Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

ShabbaTot-Jahoda (So, 24. 8. 2019 - 16:08)

proti Rudoarmějcům jsem nikdy nic nenapsal a pořád je mám všechny za hrdiny,takže souhlas s tebou Jedovatej,díky jejich hrdinství a obětem,Rusko jich mělo 30 milionů,by zde byl nejspíš pořád nacista a ten porozumění pro svobodu slova neměl ani náhodou a kdyby byl internet a on by nejspíš byl,byl by natvrdo zcenzurován asi jako nacistická TV-ano,televizní vysílání v době Hitlera již existovalo a podléhalo přísné cenzuře...ty hele Jedovatej,co se týče Japonska,tak jejich armáda všude kam vztoupila se chovala jako krvelačný dobytek a jakákoli známka lidstí vůči japončíkům byla z jejich strany brána jako slabost nepřítele a americký voják na to brzo přistoupil ,viz třeba ze začátku války brát zraněné zajatce,ale po několika odpálených granátech ze strany raněných Japonců humanita z americké strany rychle přestala...a nejen toto,o pekle na zemi mohou vypovídat i zajatci UK a US army v zajateckých táborech,jsou i svědectví,že je tak Japonec stínal katanou a dokonce i křižoval...a to nemluvě o krutostech Japonců v Číně a nejen v Nankingu...Japonec v 2 WW vyvolal tak strašnou nenávist lidstva,že kdyby neukončil válku,tak celé Japonsko zhořelo -doslova!Byl dokonce i americký plán na jaderné zničení hory Fuji,těch cílů bylo dosti....

Návštěvník (So, 24. 8. 2019 - 09:08)

Pokud jde o tvůj názor na Koněva, připomíná mi zvolání otce Kolaloky: Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina. No nejsme, nejsme s Rusy jedna rodina, protože nám hajzli vnutili socialismus a pak za přispění Koněva nám potlačili pražské jaro.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Kdyby jsou chyby. Kdyby žili v p*deli ryby, nebylo by třeba rybářů. A co by všichni dnešní antikomunističtí bojovníci na radnicích a v politice dělali, když sotva byli na světě v komunismu, nebo jak starosta Phy 6 Kolář, byl někde s papánkem na ambasádě ve Washingtonu.
Jedná se o další americkou vyškolenou kafku, podobně jako ten

Návštěvník (So, 24. 8. 2019 - 10:08)

Shapiro, ted dělá poradce Bakalovi, nebo ten Klvaňa. Platy těchto lobystů se pohybují v astronomických částkých, proto jsou tak odhodlaní a neúprosní a kategorický, útoční.
Např. nedávno zesnulý Koch podle Kisky dával Klausovi za přednášku : "Klaus má podle Kisky 70 tisíc eur za přednášku. "
No, ale taky proč?! Klausovu citaci o universistě Berkley, což nevím jak to Klaus mohl vědět, si dali na svojí celosvětovou conservapedia : "Klaus declared that back in 80s, just before the collapse of communist rule in Soviet Block, the partisans of Marxism and communist ideas where more likely to be found at UC Berkeley rather than among the population of Eastern Europe."

Mimo jiné o čtvrti Berkley na conservapediapíše :"In the San Francisco Bay Area, Berkeley is second only to Santa Cruz, for being famous for its drug culture, marijuana and methamphetamine drug abuse, old hippies, socialists and communists and rabid environmentalism."

Rakato (So, 24. 8. 2019 - 15:08)

Tito přihlouplí Američané jsou více přihlouplí než ostatní. Je to z jejich strany naivní pokus o vzdor proti systému, kterým si hladí svoje ega. To Skandinávci plané nežvaní jako tito Američané a nenápadně zavedli socialistický kapitalismus a začínají pracovat na jeho změně na kapitalistický socialismus. Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb. Tipuji, že Švédsko bude první komunistický stát na světě s reálně provozovaným komunismem. Hospodine, pomiluj ny!

luci (Pá, 23. 8. 2019 - 23:08)

Ono je to také tím , že pánbíček současné politické reprezentace sedí v Bílém Domě a vším co je proti Rusku se mu zavděčí.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 23:08)

Ono je to, asi tak, že Trump byl za mlada ve 20ceti chytrej jak jeho fotr v 18ti a Clinton byla chytrá v 22 jak její matka v 18ti.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 19:08)

Ač nejsem voličem Babiše, chápu politický vývoj v Evropě a i zvolení populistů v ČR, kterým je většinově přijatelný Babiš.
Proto mi vadí, když někdo nerespektuje volby a chtěl by jedinou věc, aby zrovna ten kandidát protistrany odstoupil, protože je příliš dobrý a má šanci na úspěch, to je přeci taktika politické persekuce opozice a už komunisté přeci měli teorii, že obžaloba je součástí odsouzení.
Viz.-"Minář: Stačí nám, když premiérem nebude Babiš"
Mimochodem, my také přetrpěli, a také by nám stačilo, kdyby nevládl Kalousek na ministerstvu a Nečas a Topolánek atd...

