Reklama

Cinkali byste znovu klíčema?

Návštěvník (So, 24. 8. 2019 - 09:08)

Koho to zajímá, celý den se tady diskutovalo o mezinárodní politice, ty jsi evidentně celý den pil a pak si se vrátil a píšeš tu své zvratky a pak sis to šel nakrásno udělat ančou dlaňovou.

aladin (Pá, 23. 8. 2019 - 22:08)

"Zamezte provokacím! Moskva si stěžuje na „zhanobení” pomníku Koněva"..................
Hanobit pomníky těch, co zachraňovali vaše rodiče před vyletěním Hitlerovým komínem je zhovadilost !!! Nebýt Sovětské armády, již nejsta naživu, sráči !!! Celá Evropa by byla Německá !!! A když si vezmem, že Hitler měl plány na vyhubení Slovanů, tak není o čem mluvit !!! Ale současnost mi připadá jako de ja vé !!!

luci (Pá, 23. 8. 2019 - 22:08)

Máš pravdu . Je to pořád o tom stejném , všeho do času , hloupost na věky. U spousty lidí to tak je.

aladin (Pá, 23. 8. 2019 - 21:08)

"Sametová revoluce jako komiks. „Chtěli jsme, aby předmluvu napsal komunista Ondráček“ Hošku, Hošku, ty jsi ale lezprdelkovské pako !!! Všem havloidům, vítačům a kavákně se prodlužuje nos jako hrom !!! Kryla nechte na pokoji, nemůže se bránit !!! Zabily jste ho za písničku : Demokracie, tu napsal, kdaž mu dočlo jakého svinstva se zůčastnil !!! Číst si Trikoloru s rodiči, proč ? Chcete snad vymývat mozky i rodičům, to vám nestačí děti ??? A vůbec, ti rodiče by museli být dementní aby tohle četli !!! Do škol ??? To by byl další z mnoha pokusů zničit vzdělanost našich dětí !!! Můžete psát sebevětší lži, rodiče své děti budou informovat o pravdě a také je budou varovat před tím aby si daly pozor a tu pravdu nikde nežíkaly, odnesla by to jejich budoucnost !!! Tenhle režim je totiž fašistický !!!

aladin (Pá, 23. 8. 2019 - 21:08)

"„Jsem vyděšená, co se tu 30 let od revoluce děje.“ Kamila Moučková se pustila do Zemana, Babiše a vyznavačů pivní kultury"........Ty bys měla někam zalézt a být ztich, tys zradila důvěru celého národa !!! A bůh tě trestá !!!

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 20:08)

Tedy není to pravda, USA nezačlo později, akorát začlo hezky z gruntu od Afriky, přes sicílii, aby to hezky stihlo osvobodit západní Evropu a RUsové se nedostali dál než do Berlína a Prahy z hlavních měst Evropy.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 20:08)

Winston Churchill ve svém projevu ještě v den invaze německých vojsk do Sovětského svazu (22. června 1941) řekl: „Ruské nebezpečí je také naším nebezpečím a nebezpečím pro Spojené státy, stejně tak jako věc každého Rusa, válčícího o svůj domov a svůj dům, je věcí svobodných lidí a svobodných národů na celém světě.“ Prohlásil Spojené království za spojence Sovětského svazu a přislíbil společně s USA pomoc.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 20:08)

Pomalování vandaly pomníku je běžný vandalství. Ovšem radnice má každý fungující pomník udržovat čistý. Potom nemám rád účelový a částečný výklad dějin politiky. To už jsme tu měli. Pravicový politik tu není od toho, aby si hrál na historika a odmítal odstranit vandalský znečištění na pomníku.
Např. Koněv byl ten, který pokud vím velmi rychle postupoval a osvobodil tak Osvětim rychleji, než by ji osvobodili sami američané, jestli vůbec, nacisté by patrně bez nasazení SSSR vyhráli. Dá se říci, že účast USA byla vlažná než ji napadlo Japonsko v Pearl Harboru a omezovala se spíše na podporu Británie než záchranu Evropy před nacismem.

