Reklama

Jsem schizofrenik?

Míra Šíra (St, 2. 8. 2023 - 14:08)

Já si spíš myslím, že jsem justyčný omyl.

Lucie (Ne, 31. 5. 2020 - 16:05)

Jak říkají ostatní: Není to schizofrenie, ale úzkost, jestli není chronická, časem se to zlepší. Řekla bych, že byste si měla udělat víc čas na sebe, na své zájmy- mně to pomáhá se odreagovat a zbavuji se tak nočních můr a těch zvuků a hlasů v hlavě.
Taky čekám na den, kdy to bude lepší.... :)

Nevím co mám d… (Čt, 14. 3. 2019 - 23:03)

Jak v sobě zabít toho druhého?
Brání se všem lékům nevím co dělat dál.

Karel (Pá, 15. 3. 2019 - 11:03)

A co nechat se hospitalizovat? V léčebně by třeba tomu druhému domluvili.

Nevím co mám d… (Čt, 14. 3. 2019 - 23:03)

Jak v sobě zabít toho druhého?
Brání se všem lékům nevím co dělat dál.

Nevím co mám d… (Čt, 14. 3. 2019 - 23:03)

Jak v sobě zabít toho druhého?
Brání se všem lékům nevím co dělat dál.

Neváhejte (So, 10. 12. 2016 - 11:12)

Pokud máte pochybnosti o schizo jdete k psychiatrovi.

* (So, 10. 12. 2016 - 04:12)

Pokud se nepletu tomu se říka.... Pirhovo vítězství. Doběhl, zvítězil a zemřel .

* (So, 10. 12. 2016 - 04:12)

Bohužel nejsme hermafroditi a některa reseni vyžadují hodně odvahy,podle míry poškození, jak od vás tak druhých.

* (So, 10. 12. 2016 - 04:12)

Někteří lidé voli mezi větším zlem a prezit nebo pravdou a společenský hůř přijatelným resenim.
To ale nemusí byt vás případ.

# (So, 10. 12. 2016 - 03:12)

Martino, zkuste myšlenky otočit. Třeba Vám chce někdo pomoci (místo ublizit) a má strach ze ublíží jemu.?
Kdysi mne jeden právník řekl. ...kdybych jednal tak ,jak navrhujete,tak už zítra nejsem advokátem. ....
Z ceho dovozujete ,ze vám chce někdo ublizit

Martina (Čt, 8. 12. 2016 - 17:12)

Dobrý den bojím se že mi začíná schizofrenie slyším hlasy v hlavě a připadám si jako by mi někdo chtěl ublížit mám Deprese,sebepoškozování a poruchu příjmu potravy můj email [email protected] děkuji za odpověď

Sarinko, (So, 27. 7. 2013 - 16:07)

Ahoj, ráda bych se zeptala,...pocity, které popisuješ jako aktuální by mohly být prvním projevem schizofrenie. U mě se, v mých dvaceti, objevily pocity, kdy jsem na určité obyčejné situace reagovala jinak, než jsem chtěla. Byla jsem si sama sebou nejistá a také jsem měla silné poruchy spánku. Časem se přidaly pocity vnitřní trýzně, bez příčiny jsem se cítila špatně a trpěla jsem. Pak jsem se zhroutila-vše ukazovalo na "pouhé" nervové zhroucení a v této fázi jsem vyhledala psychiatrickou pomoc. Fakt, že jde o psychozu nepoznali (a to máme v rodině také schizofrenii). Skončila jsem nešťastně, protože lékaři nechali vše dojít až do mé ataky a skončila jsem zavřená v blázinci. O jaké se jedná stygma a skutečnost, že tahle zkušenost zničí život Ti psát nemusím, píšeš,že máte schi. v rodině a tak víš oč jde.
Tyhle prvotní pocity, kdy si člověk "připadá divně a cítí se divně" vůbec nepodceňuj a hledej pomoc. Zároveň je to s lékaři obtížné, protože ti řeší antipsychotiky až stavy v pokročilých stadiích, jak píše Martin: ztrátu s realitou. Ale určitě zkus alespoň psychologa, ať tě alespoň někdo jistí pro případné zhoršení a nespavost reš také v samotném začátku: nespokoj se s prášky na spaní od obvoďáka, ale pro ten samý lék si zajdi na psychiatrii a konzultuj to. Nenech se odradit případným malým pochopením ze strany lékaře: psychiatrie ti může pomoci, ale může ti také zničit život. Drž se

Martin (St, 24. 7. 2013 - 20:07)

Podle mého názoru se o schizofrenii nejedná ani v jednom případě - schizofrenie se vyznačuje ztrátou kontaktu s realitou a ztrátou nadhledu. Může se ale jednat o některou z úzkostných poruch. I když jsou úzkostné poruchy méně závažné, dokážou člověku pořádně otrávit život. Proto bych, být na Vašem místě, zašel k psychologovi nebo psychiatrovi a požádal o pomoc.

jj (Út, 22. 5. 2012 - 12:05)

Ahoj, ráda bych se zeptala,...Dnešní svět je na člověka hodně zátěžový a není jednoduché se s mnoha věcmi každý den srovnávat, což se projevuje nakonec i ve snech, nesoustředění, nechuť k jídlu a pod. Pokud by,ale měla být dána skutečně seriozní rada, tak bych doporučoval si promluvit přinejmenším s obv.lékařem,když nic jiného,ale nejlepší je za dobrým psychologem, který poradí případně i další postup a možnosti... Stresy co trvají delší dobu, by se podceňovat neměly...!Stud není na místě, protože dnes už není vyjímka, že někdo má v tomto potíže a navíc zdraví máme každý jen jedno a měli bychom se snažit raději řešit menší problémy menším řešením, než než velké problémy větším a náročnějším řešením.

