Reklama

Gamblerství

Pavel (Út, 16. 8. 2016 - 13:08)

Léčebna mi nic nezlepsila. Hrál sem pak zase. Do toho se o tom dozvěděli lidi od nás z vesnice. Ze sem byl v lecebne v Praze zavřeny. Bazéni mám občas. Píšu pres mobil komoli to slova. Někdy dost silna. To bazéni. Výplata jde na dluhy cela. Rodinu živí manželčině výplata. Ještě mám dluhy 300. Na necelé tři roky. Prohrál sem asi milion dvě ste. V tom auto a uspory. Drsný. Dělám ve fabrice za 14 tisíc. Žádná dovolena, kina, restaurace všechno na dluhy. Nemáme auto nic jen dum. Po rodičích zeny.
Žijeme jak žebráci. Je mi 46 a dělám za 14 a nemám nic. Kvůli blbosti.

Majitel mozku (Út, 16. 8. 2016 - 13:08)

JJ: ne že nevíš jak ale nechceš a to je rozdíl.

Pokud by jsi poslechl například pouze jedno základní opatření tak do herny nevlezeš protože nemáš za co - peníze pod ochranou. Ty se ale stydíš to někomu přiznat vid?

Ty rady jsou furt sejny aní nemá cenu tu čístl 100x diskuzi. Nic nového co neni popsáno například v maličké knížce od Nešpora (už jsem prohrál) tu nezaznělo a nezazní.

Nové jsou jen výmluvy proč to nejde. Proč nemůžu nikomu nic říc..proč nemůžu do léčení.. proč nemůžu chodit na AA... pořád dokola dokola dokola.

JJ (Út, 16. 8. 2016 - 11:08)

No, nejak proste nevim jak zavit. Drzim se treba den, tyden a potom zase vlezu do zamrdane herny

Lemog (Út, 16. 8. 2016 - 06:08)

Ahoj všem: dnes 338. den bez gamblu

Pavle vitej,

jak je to u tebe? Mas bazeni? dodržuješ nejaka pravidla? drzis se v pohode nebo prichazi slabe chvilky a musíš je resit a pomoci opatreni je překonáš? Podel se o sve zkusenosti, my jsme tady vestsinou neprosli léčebnou a každý dle svých individuálních opatreni vice ci méně uspesne zijeme se svoji zavislosti.

Když jsem zacal cist tuto diskuzi, bylo zde kolem 5000 prispevku, dnes za necely rok co tady prispivam je tady prispevku 7600 - pekne jsme s tim pohli, dalším, kteří budou cist tuto diskuzi celou to bude trvat, nez ji prelouskaji.
Ja ji cetl 3x - poprvezbezne, podruhe podrobneji, potreti téměř všechny příspěvky.
Naposledy jsem ji cetl v unoru, trvalo mi to vice nez tyden priblizne 8 hodin denne.
Stalo to za to, mozna a z budu mit potrebu se ke cteni opet vratim. Potreti jsem jiz kopiroval a ukladal pasaze, které me oslovily.
Pro me to byla a je velka pomoc,

Mirek Brno (Po, 15. 8. 2016 - 21:08)

Ahoj Abstinentko, super a máš můj velký respekt jak o v pohodě zvládáš. A každým dnem ta závislost slábne a slábne. Každý, kdo se rozhodne s touto nemocí bojovat je bojovník a zaslouží si obdiv. Vybrali jsme si bohužel jednu z nejsilnějších psychických závislostí, na kterou jsou i doktoři krátcí. Ano, dá se utlumit antidepresivy a sedativy, schovat se do nějaké země, kde je hazard zakázaný, ale vrátíte se domů a jste pod tlakem znovu. Někteří byli schovaní v zahraničí i přes deset let a přijeli a hrají znovu. Dokud tuhle nemoc člověk nevymaže z hlavy a nezmění myšlení, nemůže ji porazit. A porazit tak silnou nemoc vyžaduje velkou sílu. Vůli asi taky. Ale u mne ne, protože třeba já sám mám vůli slabou. A tím, že mi hazard vymazali z hlavy, tak sem od prvního dne ty skoro tři celé roky nezažil jediné bažení a vůli sem tedy netestoval.
Jinak přečíst tuhle diskuzi, kde je x tisíc vzkazů asi zabere dost času co?:)

Pavel (Po, 15. 8. 2016 - 21:08)

Také se držím. Skoro pul roku. Byl jsem v léčebně kdysi a pak sem zase prohrával. Teď se držím a tohle fórum mi hodně pomáhá. Děkuji.

