Reklama

JHVH (Jahve,Jehova) - jediný živý Bůh

Touha (Po, 24. 6. 2019 - 18:06)

Takže ještě k těm zraním a obraně. Vy jste to tady nasměrovali jen na dobu války, nikoli na běžný život. V běžném denodenním životě se setkáváme se situacemi, kdy se zlu musíme postavit a žádné plkání nestačí. Nebo nepostavit a lhostejně koukat stranou. Když na ulici před vámi zmetek porazí starou paní a vytrhne jí kabelku, můžete po něm buď skočit a pokusit se ho zpacifikovat, běžet za ním a pokusit se ho dohnat a pak bez ohledu na své bezpečí to stejné. Prostě jsou situace, kdy abyste se mohli ráno podívat do zrcadla, nést kůži na trh. Kecy nestačí . A ani válku k tomu nepotřebujete

Marek (Po, 24. 6. 2019 - 18:06)

"Když nechci zabíjet, můžu svému národu pomáhat i jinak." S tím naprosto souhlasím. "neřeším co by, kdyby" Například pojištění auta, bydlení, atd.atd. je co kdyby. To řeší každý. Neber moji otázku jako protiargument toho co jsi psala. Zajímá mě jenom tvůj názor na mojí otázku. Znásilnění není nic výjimečného a proto to není nějaká abstraktní otázka. "je ještě jedna možnost i bez zbraně jde nepřítele dostát na kolena. Taktikou, umem a tu já ráda používám. Něco jak chytrá horákyně :-)" No nejsem si jistý jestli by to pomohlo na pět frustrovaných chlapů, kteří by v tobě viděli jenom kus masa. "Za třetí, myslíš že manžel by měl vůbec šanci v tvém příběhu" Velkou šanci by měl. I proti deseti. Myslím si, že by stačilo vytáhnout zbraň a dvakrát vystřelit do vzduchu. Akustický projev pistole ráže 9mm je totiž v reálu přímo ohlušující. To není jako ve filmu. Takže by sis vybrala chlapa s kvérem, přiznej se. :-D

mima (Út, 25. 6. 2019 - 07:06)

Marku, koukám, že máš bujnou fantazii. A jen tak na okraj, ještě jsem nikde nezaznamenala, že by se někdo ubránil pěti teroristům. Stačí jeden šílenec a vyvraždí studenty, davy lidí..... vždycky jsem si říkala, jak je to možné, že na druhé straně je většina a nemá sílu se postavit zlu. I ve válce stejný problém. Par šílenců jí rozpoutá a většina jak by byla paralyzována.......to stejné můžeme dnes vidět v naší zemí. Jeden člověk, který neprožil hlad, bídu, válku, neví co je to vydělat si na chleba, zmanipuluje dav lidí. A přesto, že tady je zbytek národa, většina, nikdo se nepostaví na obranu.

asi (Út, 25. 6. 2019 - 08:06)

se nemají postavit na obranu koho

Asley (Po, 24. 6. 2019 - 18:06)

Marku, Rakatovi není nic dost dobré, on potřebuje vidět, nebo alespoň slyšet Boha, pokud ale zná tak dobře Starý zákon, tak ví, že když k Izraelitům mluvil, bylo to pro ně natolik strašidelné, že chtěli, aby za něj raději mluvil Mojžíš. Každopádně i dnes Bůh dokazuje svou existenci, mimo jiné tím, že odpovídá svým služebníkům na modlitby, pro některé lidi jsou jasným důkazem splňující se biblická proroctví.

Návštěvník (Po, 24. 6. 2019 - 15:06)

Rakato, dávej si pozor, tvoje provokace je do nebe volající a hraničně neuctivá. V Bibli je příběh o lháři Ananiášovi a jeho ženě Safiře, kteří neřekli pravdu o výši částky, které utržili za pole a oba padli mrtvi k zemi.

Ester (Po, 24. 6. 2019 - 12:06)

Ten výraz metamorfovaný anděl vůbec neznám, co tím myslíš? Jak se projevuje zásluhové náboženství?