sarinkav1@sezna (Út, 22. 5. 2012 - 10:05)

Ahoj, ráda bych se zeptala, zda jsou tohle příznaky schizofrenie. Budu moc ráda, když mi odpovíte.
Je mi skoro 22 let, můj dědeček kvůli schizofrenii spáchal sebevraždu, když mamince bylo 14 let, ta brala léky už od mládí od tohoto otřesu. Zemřela na ni před dvěma lety po dlouhodobé léčbě, pobytech v léčebnách apod.Jsme tři sourozenci, já jsem mamince nejpodobnější,co se týče dovedností, taky mi jde malování...od druháku na gymplu mi několik lidí řeklo, že sem se změnila a nechovám se jako dřív,nebrala sem na to ohledy.Ale teď si připadám jiná. Ne že bych měla halucinace nebo slyšela hlasy.Mívám posledních pár dní hodně silné sny,ne že bych se budila,ale zůstávájí mí v hlavě.V noci se mi nechce spát a přes den pořád zívám.Poslední dva dny sem měla takovou úzkost, dokonce sem měla myšlenky o smrti apod, jak by na to reagovali známí a tak...pořád si připadám mezi lidmi zvláštně,ne že bych se vyhýbala kolektivu, ale když se mě někdo na něco zeptá,občas zareaguji podivně. Před dvěma dny sem se rozplakala kvůli hlouposti, celý den jako byhc měla knedlík v krku, taková naměko jsem nikdy dřív nebyla. Děkuji moc za odpověď!!

Mahtiel (Út, 4. 10. 2011 - 22:10)

To neni schizofrenie ani...i úzkostí může začít psychotická porucha nebo achizofrenie, já třeba, když jsem byla na společném privátě měla úzkost z mé spolubydlící v druhém pokoji. Když byla ve společných prostorách, tak jsem nevylezla z pokoje. Pak se stala jedna příhoda, po které mi naplno vypukla psychotická porucha.

marie (Út, 27. 9. 2011 - 19:09)

Poslední dobou s něčím v...To neni schizofrenie ani nahodou, to je obycejna uzkost...

Patricie (Út, 27. 9. 2011 - 11:09)

Ahoj mam sami co ty,popsala si presne moje pocity a zdrovna ted sem na tyhle veci myslela a bylo mi tezko a kouknu sem a ted ctu tvoje slova jako bych to rikala ja.To schyzofrenie urcite neni,vypada to ze mas uzkostne stavi,ovladaji te strachy ze uz se ti tvuj strach promita i ve snech a omezuje te i v zivote.Zkus vyhledat odbornou pomoc,protoze vim ze tohle cloveka szira vnitrne,ovlada a pohlcuje.Chce to utlumit trochu emoce a mozna i ty knizky si klidne precti ale nenechavej tyhle pocity bez pomoci protoze i z nich se delaji fyzicke problemy-jako tres,vypeti,zavrate az to muze vlezt do deprese a pak uz je clovek v zacarovanym kruhu.

Mangoo (Po, 26. 9. 2011 - 11:09)

Poslední dobou s něčím v sobě bojuju a nedokážu si to vysvětlit. Necítím se spokojená, přestože mám partnera, krásný dům na hypotéku, dobrou práci a na svůj věk slušné zajištění Sice nestíhám moc volnočasových aktivit, ale nemám se prostě nijak špatně. Začala jsem mít v posledních týdnech v noci zlé sny, které jsou strašně živé a silné a dojem z nich přetrvává i přes den. Objevuje se v nich strašný a silný strach ze smrti, strach z bolesti při umírání, vidím v nich katy, vrahy, jak mě honí a snaží se mě dostat, vidím ve snech umírat své přátele bez hlavy, mám pocit, že mě někdo honí, že jsem další na řadě. Vzbudím se třeba ve tři ráno, protože mám pocit, že byla v domě rána, rozsvítím v domě a s klepáním se jdu podívat, co se děje. Nic samozřejmě, akorát vzbudím přítele a jsem za cvoka. Pak brečím a bojím se usnout, aby se mi nic nezdálo. Necítím se vůbec dobře, nad těmi sny přemýšlím i přes den a potápí mě to během práce. Mohly by mi pomoct knížky? Mám si přečíst něco o životě po životě, abych se uklidnila? Rozmlouvám sama se sebou, říkám sama sobě, že ke štěstí stačí vlastně málo. Ale i život je na vlásku každým dnem - když vidím, co se děje, jací cvoci zabíjejí nevinné lidi. Na jednu stranu působím jako spořádaný člověk, na druhou stranu jsem uvnitř hrozně divná a sama sjem si diagnnostikovala, že určitě psychicky narušená - a některé svoje stránky nechci nikomu ukázat. Bojím se smrti i v reálném životě. Je to hrozný pocit, že tu jednou nebudu, a ten čas tak letí a co z toho všeho zbyde. Bojím se, že mi někdo ublíží. Nebo mým blízkým. Bojím se, s čím vším se ještě v životě budu muset vyrovnávat - s kolika odejitími - je hrozné představit si, že tu nebudou rodiče! Vím, že chci žít okamžikem a být šťastná teď, ale něco mě nutí přemýšlet nad tím, co bude. Jsem už psychicky vysílená, přemýšlím nad věcma, které člověka ani nenapadnou. Neužívám si to, co mám teď, stále čekám, že se něco stane a PAK už budu opravdu spokojená. Ale vlastně nevím, co chci. Můžou ty sny něco znamenat? Nemám začínající schizofrenii?

Reklama

Přidat komentář