Reklama

Gamblerství

Igor (Po, 8. 1. 2007 - 20:01)

Ahoj Lenko,
přečetl jsem si příspěvěk Deniho na odkazu, cos mi napsala.. Má pravdu.. Ale Ty se bohužel mýlíš, jestli si myslíš, že to, co on, já nevím.. Nebudu se k tomu asi už dál vyjadřovat.. Já svůj problém řeším, ale mám pořád jistější pocit, že Ty jsi přesvědčená, že nemáš žádný problém.. Pokud je Tvůj problém jen ve mě, tak promiň, ale musíš se mě zbavit.. Nadobro.. Je mi to líto.. Ale po všem, co jsme spolu prožili a co jsme si řekli, v posledních letech, už to asi nejde vrátit.. Tenhle pocit mám, protože se neustále vyjadřuješ tak, že Ty jsi v pohodě, ale já jsem původcem všech problémů.. NEJSI MŮJ TERAPEUT... děkuji, že se mi snažíš pomoci, ale takhle ne.. Sama jsi mi "vypsala" tohle..:
"
huť na drogy není nic nemorálního a nenormálního

chutě na drogy se nezbavíš ani sebedelší abstinencí, tak se s tím nauč žít

tohle jsem podcenila a nechápala, že bys mohl mít chuť, aniž bych to považovala za zradu - měla jem mít pochopení pro Tvé malé slabosti a "hříšné myšlenky" - jen pro myšlenky.

svět ani lidé se nezmění aby se ti lépe žilo a nic nebude takové, jaké by mělo být

pokud to vezmeš na vědomí, naučíš se s tím žít a změníš se, nebudeš už muset měnit nic jiného a svět se změní s tebou

být prospěšný znamená být oporou těm druhým, pokud si to od tebe přejí a způsobem, jaký je vyhovující jim."

Tak proč pořád děláš to, co teď????

Nemám, co bych dodal.. Snad jen to, že to ještě děláš horší, než to být může.. Myslím mezi námi..
A jetšě něco.. už jsem Ti to psal.. Nevím, kde chodíš na bludy, že chodím po večerech po hospodách a snad i hernách.. Vím, že je to těžko uvěřitelné i pro ostatní, ale přestože má v okruhu 150m od domu cca 4 hospody a 1 hernu, tak za celou dobu, co jsem skončil před vánoci v práci, tj. od 22.12.2006 do dnešního dne nebyl ani v jedné.. Ani tady (okruh 150m) ani jinde.. A to myslím vážně!!!! Celou dobu totiž buď dělám na baráku, nebo doháním školu.. A to až do noci.. Dokonce i na Silvestra jsem byl doma.. Ale to mi Ty, Lenko, nikdy neuvěříš.. Takže proč to vlastně píšu???
Mrzí mne to..

Igor

Sabině.. (Ne, 7. 1. 2007 - 14:01)

Ahoj.. Díky za Tvůj názor.. Jen Tě musím poopravit... Já nikdy neřekl, že to nic neznamená.. Přečti si, prosím, pořádně, co jsem napsal.. A nebylo to jen jednou, co jsem to tady napsal.. A ty dluhy nejsou jen z hraní. Minimálně polovina z toho jsou jen z mé blbosti, že jsem se nechal napálit.. Ale co gambler neudělá pro hru.. že..
A myslíš, že kdyby to šlo, tak že si to nevyříkáme z očí do očí? Právě protože jsme ztratili umění komunikovat, to dopadlo takhle..
Přeji hezký den.
Igor

Lenka (So, 6. 1. 2007 - 15:01)

