Reklama

hysterektomie - komentáře

No. (So, 24. 8. 2019 - 17:08)

To je fakt, že nenutí. Oni jenom nabízejí a přitom zastrašují, třeba i smrtí! "Rozumná", a co znamená ten Tvůj výrok? Proč to nenapíšeš česky??? Vždyť jsme v Česku, tak hezky - česky.

Rozumná :) (Pá, 23. 8. 2019 - 17:08)

Google:
Guest Post: The “madness” of unnecessary hysterectomy has to stop

No. (Po, 24. 6. 2019 - 10:06)

Mudrci nám předkládají to, co se naučili na fakultách. Jenže, co s tím, že? "Starého psa novým kouskům nenaučíš!"

luci (Pá, 23. 8. 2019 - 23:08)

Ale ti staří psi mají k tomu učení na fakultách ještě praxi a způsob léčby doporučí , nikoho nenutí.

Analytik (Ne, 23. 6. 2019 - 15:06)

U žen nad 40, respektive 45 let věku lékaři, bohužel, doporučují i preventivní odstranění vaječníků. V případě zvýšeného onkomarkeru CA 125, což může být i hormonálně aktivní cysta na vaječníku, bývá totální hysterektomie jednoznačná. Pro ženy je mnohdy určitě lépe, když se se svými problémy nebudou příliš moc zaobírat, nediskutovat s lékaři, ale budou hledat alternativní cesty a směry. Já vím, že někdo namítne: ,, A co když bude pak pozdě?!" Ale, pro mnoho žen, zvláště psychicky hodně citlivých, mohou být špatné zprávy velmi škodlivé, byť by byly pravdivé! Pokud nejde o vysloveně akutní stav, který ženu paralyzuje, tak bych to neřešil. Víte, on ani ten lékař není Pán Bůh. Ale, jednoznačně, volba je na každé ženě. Žádný lékař nemůže ženy nutit do operací, ani když je tzv. vyleká. Každý pacient si nese zodpovědnost za své zdraví a za svůj život, sám si rozhoduje, jak se chce a bude léčit, pokud se léčit chce. Akorát si doktoři nechají podepsat negativní reverz, aby byli "krytí", kdyby se něco stalo, možno i v budoucnu. Avšak sami své chyby mnohdy nepřiznají, pokud se spletou v diagnóze, nebo se jim něco nepovede!
MUDr. Ludmila Eleková patří k těm rozumným lékařům, kterých je strašně málo. Většina z nás se setkává spíše s arogancí ve zdravotnictví.

Ivona (Ne, 23. 6. 2019 - 14:06)

Ono u hysterektomie stačí odebrat jen dělohu s ponecháním vaječníků, ale přívod krve z dělohy do vaječníků se sníží, a tím vaječníky odumírají. Já jen koukám, jaké jsou ty ženy ovce a poslechnou nějakého Mudrce.
Tady je něco pro Luci, snad se probere
https://www.youtube.com/watch?v=9EpeUYcZX0c
Jestli to nepůjde načíst, stačí zadat na youtube Co vám lékaři neřeknou Mudr. Eleková

No. (Ne, 23. 6. 2019 - 14:06)

Je to Luciina volba. Ono je to, jak kdy. Jsou zázraky, kdy se člověk uzdraví i z rakoviny IV. stupně. Ale jsou i případy, kdy ani karcinom v 1. stádiu neznamená vyléčení, a nemoc pokračuje dál. Víte, ono je to i povahovým založením. Moje teta měla bulku v prsu, dost pokročilý nádor. O prso přišla, jezdila na ozařování. Chtěla moc žít. Byla ráda na světě, kvůli svým dětem a milovaným vnoučatům, pro které se doslova obětovala! Ke konci pak dostávala i chemoterapie, měla otoky, metastázy v kostech. Bylo to hrozné. Ale žila s diagnózou 17 let. U hysterektomie je to určitě mnohem horší, neboť tam hrozí i vývod a mnohé další. Rakovina je nemoc duše, s projevy na tělesných funkcích. Totální hysterektomie je, dle mého, mnohem horší, než ablace prsu, případně obou prsů. Vaječníky řídí celý hormonální systém. Pak se zhroutí všechno. Každá radikální operace je špatná, i odstranění prsu! Ale odstranění dělohy, vejcovodů a vaječníků + lymfatických uzlin, obzvlášť!!! Žena může být inkontinentní, mít vývod. Každý se jí pak štítí. To je úplně jedno z nejhorších...

