Recept na speciální česnečku, která zatočí s viry
Modifikovaná česnečka
4 porce
26 stroužků česneku (ve slupce)
2 lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce (1/4) organického másla
1/2 lžičky prášku kajenského pepře
1/2 šálku čerstvého zázvoru
2 a1/4 šálku nakrájené cibule
1 a 1/2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
26 stroužků oloupaného česneku
1/2 šálku kokosového mléka
3 a 1/2 šálku organického zeleninového vývaru
4 měsíčky citronu
Předehřejte troubu na 180 C. Umístěte 26 stroužků česneku do malé skleněné zapékací misky. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a posypte mořskou solí a promíchejte. Zakryjte zapékací misku těsně fólií a pečte česnek do zlatova a do změknutí, asi 45 minut. Promněte česnek mezi prsty, aby se uvolnily stroužky. Dejte stroužky do malé misky .
Rozpusťte máslo v těžkém velkém hrnci při středně - vysoké teplotě. Přidejte cibuli, tymián, zázvor a kajenský pepř a smažte, dokud cibule nebudou průsvitné, asi 6 minut. Přidejte pečený česnek a 26 syrových stroužků česneku a pečte 3 minuty. Přidejte zeleninový vývar, přikryjte a duste, dokud česnek nezměkne, asi 20 minut. Po dávkách rozmixujte polévku na hladké pyré. Dejte polévku zpět do kastrolu, přidejte kokosové mléko a přiveťe polévku k varu. Dochuťte mořskou solí a pepřem.
Do každé misky s polévkou vymačkejte měsíček citrónu a nechte si chutnat.
Polévka může být připravena jeden den dopředu. Uchovávejte ji zakrytou a v chladnu. Ohřívejte na mírném ohni za občasného míchání.
- Odpovědět
Pošli odkaz