Ahoj mámo,
pokud syn dluží jen 80 tisíc, neměl by být problém si vzít půjčku. Pokud pracuje, dá se to zvládnout. Pokud se rozhodneš za něj něco platit, zaplať jen to, co ho bezprostředně ohrožuje před věřiteli. Jinak si myslím, že i s věřiteli se dá domluvit splátkový kalendář, oni sami nejlíp vědí, že vybrat mu byt můžou jen jednou a pak už tam nic nebude. A pokud se jeho přítelkyně bude obávat exekuce a hlavně nezákonných způsobů vymáhání pohledávky, může se stát, že její strach bude větší než láska a ona ho opustí. Takže můžeš pomoci, ale nepřeháněj to.
Ráda bych vám také pověděla jeden příběh. Věděla jsem o jedné kolegyni v práci, že žila taky s gamblerem a že její příběh neskončil dobře. Včera mi svůj příběh povyprávěla. Začalo to jako u všech. Velká láska, on se k ní nastěhoval, pohádka. Pak začaly chodit obálky s pruhem a telefonáty od věřitelů. Dohodla se s věřiteli na splátkách, nosila složenky na poštu a všemožně mu dodávala sílu a odvahu. To ještě netušila, že hraje. Prohrával jen část výplaty, takže vždycky něco přinesl domů, každý měsíc prohrál asi 2500,- s tím, že výplatní pásku jim nedávají a tudíž si nemohla ověřit, zda odevzdává všechno. Pak jí konečně někdo prozradil, že hraje. Nastalo období slibů, pláče, hádek a probdělých nocí. Léčit se nechtěl. Chtěl, aby mu pomohla ona. Opakuji - léčení odmítal s tím, že už to má pod kontrolou, jen ať ho ona neopustí. Nedostal do ruky ani korunu, jenže protože opravovali domeček, tahal z ní peníze na materiál a věci potřebné ke stavbě, chtěla mu dát najevo, že má její důvěru. Obelhával ji čtyři roky. Pak mu oznámila, že mu všechno nechá, ale že už dál nemůže. Vyčítal jí, že mu nevěří a citově ji vydíral. Jeho sebelítost dospěla až tak daleko, že přestal jíst, neustále plakal a poslouchal muziku, kterou měl rád jeho kamarád, který si vzal život a bombardoval jí smskama. Jenže ona už nemohla dál. Komunikovala s ním stále, ale už se nenechala vydírat. Po záplavě smsek se jednoho dne ztratil. Našli ho v zamčeném sklepě jejich domečku ještě s mobilem v ruce. Byl mrtvý. Otrávil se.

To je tedy další příběh gamblera. Zemřel v roce 2000 a ona ještě teď měla slzy v očích, když to vyprávěla. Teď je jí 35 let, je vdaná a pokouší se s manželem o miminko. Život jde dál.

A můj příběh? Žiju, snažím se nemyslet na lásku, radovat se z maličkostí, věnovat se dětem a přemýšlím ne nad tím, co bude v budoucnu, ale jak prožít ten konkrétní den, který teď nastal tak, abych usínala s pocitem dobře prožitého dne. Finančně to jakž takž zvládáme, syn chodí o víkendech na brigádu, takže nemůžeme si nijak vyskakovat, ale přežijeme. V nejhorším případě si vezmu půjčku. Až se trochu oteplí, tak bych si chtěla najít ještě druhou práci. Teď jsem ještě stále nějaká marodná, ale do práce chodím protože jednak bychom z neschopenky nevyšli a taky myslím, že psychicky mi lépe prospěje být mezi lidmi.

Igora mám stále v srdci a doufám, že se brzy půjde znovu léčit.

Sabina (So, 6. 1. 2007 - 15:01)

Ahoj Leni,četla jsem si ty vaše "výměny názorů" a můžu říct,že je to síla.Člověk tady neví komu má vůbec věřit a kde je pravda.Asi to nejspíš víte jen vy dva a měli byste si to říct z očí do očí.Každopádně ti držím palce,zasloužíš si být šťastná a v pohodě.Jestli s Igorem nebo s někým jiným to uvidíš.
Já osobně bych s chlapem,který má dluhy min. na 10 let,říká,že jen sem tam hodí do bedny a nic to neznamená ...,nevím nevím.Ale já ho na rozdíl od tebe nemiluju.To musíš cítit ty,jestli si s ním dovedeš představit zbytek života a jestli v něm máš důvěru.Pa S.

