Reklama

Existuje Bůh?

Velvyslanec (So, 4. 1. 2020 - 23:01)

K pronásledování nevěřících, to asi nebude křesťanství Rakato ;) .... Neboť tak Bůh miloval svět, že dal syna svého jediného aby žádný kdo v něj věří nezahynul, ale měl život věčný...Jezis říká: ,, Já jsem ta cesta, pravda i život, NIKDO nepřichází k Bohu Otci nežli skrze mne" ... Je to milostí, ne na základě skutků, stačí pouhá víra v Ježíše jakožto Božího syna a stačí říct, Bože pokud jsi prosím dej se mi poznat, odpusť mi každý hřích a přijď pane Ježíši do mého života, On to udělá, není to o církvi ale o Kristu, jakožto jediného prostředníka k Bohu....at jsi v jakékoliv situaci, Bůh Ti podává ruku pořád, je na Tobě zda ji podáš nebo ne, Bůh je gentleman, máš svobodnou vůli...

Rakato (Po, 6. 1. 2020 - 22:01)

Kulantní odpověď: Když křesťan udělá něco dobrého, je to křesťan jak vyšitý. Ale když křesťan udělá něco špatného, není křesťan. Jenže na tvém názoru, kdo je a kdo není křesťan nezáleží. Rozhodující je názor biskupa a celé té křesťanské mašinerie, končící v Římu. Takže když vojáci vyvraždili Katary, ti vojáci byli křesťané, neboť jim jejich biskup požehnal.

luci (So, 4. 1. 2020 - 23:01)

Ano , v hlavách miliard blahoslavených chudých duchem existuje celá škála bohů . Jedni bohové přicházejí , druzí odcházejí a tak je tomu od nepaměti . Spousta lidí do škol nechodí a spousta jich v těch lavicích jen čeká na oběd , takže kněžím všech náboženských směrů se daří .

Rakato (So, 4. 1. 2020 - 23:01)

Ateisté, bděte! Křesťané jsou nevyzpytatelní - dlouho pokorní a povolní, ale jakmile by jim přišel Kristus, tj. podvodník, který by se za něho vydával, mohou se začít chovat jako divá zvěř a vrátit se ke své dřívější oblíbené zábavě - k pronásledování nevěřících. Bože, ochraňuj nás před zdivočelými věřícíci! Krleš, Krleš, Krleš.

mima (Út, 7. 1. 2020 - 15:01)

Rakato, nemůžu tě dnes poslat na louku plné květin, protože sníh si tu louku teď nárokuje. Ale bylo tady jaro, léto i podzim a louka byla posetá květinami. Každá květina nesla svůj zápach, svou přirozenost a protože mezi nimi byly i takové, které měly bodláčí či byly jedovaté, nezatracujes celou louku, nezatracujes všechny květiny........Kolik lékařů je v našem státě, není to jeden ani dva, je to celý tým lékařu a protože mezi nimi se nacházejí i takoví, kteří zneužili své postavení, budeš zatracovat jejich kolegy, kteří vykonávají své poslání svědomitě? .....a co matky, kolik je jich na světě? Milióny. A protože jsou mezi nimi matky, které se o své děti nestarají, či je dokonce zavraždily, tak budeš podle toho posuzovat každou matku. A co vy muži, otcové, máte mezi sebou jen ty kteří poctivě pracují, živí a starají se o děti, rodinu?. .. ...A myslíte, že všichni ateisté jsou proti křesťanům a snaží se je umlčet ? Já mám sousedy v práci, kolem sebe lidí nevěřící a ti mi projevují respekt..........Rakato určitě najdeš mezi křesťany, věřícími, takové lidí nad kterými se můžeš pohoršovat, ale zkus teď hledat mezi nimi takové, které tě o něco obohatí, naučí v jejích přítomnosti se budeš dobře cítit. Myslíš, že nenajdeš? Víš kolik bylo, je a bude kolem nás takových věřících? Najdeš je mezi vědci, lékaři, učiteli i u prostého lidu..... Proč my lidé, vidíme chyby na člověku a tu krásu, dobro, které je v každém člověku a ještě i převažuje, nám uniká......

