Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 18:04)

Já moc dobře poznal, že jsi byl u svědků. Psal jsem jim na jejich stránkách, takže vím jak se chovají. Tobě jak vidno jejich způsoby vedení rozhovorů zůstaly.
_____
Jestliže píšeš o pevné víře a zároveň máš Bibli jen jako příklad a lékárničku, tak to asi ta pevná víra nebude tvůj případ, co.
_____
Narození z Ducha určitě není to co píšeš, ty mluvíš jenom o obyčejném obřadu křtu lidském. To bys musel být narozený také. Stýve nepochybuju, že znáš katolickou nauku nazpaměť, aby taky ne, když ti jí odmala vtloulali do hlavy, ale o to větší tragédie je, že dodnes jsi nepochopil, co to křesťan je. Lidé jako ty, na otázku zda věří v Boha, většinou odpovídají jen - jsem katolík. A myslí si, že jsou tím automaticky spasení.

Porovnávat a analyzovat texty? Přesně pro tyto jako ty platí, co řekl Ježíš: "Zkoumáte Písma, ale za mnou nechcete přijít". Kdybys proto místo porovnávání a zkoumání raději přijal Krista skutečného. Tvůj přístup k víře zdá se mi je farizejský až saducejský. Měl bys činit pokání. Jestli víš vůbec co to je.

Steve (So, 27. 4. 2019 - 18:04)

To né, nazpamět' jí určitě neznám ... a neznám spoustu věcí - já to ale přiznávám a vím o tom. Nestudoval jsem na kněze abych znal spoustu věcí. V tom je tady odborník na Doktorce - Tony. Jinak jejich kázání(Svědků) mi teda nesedly ani trochu, naopak jsem se musel vždy silně držet abych nepuknul smíchy nebo naopak vzteku že hlásají bludy. Jinak i já se držím názoru že tím že někdo dochází do nějaké církve neznamená že bude automaticky spasen - to jsem si ani nikdy nemyslel že by tak bylo. Až bude Poslední soud, je přeci psáno dle čeho bude Kristus třídit ... netřeba tu přeci nic tajit. O fanatičení tam není ani slovo. Bohužel věřící si to tím asi sychrují ... "Co kdyby se na to bral špetku zřetel, přecijen" Ano, ta věta "Zkoumáte Písma, ale za mnou nechcete přijít" na to přesně sedí - to je to oč tady dlouze hovořím. Takže ano i v Písmu je napsáno, že se nemá jenom ležet v Písmu a jiné náboženské liteře ... Já si toho jsem vědom, takže žiji přirozeně a nic neznásilňuju. Ano vím co je činit pokání ... (Zpověd' neboli svátost Smíření) katolíci z toho mají doslova divadlo se kterým teda zrovna já nesouhlasím ... ač chápu že ten má smysl asi z vícero stran - nejen ulevit si, vypovídat se apod. (at' to má či nemá spojitost s nebem a Bohem) Normální psychologický úkon který funguje. Ke zpovědi již dávno nechodím a ani nemám v zájmu to nějak obnovovat - vždy mi to působilo problémy, stresy a příčilo se mi to. Doma jsem chodil vždy jen s donucením protože u nás to jinak nikdy ani nešlo dělat ... u našich nejde říci NE, jinak je potom strašlivé peklo a přednášení na spoustu hodin obhajujících průpovídek. Proto mám k fanatikům odpor, protože příšerně tlačí a nic jiného neuznávají nebo tím opovrhují. Potom žij v takové rodině, společenství ... nelze, udeptají tě. Ano, já beru víru jen pouze jako berličku a lékárničku - o víc nestojím, jsem skromný, pak i št'astný. :-) Taky si rád sexuálně zhřeším na své přítelkyni (což nauka neakceptuje) ... což by asi neprošlo ani omylem. Mám radši větší volnost a svobodu - náboženské fanatičení mne svazuje a strašně omezuje a diktuje co je mi proti srsti. (dle hlásání církve, nauky) O žádný diktát nestojím. Jak zpívá Olympic - Čistému vše čisté, at' každý má co rád ...