Rakato (Pá, 23. 8. 2019 - 21:08)

Asi jsi rusofil, když se zastáváš Koněva - nejde o to, že by neměl zásluhy, ale o to, že má i hluboké vroubky - potlačoval povstání v Maďarsku a pomáhal s okupací v roce 1968.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 22:08)

Takže nebudem tam dávat Koněva a dáme tam místo toho Trumana, který zas bombardoval nevinné civilisty plošným útokem na dvě města v Japonsku?! To, že tam je, není pro to, jakou roli hrál po tom v Maďarsku, ale pro to, že zbavil Prahu nácků.

Rakato (So, 24. 8. 2019 - 00:08)

Dej se dohromady, chlape. Za prvé, plošný nálet (známo spíše pod pojmem kobercové bombardování či plošné bombardování) znamená, že mnoho strojů letí v jednom svazu a zasypáva určité území množstvím pum, takže dvě atomovky nejsou plošným útokem. Za druhé - ty bys chtěl umírat ve válce, která by kvůli fanatismu Japonců trvala ještě minimálně rok a stála by životy asi miliónu amerických vojáků (u Japonců několik miliónů, hlavně civilistů)? Začali jste válku, tak tady to máte, pakáži. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud jde o tvůj názor na Koněva, připomíná mi zvolání otce Kolaloky: Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina. No nejsme, nejsme s Rusy jedna rodina, protože nám hajzli vnutili socialismus a pak za přispění Koněva nám potlačili pražské jaro.

ShabbaTot-Jahoda (So, 24. 8. 2019 - 10:08)

no jasně!..Hirošima a Nagasaki byl trest lidtsva za zvěrstva Japončíků v Nankingu a navíc to bylo i pro dobro Japonska....díky atomovému bombardování přestala ihned válka a rusák tak již nemohl pokračovat v obsazování japonských ostrovů ,ale i tak již obsadil Kurily a ne a ne je doposavad vrátit!Nebýt USA ,tak Japonsko skončilo jak Korea,sever pod nadvádou bolševika a jih pod vlivem USA,takový národ s tak bohatou kulturní tradicí by si bolševika nezasloužil!...Jo a co se týče Koněva,jeho zásluhy v boji proti nacizmu mu nikdo ¨neupírá,ale co je mu vyčítáno je krvavá genocida Madarů v Madarsku v 50-letech a pak 21. 8 1968 v ČSSR kdy velel vpádu asijských mongolských hord do ČSSR.Ten chlap byl bolševik každým coulem a má ruce od krve civilistů.To je už Žukov,Chruščov který velel obraně Stalingradu a jiní velitelé Rudé armády na tom mnohem lépe,neb životy nacistických okupantů se nepočítají,ale životy civilního obyvatelstva v Madarsku a ČSSR ano,asi by měl být postaven před válečný soud v Haagu jako Miloševič.....

Rakato (So, 24. 8. 2019 - 15:08)

Vítěze nemá kdo soudit.

Jedovatej (So, 24. 8. 2019 - 11:08)

Jahodovej, tady se docela shodnem, byť je to možná hnusný... ale ti Japončíci by bojovali bez těch atomovek ještě dlouhý roky, do posledního... " co se týče Koněva,jeho zásluhy v boji proti nacizmu mu nikdo ¨neupírá" - i tady souhlas, i když to, co po druhý světový válce následovalo, je nepřijatelný, fakta jsou nezpochybnitelná: Bez vítězství Rudý armády nad hitlerovským Německem by tady diskutoval málokdo, předkové těch diskutérů by byli nejspíš prohnaný komínama, možná by byli vyhnaný někam za Ural... a silně pochybuju, že by tam jejich následující generace měly internet...

