Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Rakato (So, 27. 4. 2019 - 23:04)

Jak jsi nespravedlivý! Já a závěry o vesmíru podle emocí? No tak mi řekni, kde máš ve vesmíru nějaký řád? Ten, co máte vy křesťané v oblibě, mrtvolný, kdy se vše točí podle hodinek, tam žádný není, galaxie jsou rozházené námátkou, hvězdy vznikají a zanikají, nikde nejsou dvě stejná místa.... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jaká oběžná dráha? Proč oběžná dráha? Nebo to je celý tvůj vesmír? A hvězdy s Měsícem jsou zavěšené lampičky? Prozraď svůj kosmologický level, chytrý Jirko.

Jirka (Ne, 28. 4. 2019 - 00:04)

Ano, zrovna i o UFO jsem se zajímal. Dnes se na tento fenomén divám jako na okultní nauku.
_____
Ve vesmíru řád vidět nemusíme aby tam byl, hvězdy vznikají a zanikají. Životnost takového červeného trpaslíka zpočetli na pár desítek miliard let, člověk žije v průměru let sedmdesát, to se potom nějaký řád hledá obtížně. Stejně jako když porovnáš galaxii vedle molekuly, to je potom ta molekula blbě vidět. Představ si jak by řád vesmíru vnímal člověk kdyby byl o velikosti buňky, také o poznání jinak. Jestli máš nějakou představu o kosmických vzdálenostech a velikostech vesmírných objektů, nemůže ti být divné, že ten řád nemusí být na první pohled vidět.
_____
O oběžné dráze jsem psal proto, že lidé kteří tam byli fyzicky, změnili názor na svět. Ty jsi předpokládám fyzicky na oběžné dráze nebyl. To, jakou si vysníš romantickou představu o vzdáleném vesmíru ve své mysli, už je věc jiná. Chci ale říct, že vesmír a hvězdy jsou sice fascinující, ale poznat Boha, který to vše učinil, je více.

Rakato (Ne, 28. 4. 2019 - 14:04)

Podle mě lidé tak touží po kontaktu, že si UFO vymysleli. Ale že existují ET, o tom nepochybuji. ...........................................................................
Potřebujeme studovat vesmír. Jednak elektromagnetické záření nám to skvěle umožňuje, jednak potřebujeme nakopnout náš výzkum např. jaderné fúze (díky pozorování jevů ve vesmíru). Z tvého pohledu - jen přes poznání velikosti vesmíru poznáš velikost boha.

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 23:04)

Zcela sportovně uznávám, Otakare, že máš o těchto věcech větší přehled a než já. Máš daleko více znalostí a jsi chytřejší. Ale nevadí mi to, už ne. Byly doby kdy jsem se o to dost zajímal, černé díry, galaxie, spektrální třídy a fyzika hvězd, vše o Slunci a nejbližších supernovach a potenciálních hypernovach, astronomie, kosmologie, ale i nanosvět částicové, subjaderné a jaderné fyziky. Byl to jeden z více mých zájmů, mezi které patřily například mimojiné i jedy. Avšak nyní jako křesťan již považuji tyto věci zbytečné. Přestaly mě zajímat, poznal jsem víc. Já chápu, že nevěřící člověk se s takovým postojem ke světu těžko ztotožňuje, ale prostě je to fakt. Proto mi ani nevadí, že budu ve věcech kolem současné vědy zaostalým hlupákem. Mám svou víru a té se chci držet.

Rakato (Ne, 28. 4. 2019 - 14:04)

I vědci věří. Proto je škoda vzdávat se výborného koníčka, máš na to ještě čas. Protože útěchu v bohu hledají hlavně stáří ateisté. Možná že v kostele je hodnější komunita než v hospodě, ale ne zábavnější.

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 14:04)

Nemůžu si pomoct.... já chápu, že bakterie jsou velice malé, viry ještě menší, buňky ještě menší > molekuly > atomy.....že by se mohlo snad i říct, je to tak malé, že je to skoro NIC. Ale tímhle matematiku neoklameš, ta mluví jasně, jak chceš z nuly něco udělat? Vždy k té nule něco potřebuješ. Nedá se říct "ňák se to udělalo":-) ...tohle je ten skutečný NESMYSL. Je tedy jasné, že nic samo o sobě z ničeho vzniknout nemohlo. Bible nabízí nevěřícím vědcům zcela zřejmé a logické vysvětlení. Když ho nechtějí přijmout, ať se utápí dále v nesmyslnostech.