Máma (So, 6. 1. 2007 - 09:01)

Igore, jsem ráda, že píšeš "diskuse" a také jsi se pozastavil nad tím, proč nikdo nereagoval.....Myslím, že jsi na to přišel bez jediného cizího vstupu. Mohu jen radu ? Zkus si to všechno po sobě a po Lence ještě jednou přečíst. Mě osobně jste velmi pomohli kupodivu v práci. Dostala jsem totiž na stará kolena /52 let /v zaměstnání důtku,i finanční postih, kvůli čemu , to by bylo dlouhé psaní. A v době, kdy jsem řešila, jak na to budu reagovat, měla jsem elaborát na tři strany, připravovala jsem si odůvodnění apod. A potom jsem četla ten Váš vstup, Tebe a Lenky a pochopila jsem.....Takže moc díky, místo tisíců slov, napadání, vysvětlování , tím pádem i kritiky, i bohužel arogance apod. jsem napsala jen slovo: nesouhlasím. Myslím, že to dopadne dobře. Máma.
Mimo jiné syna včera navštívili bývalí "přátelé" a tam , kde dělá a bydlí, tak mu vykopli dveře a vzali si pár věcí, že jim dluží. Volal - mami, prosím Tě, zaplať to za mě. Odpověď asi uhodneš..Tak to je ta odvrácená tvář gamblerství. Proto otázka ???? Syn si teď vede dobře, táhne se za ním minulost, je mu 22 let, má nyní milou slečnu. Mám možnost to všechno zaplatit, asi 80.000,-Kč. Nemohu se rozhodnout, zda-li mu mám ještě jednou pomoci, před tím rokem jsem ho dotlačila na to léčení. Častokrát se i ke mě choval zle, bral věci i nám v rodině,zastavárny, všechno prohrál,nedodělal střední šklu, před léčením nám vykradl účet. Prosím tentokrát radu já. Máma

Igor (So, 6. 1. 2007 - 00:01)

Tak naše "diskuse" už asi skončila..:-( doufal jsem, že aspoň někdo zareaguje, jak to vidí nestranným pohledem, ale nikdo a nic..
I když to asi vůbec nevypadá - tak mne to hodně trápí.. už skoro rok jsem na to nesáhl a přesto za to platím.. tak co je teda lepší?? Vím, proč nehraju.. Leni - dík za vše krásné, ale asi už jsem pochopil, že my dva už nemáme žádnou šanci.. Je mi to moc líto a je to strašně těžké nejspíš pro oba..
Ať žijí naše "Madisonské mosty"..
Měj se krásně a hlavně líp, než se mnou.. Přeji to Tobě i Tvým dětem.. M.T.L.-K.T.K.
A jak zpívá naše nová "slavice" : "..Ve mě navždy zůstává Tvoje voda živá.."
Měj se..
Igor

máma (Pá, 5. 1. 2007 - 15:01)

Dobrý den, našla jsem denní stacionář, Húskova 2, BRNO, tel. 548123111. Má to být psychoterapeutický stacionář. Možná jen pro alkoholiky, ale i ostatní závislosti, nevím. Dej vědět, jak to dopadlo. Máma

Helče.. (Pá, 5. 1. 2007 - 00:01)

To Ti neporadím, ale zkus se podívat na stránky PL Bohunice.. Snad tam.. Já vím o PL Opava.. Tam jsem byl před 4 lety..
Igor

Helča (Pá, 5. 1. 2007 - 00:01)

Ahojky, nevíte náhodou někdo o léčbě gamblérství v Brně? Ambulantně. Děkuji za pomoc

Igor (St, 3. 1. 2007 - 12:01)