Abstinentka (Po, 15. 8. 2016 - 14:08)

Ahoj vsem

Mirku Brno - ja mam za sebou vice jak 7 mesicu abstinence - rok je jeste daleko alepevne verim ze ho uspesne zdolam. Gratuluji tobe k temer 4 letum a Lemogovi za skoro rok - jste zde dobrym prikladem ze to lze a byli jste to vy, kdo mi dal velkou nadeji v zacatcich me abstinence.

Dnes semi to zda davno - prestoze je to jen par mesicu. Neusinam na vavrinech a stale citim pokoru. Je to vsak neskutecne osvobozujici ikdyz financni nasledky si jeste nejaky ten rok ponesu.

Vy co neverite a stale jste nesebrali odvahu - pustte se do toho, pocatky jsou krute (zvyk je zelezna kosile), ale vysledek stoji za to!

Silu do boje a abstinenci zdar
Hezky zbytek leta

Lemog (Po, 15. 8. 2016 - 12:08)

JJ,

a ty bys taky chtel nehrat? Uz jsi zacal podnikat pro to nejake kroky? Jake? Mas stanovena pravidla a optreni jako prototah kdyz to na tebe prijde?

Lemog (Po, 15. 8. 2016 - 11:08)

Pavlo, jsi schopna a ochotna s tim bojovat? Vis o tom, ze je to nemoc? V zacatku snazeni o abstinenci musi jit vse stranou, budes muset podriditt a prizpusobit sve soustredeni nad bsechny dosavadni stereotypni cinnosti.
Zacal jsem chodit a psat zde na doktorku, precetl jsem nekolikrat celou tuto diskuzi, chtel jsem se stat dalsim abstinujicim gsmblerem a motivovat ostatni, kteri se placaji v zacarovanem kruhu zavislosti. Muzu konstatovat, ze lze s timto svinstve uspesne svest bitvu a odmena je velmi sladka a osvobozujici v podobe abstinence.
Popis strucne tvuj problem, rodinne zazemi apod., vzdy se da zacit abstinovat, jsem spolu s nekolika dalsimi co zde chodi nebo chodili, zivoucim dukazem. Abstinujici gambler jiste nesmi usnout na vavrinech, osvobodit se od zavislosti a uzamknout ji do karanteny je tak skvele a i presto ze vsichni mame obrovske dluhy, bez gamblu je nadherne

JJ (Po, 15. 8. 2016 - 11:08)

Pavlo, nejde to ,nejdw.
Muzou zde psat co chcou, ale prestat proste nejde.
Ja sam bojuji z gamblem asi 7let a nepodarilo se me prestat. A to uz mam dluhy, nemam nic, byt,dum,auto, prosre nic a porad tam lezu a hraju.
Mam treba litr a stejne ho tam necham, nebo aspon 500, potom vyplata, ta vydrti cca 2-3 dny, co nepoplatim hnedka, to uz neklapne.
Proste gamvlwratvi je strasne.
Ale ,verim, ze jsou lide co se jim podarilo. Je jich ale malo.

pavla (Po, 15. 8. 2016 - 10:08)

Ahoj všem: dnes 337. den bez...Jak jsi to dokazal.potrebuji poradit.je mi ze me na nic :(

MIrek Brno (Po, 15. 8. 2016 - 10:08)

Lemogu, za necelý měsíc začneš druhý rok. Rychle to utíká v dnešní zrychlené době. Ale je to super a cítím, že se budeš držet v pohodě dál.
Chybí mi už jen 68 dní k tomu, abych začal 4. rok abstinence. Fakt to rychle ubíhá.
Co Abstinentka? Ty už budeš mít brzo také rok bez co? A i Tragik a Martin rok? A další třeba zatím pár měsíců, ale nastartuje je to také k těm rokům a desítkám let.

Lemog (Po, 15. 8. 2016 - 05:08)

Ahoj všem: dnes 337. den bez gamblu

Lemog (Ne, 14. 8. 2016 - 06:08)

Ahoj všem: dnes 336. den bez gamblu

Lemog (So, 13. 8. 2016 - 05:08)

Ahoj všem: dnes 335. den bez gamblu

Mirek Brno (Pá, 12. 8. 2016 - 19:08)

Petro, blízko máte Kroměříž. Na mejlu nebo telefonu Ti určitě poradí něco ve Zlíně.
PL Kroměříž, Oddělení 10B
Na oddělení probíhá strukturovaný terapeutický program pro patologické hráče.
573 314 233
E-mail: [email protected]
www.plkm.cz

