může být.

Lalla (Čt, 27. 2. 2020 - 17:02)

Bianko, být může všude, já se spoléhám na jakési vyšší dobro, které si se vším poradí :)). V životě jsem se setkala s tolika hrůznými nemocemi...např. já miluji Indii. A setkání s uličkou, kde se nedaleko Brány Indie v Bombay shromažďují lidé nakažení leprou a já jak blbec jsem se mezi nimi poprvé ocitla, protože jsem tam zabloudila....hmmm. Hele, než poletí, tak už se bude vědět co a jak, letenku můžou vždy zrušit. Hůř jsou na tom letecké posádky, které prostě letět musí.

Lalla (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

Jinak pro vaši info, České aerolinie ode dneška zrušily lety do Soulu, Jižní Korey. Zdá se to být dobrá z práva, jenže Korean Air sem stále létá To jen proto, abychom se uvědomily, že věci a nějaká smysluplná opatření nejsou jednoduchá

falknew (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

„První půlka národa zuřivě nakupuje, protože se bojí pandemie a karantény. Druhá půlka národa zuřivě nakupuje, protože se bojí toho, v jakém stavu nechá první půlka obchody. Koronavirus - sen každého prodejce potravin,“

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

Podobně jsem byla naladěná u prezidenských voleb. Ten tlak médií poškodit Zemana! Bylo to odporné, až nelidské. Já Zemana nevolila, ale bylo mně ho líto.

.. (Čt, 27. 2. 2020 - 15:02)

mně řádí korunavir v peněžence a to přísahám, že nekupuju zásoby :( :-)

Lalla (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

No to mi povídej :))

Bianko (Čt, 27. 2. 2020 - 15:02)

Milunu uklidňuješ a sama jsi z každé zprávy vycukaná. Podívej na aktuální mapu a raduj se, že jsi ve střední Evropě

Návštěvník (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

To má být nějaká výhra střední Evropa když se to rozlézá všude? V Itálii to nedávno bylo taky takhle jako tady a najednou skokově takový počet nakažených.Cestuje se dál,do dvou týdnů to tu můžeme mít přesně jako v Itálii.Zdá se mi zde nejrozumější jen Bianka,Miluna a jeden anonym.Ostatní to zde moc zlehčujete.

Lalla (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

Návštěvníku, panika je to poslední, co nám všem pomůže. Navíc si nemyslím, že toto vlákno je nejvhodnější pro vážnou diskuzi o koronaviru. Promiň.

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

Promiň Lallo, ale když se sem nepíše čistě o Romech, je zde zvykem psát cokoli. Mně se docela teď líbí příspěvky falknew. Jestli si myslíš, že vytvářím paniku já, tvůj problém. Už jsem o tom psala. A jestli se sem píše vážně nevážně to také neovlivníš, akorát se ti to nemusí líbit. A nemusíš to číst. Promiň.

Lalla (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

Ale ne Bianko, nemyslela jsem to zle a už vůbec ne na tebe. Víš, já o tom nerada mluvím, ale podstatná část rodiny včetně mého manžela částečně i mě (ne nyní když jsem dlouhodobě nemocná) pracuje v provozu na letišti, hodně služebně cestuje atd. Manžel denně vystřídá několik respirátorů, protože prakticky stále pracuje s cestujícími. Navíc každým dnem se má mým nejbližším narodit mimino....No, není to jednoduché, věř mi, když víš jak moc jsme vystaveni nebezpečí. .... Jinak k falk new se přiznávám já, ale nejsem autor, jen jsem kopírovala

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 16:02)

Myslíš?
Ale tahle zpráva mě nazvedla ze židle a šla jsem si dokoupit rýži. :-) Nikomu není jedno co se kolem děje, to mi nevyvrátíš. Musím číst a vědět co se kolem děje. Jen flegmatikovi je to jedno. Jedno to ale nebude určitě seniorům, kteří si vemou poslední peníze a půjdou se zásobit potravinami. Protože podobné situace zažili. Já se hlavně neraduji, že žiju v téhle zemi.

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 15:02)

Stát má potravinové zásoby na 1,3 dne????
Tak kdo dělá tu paniku?

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 15:02)

Kancléř Mynář vycestoval do Pekingu. Mynář podle agentury Nová Čína vyjádřil v zastoupení prezidenta Zemana solidaritu s Čínou a ocenil „silná opatření“, která Peking přijal, aby zastavil epidemii nového typu koronaviru. Doufám, že si ho tam nechají, nebo při návratu přidají k té stovce lidí. U nás slunečno.....jdu se projít.

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 15:02)

:-)..........Tak vida. Pan Hamáček řekl panu prezidentovi, že Česko je na onen vir připraveno. Že umí číst myšlenky na dálku, jsem nevěděla. Já to, vím už dávno. Přece nedali těch 100 ? lidí zbytečně do karantény.

falknew (Čt, 27. 2. 2020 - 14:02)

"Jak uvedl dnes odpoledne na tiskové konferenci konané v protiatomovém krytu kroměřížské nemocnice její mluvčí, žádné nebezpečí nehrozí: „Personál plicního oddělení vyhodnotil situaci jako kritickou a jednal velmi pohotově. Hned jak se od pacienta dozvěděl podezření, poslal jej do čekárny a svolal krizovou schůzi všech členů oddělení. Po bleskovém konsiliu byl pacient odeslán na specializované oddělení do Uhreského Hradiště. Můžeme zároveň ubezpečit občany města Kroměříže, že žádná z našich sanitek není kontaminovaná, neboť v rámci karantény mu vrátný kroměřížské nemocnice půjčil dámské kolo zn. Favorit a svářečskou kuklu. Pacient je v průběhu jízdy monitorován. Naposledy byl spatřen pí. Boženou Kropáčkovou v okolí Otrokovic“. Mluvčí nemocnice rovněž dementoval zprávy, že konsilium trvalo tři hodiny, protože v kantýně došly lososové chlebíčky a zároveň uvedl, že ochranný oblek nosí do práce každý den, protože je trendy".

:D (Čt, 27. 2. 2020 - 15:02)

Tahle švejkovina je klidně možná. Záleží na EQ personálu :D

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 12:02)

Zase se opravuji, desatero se týká koronaviru, ale nic nezanedbáme, když budeme dodržovat rady i my. I když je ten brod daleko, jak někdo psal. Samosebou Milu do práce BĚŽ! :-D

bianka (Čt, 27. 2. 2020 - 12:02)

Milu, doopravdy nestresuj se. Pokud to bude u nás, republika je připravená. Vrátila jsem se z běžného :-) nákupu a zastavila se v lékarně pro acylpytin. Lékarnice mi sama nabídla roušku, přesněji Ústenku chirurgickou 3 vrstvou s balenímpo 2 kusech. :-) Prý už je jen pár kusů. Stálo to 37kč, tak jsem to koupila, aby měla radost. Možná jí použiju někdy doma. Na netu teď píšou : /clanek/nekaslat-do-ruky-a-vyhybat-se-lidem-cesti-lekarnici-vydali-desatero-ke-koronaviru. Tak si to desatero také přečtu.:-)) Desatero se týká preventivně nachlazených. Jo a nastálo vir nebývá. Proto se jmenuje vir. Přiletí, odletí. Jen převíruje kolem nás. Ale víš na co více zaměřuji? Na mytí rukou. Jak dojdu z venku, to jsem zvyklá. Ale myju si je důkladněji.:-)

Reklama

Přidat komentář