Reklama

Mužnost

Ač je to pro ně (Čt, 8. 2. 2018 - 08:02)

v Romanu Čechmánkovi soudí Česká republika obrovského bojovníka, velikého reka, ledového giganta, ba jednoho z českých sportovních bohů předminulé dekády! Mnohokrát, ano mnohokrát (!) se na tohoto neohroženého gólmana řídil v tréninku i ostrém zápase hokejový puk!

Na prahu svého (Čt, 8. 2. 2018 - 06:02)

je tento druhdy zlatý hoch z Nagana souzen i se svými povadlými vavříny stejnou zemí, o jejíž sportovní věhlas ve světě se kdysi tolik přičinil! Uvrhne jej jeho rodná vlast do vězení?

luci (St, 7. 2. 2018 - 21:02)

Roman Čechmánek, zlínský...Vynikající reprezentant,bohužel špatný podnikatel.Ono nestačí mít peníze a chuť k podnikání,krásné vize a nápady.Je také potřeba mít štěstí na lidi,protože sám člověk moc nedokáže.Pokud máte smůlu na lidi,stanete se obětí podnikání,hlavně podnikavců a to je cesta do pekel.Vaše peníze a peníze vašich společníků zmizí na cizích kontech a vy se stáváte dlužníkem se všemi následky.Jestli musel,nebo nemusel vědět?On naivně věřil,že podnikání rozjede a dluhy bude splácet,bohužel,nestalo se.Ono jak se říká:naděje umírá naposled.

Národní hrdina (St, 7. 2. 2018 - 21:02)

Roman Čechmánek, zlínský to rodák, vydělal hokejem těžký prachy, který pak prošustroval v neúspěšných podnikatelských projektech, na které si nakonec napůjčoval i spoustu cizích peněz. Ani ty dnes nemá. Proto má nyní soud. Státní zástupce chce, aby byl Čechmánek potrestán za podvod, protože když si peníze půjčoval a investoval do svých ztrátových podniků, musel prý vědět, že je svým věřitelům už nebude schopen vrátit.

7.2. (St, 7. 2. 2018 - 09:02)

Budeme zde rozebírat...Mužné je postavit se problému čelem.

D (Út, 6. 2. 2018 - 21:02)

Budeme zde rozebírat těžký osud zlatého hocha z Nagana Romana Čechmánka?

D (Ne, 19. 2. 2017 - 23:02)

Pozice Konradina, posledního Štaufa, vůči Wittelsbachům byla srovnatelná s osinou v prdeli.

Konradin však byl skromný, statečný, bojovný a ochotný riskovat. Nepřiživoval se na Wittelsbaších, nestál v cestě své matce ani strýci, a již v jinošském věku rozťal problém, zda znovuzískat římsko-německou královskou a císařskou korunu, či zemřít kovem.

Díky Konradinově nejvyšší oběti mohla být Alžběta Bavorská znovu provdána, opět tak posloužit wittelsbašské sňatkové politice, a porodit nového krále a novou královnu.

Jindřiška histo (Ne, 19. 2. 2017 - 12:02)

Alžběta se během jeho...Potomci nějakého Menharda Tyrolského jako poloviční sourozenci stále živého Konradina Německého? Opravdu nemyslitelné.

Z lásky ke své matce podstoupil Konradin svoji osudovou hru vabank ještě před Alžbětiným přechodem.

19.2. (Ne, 19. 2. 2017 - 11:02)

Nebanální aspekt vztahu...Alžběta se během jeho života nemohla znovu provdat, aby své dosavadní potomstvo nepokurvila méně urozenou krví.To je normální stav...

Eulálie (Ne, 19. 2. 2017 - 11:02)

Nebanální aspekt vztahu...Toto je velmi moudrý příspěvek. Prozrazuje hluboký psychologický vhled i příkladnou znalost středověké kultury.

D (Ne, 19. 2. 2017 - 11:02)

Nebanální aspekt vztahu mezi Konradinem a jeho matkou

Když roku 1254 umíral šestadvacetiletý německý král Konrád IV. během svého italského tažení na malárii, zanechával za sebou svoji mladičkou, asi sedmadvacetiletou manželku Alžbětu, a jejich dvouletého synka Konradina.