Nicméně, přečti si mé zkušenosti s ambulantní léčbou a úspěšností léčení gamblerů v léčebně - blázinci.
Nejdůležitějším bodem a to extremně, je odstřihnout manžela od peněz. Samozřejmě, může si půjčovat od rodiny, kamarádů a od bank, nebankovních institucí - a to se dá ošetřit těžko pokud není v exekucích. Ale doma, v rodině, u kamarádů se to ošetřit dá.
Petro, myslím, že ten problém řešíš ještě v čas a dluhy tam nejsou nebo to není tak hrozné zatím. Ale bude se to zhoršovat a je třeba už teď postupovat tvrdě. Alkoholici, gambleři budou lhát do poslední chvíle, že s hazardem nemají žádný problém a někteří budou útočit i na své blízké, že jim křivdí. Je to nemoc. Bohužel, ale ničí i ty kolem bezohledného, sobeckého gamblera.

Lemog (Pá, 12. 8. 2016 - 18:08)

Milane,

3-4 mesic abstinence je docela rizikovy co se recidivy tyce. Hlavne ted nechtej vyhrat co jsi prohral, pokud jsi aspoň castecne cetl tuto diskuzi tak vis, ze to není mozne. Zrejme prijde bazeni a chut to jit zkusit - nesmis se nechat zlakat, jinak jsi v tom kolotoci znovu a napr po několika mesicni recidive zjistis, co jsi udelal za hloupost. Kazda koruna hozena do hazardu je předem ztracena, majitele heren se tvari, ze jsou privetivi dobraci cekajici az gamblerovi budou moci vyplatit vyhru...hahahaha - jsou si jisti, ze se gambler vrati zpet, vse nahaze zpatky do hazardu a ještě si třeba pujci na hru. Uz nechod hrat, radeji vynaloz svoji energii zde na diskuzi a popisuj sve pocity, postupy, opatreni apod. abys mohl motivovat další nešťastníky, kteří to tady třeba prave ted ctou

Lemog (Pá, 12. 8. 2016 - 18:08)

PetroH,

Uz nemusíš cekat, cas uz ukazal, ze tvůj manzel je docela tezky gambler. Ze tech 7000 není jeho ojedinela prohra je jasne a nikdy ti ve stavu mysli ve kterem se ted nachazi neprizna , kolik uz prohral.
Ze ho to urazi? Zbabelec, který si neprizna, ze je nemocny, jen aby před okolím nevypadal blbe.
Pokud o svém problemu nechce mluvit a jste manzele, okamzite si davej sve peníze bokem, jinak prohraje vse co mate a napujcuje si tolik,. ze to do konce života nesplatite.
Jina situace by byla, kdyby si priznal problém a chtěl ho resit. Je to ale zatracene tezka zavislost, gambleri se stydi priznat, ze prohravaji, všichni se tvari jako mistri světa ale všichni jsou v minusu. Maslim , ze se ještě budes divit az zjistis, kolik uz prohral. Nebude-li to chtit resit, utikej, neohlizej se, zachran si svůj život.

Milan (Pá, 12. 8. 2016 - 17:08)

Včera recidiva po skoro 4. Měsících co jsem držel zuby nehty. Chystam se na ty AG.

PetraH (Pá, 12. 8. 2016 - 15:08)

Ahojte všichni... já sama nehraji, ale domnívám se, že můj manžel ano. Z účtu mizí tisícikorunové částky, nepravidelně, manželovy odpovědi jsou nepřesvědčivé, nechce se o tom bavit. Vzpomněla jsem si, že na jedné z prvních schůzek, už ani nevím jak, jsme se jednou ocitli v herně. Tehdy tam nechal během snad čtvrt hodiny sedm tisíc. Odcházel s tím, že si je přijde vyhrát zpátky - a to řekl i obsluze. V tu chvíli jsem se za něj styděla, nechápala jsem... po tom, co jsem si "srovnala myšlenky", jsem s ním celou tuhle epizodu v klidu probrala. Zdůraznila jsem, že takovéhle chování od svého partnera nesnesu. Manžel všechno bagatelizoval, ale je pravda, že podobná situace už nenastala... tedy aspoň ne v mé přítomnosti. Na epizodu jsem zapomněla, ale teď se mi znovu vybavila… jinak si to mizení peněz nedokážu vysvětlit. Poraďte... jak mám postupovat, když manžel zapírá a nechce se o tom ani bavit s tím, že ho to uráží? Na jednu stranu si říkám, že musím počkat, že čas ukáže... na druhou mám ale strach, aby už nebylo třeba pozdě, hlavně co se týká peněz a majetku.
Nebo nemáte někdo zkušenost s nějakou poradnou nebo tak v okolí Zlína?

Reklama

Přidat komentář