Tak nevím, jestli se neumím vyjadřovat, nebo to děláš schválně.. Nejsem si vůbec vědomí, že bych kdy řekl, nebo rady napsal, že jsi se mnou byla pro prachy.. Jen jsem uváděl svou verzi, kterou Ty vůbec nebereš na vědomí. A to mne točí.. Jestli nejsi schopna ani trochu empatie, tak je to průšvih. Myslím, že každému, kdo si to přečte dojde, že Tě nechci napadat.. Jen uvádím svůj pohled na věc..
Už jsem to několikrát napsal, ale asi ne dost jasně, abys to mohla, ve své zaslepenosti, pochopit... Já Ti nikdy nezapomenu, co jsi pro mne udělala.. A jsem za to vděčný.. Za vše.. Ale takhle se mnou nemůžeš mluvit.. Nikdo Ti to právo nedal.. A nemáš ho ani proto, žes mne vytáhla z bahna.. Nejsi můj terapeut, tak si to uvědom.. To je to hlavní, co mne štve.. Měj se.. M.T.L.
Igor

Lenka (St, 3. 1. 2007 - 10:01)

Pro ty ostatní bych chtěla ještě dodat, že už jistě pochopili, že mi v našem vztahu šlo především o prachy. Už tenkrát když jsem si Tě k sobě nastěhovala z garáže Tvého kamaráda, kde jsi spával v mínus deseti jsem tušila zlaté tele. A ta plná nádrž to byla motivace jako prase. Ze záloh jsi s přehledem zaplatil dokonce i účet za svůj telefon, na nic víc obvykle nezbylo a bydlení za občasný nákup, sex a pomoc v domácnosti - já přece vím, že platit někde 4 tis. nájemné by pro Tebe bylo jistě výhodnější, asi jsi mi fakt dával všeho tak moc, že jsem si toho nedokázala absolutně vážit a teď jsi mě tedy konečně odhalil, jaká jsem zlatokopka.
Ne, promiňte mi tu ironii, já už prostě nemůžu.

Lenka (St, 3. 1. 2007 - 10:01)

Tak už mě před sebou neomlouvej a buď rád, že ses mě zbavil. Nemám co dodat. A rozhodně to není proto, že bych na to měla stejný náhled jako Ty. Jen už toho mám dost. Tímhle ničíš vše, co k Tobě ještě cítím.

Igor (Út, 2. 1. 2007 - 23:01)

Ano.. Musím souhlasit, že diskuse je už nechutná.. Ale myslím taky, že mé poznámky jsou věcné.. Tak jen pro upřesnění.. V březnu před dvěmi lety jsi se rozhodla opustit firmu. V té době já pobíral jen zálohy. V té době si já už hledal druhou práci a vzal si v práci nepl. volno, protože jsem jezdil na záskok u druhé firmy, která mi zaplatila. Pak jsem, v červnu, k té firmě přestoupil a dostával plat cca 20tis./měs. U té firmy jsem začal od 1.6. pracovat naplno. Tys v té době měla k dispozici mé auto s plnou nádrží 2x do měsíce. Já byl pořád pryč a myslím, že peněz jsem nosil dost. Tys nastoupila do nynější práce tuším někdy v září/říjnu. O tom, že ten člověk, pro kterého jsem dělal v té době je hajzl jsem mluvil nejen já, ale i kolegové. A taky jsem říkal, že při první příležitosti jdu jinam.. Že jsem pak přešel k dalšímu dacanovi hned, jak jsem u něj skončil nechci ani mluvit.. Být od 2.1. až do 17.2., jen s jedinným volným výkendem, v autě na cestách a to vše za mizerných cca 15tis celkem (co jsem vybral na zálohách a o nichž víš) nechci ani mluvit.. Že jsem stále věřil, že to bylo nedopatření a že se dostal do potíží (to když mi zabavili jeho kamion, že už půl roku neplatil leasing), byla moje naivita a moje blbost.. A odstěhoval jsem se v půli března, když jsi mi vyčetla, že jsem maminčin mazánek, když jsem jezdil k našim (celou dobu mám u rodičů trv. pobyt a tak je nutné taky vybírat poštu apod. A samas říkala, ať se u tebe moc neukazuju, aby Tě náhodou nevybral nějaký exekutor a lidi nenadávají, že jsem u Tebe načerno..)kvůli poště a když už jsem tam byl, tak jsem samozřejmě dostal i najíst.. A taky udělal to, nač matka nestačí, nebo je (jak Ty říkáš) líná.. To proč jsem odešel, jsme ale už probrali.. A nikdy jsem u Tebe nebydlel, aniž bych za to nezaplatil, nebo si to neodpracoval..(vyjma doby po návratu z léčebny a to jsem pobíral podporu, udělal rekvalifikaci a každý víkend zvučil, z čehož byly taky peníze. A vždys je dostala do ruky. A jestli považuješ za scénu to s tím večírkem, co pak tedy bylo to, cos mi předváděla co 1/4 rokuj? Ano, jestli tomu říkáš flirt, když se chlap ožere a udělá volovinu, pak ano.. A za to jsem se Ti snad dostatečně omluvil a bylo to jednou..
Nechci takhle prát naše "prádlo".. Ale nazývej věci pravým jménem.. Nejsem anděl, ale ďábel taky ne.. Každý jsme nějaký. A já se snažím chápat i Tebe.. Možná se mi to u Tebe už přestává dařit, ale pořád Tě omlouvám hlavně sám před sebou..Vím, že Tvůj život nebyl a není lehký,ale netrestej mne za to, co bylo dřív, než jsme se poznali..
SAKRA - KDE JE TA LENKA, CO JSEM JI ZNAL JEŠTĚ PŘED 2 LETY??
A kdy, že jsem se změnil?? :)
Dobrou noc..