Ivona (Ne, 23. 6. 2019 - 06:06)

Luci to nechápe. Já mluvím o těch 90% žen, které nutí do hysterektomie z nezhoubných důvodů. Ti se potom dožívají mnohem nižšího věku. Luci, načtěte si to, není to zrovna příjemné počtení.

Ivona (So, 22. 6. 2019 - 18:06)

U hysterektomie platí: čím dříve do operace, tím do dřívější do smrti.
A hlavně jste jako rukojmí , tady platí ,,Budeme ji operovat, nebo ji necháme žít? "

luci (So, 22. 6. 2019 - 18:06)

Pokud už zhoubný nádor metastázoval , tak ano . Jinak , včas vyřezaní žijí déle , ženy i muži .

KARMA (St, 19. 6. 2019 - 17:06)

Jo, to je osud! Jak to má dopadnout, tak to taky dopadne. Nic více, nic méně! Na Boží zákonitosti jsou i lékaři krátcí! A někdy i alternativa. Bohužel. Všichni máme svůj osud předurčen, zapsán v našem DNA. A zkrátka, tomu se nevyhneme, ani kdybychom se stavěli třeba na hlavu! Někdo dříve, někdo později. Žádnému se smrt nevyhne. Nikdo tu navěky nezůstane. Jak to má, holt, kdo naplánované, tak to bude, i kdyby objel stovky doktorů a léčitelů. Nic platno...

No. (St, 19. 6. 2019 - 16:06)

Dokud to jde, žijme život, dle svých možností. Pracujme, sportujme, zdravě se stravujme! Nenechme si brát orgány. Mnohé namítnou. A co když bude pozdě? Já však říkám, že pozdě není nikdy. Mnoho lidí s bojí bolesti a neodvratné smrti, v konečné fázi vážné nemoci. K této situaci však dojít vůbec nemusí. A kdyby snad? Paliativní léčbu, případně hospic, i kdyby bylo nejhůř, tak vám lékaři nesmějí odmítnout poskytnout!!! Platíme si všichni povinně zdravotní pojištění. I když si budeme užívat, byť jen několik málo let aktivního života, s využití alternativní medicíny, tak, i pokud se situace zcela vymkne kontrole, tak v případě závěrečné fáze života a krutých bolestech, tak vás nikdo nesmí odmítnout! Musí vám poskytnout paliativní - ulevující léčbu. Alternativní medicína umí zpomalit i proces choroby, a někdy i zcela zastavit. Klasická medicína prodlužuj život v utrpeních již od prvních stádií nemoci. A stejně nadlouho nikoho nevyléčí. Dnes je tolik přípravků - přírodních, na všechny možné neduhy. Stačí si vše dobře nastudovat. Kontryhel, kokoška pastuší tobolka, řebříček, zmírňují krvácení. Ale těch alternativních směrů jsou spousty!

Analytik (Ne, 16. 6. 2019 - 21:06)

Na rakovinu sice lék není, ale nic nevzniká jen tak, bez příčiny. To jenom lékaři používají názvy idiopatická onemocnění! Idiopatická = neznámého původu. Ale jme snad idioti? Tím lékaři dokazují, jak je lékařská věda na nejnižší stupni IQ, co se týká hledání příčin. Zato farmaceutické koncerty těží miliardy ze stále nových a dalších výzkumů léků a robotických operací! Ale vrátit se k příčinám, jak se říká, k "jádru pudla", to už páni doktoři nedokážou. Celostní pohled na člověka se zcela vytratil, medicína se rozdělila na mnoho oborů, nikdo neví souvislosti. Bolet žaludku léčí gastroenterologie, kde nasadí antacida, antienemika, alergolog předepíše antihistaminika, kardiolog betablokátory , a tak to jde dál, až k té onkologii. Nakonec se z toho všichni nakonec zblázníme a psychiatr nám předepíše k tomu všemu antidepresiva, neuroleptika a stabilizátory nálady. A z toho pak 100% vzniká iatrogenní poškození pacientů! Ta věda došla tak daleko, až se z ní všichni nakonec zblázníme! Jakákoli nemoc, rakovina zvlášť, má velmi hluboké kořeny svých příčin vzniku. Lékaři neprovádí tzv. prevenci, nýbrž skreaningová vyšetření - vyhledávání nemocí již vzniklých! Lidstvo by se nad sebou mělo vážně zamyslet. Částečně může pomoci psycholog - psychoterapeut, s vystudovaným oborem PSYCHOSOMATIKA. Dále bychom se měli vrátit "ke kořenům přírody."