Rakato (So, 27. 4. 2019 - 23:04)

Ježíš řekl: "Zkoumáte Písma, ale za mnou nechcete přijít." Tak to si trochu odporoval, když současně hlásal, že starý zákon platí. Co je špatného na studiu starého zákona? A copak si myslel, že ti, co ho považují za rebela a heretika, si od něho nechají něco vysvětlovat?

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 19:04)

Aspoň trochu upřímný příspěvek. Ale přiznej si, že svým svobodným výkladem si ospravedlňuješ svoji touhu hřešit. A taky to, že fanatismus vidíš i tam kde není, a to kvůli tvojí výchově. To ale není problém ostatních. Ty bys nejradši asi všechny apoštoly, co hlásali Evangelium poslal do pekla, viď, a ty co mají víru u zadku odměnil nejvýš. Zkrátka soudíš podle sebe. No ještě že to soudit nebudeš. Vzpomeň si na příběh Jákoba a Ezaua, koho měl Hospodin raději. Ezau vyměnil svoje prvorozenství Jákobovi za porci jídla. Neboť Ezau žil tímto světem a Jákob jednal prozíravě, a u Boha našel zalíbení.
_____
Fanatismus je špatný, to je jedna věc, i když je potřeba ho rozlišit od horlivosti (Pavel, Petr Šimon "Horlivec") ale ty říkáš vyloženě věci, které nemají vůbec biblický základ. Píšeš svoje výmysly.

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 16:04)

Mně je to jedno a stejně na to nemám vliv. Podstatné je, že Jehova to není. Ani Alláh, ani žádný jiný lidský výmysl. A o to tu jde. Vy tady tlačíte lokální bajky a lokálního boha. A s tím se jděte vycpat. Nemáte pro to důkazy. No tak si to pěstujte ve své kroužku. Komunisti mají svého Lenina v mauzoleu, vy nemáte ani tu nabalzámovanou mumii. Máte jen knížku, kde hadi mluví a panny rodí.

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 15:04)

Když nevíš, jaké to tady bylo před miliony nebo miliardami roků, tak drž hubu, nevyskakuj a nemávej s tou tvojí trapnou knížkou židovských fejků a ezo prdů.

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 16:04)

Tady vůbec nehraje roli jaké to tady bylo před milióny nebo miliardy lety, to není v této otázce vůbec důležité. Jde o to že z ničeho to nejde. Všimni si že tvoje oponentura se přesně opírá o můj výše zmíněný návrh modelu písmena V, kde přesně dle něj problém odkládáš proti toku času a prostoru. Úplně stejně jako si řeknete, bylo to tak malé že to mohlo z ničeho vzniknout a dále, bylo to tak dávno že už není důležité jak to vzniklo a když ne tehdy, tak ještě předtím, a pak ještě předtím.... Nikdy se nedoberete počátku a konce aniž uznáte Stvořitele věčného Boha, kterýž byl a jest odvěků a před časy i světy a bude i po skonání světů i věků nezměněn.

Steve (So, 27. 4. 2019 - 16:04)

Jiříku, to tvé horlivé usilovné fanatičení není opravdu ta víra kterou nám Bible předkládá ... ale to ty asi stejně nikdy nepochopíš. Ty jseš pro příklad jako ten nemocnej kterej stojí před domácí lékárničkou a nachlazení chce řešit sežráním veškerých léků obsažené v té lékárničce. Neblázni, takto se nemocní neléčí! Víra taky není žádnej diktát ... ale pouze je jen jako příklad jak cca správně žít.

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 17:04)

Díky za kritiku, od nevěřícího katolíka, který má Bibli jen jako "lékárničku" a jen jako "příklad" se opravdu nechám poučit.

Steve (So, 27. 4. 2019 - 17:04)

No a k čemu asi Bible teda je ... Rozhodně neslouží k účelům, aby se dle ní doslova žilo. Ani to nejde! Musí se brát opravdu hodně s rezervou, navíc je tam hodně náboženských bájí ... Podobenství tam jsou jen jako příklady jak se chovat/nechovat. Ta ježíš vyprávěl záměrně apoštolům a nejvěrnějším aby to ti natvrdlí nováčci vůbec pochopili co tím Ježíš zamýšlí. Nic tam neslouží k doslovnému diktátu života věřícícho. Ach jo, proč to nejde logicky přemýšlet?

