Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

mima (Út, 5. 11. 2019 - 17:11)

Rakato, odbočuješ, téma bylo úplně o něčem jiném. Koukám, že ses úplně do toho všeho tak zamotal, že už ani sám nevíš oč mě obvinit, ještě abych se bála, že mě zavřou. Ale nebyla bych první ani poslední :-))))))))

Tony (Út, 5. 11. 2019 - 17:11)

On neví kudy kam a tak ti podsouvá věci, které netvrdíš.

Rakato (Út, 5. 11. 2019 - 17:11)

No tak promiň, ale psala jsi tak, že bys kvůli jakýmsi vyšším náboženským věcem klidně porušila trestní zákoník. Přitom se většina křesťanů chová podle Ježíšova: Co je císařovo císaři, co je božího bohu.", tj. dodržují světské zákony.

mima (St, 6. 11. 2019 - 07:11)

Nic takového jsem nepsala, že bych vůči náboženským věcem porušila zákon, jen si vymýšlíš. ........ Jsem slušný člověk, který dodržuje zákony, platí daně, nevyužíva sociální dávky ...........takže vůči mě má povinnost taky zákon mě chránit. Mám na své straně zákon i právo v dnešní době. ...... Mám právo svobodně se vyjádřit, svobodně se rozhodovat, dle svého svědomí a mé svědomí říká, že mám milovat svého bližního jak sebe samého a v tom je zahrnuté zlaté pravidlo, které je i v Biblí. "To co tobě není milé, něčín druhému " ...... Takže Rakato, tvá křivá obvinění se jen navyšují.

Rakato (St, 6. 11. 2019 - 15:11)

Zapíráš sebe samu. Jak dlouho bude trvat a zapřeš jako Petr i Ježíše?

Milan (Út, 5. 11. 2019 - 13:11)

Zdravím Mimo, ve mne již Otakarova argumentace vyvolává pouhý úsměv, jinak zachovávám a ctím tvou svobodu projevu. Tady je trochu zamračeno, ale za chvilku vyrážím na milé posezení. Včera jsem nožku cítil po té rehabilitaci o něco více než obvykle, ale dnes je to již dobré. Ona ta magnetická rezonance má přeci jenom něco do sebe :-). Měj pohodové odpoledne :-).

mima (St, 6. 11. 2019 - 08:11)

Dobré ráno Milane. On ten Rakato ani neví, že nám křesťanům dělá službu. Můžeme tady veřejně obhajovat Boží Slovo z jeho podnětů. A snad se tady aspoň někdo najde, kdo se zamyslí z toho podnětů nad svým životem. A pak taky může porovnat........Tak ty si ale pořád užíváš, děláš taky něco :-))))))) Dnes je stávka učitelů, tak u nás od včerejška už je veselo ( děti si užívají volná ) aby náhodou si někdo nemyslel že stávkují :-))) Tak ještě jednou a teď všem....☀ Dobré ráno ☀

Milan (St, 6. 11. 2019 - 12:11)

Hezký den Mimo. Otakarovo dětinské uvažování mě nebere, ale je fakt, že svým vystupováním upevňuje víru v rozumných lidech, neboť kdo vidí jeho provokace a charakter, ten se raději debaty s ním vyhýbá. Mě berou obohacující diskuse nebo setkání. Na tuto diskusi se můžeš dívat tak, jako když je ve společnosti nějaký stůl a ty si vybíráš k jakému typu lidí si sedneš. Z názvu zdejší diskuse je jasné o jaký typ lidí zde jde, jaký typ lidí se chce zde bavit. Ač nikdo kdo není podobného smýšlení sem nebyl zván, tak přeci jenom drzí, nevychovaní provokatéři sem nalezou a snaží se všemožnými prostředky narušovat pohodu a vzájemné sdílení. Když budeš sedět ve společnosti u stolu, budeš se dobře bavit a mezi vás přijde někdo, kdo je nevychovaný a drze začne narušovat přátelské posezení, i když jej napomeneš a řekneš, ať zůstane pokud se chce normálně bavit a nebo ať odejde pokud chce kazit náladu. A ten výtečník to vůbec nebere na vědomí a ještě si z druhých dělá blázny, že má svobodu se vyjadřovat neboť žijeme v demokracii, no co si o něm asi pomyslíš, a jak se asi jeví těm ostatním lidem u stolu. Pravděpodobně jej mají přinejmenším za nevychovance, a podle míry jeho drzosti za blázna. Tak se mě jeví Otakar, ale i ostatní, co sem chodí škodolibě provokovat, zlomyslně škodit. Tato diskuse se může považovat také za určitou místnost či domov, kde platí obdoba toho co jsem psal o posezení kolem stolu. Jinak nedělám nic, kromě úklidu, občasného vaření, čtení, procházek a koukání na zajímavé dokumenty a filmy. Jsem po dobu marodění u kluka v panelákovém bytě, abych to neměl daleko k nákupu a nemocnici, kam budu ještě devětkrát docházet na doléčovací procedury. Ještě, že mi po sádře napsali šestihodinové procházky, rozdělené na dopoledne a odpoledne. Takže se teď jen flákám a už se vážně těším až zase budu moc chodit do práce. Nechápu jak někoho může bavit pořád sedět u počítače, místo toho aby šel ven a nebo pokud je zdravý, aby něco dělal, měl koníčka a nějaké přátele. Nejsem zrovna nejmladší, ale žít způsobem jako někteří zde, to bych snad za živa umíral. Měj pěkný i zbytek dne :-)