Rakato (Út, 7. 1. 2020 - 17:01)

Určitě najdu mezi křesťany hodné lidi. -------------------------------------------------- Ale nevšimla sis, že řeč šla úplně o něčem jiném - o tom, že podle některých křesťanů není křesťan, který udělal něco zlého, křesťanem. Takže podle této jejich logiky jsou všichni křesťané dobří. Tato logika se ti zdá v pořádku? Anebo s ní nesouhlasíš? Nemlž a přiznej barvu.

Návštěvník (So, 4. 1. 2020 - 18:01)

Pánbíčkáři nejsou nadměrně slušní. Jsou to pokrytci často a často manipulují s jinými lidmi, lžou, používají záměrně demagogii. Nejsou ani o milimetr morálnější než nevěřící.

Návštěvník (So, 4. 1. 2020 - 17:01)

Boha si vymyslela církev, aby mohla lidem vymýt mozek a tím je ovládat.
Upřímně řečeno, pokud ale v něj věří někdo ještě teď, v 21. století, to už je kapitola sama o sobě.
Na druhou stranu lidé věřící v boha jsou pokorní, nadměrně slušní, zkrátka takové spíše submisivní ovce, které se dají snadno ovládnout.

Jíra (Čt, 16. 1. 2020 - 11:01)

Boha si nemohla vymyslet církev; mluví o něm jasně Ježíš Kristus, a v té době žádná církev neexistovala.

Rakato (Čt, 16. 1. 2020 - 14:01)

Pravda, normálně u lidí nejprve byly náboženské představy a až po nich se objevil šaman. A v případě Ježíše to neplatí. Tento tesař, vyhýbající se práci, kázal v naději, že se stane stejně významným židovským prorokem jako byl Ezechiel, Samuel nebo Daniel, ale byl tak radikální, že se mu Židé nejprve vysmáli, a pak ho popravili za pobuřování jako odpadlíka. ------ Jenže měl své nohsledy, kteří vyšli z jeho naivní a nerealizovatelné ideologie, doplnili ji, změnili, a stvořili z ní nové náboženství - křesťanství. Takže nejprve tady byla církev -Ježíšovi přívrženci, a až pak náboženství.

Rakato (So, 4. 1. 2020 - 17:01)

Tady se zjevně existenci boha nepodařilo prokázat (už zase) a proto diskuse skončila. Téma uzavřeno. A dobře tak.

Nona, Touha (Čt, 19. 12. 2019 - 15:12)

Proč vlastně spousta z nás věří v jakési transcendentno, posvátno, v něco co přesahuje naše životy......V něco co naším životům nedává ani tak smysl ale jakési opodstatnění abychom se z těch našich životů nezcvokli? .....Dovolím si citovat Václava Havla: V. Havel: „Existence je totiž pokušením a sváděním: strhává člověka do světa věcí, povrchů, shonu a starosti o sebe sama jako samoúčelu. A tím, že vyvolává iluzi zabezpečování cesty k bytí, vytváří existenci, jež vede člověka přesně v opačném směru: k nicotnosti, k nicotě, k nebytí. (...) Tím, že se člověk zříká transcendentální dimenze svého ´já´, zříká se paradoxu svého bytí. Ruší zásadní napětí, z něhož vyrůstá jeho existence, jeho subjektivita a koneckonců také jeho identita; rozpouští se v účelech a věcech, jež sám definoval a vytvořil: stává se mechanismem, funkcí, pachtěním, věcí, zmanipulovaný svou vlastní manipulací.“...…………...Co na ten citát (ne na jeho autora) říkáte?