Jelikož Konradin zdědil dvě královské koruny a jeden vévodský stolec, Alžběta se během jeho života nemohla znovu provdat, aby své dosavadní potomstvo nepokurvila méně urozenou krví. Z toho též vyplýval chladný vztah mezi Alžbětou Bavorskou a Konradinem jako jejím synem. Alžběta byla nadržená, ale Konradin již tím, že zůstával naživu, stál v cestě další saturace Alžbětiných sexuálních a mateřských potřeb.

Konradin věděl, že chce-li, aby byla jeho matka relativně šťastná, musí se buď rychle etablovat jako úspěšný panovník a vladař, nebo naopak rychle zemřít.

Jak Konradin cítil, tak se i zachoval. Jako pravý rytíř vyrazil do osudného boje na život a na smrt již ve svých 16 letech, dokud byla jeho matka stále plodná.

Když byl potom Konradin v Itálii poražen, zajat, odsouzen k smrti a popraven, Alžběta si ihned vzala Menharda Tyrolského, se kterým souložila a rodila ostošest, dokud ji intenzivní exploatace její zbývající fekundity po pěti letech samotnou zcela neskolila.

Ve svých posledních pěti letech však Alžběta projevila ke svému popravenému prvorozenému synovi velikou úctu. Domluvila se s jeho arcisokem, Karlem z Anjou, a s jeho svolením nechala vykopat Konradinovu i Fridrichovu mrtvolu z hromadné pohřební jámy, do které byli tito nešťastní jinoši, spolu se svými druhy, ihned po své popravě původně vhozeni.

Pak též nechala oba pohřbít do krypty kostela Panny Marie z hory Karmel, jejž nechala zbudovat blízko místa jejich popravy.

Chceš tím snad (Ne, 19. 2. 2017 - 01:02)

Zajímavý úkaz lze zabít...že výše formulované vznešené úvahy o Konradinu Hohenštaufském jsou ve tvých očích stejně blbým slintem, jako je ten tvůj?

Mno (Ne, 19. 2. 2017 - 01:02)

Zajímavý úkaz lze zabít erekcí,v brazilském Riou se prý několik gay jedinců namačkalo do malého výtahu,ten se rozjel,ale přetížen se zasekl,byli velmi nadopováni stimulačními drogami a všem se jim postavil penis,to,ale zmenšilo prostor výtahu ještě více a oni nemohli dýchat a udusili se.

D (So, 18. 2. 2017 - 22:02)

Je důstojné spekulovat o obsahu, formě a vnitřní struktuře Konradinových předpopravních modliteb na přelomu léta a podzimu onoho osudného roku 1268?

Ano, jistě je to důstojné!

Teoreticky vůbec nelze vyloučit, že Konradin vroucně prosil boha, aby jeho matka zplodila další děti s Menhardem Tyrolským, a nezemřela tak bez živých potomků.

Tony (Čt, 16. 2. 2017 - 17:02)

Gadus!!!

Jdi do řiti s tvým spamem.

Tony (Čt, 16. 2. 2017 - 14:02)

chtěl bych vidět Déčko, jak by se choval, kdyby měl položit svou bembeřici na špalek.

Tony (Čt, 16. 2. 2017 - 14:02)

Dlouho jsem tu nebyl, ale Déčko s tím Konrandinem pouze provádí svou psychickou onanii.

mešuge (Čt, 16. 2. 2017 - 11:02)

Já jako mužného vnímám toho muže, se kterým se cítím dobře za všech okolností, tj. když potřebuju lásku, nebo oporu, nebo objetí, nebo klid, nebo vzrušení, nebo cokoli.

10.2. (Pá, 10. 2. 2017 - 07:02)

Kdyby za Konradina existovali...Konradin,on Stvořitel věděl,co dělá - pa.

D (Čt, 9. 2. 2017 - 21:02)

To, jak se chovají mladí...Kdyby za Konradina existovali nějací žurnalisté, byl by jim určitě schopen poskytnout své poslední interview pevným hlasem.

Reklama

Přidat komentář