Kydy (St, 6. 11. 2019 - 12:11)

Ježiš to jsou zase sluníčkové kydy, falešný moralismus. :)

Tony (Po, 4. 11. 2019 - 15:11)

Kromě toho Multinick osacrový má pravdu v tom, že věda je jen druh nejisté víry, pravědpodobnosti jsou subjektivní, to co pozoruje věda může být zmatené z matrixu, ani vědci nemusí existovat nebo mohou mít přeludy

Rakato (Po, 4. 11. 2019 - 16:11)

Myslím, že ses už tady představil dost, abych se tě zeptal: Máš vycházku z ústavu? Vždyť tento svůj blábol jsi napsal na mobil (nebo PC), který vymyslela věda. Ale možná, že jsi na tom tak, že i mobil považuješ za druh nejisté víry. Jinak řečeno - podle mě nemáš ani základní rozumové vybavení.

:) (Po, 4. 11. 2019 - 16:11)

hehe, Holywůd jede

Tony (Po, 4. 11. 2019 - 15:11)

http://www.osacr.----cz/2012/10/16/fyzikove-objevili-dukaz-ze-nas-vesmir-muze-byt-simulace/

Tony (Po, 4. 11. 2019 - 15:11)

"Tyto stránky jsou z větší části věnovány existenci nebo neexistenci různých bohů a kultů, které je obklopují. Jako ateistům nám víra v existenci nadpřirozených bytostí přijde pošetilá. Přesto snad existuje jedna výjimka; možnost která se mi jako fandovi science fiction zamlouvá a to tak že velmi. Je to možnost, že náš svět je počítačovou simulací.

Jistě znáte film Matrix. Realita totiž může být velmi podobná tomuto filmu s jedním drobným rozdílem. Neexistuje a v principu ani nemůže existovat žádný Neo, který by nám ukázal „skutečnost“. Ona ta skutečnost totiž může být zase jen další počítačová simulace. Filosoficko populární argument ve stopách té nejlepší scholastiky tvrdí něco v tomto smyslu:

Jakákoliv civilizace dostatečně inteligentní a velká může s nenulovou pravděpodobností vytvořit simulaci vesmíru. Takto vytvořených simulací může být více, než skutečných vesmírů, protože i v rámci těchto simulací mohou vznikat další simulace. Proto je daleko větší pravděpodobnost, že náš vesmír je taková simulace než realita.

4. října nahrál na Arxiv.org Silas Beane z Bonnské University článek Constraints on the Universe as a Numerical Simulation, který se touto problematikou zabývá a nachází cesty jak takovou simulaci identifikovat. Již dnes jsou vědci na základě kvantové chromodynamiky schopni simulovat malé kousky vesmíru o velikosti několika femtometrů (10^-15 m), které jsou nerozlišitelné od skutečnosti. Tato simulace vyžaduje zapojení těch nejvýkonnějších počítačů dneška. Je tedy pravděpodobné, že za několik let budeme třeba schopni simulovat prostor o velikost buňky.

Tento vědecký článek potom vychází z předpokladu, že každá počítačová simulace spojitých fyzikálních zákonů a reality musí být realizována pomocí diskrétní trojprostorové mřížky a jednotlivých časových kroků. V případě tohoto scénáře potom existují teoretické možnosti, jak takovou mřížku objevit a identifikovat. Vědci si položili otázku, jestli existují nějaké omezení, které by taková simulovaná mřížka kladla na naši realitu. Zaměřili se přitom na velmi malé oblasti prostoru a vysokoenergetické částice. Tvrdí potom, že jestliže mřížka existuje, potom musí existovat určitý limit, který nemůže energie částice překročit.