ShabbaTot-Jahoda (So, 24. 8. 2019 - 16:08)

proti Rudoarmějcům jsem nikdy nic nenapsal a pořád je mám všechny za hrdiny,takže souhlas s tebou Jedovatej,díky jejich hrdinství a obětem,Rusko jich mělo 30 milionů,by zde byl nejspíš pořád nacista a ten porozumění pro svobodu slova neměl ani náhodou a kdyby byl internet a on by nejspíš byl,byl by natvrdo zcenzurován asi jako nacistická TV-ano,televizní vysílání v době Hitlera již existovalo a podléhalo přísné cenzuře...ty hele Jedovatej,co se týče Japonska,tak jejich armáda všude kam vztoupila se chovala jako krvelačný dobytek a jakákoli známka lidstí vůči japončíkům byla z jejich strany brána jako slabost nepřítele a americký voják na to brzo přistoupil ,viz třeba ze začátku války brát zraněné zajatce,ale po několika odpálených granátech ze strany raněných Japonců humanita z americké strany rychle přestala...a nejen toto,o pekle na zemi mohou vypovídat i zajatci UK a US army v zajateckých táborech,jsou i svědectví,že je tak Japonec stínal katanou a dokonce i křižoval...a to nemluvě o krutostech Japonců v Číně a nejen v Nankingu...Japonec v 2 WW vyvolal tak strašnou nenávist lidstva,že kdyby neukončil válku,tak celé Japonsko zhořelo -doslova!Byl dokonce i americký plán na jaderné zničení hory Fuji,těch cílů bylo dosti....

Návštěvník (So, 24. 8. 2019 - 09:08)

Pokud jde o tvůj názor na Koněva, připomíná mi zvolání otce Kolaloky: Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina. No nejsme, nejsme s Rusy jedna rodina, protože nám hajzli vnutili socialismus a pak za přispění Koněva nám potlačili pražské jaro.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Kdyby jsou chyby. Kdyby žili v p*deli ryby, nebylo by třeba rybářů. A co by všichni dnešní antikomunističtí bojovníci na radnicích a v politice dělali, když sotva byli na světě v komunismu, nebo jak starosta Phy 6 Kolář, byl někde s papánkem na ambasádě ve Washingtonu.
Jedná se o další americkou vyškolenou kafku, podobně jako ten

Návštěvník (So, 24. 8. 2019 - 10:08)

Shapiro, ted dělá poradce Bakalovi, nebo ten Klvaňa. Platy těchto lobystů se pohybují v astronomických částkých, proto jsou tak odhodlaní a neúprosní a kategorický, útoční.
Např. nedávno zesnulý Koch podle Kisky dával Klausovi za přednášku : "Klaus má podle Kisky 70 tisíc eur za přednášku. "
No, ale taky proč?! Klausovu citaci o universistě Berkley, což nevím jak to Klaus mohl vědět, si dali na svojí celosvětovou conservapedia : "Klaus declared that back in 80s, just before the collapse of communist rule in Soviet Block, the partisans of Marxism and communist ideas where more likely to be found at UC Berkeley rather than among the population of Eastern Europe."

Mimo jiné o čtvrti Berkley na conservapediapíše :"In the San Francisco Bay Area, Berkeley is second only to Santa Cruz, for being famous for its drug culture, marijuana and methamphetamine drug abuse, old hippies, socialists and communists and rabid environmentalism."

Rakato (So, 24. 8. 2019 - 15:08)

Tito přihlouplí Američané jsou více přihlouplí než ostatní. Je to z jejich strany naivní pokus o vzdor proti systému, kterým si hladí svoje ega. To Skandinávci plané nežvaní jako tito Američané a nenápadně zavedli socialistický kapitalismus a začínají pracovat na jeho změně na kapitalistický socialismus. Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb. Tipuji, že Švédsko bude první komunistický stát na světě s reálně provozovaným komunismem. Hospodine, pomiluj ny!

luci (Pá, 23. 8. 2019 - 23:08)

Ono je to také tím , že pánbíček současné politické reprezentace sedí v Bílém Domě a vším co je proti Rusku se mu zavděčí.

Návštěvník (Pá, 23. 8. 2019 - 23:08)

Ono je to, asi tak, že Trump byl za mlada ve 20ceti chytrej jak jeho fotr v 18ti a Clinton byla chytrá v 22 jak její matka v 18ti.

Reklama

Přidat komentář