Reklama

Gamblerství

Abstinentka (Po, 21. 3. 2016 - 20:03)

Tipaci - promin ale myslim ze je to s tebou marne (budu moc rada pokud se mylim).
Misto aby jsi si priznal ze jsi gambler a rozloucil se s penezi a nasadil cestu abstinence, hledas duvody a potvrzeni ze vlastne gambler nejsi, hrajes pro odreagovani a je to jen pro zabavu. Snis o velke vyhre a spaseni.
Prvni krok je priznat si ze jsi gambler - jinak se bohuzel neodrazis z mista.

LUK. (Po, 21. 3. 2016 - 20:03)

Nejlíp definici Gamblera popsal Dr. Nešpor:

Patologické hráčství
Člověk je patologickým hráčem, jestliže se u něho:
· Během období nejméně jednoho roku vyskytnou dvě nebo více epizod hráčství.
· Tyto epizody nejsou pro jedince výnosné, ale opakují se přesto, že vyvolávají tíseň a narušují každodenní
život.
· Jedinec popisuje silné puzení ke hře, které lze těžko ovládnout, a hovoří o tom, že není schopen silou vůle
hře odolat.
· Jedinec je zaujat myšlenkami a představami hraní a okolností, které tuto činnost doprovázejí.

Já splňuji spolehlivě všechny tyto kritéria...
PS. Stáhni si z netu knihu Už jsem prohrál dost! Je v ní řečeno vše

Reyzi (Po, 21. 3. 2016 - 20:03)

Luk
BTW. Jaký je rozdíl...kazdy člověk ma jiný sklon k zavislosti,ať se jedna o chlast,gambl,drogy....jak píše Nešpor,nekomu staci par opakování,nekdo dokáže byt relativne imunni... ; ))Závislost je definována tím,ze ovládá člověka a omezuje jej v normálním zivote...gambl(nemas na jídlo,byt apod.),chlast(nemuzes řídit,pracovat)drogy(vlastně to co chlast) a s tím vlastně časem prohlubujici se spolecenske uplatneni....

LUK. (Po, 21. 3. 2016 - 20:03)

Podle tohoto to poznáš!

http://7bezhazardu.com/2013/10/08/20-otazek-na-telo-jste-gambler/

tipac (Po, 21. 3. 2016 - 19:03)

Luk
BTW. Jaký je rozdíl mezi feťákem, víkendovým feťákem a huličem? Všichni mají velmi dobře našlápnuto k životní tragédii. Pouze pro pár huličů to bude koníček.

Super myšlenka, souhlas. Ale znáš i ty kolem sebe spoustu lidí , kteří chodí do hospody v pátek , zlijou se jako doga a pak zase za týden . A alkoholici nejsou . Je to pro ně relax, způsob odregování , způsob života.

Proto jsem se ptal na rozdíl. Jak člověk pozná, že je gembler a v prdeli nebo jen hlupák , co svoji nerozvážností, blbostí či jak to nazvete prohrál - vyhodil peníze ? Špatná investice ?

LUK. (Po, 21. 3. 2016 - 19:03)

tipac: Je to strašně tenká hranice. Díky internetovému vsázení si myslím, že je dnes 80% gamblerů v různých fází závislostí a může různě dlouho trvat, než se dostanou až do poslední fáze. Pouze 20% je lidí, pro které je to koníček a mohou kdykoliv přestat a už nevsadit....

BTW. Jaký je rozdíl mezi feťákem, víkendovým feťákem a huličem? Všichni mají velmi dobře našlápnuto k životní tragédii. Pouze pro pár huličů to bude koníček. Pro ostatní je to droga..

tipac (Po, 21. 3. 2016 - 19:03)

vsem omluva za odkaz nebylo mysleno spatne .

jen se vas jen zeptat, . co je dle vas gembl a co pouze koníček i když drahý a nebo kontrolované hraní ?