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 13:04)

A je srandovní, že se ti moderní vědecké bajky o postupném vývoji nelíbily, tak sis místo toho šlehnul židovských bajek, kde je to už úplně absurdní. Třeba jak židovský bůh udělal nejprve Adama a pak mu hledal pomoc jemu rovnou mezi zvířaty, ale žádná se nenašla. Až pak jako poslední věc byla udělána Eva... Hele, to je menší bajka, že se nějak život vyvinul z aminokyselin. Ale to ti nedochází.

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 13:04)

A mimochodem, Jirko, z toho, co píšeš, je jasné, že tvůj bůh je jen bůh mezer. Kde něco nevíš, tak tam sis dosadil boha a máš to vyřešené.

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 13:04)

Jirko, proč tě tak rozčiluje, čemu si věří nebo nevěří ateisti? Nechovej se jako hysterka. Ať si každý věří, čemu chce. Ty máš svoji bibli, přece. Pro začátek relaxuj. Vlez do břicha velryby a tři dny si dej voraz. Víš přece z bible, že v břichu velryby můžeš spočinout a v klidu vegetit.

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 13:04)

Můj příspěvek nebyl směrován jenom na tebe hvězdoslave, nýbrž jsem chtěl apelovat na většinovou část lidí, ani ne tak z důvodu pro nekřesťanské vyznání, ale spíše obecně k materialistům z hlediska existence Boha jako prvotní příčiny vůbec. Snažil jsem se výše jen poukázat na výraznější trhliny v jejich hypotézách, kterým si dokonce dovolují říkat vědecké teorie. Avšak málo platné, matematika je dostatečně exaktní v tom, že z nuly se kladná hodnota neudělá. To není esoterika, ale jen "vaše" seriózní věda, podle které se přece řídíte. Smysl mého příspěvku, nebyl někomu něco nutit a už vůbec ne křesťanskou víru, ale pro možnost zamyšlení se nad vznikem našeho světa a vesmíru vůbec, aby si sami svým uvážením posoudili, nakolik je možný jakýsi NÁHODNÝ vznik VŠEHO de facto z NIČEHO. Může toto přece každý procedit svým rozumovým filtrem, aniž by nutně hned musel studovat Bibli.

Rakato (So, 27. 4. 2019 - 22:04)

No, možná že matematika neudělá z nuly zrovna jen kladnou hodnotu, ale taková fuzzi logika pracuje s přibližnými čísly. Takže v ní je nulou hodnota - řekněme - 0,1 až + 0,1. Mrkni sem: https://cs.wikipedia.org/wiki/Fuzzy_logika

Půjdou do prasat? (So, 27. 4. 2019 - 13:04)

Wow, takže z Hanky je Matylda. Má mnoho nicků jako muž, má mnoho nicků jako žena. Je nás mnoho. Jmenujeme se legie...

Matylda (So, 27. 4. 2019 - 09:04)

Jistě již si představuji, jak tvrdíš, že jsem muž . Takže Přečti si něco o kulhavé srbce.
cituji
"Potřebuji svoji ženu. Ona řeší všechny matematické problémy," prohlásil Albert Einstein v době, kdy ještě bylo jejich manželství šťastné.

Návštěvník (So, 27. 4. 2019 - 09:04)

Jirko, to, že jsi náboženský fanatik, přeci všichni víme. A tvoje snahy po evangelizaci nebo reevangelizaci jsou trapné. Jestli si myslíš, že tu někoho obalamutíš svojí ideologií nebo výhrůžkami, tak se pleteš. Jsi fakt vůl. Tady chodí lidi, co nejsou děcka, co by tápala, ale lidi, co si prošli do hloubky přemýšlením nad obsahem bible. Ne, není žádná alfa a omega. Leda kyseliny. Tvůj židovský bůh je jen chiméra. Vyhrožuješ esoterickými sračkami.

Steve (So, 27. 4. 2019 - 16:04)

Fanatici jsou magoři, a často to vůbec s realitou kterou usilovně hlásají vůbec ani nesouvisí. Fanatictví je nemoc duše, určité napětí které musí prudit svým hlásáním všechny kolem - nic víc, nic míň.

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 16:04)

Stýve, neříká se "fanatictví" ale fanatismus.