Rakato (Po, 23. 12. 2019 - 14:12)

Havel byl neschopný dramatik, ekonomické embryo a americká vlezdoprdelka, a teď vidím, že i jako myslitel stál za starou bačkoru. ---------------- Přece základní životní zásada je sám se o sebe postarat. Na to není co kritizovat. A když lidé mají možnost svou existenci vylepšit dobrým nákupem, sehnáním pěkného zájezdu, posezením v kavárně, rádi to udělají. Zase - je to OK. ------------------ Je typické pro nadutého Havla, materiálně vždy skvěle zabezpečeného, že kritizuje lidský materialismus, kterému podle něho lidé dávají přednost před duchovnem. Mluvit jiným lidem do života, to Havel uměl. Ale když už tak preferoval duchovno, měl jít ostatním příkladem, a nechovat se jako děvkař. --------------------
Ale máš pravdu v tom, že lidé stále hledají smysl života a neuvědomují si, že žádný, shůry daný smysl neexistuje. Že každý člověk může dát svému životu smysl sám, anebo také nedat. Touha objevit smysl života vyplývá z lidské sebestřednosti - lidé si myslí, že v přírodě jsou výjimeční a že tady mají jakési poslání. (Což, jak se ukazuje, je nesprávný názor, protože je to člověk, který zemský ekosystém likviduje. I když možnost v tom je jeho výjimečnost.) Hodně za to může křesťanství, podle kterého se kolem člověka všechno točí. To primitivní kmeny v jižní Americe nebo na Sibiři věděly, kde je jejich místo, a dbaly na to, aby si prales nebo tundru nezničili. Se svým primitivním materialismem, který tak nebyl Havlovi po chuti, byli chytřejší, než pseudodramatik.

Nona (Po, 23. 12. 2019 - 15:12)

I děvkař může být idealista, i idealista může dělat chyby. Veselé vánočky, Rakato

Rakato (Po, 23. 12. 2019 - 16:12)

Děkuji za přání, Nono. Také přeji pěkné vánoce. A nezapomeň zamíchat salát.

Rakato (Po, 23. 12. 2019 - 15:12)

Tony,jsi průhledný jako celuloid.

Rakato (Po, 23. 9. 2019 - 14:09)

Celý problém s bohem spočívá v tom, že lidé se vždy snažili všemu rozumět. A když neměli racionální vysvětlení, tak si nějaké vymysleli, protože potřeba vysvětlení byla větší, než potřeba pravdy. A tak se zrodila celá ta menažerie pohádkových bytostí, jako je Meluzína, vodník, bludička. Ale protože tyhle zjevy stále nestačily na vysvětlení některých jevů, jako je stvoření světa nebo zlo mezi lidmi, lidé svoje představy zastřešili bohy. ------------------------------------------------
Bohové mezi sebou dlouho soutěžili, někteří se stávali mocnější, jiní slabší - to podle toho, jak se dařilo jejich vyznavačům. A pak přišli Židé, a přečůrali všechny, když vymysleli jediného boha, který je absolutní superman - stvořil vesmír, je vševědoucí, všemocný, vševědoucí. Ale to není konec příběhu, protože já jsem vymyslel nového boha - Hoburkana Pána, který nemá satana jako svého poskoka, na kterého svádí všechno, co se mu nepovede. Svět není černobílý, a tak můj Hoburkan je šedý. Na lidí se dívá s pohrdáním, protože vidí, že se na světě chovají jak idioti (např. se přemnožili, zničili už půlku planety, a svádí to na klimatické změny). A tak jim občas zvedne mandle. Asi tak.

Rakato (Ne, 18. 8. 2019 - 00:08)

Tento způsob Jehovy zdá se mi poněkud nešťastným.

Rakato (Po, 12. 8. 2019 - 17:08)

Šílení křesťané se dozvěděli, jak kočky ublížily ježíši (nakazili ho toxoplazmózou) a tak v Jeruzalémě zabíjejí každou kočku, na kterou narazí: https://www.lidovky.cz/svet/v-jeruzaleme-se-zahadne-ztraceji-kocky.A190809_160852_ln_zahranici_ele

Rakato (St, 31. 7. 2019 - 20:07)

Bohové u nás na Zemi nikdy nebyli, teprve přijdou ve formě umělé inteligence, která nám všem zvedne mandle.

Reklama

Přidat komentář