Reklama

TEP kolene

pavkin (Čt, 7. 2. 2019 - 10:02)

Je mi 73 let, začátkem prosince 2018 jsem byl na TEP pravého kolene (artrosis 3.-4.stupeň) v kladenské nemocnici (špičkový přístup lékařů a personálu). Anestezie epidurální, bez problémů, po týdenních rehabilitacích přímo na oddělení (chůze, schody, motodlaha, po pěti dnech 90 stupňů) jsem šel domů. Bolest byla přiměřená, doma jsem cvičil a stále občas cvičím podle instrukcí rehabilitační sestry, občas šlapu na rotopedu. Doma chodím bez berlí, bez problémů i po schodech, venku s nimi, třebaže mě to připadá, že už bych nemusel. Nyní (začátek února 2019) přes den mírná bolest pouze tehdy, pokud je koleno delší dobu pokrčené ve stejné poloze, jinak bez problémů. Občas se stane, že se v noci vzbudím, protože nemám tu správnou polohu kolene a trochu to bolí, po změně polohy zase bez problému usnu. Koncem února mám naplánované lázně, snad se to tedy ještě vylepší. Každému, kdo má problémy s gonartrosou, doporučuji operaci, úplně jinak se mi chodí.

Hanka (Pá, 12. 10. 2018 - 13:10)

Jsem 3 roky po TEP levého...Tak to vám závidím,já mám dva roky po tep kolene a stále bolesti při každém kroku.taky jsem byla hned na rehabilitaci,lázních a pořád je to zle.

TOM (Po, 18. 2. 2019 - 14:02)

jsem na tom podobně jak popisujete vy a nejsme v tom sami.V lázních jsem se taky bavil s pár lidma ,kterým umělé koleno dělá problém a mají stálé bolesti. Mne můj ortoped navrhuje novou výměnu, úplně jinou protezu, ale bojím se to, co když to opět bude zlobit? Nemáte tady s tim, prosím zkušenosti? Děkuji

jana (Pá, 12. 10. 2018 - 07:10)

Jsem 3 roky po TEP levého kolena a letos v lednu mi operovali pravé. .operovali mně v Písku, kde jsem byla s přístupem velice spokojena. .5 den po operaci jsem o berlích chodila po schodech, je třeba ihned nastoupit na rehabilitaci a dělat vše dle pokynů rehabilitačních sester, i když to někdy bolelo. .3 měsíce po operaci jsem nastoupila do lázní Vráž, kde mně dali tak dohromady, že jsem tam již sama jela autem a berle jsem odložila po týdnu procedur, ve Vráži jsem byla i s prvním kolenem a všem tyto krásné lázně doporučuji. .po návratu jsem již sekala se sekačkou zahradu a dělala vše jako dřív již v květnu. .tj. necelé 4 měsíce po operaci. .všem co na operaci čekají, nebojte se za tu úlevu to stojí. .

Jindra (Čt, 26. 4. 2018 - 23:04)

Jsem 5 mesícu po TEP kolene...Psal jsem tady v roce 2012. To jsem měl po TEP kolene. Z lékařského hlediska dobré, ale z mého ne. Stálé bolesti jak při chůzi tak klidové.Po 4 letech od operace mne znova otevřeli , vyčistili, odstranili srůsty a hotovo. Prý nebude bolet. A bolí ještě vic. Už tam radějic ani nejdu.

ja (Čt, 19. 4. 2018 - 22:04)

Třinec

Hana (Čt, 19. 4. 2018 - 19:04)

Je někdo,koho operovali v Ostravě Frýdku Místku.Byli jste spokojeni.

Alik (St, 11. 4. 2018 - 22:04)

Píšu adresu- [email protected] Díky.

Jarka (St, 11. 4. 2018 - 08:04)

Jsem 5 mesícu po TEP kolene...Mám taky také problémy,mohla byste mne napsat meilovou adresu, že bychom si pisli..diky

Alik (St, 11. 4. 2018 - 07:04)

Jsem 5 mesícu po TEP kolene ;po rehabilitaci; po lazních.Koleno bolí, neujdu ani 100 m bez opory, v noci pri otáčení me budi boldest, po schodech nevyjdu levá pravá, pouze prísunem, a to ješte spomocí holí nebo zábradlí .Po operaci jsem mela v koleni zánet.Kontrolní rentgen je v poradku. Bolí me stále víc I druhé koleno. Ptám se, jestli má nekdo podobné problems a jak je reší.Dekuju, jsem už zoufalá:

Alik (St, 11. 4. 2018 - 07:04)