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 19:08)

Morální kádrování politicky činých lidí bylo zejména výsadou totalitních režimů. Já jsem s tím, že komunisté jsou ve sněmovně spokojen, dokud budou potřeba, lidi je budou volit, až bude tak dobře jak na západě a lidi nebudou vědět co roupama tak budou zas volit Wilderse a podobné a Le Penn.

Rakato (Pá, 23. 8. 2019 - 21:08)

Brzo i my budeme očipováni (v lepším případě jen virtuálně) a bodováni, jako bodují Číňany v Číně. Když nebudeš hodný, nedostaneš se ani na autobus. A za antikokektnostní příspěvek tady na Doktorce bude hodně černých puntíků! Stanou se z nás černé ovce a až půjdeme po ulici, na obrazovkých policie budeme mít nad hlavou evidenční číslo jako potenciální zločinci. To všechno dnešní systémy sledování umí. Ještě musí dořešit naslouchání, protože prozatím mají o tobě jen obraz z kamer. Pak na ulici řekneš např. "Do hajzlu s vládou." a budeš zasažen narkotizační střelou, naložen a odvezen na místo, kde bys být nechtěl. Nechci myslet hned na lobotomii (i když je to nejjednodušší systém pacifikace - dobrý chirurg ji udělá přes oční důlek za dvě minuty), ale bez trvalých prášků tě odejít nenechají. Blíže viz příloha s názornou fotkou, abys věděl, že lobotomie není nic hrozného: https://www.idnes.cz/xman/styl/bizarni-kapitoly-z-dejin-lekarstvi.A071202_234821_xman-styl_mao

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 19:08)

Ona tu sochu půjde umýt Semelová, takže nemám obavy, že by byla dlouho zůstala ušpiněna.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 19:08)

Mimochodem, o mimořádné brutalitě Ruska svědčí i zaostalost s jakou vedlo války v Čečně.Např. v první válce v Čečně v boji o Grozný, tak tam bouchali každou vteřinu několik bomb najednou a vlastně kdo na to doplatil byla místní ruská usazená menšina, která neměla příbuzné v horách, aby tam uprchla.Mimořádně primitivní způsob vedení boje přes záda vlastních obyvatel.
Při této příležitosti mi snad už ani nevadí opět nový nátěr Maršála Koněva a to, že starosta ho chce pryč a do té doby ho odmítá nechat očistit.

Rakato (Pá, 23. 8. 2019 - 21:08)

Rusové si neváží lidského života jako my v Evropě, tam pořád mužik moc neznamená. Viz jak zlikvidovalo ty teroristy v divadle - pustili na ně plyn a zemřelo tam proto asi dvě stě nevinných Rusů.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 19:08)

Pax Romanum a kdo byl uvnitř, měl jistě civilizační efekt a prakticky tam kde končila, žili stále barbaři, to chápu. Proto je Rusko vlastně čínsko- mongolský chanát.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 19:08)

Evropu musí zachránit chudí synové řidiče autobusů jak je třeba Khan-současný primátor města Londýna.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 18:08)

Rusko mělo vždy problémy s institucionalizací práce a to i služby v armádě, vše bylo horentní, jediný útěcha byla vodka, k tomu ten mráz, vedlo to k chudobě, byly odvody a nebylo na nic. Stát bral, odváděl daně, odváděl rekruty, nutil k robotě, lidi nesměli v nevolnictví se stěhovat a sloužili jak caru ta těm vlastníků půdy-bojarům a velkostatkářům. Ti vše utráceli někde v Monaku a na Riviéře a nazpátek neinvestovali do své vsi, tak akorát Car stavěl kostely, víra chudým dává alespoň naději.
-----------------------------------------------------------------------
A jak je tomu dnes?! Díky mobilitě a informačním technologiím, rusové mohou žít v Česku, Británii, Francii a přitom být ve spojení s Ruskými médii a kulturou a domlouvat se mezi sebou.
No,ale zase utíkají z Ruska, protože tam prostě nejde furt žít jako na západě.