Analytik (Ne, 16. 6. 2019 - 15:06)

Mohu jen souhlasit. Lékaři se budou snažit Vás uléčit, ne uzdravit. Na to, jak se uzdravit, Vám žádný lékař neodpoví. Víte, lékařství není jako celostní obor, nýbrž je roztříštěné na mnoho oborů - endokrinologie, gastroenterologie, neurologie, interna, kardiologie, oftalmologie, dermatologie, cévní, hematologie, nefrologie, urologie, hematoonkologie, otorinolaryngologie, stomatologie, onkologie, pediatrie, geriatrie, gynekologie, psychiatrie, chirurgie, ortopedie, infektologie, pneumologie, praktické lékařství, a nově i psychosomatika. A žádný z těchto oborů se nesnaží řešit příčiny problémů, nýbrž následky!!! A když si nevědí rady, šup s Vámi k psychiatrovi! Tato medicína je o farmaceutickém průmyslu, nikoliv o uzdravení pacientů! Pravda, že lékaři zachrání životy rodičkám i miminkům, kardiochirurg vyoperuje těžké vrozené vady, neurochirurg zachrání životy po těžkých úrazech, stejně tak i ortoped, dá do sádry zlomenou nohu, zubař zachrání zuby. Ale nemoci, jako jsou rakoviny, patří k chronickým onemocněním, a na ty bývá klasická medicína krátká. Lékaři tuto složitou nemoc řeší, bohužel, chirurgií, radioterapií, chemoterapií a hormonální léčbou! A těch úspěchů bývá málo. Po krátkodobém někdy zlepšení, dochází k plnému vzplanutí choroby, daleko razantněji, než předtím. Následkem "odborné" léčby pak pacienti a pacientky v hojném počtu umírají. Operace se sice povedla, ale pacient zemřel. Je to tak. To je smutná realita. Dlouhodobé remise u gynekologických nádorů bývají úplnou raritou! Myslím, že je to určitě není více, než 3%, maximálně 4% procenta. Vítězí pacientky velmi mladé - do 30 let věku, a mimořádně pozitivně založené! Jde spíše o zázraky, výjimky z pravidla! Musí být předtím zdravé, sportovně založené a psychicky mimořádně odolné lidi! Lidé, zejména starší, ale i středního věku, někdy i mladší, s komorbidními onemocněními, úzkostmi a depresemi, nemají šanci přežít dlouhodobě těžkou nemoc, v rukou lékařů! Nakonec skončí v hospicích, nebo zemřou v nemocnicích. Věřte mi, kdyby lékaři vynalezli lék na rakovinu, tak by na ni neumíraly dokonce děti! Což se dnes, bohužel, velmi často děje!

Janka (So, 15. 6. 2019 - 06:06)

Ještě jsem nezažila lékaře na gynekologii, který mě chtěl léčit a vyléčit, a to jsem jich skutečně obešla hodně. Všichni jen hysterektomie se spoustou hnusných rizik. Jen kontrolovat na ultrazvuku nebo pod kudlu. Samozřejmě že lékaři umí zachraňovat životy.Umí zachraňovat rodičky nebo
miminka, nemluvím o porodnici, nýbrž gynekologii.
90% hysterektomií je zbytečných a velký hazard s ženským zdravím. O tom
také výzkumy, že pouze 10% hysterektomií je z důvodu rak. bujení
opodstatněných. Dokonce jsem četla článek z písecké gynekologie, že
stejně každá 3. tam zažije hysterektomii. Každá 3. rozhodně nemá rakovinu.
O co tady jde? Z těch 90% jde vymyslet jinou alternativu.Hysterektomie je
nadužívána, jde o blaho doktorů, nikoli
pacientek. Načtěte si to. Tady v tomto mohou udělat jen ženy. Doktoři se
nezmění, mají vymyté mozky a přináší jim to peníze. Ale však oni nepřijdou
na mizinu, vždy se najdou bezbranné nevzdělané ženy nebo často ženy s IQ létající
berušky.Nebo bezmezně věří doktorům, protože oni se cítí jako něco víc.
Chápete to už proboha , o co tady jde? Vše jen vyvracíte. Jaký je Váš záměr tady. Dezinformovat ženy?
Jste ze zdravotnictví, nebo jste po hy, nebo nevzdělaná? Jak to tady už psala Ivona?

