Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Rakato (So, 21. 9. 2019 - 23:09)

Říkáš toho zase hodně, Jirko, ale nic nemůžeš dokázat, jen ti to někdo navykládal. Proto bys měl mít sám ze sebe špatný pocit. Nicméně jsem vždy říkal, že víra některých lidem skutečně pomáhá v zápase se životem, protože jim dává vysvětlení a naději. Takže si žij ve svém bludu, tebe na ateistu neobrátím.

Steve (Pá, 20. 9. 2019 - 21:09)

"máš uctívat jen Jehovu"

Žádnýho Jehovu (nesmysl jméno), ale Otce .... Rakato, ty neznáš co učil Ježíš jak se modlit? Nebo to tam máte taky nesmyslně dopsáno Jehovo náš, jenž jsi na Nebesích? Modlíte se k NIKOMU pokud vám to nevadí.

Rakato (Pá, 20. 9. 2019 - 23:09)

Nějaký tesař mi nebude vykládat, jak se správně modlí. A Jehova sám podle starého zákona říká, že je nutné jeho jméno používat, popleto. Najdi si to a přilez s omluvou. A dále: Ty říkáš svému otci hospodin? Bohů i podle křesťanů je mnoho, nebe a peklo je plné jejich vymyšlených stvoření, Michael, Gabriel, serafové, cherubové, Azazel, Baal, Balam, Barbatos... To všechno jsou bohové a polobozi.

Steve (So, 21. 9. 2019 - 23:09)

Sám Jehova nic neříká, protože křest'ané žádného nesmysl-omyl vymyšleného Pepíka nemají! Už se konečně prosím probud'. My se modlíme k Otci, Bohu, Hospodinu. "Jsem, který jsem" má mimochodem český překlad!

Rakato (Ne, 22. 9. 2019 - 00:09)

Když kdysi u Slovanů někdo rád slavil příchod jara, říkali mu Jaroslav. Dnes nemáme jméno: "Slaví rád příchod jara", ale jméno Jaroslav. Stejně tak neříkáme Jehovovi "Ty, který jsi", ale Jehovo. Bohů je hodně a je třeba je oslovit jménem, aby bylo jasné, ke komu blemcáš svoje modlitby. Jehova to věděl. Jak to, že to nevíš ty? Leda že bys překládal "Jsem který sem" jako idiot slovem "hospodin". To už je lepší, tak jak jsi napsal, oslovit boha slovy"Ty, který jsi". Možná tě za nechápavost zpopelní, možná ne.

Tony (Ne, 22. 9. 2019 - 15:09)

Proč bazíruješ na patvaru vymyšleném Pierre Galantinem?

D (Ne, 22. 9. 2019 - 13:09)

"Jaroslav" nemá nic společného se slavením jara. Jaroslav byl někdo, kdo byl proslulý či slovutný svou energií, vitalitou, svěžestí, bujarostí, či dokonce prudkostí.¶ https://en.wiktionary.org/wiki/jar%C3%BD

Rakato (Ne, 22. 9. 2019 - 17:09)

Dobrý postřeh. Respekt. Na smyslu příkladu to ovšem nic nemění. Neříkáme "slovutný svou energií", ale Jaroslav.

Steve (So, 21. 9. 2019 - 23:09)

Žádnej Jehova nikde nic neříká ... Už toho Pepíka nech konečně na pokoji.

Návštěvník (Ne, 15. 9. 2019 - 22:09)

Doporučuji Rakatovi a spol co si tu s ním notuje, ať napíšou novou bibli.

Rakato (Ne, 15. 9. 2019 - 22:09)

Já pracuji na něčem lepším - na novém bohu. Jmenuje se Hoburkan a je fakt hustý. Zde např. některé z jeho výroků: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Přišel jsem z moře, přišel jsem z hor, přišel jsem z pouště, přišel jsem z podzemí, přišel jsem z nebe, přišel jsem z vaší duše, a mě budete skládat účty, až přikážu.“ (Hoburkan pán promluvil)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Mocné povznáším a slabé zadupávám do země, prosívám zrno od plev, odděluji kvetoucí od neduživého, zalévám jadrné a pálím suché, a usmívám se nad vykonaným dílem. Protože je dobré.“ (Hoburkan pán)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Kdo se mi postaví, toho chci za oběť, kdo se mi nejhlouběji pokloní, toho chci za kněze. Jsemť váš pán, jediný, kterého máte. Hosana!“ (Hoburkan pán)