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 10:04)

Kyseliny, aminokyseliny, RNA, jednoduché molekuly.......tak proč nevěřící věříte takovému bludu, že něco vzniklo z ničeho? Vy se oháníte logikou, ale toto tvrzení logiku popírá. Popírá to totiž přírodní zákon příčiny a následku. Věříte potom té nejnesmyslnější a nejstupidnější báchorce. Věda nikde neříká, že NIC může dá vzniknout NĚČEMU, tak proč pořád mluvíte o vědě, když vědě vůbec nevěříte a věříte svým vlastním bludům? A máme tady další problém, nejen že NIC nestvoří NĚCO, ale z čeho se asi vzalo VĚDOMÍ; z bublající louže? Aha, ale ta bublající louže vznikla z čeho a proč vznikla? Řekněte "to zatím nevíme"...."ale časem na to jistě přijdem"....no vy na to určitě nepřijdete, budete jen čekat, kde co zas o tom napíšou. Je úplně jedno co si myslíte, koho urazíte a čemu se vysmíváte. Skutečnost toho, že Bůh je, tím nezměníte. Jestliže tu bylo totiž NĚCO aby se z něj projevilo VŠECHNO, je tedy jasné, že tu nikdy nemohlo být pouhé NIC, ale vždy tu byla - prvotní příčina - Bůh, která nepodléhá času ani prostoru, protože nic takového nebylo odjakživa jako Bůh. Proto nemůžeme říct, že má POČÁTEK a KONEC, když tyto pojmy jsou odvislé na přítomnosti ČASU a PROSTORU. Pro smrtelného a konečného člověka, těmito veličinami ohraničeného, je zcela nesnadné přijmout vysvětlení něčím, co nepodléhá času a prostoru jako my sami, vysvětlení NEKONEČNEM a VĚČNOSTÍ, kterým sice věří, ale nedokáže si je dostatečně uspokojivě představit, neboť dosah jeho rozumu přesahují. Z toho plyne, že Boha odmítají převážně proto, že je jim nepochopitelný ve své velikosti a není omezen, ohraničen a závislý jako oni. Namísto toho se raději budou držet nesmyslných bludů o kterých se ani nedá říct jako hypotetických, že NĚCO povstali z NIČEHO a jako bonus k tomu nepotřebovalo ani DŮVOD a VĚDOMÍ. Když se na to podíváme takto křišťálově čiště, tak tomuhle může věřit buď jenom absolutní blb, anebo -předstírat- že věří, někdo, kdo pravdu poznat nechce.

Rakato (So, 27. 4. 2019 - 22:04)

Ty nejsi žádný biochemik, tak nehodnoť stav evoluční biologie. Ateisté nevěří v jakési vymyšlené a nedoložené fantasmagorie, ale na řetězec důkazů, kde jeden článek pasuje do druhého. A navíc nevěří slepě, berou to jen tak, že jde o teorii, lépe nebo hůře dokázanou. Na tomto principu, který ty popíráš, byly vědou vymyšleny všechny věci kolem tebe. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Někdy i ne příliš vzdělaný člověk zplodí dobrou myšlenku... ale to není tvůj případ. (Ale neber to jako kritiku, všichni se učí.) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Píšeš: "NIC nestvoří NĚCO." Přečti si něco o kvantové pěně. A také obecně něco o kvantové fyzice a teorii relativity, a pochopíš, že tvé kuchyňské úvahy o hmotě a vesmíru potřebují dopracovat.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tím, že budeš donekonečna, bez nových argumentů, opakovat svoje názory, jim správnosti nepřidáš.

Jirka (So, 27. 4. 2019 - 23:04)

Otakare já vím že chceš oslnit sečtelostí, ale kvantová pěna je jen jedním z konceptů kvantové mechaniky, nijak neřeší vznik něčeho z ničeho, nýbrž se snaží popsat chování časoprostoru, tedy veličiny již stvořené. A dokonce co vím, tak posledně dostala od OTR pěkně na prdel. Ale hezký pokus, nicméně jalový. Moc bych za to nedal, že jsi celou sobotu strávil nad články z přírodních věd, abys mohl reagovat na moje příspěvky.

Rakato (So, 27. 4. 2019 - 23:04)

Jak jsi úžasný. Nemám slov (ale už ani čas).

Reklama

Přidat komentář