Jirka (Po, 24. 6. 2019 - 12:06)

Napíšu později, teď nemám čas.

Matka Bible (Po, 24. 6. 2019 - 08:06)

Bible říká, bible mluví, bible tančí, bible dýchá za tebe. Bible má nožičky. Bible a nic než bible. Bible je náš bůžek.

mima (Po, 24. 6. 2019 - 08:06)

Někomu jsem možná neodpověděla na me psané příspěvky, tak se omlouvám. Nemohla jsem se tím vším co jste tady napsali prokousat.......ale zaznamenala jsem tady problém .....Boha nikdo nikdy neviděl......ale taky, že Abraham viděl Boha.... Mojžíš....Job píše, do teď jsem o tobě slyšel, teď tě vidím........................ Boha nic nečistého neuvidí. Kdo se s Bohem setkal, jak je psáno tváří v tvář, byl to vždy člověk posvěcený, člověk, který se Bohů líbil........ byli k tomu určení lide, kteří se s Bohem mohli setkat v jeho svatyni. Všechno muselo být čisté, jeho život pod krví beránka, než vešel za oponu setkávání se z Bohem. Jinak ho čekala smrt......to jen v krátkosti.

Návštěvník (Ne, 23. 6. 2019 - 22:06)

Terorista umře a stojí před nebeskou branou. Svatý Petr otevře dveře, prohledá Knihu Života a rezolutně povídá:
– Ty sem nesmíš, ty jsi terorista!
Terorista odpoví:
– Já nechci dovnitř, ale vy máte tři minuty na to, abyste se dostali ven!

strašné :-( (Ne, 23. 6. 2019 - 22:06)

bible říká, bible říká, bible říká..... ten feťák už tu knihu personifikuje, už má i mluvící knížku... mluvící knížka a v ní mluvící had...

Bible říká (Ne, 23. 6. 2019 - 22:06)

Bible říká: "Může tupec dostat rozum?"

Rakato (Ne, 23. 6. 2019 - 23:06)

Já říkám, že bibli dal lidem satan, aby je spletl a rozeštval. A velmi se mu to podařilo. Je to dábelská kniha. Ale nemůže se chlubit originalitou, protože bůh to samé udělal při stavbě babylónské věže - formou zmatení jazyků.

Návštěvník (Ne, 23. 6. 2019 - 22:06)

...Vylučuje ze své spásy nevěříci... " Nesmysl. To jestli věříš v existenci Boha nebo nevěříš nemá na tvoje spasení žádný vliv.

Rakato (Ne, 23. 6. 2019 - 23:06)

Jsou tací, co tvrdí opak.

Návštěvník (Ne, 23. 6. 2019 - 22:06)

"spása za adoraci" nesmysl. Bible říká že spasení je dar, který si nejde zasloužit. Není z žádných skutků.

Rakato (Ne, 23. 6. 2019 - 23:06)

No vždyť říkám, diskriminace. Bůh vyzobává k obdarovaní jen některé. A možná, že ho zítra napadne, že bude dávat dar víry jen černochům nebo Hotentotům. To bys byl nahraný.

Návštěvník (Ne, 23. 6. 2019 - 23:06)

Žádná diskriminace. Zjednodušeně řečeno - dar spasení logicky dostane ten, kdo s Bohem chce být. Ty s Bohem nechceš být, tak s ním nebudeš. Je to už jasné?

Rakato (Po, 24. 6. 2019 - 12:06)

Já s bohem chci být. Ale nejsem žádná beztvará améba jako ty a mám svou podmínku: Musí mi dokázat svou existenci. (A že z definice víry plyne, že je bez důkazů? Víra starozákonních Židů v boha nespadla zčista jasna z nebe, ale rodila se těžce, bůh se musel mnohokrát zjevovat a makat pro Židy pomocí zázraků, aby v něho uvěřili. A nakonec to stejně mnohým nestačilo, Jehovu odkopli a klaněli se zlatému teleti.) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nebavíme se totiž o daru spasení, ale o daru víry, popleto. (Spasení, řekněme "dar spasení", je až následný, druhý dar.)

Reklama

Přidat komentář