Ukazuje se, že takové omezení skutečně existuje a jmenuje se GZK – cutoff, což je teoretická horní mez, které mohou dosahovat energie částic kosmického záření. Toto omezení je velmi dobře prozkoumáno a jedná se o poměrně dobře vysvětlený jev. Beane s kolektivem ale vypočítali i některé další parametry, jimiž by se taková simulace musela projevit. Tvrdí, že

„Nejúžasnější vlastností takové simulace je, že úhlová distribuce těch nejenergičtějších částí by měla projevovat kubickou symetrii ve zbytku mřížky a tím se výrazně odchylovat od isotropie,“

Jinými slovy by se záření mělo snadněji šířit podél os mřížky. A to je měření, které jsme schopni provést i s pomocí současné technologie.

Celá teorie má ale samozřejmě i své slabé stránky. Každý hráč počítačových her chápe, že prostředí může být simulováno i pomocí zcela odlišných principů. Dalším problémem je, že abychom byli schopni mřížku změřit, tak její rozměr musí odpovídat právě rozměru GZK – cutoff, což je zhruba 10^-12 femtometru.

Každopádně mi přijde velmi vzrušující už jen představa, že je toto teoreticky možné prokázat. Dopady takového objevu by byly jistě velmi zajímavé i co se týče náboženství a ateismu. Těžko bychom se mohli považovat za ateisty, pokud bychom věděli, že náš svět je simulací spuštěnou v nějakém počítači neznámé civilizace. Stejně tak by tento fakt měl zajímavé dopady na obsah víry jednotlivých kultů a náboženství. Nemám sebemenší obavy, že by jim to v celku mohlo nějak uškodit. Naopak si dovedu představit celou řadu nových kuriózních sekt, které by nám přinášely mnoho veselých zážitků.

Nakonec bych se teda zeptal, pokud toto čte někdo od těch nahoře. Můžete mi vysvětlit, proč jste do té simulace museli aplikovat bolest zubů? Odpověďet můžete tady v komentářích. Děkuji"

Jirka (Po, 4. 11. 2019 - 18:11)

To se ti ale jenom zdá, kvůli nedokonalému poznání reality, obraz je částečný. Čerpáš jenom z toho, co vidíš kolem sebe, cos měl možnost poznat. Všimni si, že na utváření tvých představ má významný vliv kinematografie (filmy jako Matrix), nejde ale o skutečnost. Tu člověk zatím nezná. V Písmu není psáno "co oko nevidělo a ucho neslyšelo, co na mysl člověku nepřišlo" jen tak pro srandu králíkům. My jsme teď porušení a tak i porušeně vnímáme. Jsme kvůli tomu totiž v zajetí nevědomosti, lži a tmě díky hříchu. A právě cesta z toho je Ježíš Kristus, pravda, život, to světlo co září ve tmě.

Tony (Po, 4. 11. 2019 - 18:11)

Já přece mluvím jen o možnosti, nevím jak je pravděpodobná

Rakato (Po, 4. 11. 2019 - 16:11)

Tvoje fixace na matrix je ohromující a podobá se křesťanskému fanatismu. A sice hodně: Vybereš si ze všech teorií o světě jednu a vzdycháš na jedním dvěma důkazy pro ni. Kdyby tak vyšetřovali vraždy policajti (a je smutné, že i takto vyšetřují a uzavírají), pak by byl vrahem vždy první podezřelý. Proč? Protože policajtovi padl do oka, protože je po ruce, protože i proti němu je podezření. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jinak řečeno - fakta se dají vykládat různě, a dokonce sloužit jako důkazy i ve více teoriích. Měl bys přestat být trapný se svým prvoplánem a nastudovat si všechny teorie o světě, a až pak vybírat, která se ti zdá správná.

Tony (Po, 4. 11. 2019 - 15:11)

Kromě toho nějaké důkazy pro matrix už jsou, Jednak je tam říkám Brian Greene a jedna zde: "Fyzikové objevili důkaz, že náš vesmír může být simulace" na osacr.cz

Tony (Po, 4. 11. 2019 - 15:11)

I bez důkazů existovat může a nevím, jak je to pravděpodobné

Rakato (Po, 4. 11. 2019 - 15:11)

Když přistoupíš na hru bez důkazů, může existovat cokoliv, co si vymyslíš. Blázni to tak mají pořád.

Reklama

Přidat komentář