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 17:04)

Logicky přemýšlí nad Biblí svědkové Jehovovi a proto jí nerozumí. A ty taky ne. Bible není vůbec o logice, to jsi ještě nepochopil? Navíc pleteš dohromady Starý a Nový zákon. Kdyby apoštolové braly Bibli jako tu tvou "lékárničku" tak dneska nemáme křesťanství rozšířené, ty lékárničko. Stejně tak nebýt "fanatiků" jako třeba Pavel. Jsi jako Nikodem, ten taky vůbec nechápal o čem Ježíš mluvil. Svou slabou víru si nechej a nikomu ji necpi prosím.

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 15:04)

Není to z nuly, je to z něčeho. Z nuly to máte vy, pobožní. Vědci o žádné nule nemluví. Vymezuješ se proti své verzi evoluce. To je tvůj problém. Klidně si z toho udělej karikaturu, a pak se proti tomu vymezuj. Abys mohl zůstat pobožný. Však ti to nikdo nebere. Co se týká života a možnosti jeho vzniku, nedochází ti, jak je Země velká a jak je stará. Ty jsi nula, co vidí akorát tak na svůj plácek a žiješ v přítomnosti. A z toho chceš odvozovat, co se stalo někde jinde a v úplně jiné době a podmínkách. Jsi prostě namyšlený pitomec. Nic nového u pobožného... To už je váš průvodní znak, že jste pitomí a ještě nosíte nos nahoru....

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 14:04)

A všeobecného nebo deistického boha nikdo nerozporuje. Možná nějaký bůh stvořil vesmír, možná ne. To nevím. Ale co vím jistě, že to nebyl ten virtuální náčelník Židů s hypertrofovaným egem - Jehova/Jahve/Hospodin. Tato lokální literární postava to opravdu nebyla. Bible má cenu toaletního papíru. Dobré chování jde zařídit jinak než četbou ezo prdů.

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 14:04)

oprava nutí přemýšlet :-)

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 14:04)

A co je ještě příznačné, je obrovský rozdíl v chování vědců a pobožných. Když jsem byl na přednášce vědce, tak ten se choval vždycky velmi střídmě a skoro každý vědec přiznává, kolik toho ještě neví. Ale když jsem byl na křesť. shromáždění, tak samé proklamace, jak všechno víme a jak bible a nic než bible a jak bůh a noc než bůh. A důkazy nula. Žvásty, kecy, esoterika. Z vědecké přednášky si něco odnesu užitečného domů, co mě nudí přemýšlet. Z křesť. shromáždění jen ideologii ala komunisti nebo nacisti nebo islám.

Rakato (So, 27. 4. 2019 - 22:04)

Přesně - křesťané vědí úplně všechno, kdežto vědci přiznávají míru své neznalosti. To je rozdíl mezi čestnými a nečestnými lidmi. Nelže totiž říct - vrahem je zahradník - a nedokázat to. Ale křesťan klidně ťápe, že mu na podlahu spadl krajíc chleba, protože bůh tomu tak chtěl. A důkaz žádný nemá. Aj bezectné plémě, studu nemaje, plete hlavy dobrým lidem.

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 14:04)

I kdyby ses rozkrájel a opakoval to dokola, tak to, že život vznikl nějak z nějaké chemie a byl zpočátku jednoduchý něco na bázi virů a pak teprve bakterie atd, je to pořád pravděpodobnější než ty tvoje židovské bajky. Evoluce má spoustu neznámého a nepřesného, ale nejsou to úplně nepravděpodobné píčoviny. Bible jsou zcela jistě totál vymyšlené píčoviny. Jde o to, co je méně crazy a méně fantasy. Je to věda. Navíc věda s časem přináší nové informace a někam se to posouvá. Nedávno zase vykopali v Asii naše příbuzné, něco jako neandrtálci. Bible je neměnná, strnulá. Nevidím žádný důvod věřit bibli. Jsou to jen sračky. Věda má možná tak sračky, ale ne tolik jako bible, ta je jenom ze sraček.