LUK. (Po, 21. 3. 2016 - 18:03)

To, co říká Mirek Brno není pravda. Mám to z Vysočiny relativně blízko a před dvěma lety jsem párkrát byl na na AG v Brně. Pak jsem se na to vykašlal - důvodem byla velká vzdálenost na dojíždění a moje blbost. Ale taky jsem v tý době nechápal, nebo nechtěl pochopit, že na hazardu se nedá dlouhodobě vyhrát. Nechtěl jsem si to připustit. Furt jsem čekal na velkou výhru a pak už budu hrát "opatrně". Moje blbost. Dnes to již vím.... Na AG se NIKDY NEROZEBÍRALO KDO KOLIK VYHRÁL! Vždy jen druh hazardu, který jsi provozoval a co vše Ti hazard vzal! To je rozdíl! Já jsem se na mítinku tehdy s ničím takovým nesetkal a nevěřím, že by to ostatní tolerovali nějaká návody, postupy a výhry. NEVĚŘÍM TI MIRKU! Já jsem toho nebyl svědkem nikdy! Kdybych byl místní a mohl docházet, chodím dodnes. Bylo tam pár lidí, kteří to mysleli s abstinencí vážně a chodili pravidelně - a byli taky bez recidiv několik let! Je také pravda, že většina lidí tam šla jednou - dvakrát po recidivě se vypovídat a vícekrát je tam člověk neviděl. Ti to mysleli asi tak vážně jako Tipac. Ostatní ať si udělají obrázek sami...

Mirek Brno (Po, 21. 3. 2016 - 18:03)

Ahoj,
co mi nejvíc vadilo na AG? Právě to, že všichni zjišťovali, kdo co hrál za kolik hrál, kolik vyhrál, prohrál. Bavilo se o tom na mítinku a hlavně po jeho skončení a někteří pak byli natěšení tak, že šli i ten den gamblit. Nebo dny příští. Také se mi to stalo. Některé hráče nabudilo jen to slyšení, jak někdo dokázal na matu, ruletě, v pokeru, v sázení vyhrát pro ně nepředstavitelné částky a už se viděli jak vyhráli ty statisíce, miliony za večer a
platí z toho dluhy, kupují si auto a tak.
Také jsem kdysi vyhrával pro někoho obrovské sumy ve všech druzích hazardu. Ale výsledek je u všech stejný: pro každého gamblera prohraná suma. Někdo prohraje míň, druhý víc, třetí skončí ve velkých dluzích, čtvrtý stupeň jsou pak exekuce neřešitelné a pak už je smrt, sebevražda.
Pokuď chce někdo opravdu už nikdy nehrát, musí gambl absolutně vymazat z hlavy. Už nikdy nechtít vyhrát prohrané peníze zpátky. Definitivně se s nimi rozloučit. Věřit v jednu velkou trefu je to nejhorší. I kdyby vyšla, tak to gamblera ve finále ponoří ještě hlouběji.
Lemogu, mohl bych Tě vzít za 1-3 měsíce na ayahuscku v ČR. Ať ještě víc vyčistíš podvědomí a nevědomí a ty destruktivní programy v hlavě a definitivně vymažeš hazard z hlavy. Myslím, že kdyby jsi dal 3 opakování, k to bude včetně dopravy, nejlépe investovaných cca 6t Kč celkem
v Tvém životě.:)

Margas 34 (Po, 21. 3. 2016 - 18:03)

Ahoj Margasi,

mas nejak...Lemong

Zdavim te co bylo prve sem rostrihal bank.kartu s ktorej sem mohel posilat penize na hru ta bola vydana v taliansku lebo v lete robim v taliansku a v zime vo svajcarsku stacilo mi len s osobne uctu previezt peniaze na tuto kartu a mohol som hrat!!! Tato karta uz neni chvala bohu!dalsiu vec som spravil co mam sk.ucet som dal zablokovat moznost platenia cez net.ako pridem domou som rozhodnuty dat peniaze rodicom aby ma to nelakalo.