Rakato (Pá, 23. 8. 2019 - 18:08)

Co tak vykládají sportovci, největší horor je žít v Číně. Ne kvůli materiálním věcem, seženeš tam všechno, ale kvůli lidem. Je jich tolik a jsou tak nesnesitelní. A hned po Číně je to Rusko. Tam zase vadí primitivní města, hrubí asociální lidé, a chlastá se kam přijdeš. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Je to prašť jako uhoď - západní Evropa pomalu zaniká tím, že ji obsazují muslimáci, Rusko zase vymírá, protože má nízkou porodnost a špatné geny, protože je tam kde kdo opilec. Zdaníš více kořalku, začnou pálit samohon, a je to se zdravím ještě horší. A Číňané už ve velkém počtu přelezli Amur a mají svá města v Rusku podél hranic s Čínou.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 19:08)

Číňané expandují a i proto je třeba bát se Ruska, aby se nepřimklo náhodou ke svému novému mocnému Dubisku. Ono totiž už v knize moderního Ruského autora se hovoří o obnovení Rusko Čínského carství, kde bude zase opričina, bude car a zas budou jezdit vypalovat nepoddajné bojary, tentokráte letecky.

Rakato (Pá, 23. 8. 2019 - 20:08)

To je přesně v ruském a čínském stylu, takže možná to tak bude.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 18:08)

Zanechme zbytečné zášti a přívalu strastí, to nikam nevede, protože jak říká japonské přísloví. Kolik třešní, tolik višní.
Mne spíš zajímá, jak je možné, že Evropa zažila v dvacátém století dvě strašné války. Kde se stala chyba?! Je sice strašné, a první světová válka byla možná ještě strašnější co do způsobů válčení, počtu zraněných a utrpení zakoušené na všech stranách, kdy střetli doslova koně a bodce s kulomety a chemickými zbraněmi s dynamity a nebylo to poprvé použito v takovém rozsahu.
Ovšem nedalo se opravdu druhé světové vyhnout?!
------------------------------------------------------------------------
Dle mého dalo, ale bylo třeba modernizace Ruska, kdy car měl povolit občanská práva stavům , jak bylo zvykem v západních zemích,uvolnit zákony občanům,povolit stejná práva židům, aby mohli podnikat a vlastnit majetky a stěhovat se kam se jim zlíbí a ne se věnovat revoluci.
Pak nemusel tolik doplatit v první světové válce jeho reputace a nebylo by neúspěch sveden na něj. Mohl tak snadněji zakročit proti bolševikům u sebe doma a tím i v německu a pomoci obchodem s Německem jim splatit reparace.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 18:08)

Car Mikuláš I(vládl 1825-1855) byl děsný trouba, způsobil ze pak jeho nástupce a syna Alexandra II. zabil atentát té organizace, kterou on svým blokováním reforem vyvolal.V roce 1826 se Mikuláš rozhodl zamítnout zrušení nevolnictví. To bylo zpátečnické, po francouzské revoluce, západní demokracie již prosperovali a nezabývali se lidskými právy, ale obchodem.
Alexandr III. již byl pan průměrák a na jeho reformy byli zas jen kontrareformy.
No a car Mikuláš II.,kterého zabili bolševici z čeky, již měl zděděnou situaci, která snad ani nešla reformovat, navíc přišla hned ekonomická krize po pár letech jeho vlády a protože stav svobody byl nesrovnatelný se západní evropou, vyhřezly sociální problémy.Rusko se na počátku dvacátého století stále potýkalo s řadou problémů( drtivou většinu půdy drželi stále velkostatkáři, kteří využívali drobné rolníky k levným námezdním pracím, což vedlo roku 1902 k selským nepokojům.) Pak příšla Japonsko-Ruská válka 1903,odhalila zoufalou eknomickou slabost Ruska a začla vzpoura na Křižníku potěmkin 1905.Již počátkem roku 1905 při tzv. „krvavé neděli“,nechal střílet do davu bouřících se obyvatel, což samozřejmě bylo něco pro bolševickou propagandu.Vypuknutí první světové války již byla poslední kapka a 1917 ho zastřelili z celou rodinou Bolševici. Takže tahle dynastie Romanovců, vlastně nese plnou zodpovědnost za nekompetentost své absolutistické vlády a vypuknutí bolševické revoluce a následné problémy s bolševiky v Německu a jinde, které využil Hitler.
Jeho syn též měl tenhle kurs nastaven a a ni za jeho vlády nepovolil přechod k západní demokracii.Základy ruského samoděržaví ale odstraněny nebyly – všechna moc i nadále zůstala v rukou panovníka (cara), parlamentní systém byl pro Rusko zatím zcela v nedohlednu.Takže zemřel rukou atentátníků při bombovém útoku.To by třeba v Rakousko-Uhersku stačilo k rozpoutání I. světové války.

S rusifikací různých národností šly ruku v ruce i pokusy o obrácení protestantů a katolíků k pravoslaví.

Přes tyto masivní represe nebo také kvůli nim začala se za Mikuláše formovat různá opoziční hnutí.

Reklama

Přidat komentář