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 16:04)

Ale to je teprve první otázka, která zní JAK? ....tu už známe a můžeme odpovědět- Z ničeho nijak_______
Ale ještě je tady druhá otázka a ta se ptá PROČ? Tedy jedná se o tuplovaně potvrzený nesmysl, protože to NIC které ze sebe udělalo NĚCO ještě muselo mít nějaký DŮVOD. Tedy nesnadný problém stojí před materialisty aby si vůbec svoje tvrzení obhájili, natož se ho ještě nějak pokoušeli vysvětlit. Jejich vysvětlení je pomocí odkladného problému, což ale není vysvětlení, ale problém posouvá zas o něco dál k problému dalšímu až do nekonečna, a netuší že zase o něco blíže k počátečnímu bodu, (který vznikl z příčin a důvodů Stvořitele). On ale ten "trychtýř" zákonitě někde počátek má a nemohl se jentak vyskytnout. Tady jsem si nemohl nevzpomenout na jakousi simulaci, nad kterou jsem přemýšlel asi před deseti lety a kterou by se prozíravě dala očekávat argumentace ze strany materialistů, a sice model dvou různoběžek nahoře se od sebe vzdalujících, jakési nedokonalé písmeno "V" ale dole rozdělené, nespojené, kde dole k sobě směrují úsečky až se očekává jejich nevyhnutelné spojení. Ale nemusí se nutně spojit za jistých podmínek, aniž by se úplně zastavily, a to pokud se budou oba konce neustále až donekonečna zužovat (stačil by i jeden) rychlostí rovné nebo vyšší než ta která má utvořit spoj ze dvou protilehlých konců. Přesně takto donekonečna by materialista mohl odkládat problém stvoření. Avšak zapomíná na to, že když do tohoto modelu zakomponujeme čas jak ho vnímáme, nemohl by se aplikovat v praxi na reálný život v reálném světě, protože by se buď vše opakovalo, anebo jenom stálo na místě, ale že se tak děje říct nemůžeme. Ale úplně vyvrátíme tento jejich argument lineárním pojetím času od nuly do nekonečna, (ne naopak, jakože by se rodili starci a děti umíraly), pak tedy vidíme, že ty vidlice k sobě nebudou nikdy směrovat aby se spojily dole, nýbrž začaly z pevného bodu a naopak se nahoře mají tendenci přirozeně se rozšiřovat za přítomnosti času a prostoru. Tedy vysvětlování materialistů původu vzniku života a světa jde proti proudu jeho toku - času i prostoru - a nemá tedy z logiky věci nárok dobrat se počátku a tedy vysvětlení vzniku vesmíru.

Rakato (So, 27. 4. 2019 - 22:04)

Píšeš: "NĚCO ještě muselo mít nějaký DŮVOD." Možná, že to je tvůj hlavní problém - ty si myslíš, že život na Zemi musí mít nějaký důvod. Ujišťuji tě, že nemá. Náhodně se vyvinul a náhodně zanikne. To je celé. Stačí se rozhlédnout po vesmíru. Jenže to ty neumíš, protože si vidíš tak na špičku svého nosu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ale jinak - gratulace! Jsi jeden z mála křesťanů, který o věcech přemýšlí. A snažíš se i s argumenty. Respekt.

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 23:04)

Ono už samo o sobě je zábavné, když napíšeš "stačí se rozhlédnout po vesmíru abys mi ujistil, že vše vzniklo náhodně. Svoje dojmy a pocity nemůžeš vydávat za fakta o kterých bys někoho ujišťoval. Činit závěry na základě emocí je dětinské. Lidé co byli na oběžné dráze se přikláněli spíše k opačnému názoru, a to byli agnostici.
____
To že křesťané nijak o světě nepřemýšlejí je jenom zaostalá představa omezených jedinců, kteří nemají příliš široký rozsah znalostí a moc lidí nepoznali. V této diskuzi nejsi jediný člověk s takto plytkými soudy.

Reklama

Přidat komentář