Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

KRISTUS (Čt, 22. 8. 2019 - 06:08)

KRISTUS - Kokoti Rozumově Izolovaní Serou Trapný Umanutý Shit

JHVH (Čt, 22. 8. 2019 - 06:08)

JHVH - Já Hovado Vás Hnojím

Jirka (St, 21. 8. 2019 - 19:08)

Rakato podobně po vzoru židů nebere, nepřijímá, neuznává takový způsob Mesiáše,....který se pokořil, nechal se dobrovolně potupit, byl naoko jedním z obyčejných lidí. Takového si zdaleka nepředstavovali, chtěli krále mocného, pozemským způsobem, který jim zachrání věci časné. Jen časné! Ovšem Evangelium není o věcech časných, pomíjívých, ale o věčných, nepomíjivých! Proto je Evangelium tolik svaté, proto je to doslova Dobrá zvěst. Židé stejně jako Rakato čekají jakousi pozemskou záchranu ohledně prosperity, v politice, hospodářství, a vůbec státu. Jenže o to tady vůbec nejde. Naopak je úžasné, že Bůh se stal obyčejným prostým člověkem.

Rakato (St, 21. 8. 2019 - 20:08)

Bůh vždy byl obyčejným člověkem, vždyť nás stvořil k obrazu svému. Takže pro získání tělesné podoby, aby mohl přijít mezi lidi, žádného Ježíše nepotřeboval. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No, a nebude to tím, že Židé v jakési nebe či peklo nevěří? A že proto logicky čekali od boha zlepšení svých pozemských podmínek? Nebe s Petrem Klíčem, nebo peklo s čerty jste si vymysleli až vy, křesťané, ale s tím nemá bůh nic společného. A pokud jde o Jehovu, rozhodně bych věřil Židům, kteří ho údajně poznali a byli s ním ve stylu dva tisíce let, než židovskému tesaři, který přišel se svými neuvěřitelnými bajkami a pak, místo aby všechno dokázal, byl zabit, resp. zmizel?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V čem je ta dobrá zvěst evangelií? Dva tisíce let od jejich sepsání uplynuly a byly to hodně krvavé roky, to mi na dobrou zvěst nevypadá. Pokud má ta dobrá zvěsť trvat takto dále, tak na ní není nic dobrého.

Jirka (St, 21. 8. 2019 - 21:08)

Ne, ty jako nevěřící nevěříš ani židům. Taky by tě hnali svinským krokem za některý věci, co tu píšeš. Kam patříš, kdoví. Jsi nejspíš ateista v rozpacích, co si není jist výhodama svojí nevíry, a proto tady pořád smrdíš.

Jirka (St, 21. 8. 2019 - 20:08)

Proč pořád píšeš "Jehova" kdyžs psal, že se svědky nemáš nic společného?

Rakato (St, 21. 8. 2019 - 21:08)

Jehova, Jahve. Jazykovědci odvodili tuto výslovnost souhlásek Jhvh z jazyků, příbuzných hebrejštině, a podle vlastních židovských jmen, které slovo Jhvh obsahují a které Židé umí říct.

S-core (St, 21. 8. 2019 - 18:08)

JHVH (Jahve,Jehova) je píča

Rakato (St, 21. 8. 2019 - 18:08)

Tos přehnal, blbečku.

Jirka (St, 21. 8. 2019 - 16:08)

A pokud jde o jméno, které má moc nade vším vůbec, tak je v Nové smlouvě zjeveno ve Jménu Ježíš Kristus. Což je tedy Boží jméno. Podle vůle Otce. "toho poslouchejte", "byla svěřena moc na nebi, na zemi pod zemí", "není v jiném jménu spásy" apod. atd. aj.

Rakato (St, 21. 8. 2019 - 18:08)

Truhláře sem netahej. Konečně i on sám řekl, že starý zákon platí. A nemůže platit obojí, že bůh je Jehova a současně truhlář Ježíš. Jakási trojice je jen trapná obezlička křesťanů, jak dodat ježíšovi legitimitu. Ale to se spletli. Kdo vzývá ježíše místo Jehovy je odpadlík a hanebný sektář. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Konečně - moc se předává jinak. Ne že přijde jakýsi Pugačov a řekne, že je carův syn. To musí přijít sám car, v tomto případě Jehova, a před lidmi prohlásit, že se vzdává úřadu ve prospěch Ježíše. Přijít v lidské podobě, protože nás stvořil k obrazu svému. Na předání funkce jakýmisi hlasy z nebe skočí jen hodně jednoduchý člověk. Ježíš žil a zemřel jako obyčejný člověk. (Ale přes jeho herezi si vlastní hrob zasloužil. A ne zahrabat na neznámém místě. To od jeho kumpánů nebylo pěkné.)