Lemog (Po, 21. 3. 2016 - 18:03)

Ahoj Margasi,

mas nejak vyresene ty penize abys nemel na hrani - tipovani....at te to nelaka?....LUK - ten jel taky v sazkach, jak prijde urcite ti poradi a preda vlastni zkusenosti. Pises tady rozumne ale to jeste neni vse, kazdopadne kdyz ma nekdo slabou chvilku napise tady a v dnesni dobe nejchytrejsich telefonu se velmi brzy docka odpovedi od zdejsich spolubojovniku
Vylet - to je bajecne reseni - uvidis - velmi brzy zacnes vnimat takove ty obycejne vsedni radosti a krasy zivota.

Margas 34 (Po, 21. 3. 2016 - 18:03)

Zdravim vas vsechny!!!dneska som mal volno v praci bolo pekne pocasie tak sme s priatelkou vyrazili na vylet mozes povedat ze bolo super nesediet u pc a vyhladavat zapasy v stavk.spolocn.Ja viem po10dnovej abstinenciji nemozem toho vela hovorit ale jedno viem ze sa citim lepsie aj ked viem ze to nebude lachke to prekonat ale chcem to !!!! a musim to skusit teraz vsetko zalezi len na mne ci som dost silny alebo nie.

BIKER (Po, 21. 3. 2016 - 18:03)

Luku,

jedes dobre, 39 dnu,...Ahoj lemogu,
urcite neco z hantecu znam, ale ne vsechno:-)
Ale neco sem hodim:

Nez sedet u beden,si daam radeji snyta s peknou koc a potom sednu na salinu a zajedu na prygl.
Zdrav te

Lemog (Po, 21. 3. 2016 - 17:03)

Luku,

jedes dobre, 39 dnu, Biker 51 - super.

Bikere - hantec znas dobre? das nam lekci?...priznam se - minule jsem googlil co je to hokna :-))
v tom slovniku brnenskeho hantecu jsou fakt dobre vyrazy :-)

Tragik (Po, 21. 3. 2016 - 17:03)

Ahoj... ono se stačí Tipáči jen zamyslet PROČ to tam ten tipsport zvěřejní?

Myslíš proto, aby nalákal klikaře aby taky vyhráli? Abychom se měli všichni dobře? A nebo mají spočtěný že se jim to na gamblerech 100x vrátí?

A ještě jednu věc ti povím.. nepřej si aby jsi vyhrál. TO je totiž největší průser u gamblera. Odborníci to ve vztahu k tvé (naší) nemoci přirovnávají k chrstnutí petroleje do kamen ve snaze uhasit oheň.

Fakt si myslíš že by jsi pak přestal? Naopak.

Cesta tady popsané abstinenty jsou různé. Podstata a začátek je stejný. Hlavní je přestat. Abstinece UPLNA je na prvním místě. Pak se řeší ostatní.

Jestli nezvládáš sám.. nech se na ty tři měsíce nebo kolik hospytalizovat. Pomůže ti to minimálně zastavit a začít uvažovat normálněji. Není zbabělé žádat o pomoc.. zbabělé je nežádat.

Hodně síly.. jde ti bez mála o život. Dřív nebo později. Těch druhů konců gamblera je fakt jen pár. Kriminál, márnice, psychiatrie.. v nejlapším případě hotýlek pod mostem.