luci (Pá, 14. 6. 2019 - 23:06)

Samozřejmě , že lékaři žijí díky nemocem kterými lidé trpí. Pokud by lidé netrpěli chorobami , nebylo by lékařů potřeba. A lékaři jsou zrovna tak jako pracovníci všech odvětví lidské činnosti dobří a špatní . Jde jen o to který vás léči .Velice záleží v jakém stadiu nemoci jste lékaře navštívili. Někdy je chirurgický zákrok jediným možným řešením a mnohdy je to padesát na padesát , buď, anebo . Ale bez operace by byl exitus neodvratný . Paušálně zavrhovat chirurgické zákroky je kulantně řečeno pošetilé.

Ivona (Pá, 14. 6. 2019 - 19:06)

Naprostý souhlas. Gynekologové žijí z nemocí žen. I malý jejich problém je pro ně výhodný byznys, prioritou není uzdravení žen, nýbrž vykonat i na prťavém problému hysterektomii, aby měli více peněz v kapse. Třeba jedna moje kamarádka měla polyp. Ten stačí odebrat hysteroskopií a z 99% je nezhoubný. Oni ji proto chtěli vzít všechno, aby se to prý nezvrtlo. Ano, lekat, lekat až tu ženu psychicky zničit a ona se pak podvolí. S dovolením, taky mě psychicky celých těch 20 let ničili. Prostě jsou to nebezpeční manipulátoři a my je ještě živíme. Milé ženy, podívejte se pravdě do očí.

No. (Pá, 14. 6. 2019 - 19:06)

Lékaři Vás akorát vylekali. Slovo lékař znamená lekat. Přečtěte si knížku od MUDr. Jana Hnízdila : ,,Mým marodům." Tam se dozvíte více vysvětlení. Jediné rozumné řešení je, nenechat věci dojít až k rakovině, zamyslet se nad svým životem a eliminovat stresy. Je těžké brát věci tak, jaké jsou, jenomže jinak to nejde...

Ivona (Pá, 14. 6. 2019 - 19:06)

Hysterektomie je jen pro hodně odolné lidi, bez citu, tedy pro doktory s vymytými mozky z medicíny vč. psychopatů a submisivní ženy, které jim naletěly. A přicházejí stále noví, kteří se to musí na nic netušících a celkem zdravých ženách naučit. Dokonce mi i jedna Mudra loni chtěla nalhat, že
když nepůjdu na operaci, pak je to nebezpečné. Doteď jsem nepochopila
co. I toto byla její manipulace. Měla jsem se jí zeptat, co jako nebezpečné může být více než hysterektomie. Důvody a nebezpečnost hy. viz výše. Tato
Mudra mě viděla poprvé a taky to zkoušela. Chtělo by to udělat průzkum,
sehnat důkazy, protože mě nikdo žádnou jinou léčbu nenavrhl.
Mě přemlouvali Mudrci 20 let a na mně je ukázka jejich nebezpečnosti,
protože žiju stále s dělohou a bez problémů !!! Ze svého okolí znám i další
ženy, které se jim naštěstí nepodrobily a na které to vlci v ovčím rouně
zkoušeli. A ženy stále utrácejí horentní sumy u dalšího gynekologického Mudra, aby měly víc názorů a nepoužívají u toho svůj selský rozum.
Já už na prohlídky nechodím, tím ale nenabádám ostatní, přece jen stěr z
čípku by se měl občas udělat. Ale z mého pohledu jsem chodila každý
půlrok na UTZ a k čemu mi to bylo? Absolutně k ničemu, jen Mudři do mě
jen rýpali /slovně i fyzicky/, abych šla na hy, nic jiného neuměli. A když už
jsem nešla, tak si aspoň vyinkasovali 300-400 Kč za UTZ a k čemu mi /
poctivému zdravotnickému pojištěnci/ to bylo? K ……. doplň:)))
Hysterektomie je prostě hnusný obchod Mudrů se strachem.

No. (Pá, 14. 6. 2019 - 16:06)

A psychika je taky důležitá! Moje teta milovala děti a vnoučata, pro které žila.

Reklama

Přidat komentář