Reklama

Trestání kluků

Sylva (Po, 1. 9. 2014 - 16:09)

To už jsem pochopila, že zatím nemá žádnou skutečnou zodpovědnost a chová se jako malý kluk. Podle toho jsem mu upravila denní režim. Brzká večerka, počítač jen na chvíli a za odměnu za dobré chování, dětštější oblečení, za zlobení dostane pár symbolických rukou na zadek a pokud jde o ty jeho slavné "chlapské" chloupky, tak ty jsme oholili. Je to možná trochu drastické, ale zabralo to a po čase si zvykl. Puberta tak u něj nastupuje jen velmi zvolna a slabě. V konečném důsledku to pomohlo.

Sylva (Po, 1. 9. 2014 - 16:09)

Sylvo a jak to probíhalo u...No u nás ten problém byl trochu o něčem jiném. Kluk měl tehdy 12 let a začal kouřit, poflakovat se venku a sledovat na počítači neslušné stránky. Byl na rodiče najednou hodně drzý a odmlouval. Pokud vím i před spolužáky si hrál na velkého a drsného. Na druhou stranu byl ale hodně stydlivý, když se měl někde s ostatními dětmi třeba koupat. Začal vyžadovat "skejťácké" oblečení, a tak dál. Snažila jsem se to řešit domluvou, ale přerůstal přes hlavu. Pak mi "vysvětlil", že už si nedá nic rozkazovat, protože už je velký chlap, kterému už všude rostou chlupy.

Iva (Po, 1. 9. 2014 - 14:09)

Sylvo a jak to probíhalo u vás?

Sylva (Po, 1. 9. 2014 - 13:09)

Mám desetiletého syna a...Možná by stačilo aby pochopil, že ještě není dospělý. Že si nemůže na rodiče dovolovat, že je stále jen malý kluk a zůstane jím, dokud se nenaučí chovat slušně. Třeba byach mu upravila šatník a denní režim. Brzká večerka, počítač jen za odměnu, atd. Za trest na holou a poslat stát do kouta. Náš kluk si taky začátkem puberty hrál na drzého frajírka, to se dá zvládnout.

Pavel (Po, 1. 9. 2014 - 11:09)

Ty jsi při tom výprasku mohla být a dívat se?

Mirka (Po, 1. 9. 2014 - 10:09)

V 80.letech už sice byly tělesné tresty na ústupu, ale spousta kluků ještě stále dostávala tradiční výprask řemenem.
Třeba u nás se vzal obyčejný metrový pásek přeložený napůl, bratr musel sundat kalhoty, pořádně se předklonit a už krásně pleskala kůže na kůži.
Jednoduché a účinné.

Já nic takového (So, 23. 8. 2014 - 19:08)

Ty tu rodinu znáš osobně,...Alternativou by například mohla být počínající hebefrenní schizofrenie u toho kluka, nebo jiná psychická porucha u jeho matky.

Podle toho, co Markéta říká, mi to však jako laikovi tak nepřijde.

Puberta i adolescence jsou typicky obdobím vzdoru mladého člověka, a matky i otcové chtějí na druhou stranu typicky své děti kontrolovat více a déle, než by to odpovídalo vývojovým potřebám samotných dětí.

Hanka (So, 23. 8. 2014 - 19:08)

Nicméně proměna kluka,...Ty tu rodinu znáš osobně, že víš s takovou jistotou, že problémy Markéty se synem jsou vlastně normální věc?

Třeba se dočkáš (So, 23. 8. 2014 - 19:08)

Nemusí poslouchat na slovo,...Nicméně proměna kluka, závislého na rodičích, v muže, který se nebojí sám za sebe (a případně i za jiné) samostatně rozhodovat, a nést důsledky svých rozhodnutí, tato proměna v praxi neprobíhá nijak hladce, hezky a bezkonfliktně. Příroda to ještě zatím, v této fázi evoluce, příliš elegantně provést neumí...

Markéta (So, 23. 8. 2014 - 19:08)

aby tě po zbytek tvého...Nemusí poslouchat na slovo, úplně by mi stačilo, kdyby byl slušný, nedělal naschvály a neodmlouval jen z toho potěšení odmlouvat.

A přála by sis, (So, 23. 8. 2014 - 18:08)

U nás to bohužel funguje...aby tě po zbytek tvého života na slovo poslouchal?

Markéta (So, 23. 8. 2014 - 18:08)

U nás v tom věku fungoval...U nás to bohužel funguje tak maximálně pár hodin po výprasku. To bych ho musela snad umlátit. Přitom ještě donedávna s ním nebyly žádné problémy, ale poslední dobou je na zabití. Začal odmlouvat, vzteká se jakmile po něm něco chci a je drzý. Docela mi to připadá, jako by schválně na všechno, co mu řeknu, automaticky reagoval odmítavě.

Věra (So, 23. 8. 2014 - 16:08)

Mám desetiletého syna a...U nás v tom věku fungoval osvědčený výprask vařechou na holou

Q (Pá, 22. 8. 2014 - 21:08)

Pekne video vyprasku, kteremu se museli podrobit mlady kluk a mlada holka v Peru za nedovoleny pomer:

http://s88.photobucket.com/user/corpuncom/media/video/vid1250a.mp4.html

Veverčák (Pá, 22. 8. 2014 - 20:08)

Jedna dobře mířená facka je kolikrát účinnější, než tisíc slov.

Markéta (Pá, 22. 8. 2014 - 17:08)

Markéto, než ho převlékat...Hm, tak to teda nevím, to jsem nikdy nedělala a dost pochybuju, že by ho to nějak zklidnilo.

Helča (Pá, 22. 8. 2014 - 16:08)

Mám desetiletého syna a...Markéto, než ho převlékat do holčičího, dej mu raději klystýr. Uvidíš, jak bude po výplachu zklidněn a navíc uděláš něco pro jeho zdraví.Sama jsem to tak řešila s klukem, když s ním v pubertě nebylo k vydržení-dej mu tak 1 litr vlažného heřmánku jednou týdně a uvidíš!

Markéta (Pá, 22. 8. 2014 - 13:08)

Mám desetiletého syna a poslední dobou začal hrozně zlobit, jestli s ním už začíná mlátit puberta, nebo co. Každopádně mě napadlo, že bych ho zkusila přivést k poslušnosti, aby se trochu zklidnil, že bych ho převlékla za holku, jak se tady doporučovalo na začátku diskuze.
Uvítala bych někoho, kdo s tím má zkušenosti.
Můžete mi psát i na mail [email protected]

Petra (Út, 19. 8. 2014 - 22:08)

smradi jsou drzí jak vopice....Máš pravdu, někteří puberťáci by to potřebovali, dát na holou klidně i před celou třídou i před holkama. To by je pak přešlo. Nicméně mnozí budou tvrdit, že některé holky, bude jich možná méně, ale přece by zasluhovaly taky. No proč ne, je přece rovnoprávnost, alespoň se o tom mluví. No tak by zas jednou dostala na holou před kluky holka. Těžko říct, pro koho by to byla věští potupa.

ElektroM (St, 13. 8. 2014 - 17:08)

Mám potíže s obezitou. Kdo si myslí že by to mohlo pomoc výprask za kilo navíc a za hubnutí nějaká odměna třeba sex.

Reklama

Přidat komentář