Jirka (St, 21. 8. 2019 - 19:08)

Prosímtě když neznáš Bibli, jak SZ tak NZ, tak tady nemudruj. Píšeš hlouposti, o Kristu je psáno i ve Starém zákoně, ale to ty nevíš, protože vůbec Bibli neznáš, krom tý jejich upravený, kde Ježíš je jenom za anděla.

Rakato (St, 21. 8. 2019 - 20:08)

Myslíš mesiáše ve SZ? Mesiáše, který nepřišel ani jako Ježíš, ani jako někdo jiný později? Mesiáše, který měl podle evangelijních křesťanů přijít ještě za jejich života, ale nepřišel doposud? To má být ta tvá zmínka o Ježíši ve SZ? Ale no tak ...

Jirka (St, 21. 8. 2019 - 20:08)

Žádný no tak. Stalo se toho více, aby se naplnilo Písmo. Tvůj problém není v důkazech, ale jinde. Když nechceš přijmout, nepřijmeš. Bůh ti to holt nedal, s tím ty jako bídné stvoření nijak nehneš. Ale jakmile si Bůh vzpomene, může na tobě učinit zázrak v minutě. Že bys nevěděl čí jsi. Troufám si říci, že je velmi pravděpodobné, že na tobě se skutky Boží mohou zjevit. Může to být Boží hněv, ale i Boží láska. Bůh tě může záměrně nechat plácat nesmysly a pak tě změnit. Takto Bůh působí. Abys pochopil, kdo je Pán a kdo červ.

Rakato (St, 21. 8. 2019 - 21:08)

Škoda, že bůh si na nás s těmi svými zázraky nevzpomněl. Ale nám to nevadí, my už zázraky umíme také (aspoň tak některé naše vynálezy vypadají). --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pěkně jsi shrnul postavení lidí před bohem - on je pán, a lidi jen červi. O postavení červa nestojím. Jehovo, máš padáka!

Jirka (St, 21. 8. 2019 - 21:08)

Zázraky Bůh působí denně. Co ale lze, je ty zázraky nevidět, přehlížet. Náhoda žádná neexistuje, to jsem si uvědomil už dávno. I v tom co vidíme jako chaos je řád. Červ je člověk ve svém ubohém stavu Bohu vzdáleném kvůli rozmnožení hříchu. Ten, kdo dává život, dává i důstojnost, napřimuje cesty, dává nasytit a napojit, život v plnosti. Nic člověka na tomto světě nemůže uspokojit, protože všechno je marnost, všechno co je radost, zase pomine, podlehne času, trendu, hnilobě, odcizení, a proto poklady tohoto světa, i to co se pokládá za spravedlnost, moudrost, prozřetel,....je jenom klam, který selhává a mámí. O tomto hezky a pravdivě píše J.A.Komenský ve své knize Labyrint světa a ráj srdce, kde v podstatě líčí znovu narození z Boha, Ježíše Krista. Poněvadž hledal a klepal a bylo mu otevřeno. Někomu může dělat staro čeština problémy a odradit od četby.

???? (St, 21. 8. 2019 - 23:08)

Nejsi ty ten co tady o sobě prohlašoval, že je brouk nebo hmyz nebo tak něco?

Jirka (St, 21. 8. 2019 - 23:08)

To jenom abych k něčemu přirovnal svojí bezbrannost a nepatrnost. Protože vím, že si nemůžu ničím prodloužit svůj život ani o minutu navíc. A to žádným prostředkem na světě dostupným.

Rakato (Čt, 22. 8. 2019 - 16:08)

Nech brouka žít! I mandelinka je boží tvor, i kůrovec a štěnice.

Mno (Čt, 22. 8. 2019 - 00:08)

a myslíš někdy na něco jiného než na sebe?

Reklama

Přidat komentář