:-) (Ne, 15. 9. 2019 - 21:09)

Poslední večeře může být jen metafora. Třeba to nebyla večeře, ale snídaně. Víš jak funguje tichá pošta. Už po čtvrtém přetlumočení další osobě v řadě je změněno proti originálu 33% předávaného obsahu. A pověsti o Ježíšovi kolovaly systémem tiché pošty desítky let, než je někdo dal na papír. Takže to nemusela být večeře, ale snídaně. A nemusela být poslední, ale předposlední. Byla to spíše předposlední snídaně. A na ní vegetarián Ježíš říkal, že nemají pít krev a nemají jíst maso. A vidíš, jak se jeho zdravotní výchova u snídaně přeměnila v perverzní báchorku o tom, že u večeře nabádal jíst jeho maso a krev. To je tak, když se nezachycují slova kamerou, ale spoléhá se na jedna paní povídala. Mimochodem je velmi úsměvné, že kdyby byl nějaký bůh mezi lidmi a skutečně někdy něco drahocenného říkal, že by se spoléhal na předávání jeho info systémem jedna paní povídala jiné paní, že....

Rakato (Ne, 15. 9. 2019 - 22:09)

Richtig. Já to říkám už dávno, že kdyby Ježíš myslel, že jeho řeči jsou důležité, jako gramotný Žid by je sám zapsal. Ale ... ani ťuk. Tvoje fabulace o snídani nemá opodstatnění. Jednak o snídani nemáš žádné indicie, jednak zakazovat Židům pít krev je přitažené za vlasy, protože stejně krev nepili, dokonce ani nedělali chutná jelítka (Slováci říkají "krvavničky"), protože prase pro ně bylo tabu. Nicméně - dobrý pokus. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nicméně je třeba obdivovat tu public relations křesťanů - všechny ty evangelisty a jejich první následníky, kteří přepracovali Ježíšův příběh, doplnili jej a změnili, by dnes brali v každé reklamní agentuře. Jak říkají zkušení politikové - říkej lidem, co chtějí slyšet, a půjdeš dopředu.

D (Ne, 15. 9. 2019 - 22:09)

(Y)

Nona (So, 14. 9. 2019 - 14:09)

Ono o vlastně znamená, že to prožívané je pro tebe podstatné, že to mozek nevypustil a zpracovává to snad do nevědomí, kde je to uloženo a může zase vylézt. Ale do toho se nechci zaplétat, to bychom se museli podívat, co praví střízlivě uvažující odborníci

Rakato (So, 14. 9. 2019 - 18:09)

Odborníci praví, že přes noc mozek ve fázi REM zpracovává informace a převádí ty důležité z krátkodobé paměti do dlouhodobé.

D (So, 14. 9. 2019 - 14:09)

Ale zase na druhou stranu předmaturitní a vojenské sny se mi můžou zdát bez varování prakticky kdykoli.

Nona (So, 14. 9. 2019 - 15:09)

No to už je to uložené občas se vracející. Sny o rodičích, vojně, zemřelých milovaných....Ale možná to zase souvisí s nějakou událostí před spánkem nebo toho dne, která takový sen vyvolala. a pochopitelně jak říkáš bez varování. Citlivý ale i přemýšlivý jedinec má vše těžší.

D (So, 14. 9. 2019 - 15:09)

Naprostý souhlas. Pokud ještě jde o to moje bezohledné vylíčení mého nedávného snu o tortuře a mutilaci, vybavuju si, že to vlastně není až tak dávno, co jsem se na Facebooku dočetl o veřejném oběšení té homicidní cirkusácké slonice Mary kdesi v Tennessee roku 1916 nebo tak někdy. Daná slonice tehdy byla oběšena s použitím jeřábu na nějakém vlakovém nádraží, a jelikož byly předtím obavy, že by mohla utéct, přivázali jí jednu nohu k jakési kolejnici, načež jí v důsledku této pojistky přetrhli kolenní kloub při prvním, tentokrát ještě neúspěšném, pokusu ji s tím jeřábem usmrtit...

Návštěvník (Pá, 13. 9. 2019 - 20:09)

Vinnetouovi prostřelili hrudník.

Reklama

Přidat komentář