Jsem 5 mesícu po TEP kolene ;po rehabilitaci; po lazních.Koleno bolí, neujdu ani 100 m bez opory, v noci pri otáčení me budi boldest, po schodech nevyjdu levá pravá, pouze prísunem, a to ješte spomocí holí nebo zábradlí .Po operaci jsem mela v koleni zánet.Kontrolní rentgen je v poradku. Bolí me stále víc I druhé koleno. Ptám se, jestli má nekdo podobné problems a jak je reší.Dekuju, jsem už zoufalá:

Dana Krejčová (Po, 19. 2. 2018 - 13:02)

Měla jsem velke bolesti v...Jsem po operaci TEP v srpnu 2017. 40 den po operaci se mi utrhl stehenní sval a musela jsem na přišití svalu 23. listopadu 2017. Byla jsem na operaci v Pírkově sanatoriu. Menší rehabilitaci dělají přímo v nemocnici apak si to musí člověk ZAŘÍDIT SÁM. Po téhle druhé operaci mám velké bolesti hlavně v lýtku v kosti, beru na bolest opiáty a pokud se víc pohybuji, tak mám velké bolesti. Chodím na přístrojové lymfodrenáže chystám se na radiální vlnu, prý hodně odstraňuje bolestivost. Nevím kam jdete na operaci, ale v Mladé Boleslavi otevřeli novou Klaudiánovu nemocnici, kde TEP operují laserem a je tam velká spokojenost. Mám jít i druhým kolenem a v každém případě půjdu tam nebo jsem zjistila, že v Pírkově sanatoriu dávají na míru placený kloub, který se nenatlouká, ale šroubuje a je menší bolestivost a člověk je dříve zdráv. Pokud si chcete popovídat tak mi napište na můj email [email protected].

Ilona (Po, 12. 2. 2018 - 13:02)

Měla jsem velke bolesti v...Mne boli nohy celé i lytka a chodidla,ale myslim si že trochu je to od těch plotenek a trochu po te vyměně kolene.Mne vlastně boli uplně celé nohy a nejhorši v noci

Hana (Po, 12. 2. 2018 - 12:02)

Takže ste taky po operaci...Měla jsem velke bolesti v bederní páteři a vystřelovaly do hýždí. Bylo to, jako by se mi sevřel sval v hýždích a než povolil byla bolest.
Čekala jsem na operaci půl roku. Na operaci jsem již šla bez bolesti, ale ohnutá a nemohla jsem se narovnat. Bolely mě i nohy.Ted mě trápí kolena. Mám jit na TEP kolene. Prosím, nebolely někoho od kolen i lýtka při chůzi a stání na místě.

ilona (Ne, 11. 2. 2018 - 19:02)

Reaguji.na bolest.v bederní...Takže ste taky po operaci pateře? a co vam to dělalo:?

Hana (Ne, 11. 2. 2018 - 17:02)

řikali mne, že se s tim nic...Reaguji.na bolest.v bederní páteři,já jsem po operaci,rozšiřovali mi páteřní kanalek,nemám bolesti,ale ty nohy, chůze a.kolena.Operace páteře ve velké.pohode.Vubec jsem se nebála zato.kolen ano.

Věra (Pá, 9. 2. 2018 - 22:02)

Kdo vymyslel tak malá písmenka při psaní? Já na to skoro nevidím. Nešlo by to, prosím, zvětšit? Bývalo to lepší. Mám brýle na dálku abych viděla na monitor, ale na psaní musím koukat bez brýlí.

Věra (Pá, 9. 2. 2018 - 22:02)

řikali mne, že se s tim nic...Mně pomáhá Diclofenac Duo, ten mi opravdu zabere. Já jswem měla podobné bolesti, když se mi uvolnil kyčel, taky si mysleli, že je to od páteře, no nebylo. Ale mít bolest obou nohou je děs. Tak věř, že bude líp. Kdy na tu operaci jdeš?

Ilona (Pá, 9. 2. 2018 - 10:02)

Ilono, a s tím se nedá nic...řikali mne, že se s tim nic nedá dělat, jen čekat zdali to samo tělo nepřijme. Beru nějake prašky od bolesti a zanětu,ale je to o ničem, jen si škodim vic zdravi.Nyní mám jit na operaci s bederní páteři a hodně moc se bojim. Ale už půl roku mam tak silné bolesti v hyždi a po zevni straně až k prstum a nejhorši v noci.A prašky, jak jsem pala beru na kolena od bolesti a nepomahaji.Takže se operace bojim, ale musim,nebot je to nemocná druhá noha než koleno a nemohu skoro vůbec chodit.Tak snad nebudu mit i tady smůlu

Věra (Čt, 8. 2. 2018 - 21:02)

Já už bych nešla do toho,...Ilono, a s tím se nedá nic dělat? Je to strašná smůla!

Reklama

Přidat komentář