Lenka (Út, 2. 1. 2007 - 22:01)

A ještě něco. Tahle debata mi připadá nechutná. Je mi líto, že jsem se do toho nechala vtáhnout. Zkus se oprostit od emocí a diskutujme věcně. Ty víš, že já nejsem pavlačová dryáčnice a já vím, že Ty máš taky dost inteligence na to, abychom v tomhle nedůstojném dialogu nemuseli pokračovat tímto způsobem. Ano, jak říkáš - je to živá diskuse - dejme tomu trochu noblesu. Myslím, že i Ti ostatní za to budou jedině rádi.

Lenka (Út, 2. 1. 2007 - 22:01)

A ještě něco. Tahle debata mi připadá nechutná. Je mi líto, že jsem se do toho nechala vtáhnout. Zkus se oprostit od emocí a diskutujme věcně. Ty víš, že já nejsem pavlačová dryáčnice a já vím, že Ty máš taky dost inteligence na to, abychom v tomhle nedůstojném dialogu nemuseli pokračovat tímto způsobem. Ano, jak říkáš - je to živá diskuse - dejme tomu trochu noblesu. Myslím, že i Ti ostatní za to budou jedině rádi.

Lenka (Út, 2. 1. 2007 - 22:01)

Jestli někdo vyšiluje, tak jsi to Ty, to musím zkonstatovat na Tvůj předposlední příspěvek. Víš, já Ti můžu odpovídat teď už celkem věcně na Tvé dotazy, ale to je pořád dokola. Práci jsem musela hledat takovou, abych vydělala dost na zabezpečení rodiny, protože Ty jsi byl bez příjmu. Takže jsem nemohla vzít ty první tři. Z osmi hrubého bychom fakt nedokázali vyjít. Poslední žárlivá scéna se odehrála z Tvé strany kvůli tomu, že jsem Ti na firemním večírku nebrala mobil, no vysvětlila jsem, bylo tam 300 lidí a mobil jsem měla schovaný, aby mi ho někdo neukradl. A jestli někdo flirtoval před očima toho druhého, no já jsem to nebyla. A když už jsi v mém bytě vegetoval několik měsíců bez práce a bez peněz tak jsem očekávala, že se aspoň postaráš o nádobí a tak. To byla i Tvoje slova, že mi to vracíš aspoň takhle. Ostatně v posledních měsících jsi se sem za mnou chodil jen vyspat, takže v nádobí to nebude. Jen kdybys pochopil že stačilo mi dát jen trochu jistoty a klidu a já bych Tě poponášela snad i po tom bytě. Jenže Tys jen přijel a kritizoval. Nejlepší obrana je útok. No víš, ty si stěžuješ na nerovnoprávnost, ale myslím, že i tahle diskuse dokazuje, že Ty se jen tak o svoje práva připravit nedáš. Hlavně o ty práva. Takhle bych na všechny Tvoje výpady mohla reagovat. Jenže to je k ničemu. Nesmíš se na mě zlobit, ale tyhle Tvoje další příspěvky zase jenom vypovídají o tom, že budeš řešit vše ostatní, jen ne Tvoje hraní.
Nezlobím se na Tebe, vím, že jsi "nemocný". Jen stále doufám, že si to zase přiznáš, tak jako před těmi čtyřmi lety a půjdeš se léčit. Přečti si svoje příspěvky z "tenkrát", byly uvědomělé a pozitivní. Přesto, že tenkrát jsi na tom byl mnohem hůř. Jenže tenkrát jsi v sobě měl pokoru. Ne, ve smyslu náboženském. Jen takovou tu lidskou pokoru, že jakou tvář světu ukážeš, taková se Ti vrátí. Jinak jsi fajn kluk a mě mrzí, že ses ztratil sám sobě. Musím už dnes končit. Opatrujte se všichni.