Tragik

BIKER (Po, 21. 3. 2016 - 17:03)

51. Den bez gamblu.

Zdravim nove bojovniky,.
Musim dat za pravdu lumog , pokud chce nekdo prestat sazet. Tak prece nechodi na stranky tipsportu, ja taky nelezu do herny ,abych se podival na jacpot. Jinak drzimnvs palce, ja kdu bojovat z dluhy.
O vikendu jsem vydelal na dluh ge money, stavebka a dneska to zaplatil:-)
V praci co jsem dluzil uz mam taky skoro zamazle, a jeste mam po splatnosti 14000 u cezelemu, tak snad to nejak doplacam, a potom uz se snad budu odrazet ze dna.
AZ

LUK. (Po, 21. 3. 2016 - 16:03)

39. den bez gamblu

Sorry, ale mě ten článek... a hlavně webová stránka vyvolala strašně nehezkej pocit! Jako když potkáš člověka, který ti v minulosti hrozně ublížil. Stačí? Já mám tyto webový stránky zablokovaný, sázkařský účty zrušený, nechci si vyvolávat vzpomínky a nedejbože bažení. Měl jsem problém s automaty a sázením! Bohužel jsem se přihlásil na mobilu a proklikl jsem se na stránky Tipsportu. Nedávej to sem, prosím. To není předmětem abstinence. To je jen tvoje bažení po hře, po penězích. Je vidět, že jsi nepochopil, že gambler nemůže vyhrát peníze. Zpravidla hraje agresivně a většinou prohraje. Když vyhraje, je jen otázka času kdy je odevzdá. Gambler neumí hrát kontrolovaně... Už to pochop. Je vidno, že jsi ještě neprohrál zdaleka vše a neumíš se s touto myšlenkou ztotožnit. Pokud budeš hrát dál, jednou k tomu dospěješ taky. To už bude vše zničeno a budeš začínat u tvé duchovní stránky. Materiální nebude existovat... Odpověď na tvoji stránku o výhře je toto:

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/339667/pribeh-sazkare-bezce-ktery-prosazel-20-milionu-hracska-vasen-mu-znicila-zivot.html

Lemog (Po, 21. 3. 2016 - 16:03)

nechtel jsem to puvodne psat ale Abstinentka uz to nakousla, tak pro Tipace - ten borec, ktery vyhral tu velkou vyhru - to nevyhral penize majitele sazkovky ale i tvoje penize Tipaci.....a spousty dalsich podobnych tipacu jako jsi ty.....myslis, ze by se majitel sazkove kancelare chlubil, kdyby to platil ze sve kapsy............chudaci nemocni tipujici gambleri zaplati jednu nahodnou vyhru a majitel to s usmevem vyvesi na web aby prilakal dalsi ovecky

PROBER SE TIPACI

Abstinentka (Po, 21. 3. 2016 - 16:03)

Jepice - po precteni toho clanku to se mnou vubec nic neudelalo - prislo mi to usmevne - je pekne vypichnout je par vyvokenym to vyslo, ale uz nepisou kolik se celkem prosazelo a kolik chudaku prislo o majlant. Kazdopadne s tebou souhlasim ze udelat si vylet na prohlidku sracovny pro nas zasvecene touto instituci by nebyl nejlepsi napad.

jepice (Po, 21. 3. 2016 - 15:03)

Tipáčí, ty ani přestat hrát (sázet) nechceš... jinak by jsi nechodil na stránky tipsportu. To je stejné, jako by jsme se šlí s Lemogem, abstinentkou atd dívat do kasina, lemog na ruletu a my s abstinentkou k VLT, jaký kdo má kredit a jak mu to jde... TO BY MĚ V ŽIVOTĚ NENAPADLO... to by byla otazka času než bych podlehla (určitě hned první návštěvu)...
Luk má pravdu, že odkazy takového typu sem vůbec nepatří, já jsem to rozklikla a hned mě přepadlo bažení zkusit to za 5Kč aby mi to vyřešilo finanční problémy... NO HNED JSEM TU BLBOU MYŠLENKU ZAHNALA...
Všichni víme, že nemůžeme vsazet ani sportku, ani si kupovat los...

Je to vidět, že nechceš abstinovat, jak říká Lemog, nejsi vůbec rozhodnutej ukončit hráčskou karieru...
Nemá cenu tě přemlouvat a nabádat k abstinenci, když vlastně o to ani nestojíš...

Reklama

Přidat komentář