Lenka (Út, 2. 1. 2007 - 22:01)

Jestli někdo vyšiluje, tak jsi to Ty, to musím zkonstatovat na Tvůj předposlední příspěvek. Víš, já Ti můžu odpovídat teď už celkem věcně na Tvé dotazy, ale to je pořád dokola. Práci jsem musela hledat takovou, abych vydělala dost na zabezpečení rodiny, protože Ty jsi byl bez příjmu. Takže jsem nemohla vzít ty první tři. Z osmi hrubého bychom fakt nedokázali vyjít. Poslední žárlivá scéna se odehrála z Tvé strany kvůli tomu, že jsem Ti na firemním večírku nebrala mobil, no vysvětlila jsem, bylo tam 300 lidí a mobil jsem měla schovaný, aby mi ho někdo neukradl. A jestli někdo flirtoval před očima toho druhého, no já jsem to nebyla. A když už jsi v mém bytě vegetoval několik měsíců bez práce a bez peněz tak jsem očekávala, že se aspoň postaráš o nádobí a tak. To byla i Tvoje slova, že mi to vracíš aspoň takhle. Ostatně v posledních měsících jsi se sem za mnou chodil jen vyspat, takže v nádobí to nebude. Jen kdybys pochopil že stačilo mi dát jen trochu jistoty a klidu a já bych Tě poponášela snad i po tom bytě. Jenže Tys jen přijel a kritizoval. Nejlepší obrana je útok. No víš, ty si stěžuješ na nerovnoprávnost, ale myslím, že i tahle diskuse dokazuje, že Ty se jen tak o svoje práva připravit nedáš. Hlavně o ty práva. Takhle bych na všechny Tvoje výpady mohla reagovat. Jenže to je k ničemu. Nesmíš se na mě zlobit, ale tyhle Tvoje další příspěvky zase jenom vypovídají o tom, že budeš řešit vše ostatní, jen ne Tvoje hraní.
Nezlobím se na Tebe, vím, že jsi "nemocný". Jen stále doufám, že si to zase přiznáš, tak jako před těmi čtyřmi lety a půjdeš se léčit. Přečti si svoje příspěvky z "tenkrát", byly uvědomělé a pozitivní. Přesto, že tenkrát jsi na tom byl mnohem hůř. Jenže tenkrát jsi v sobě měl pokoru. Ne, ve smyslu náboženském. Jen takovou tu lidskou pokoru, že jakou tvář světu ukážeš, taková se Ti vrátí. Jinak jsi fajn kluk a mě mrzí, že ses ztratil sám sobě. Musím už dnes končit. Opatrujte se všichni.

Igor (Út, 2. 1. 2007 - 21:01)

Má prosbu ke všem, kteří to tady sledují... Jen se nebojte a zapojte se.. Tohle je opravdu "živá diskuse" mezi léčeným gamblerem a jeho (teď už jistě bývalou) partnerkou.. Vím, že Lenka mi to určitě neuvěří, ale moc mi chybí a mám ji stále moc rád.. Ale za těchto okolností (a říkal jsem to už podstatně dříve) ten vztah prostě nemá šanci na přežití... což se vlastně stalo.. A opravdu mne to mrzí..
Jen se do mne klidně pusťte vy, co si myslíte, že nemám aspoň v něčem pravdu.. Já to s vámi klidně proberu.. Ještě tenhle týden jsem "doma", takže budu "on-line".. pak se to zhorší, ale slibuji, že budu komunikovat... Snad každý týden (ale tohle nemůžu zaručit).. A opravdu budu budu vděčný, za každou (pozitivní i negativní) reakci..

Igor (Út, 2. 1. 2007 - 21:01)

No to je síla. Takže : křik, nadávky, výčitky.. Ano to je pravda, ale už neuvádíš kdy to byl.. Vím, že život s gamblerem není klidný. Ale, zlatíčko, naše hádky nebyly jen kvuli tomu, že jsem nechtěl mluvit o svém problému. Ony totiž vznikaly úplně jinak a už mi nevykládej, že to byly zástupné problémy. Hádky ohledně mojí "nevěry", závislosti na matce.. To jak se chci vrátit k některé ze svých bývalek.. To, že nádobí není umyto o 10min dřív. To, že tě v práci vydusili a nějaká kráva ti vzala pozici, protože je ochotná k šéfovi (což mne taky naštvalo) a že ty prostě musíš odejít.. Pak Ti seženu 3 místa, ale nejsou Ti dost dobrá.. Snažili se Ti pomoci i moji rodiče, když mohli.. Díky matce máš tu práci, kterou máš.. A když Ti řeknu, co si myslím, tak okamžitě zahájíš defenzivu a chceš mluvit o mém problému.. Za vše mluvící : Voláš mi na mobil, o kterém víš, že karta leží u šéfa ve stole a já mám nové číslo.. Nejsem schopný to vysvětlit, ale Tvé vysvětlení je jasné - byl jsem v herně a hrál.. Za dva dny na to jsem s Tvým vlastním synem v obchodě, ještě Ti volám, jestli něco nechceš a ty mi pak voláš a já jsem nedostupný.. zase herna.. A když se vrátíme : hádka.. A když to skontroluju, tak zjistím, žes volala (přes mé upozornění) na posledně volané číslo.. A omluva ?? Žádná... I Tvé děti Ti už hodněkrát řekli, že nemáš pravdu a "vyšiluješ".. Jenže Ty jsi OK, ale já KO, protože jsem gambler a Ty zdravá? A co ty Tvé rozchody???? Od začátku našeho vztahu poslouchám, jak Tě opustím, až se z toho dostanu a najdu si mladší.. Jak bys mohla najít takového, který Tě zajistí i s Tvými dětmi... Tak si ho sakra najdi.. máš možnost.. Já Ti to přeji.. Když jsme začínali řešit mou závislost a já se pak vrátil z léčebny, věděli jsme, že to bude trvat minimálně 10 let, než to bude za námi.. Rozcházíme se po 4 letech.. A rozhodně to není o tom, jako třeba případ Andy.. Ten příběh mne stále děsí.. A taky ta dívčina, co to její manžel vzdal a "odešel".. To je hrůza.. Ty nemáš ani poloviny ponětí, co asi prožíváme my závislí.. My taky jen tušíme vaše obavy a strachy.. Ale nejsme senzibilové, abychom četli vaše myšlenky.. A ta věta o stahování ke dnu, mi jen dokazuje, jak jsi teď "ublížená"... Je mi to líto, ale nic, z toho, co jsem doposud napsal jsi ani trochu nepochopila.. Kam se ztratila Tvá empatie????
Igor
P.S.: Omlouvám se všem, koho tato naše "diskuse" obtěžuje a má pocit, že to sem nepatří... Ale kam to tedy patří, když je to (snad konečně) aspoň nějaká komunikace mezi gamblerem a "nezávislým na hře"??

Lenka (Út, 2. 1. 2007 - 21:01)

Doprčic co s tím mám dělat abych to tady nezahltila? :-)

Reklama

Přidat komentář