Reklama

Kluci a nahota doma

Lída (Út, 10. 5. 2011 - 07:05)

Lído a proč jste pořídila...Starší jsem je pořídila sama od sebe, protože už byla na nahaté koupání moc velká. a holky jsou prostě zvyklé mít obě všechno stejně, mají třeba stejné kapesné, když se starší posune večerka tak mladší taky, takže jsem jí koupila i ty plavky, aby nebyly zbytečné rozbroje. Akorát mladší má zatím jen spodní díl.

Roman (Po, 9. 5. 2011 - 19:05)

Jsem ráda,že nejsme jediní...Lído a proč jste pořídila plavky oběma? To si je ta mladší poručila taky, když to viděla u té starší? A ta starší si o ně řekla až v 15? Nebo ste jí je koupila sama od sebe až v 15?

Lída (Po, 9. 5. 2011 - 19:05)

Mně to připadá jako...Jarko, jako extrém mi to nepřijde. A hlavně dřív to bylo opravdu jiné, je to dáno asi i věkem (nevím, kolik je tobě). Já jsem z vesnice a kolem 12 roku jsem normálně chodívali celá parta k rybníku když bylo horko a plavky tehdy neměl nikdo. A nechápu proč by kolem našich holek měl být roj čumilů a úchylů - co by na nich kdo viděl? Navíc vždy býváme spíš na kraji, kde není tolik lidí. A to, že holka ve 14 už občas znervózněla když kolem prošla skupina kluků, to je pochopitelné, však už to taky byl poslední rok, kdy byla takto bez plavek, pak už jsme je pořídili.

nahatej (Po, 9. 5. 2011 - 13:05)

Mně to připadá jako...Mimochodem na nahotě není nic úchylného...

nahatej (Po, 9. 5. 2011 - 12:05)

Mně to připadá jako...Já to vidím prostě jinak, asi proto, že jsem zvyklej chodit na tu nudu a tohle opravdu neřeším a řešit to, to mi přijde ujetý. Prostě jak se komu líbí a hotovo. Když je někdo v plavkách, tak ho taky neodsuzuju. I když teda na nudě... proč tam teda jde? Očumovat?
Já se koupal nahatej před holkama, dospělejma, klukama a vážně mi to nevadilo. A nebylo to na nudě, ale prostě u rybníka.

Jarka (Po, 9. 5. 2011 - 12:05)

Mně to připadá jako opačný extrém. Co to má za význam nechávat děti za každou cenu co nejdéle bez plavek? A proč bych je měla někde vystavovat jenom kvůli tomu ži jim ještě nikde nic nenarostlo. A když se někdo otáčí tak aby nebylo něco vidět, není to důkaz toho že se stydí? Já být někde ve 14 nahatá před klukama tak bych se snad zbláznila.
P.S. Lído netvrďte mi že se za celou tu dobu nikdo z lidí okolo neodvážil něco komentovat nebo napomenout. Holky 14 a 12 nahaté? To se kolem nich musí tvořit roje čumilů a úchylů.

Lída (Po, 9. 5. 2011 - 07:05)

Jsem ráda,že nejsme jediní rodiče (protože někdy to u rybka tak vypadalo) a s Kamilou se plně ztotožňuji. Především na holčičky je v tomto věku hrozný tlak, skoro všechny se už od 4. třídy malují, nosí tanga a podobně. Je na rodiči, pokud mu to přijde normální, ale pokud ne, tak rozumnou výchovou se od toho děti dají docela uchránit. Je důležité, aby dítě chápalo, že na nahotě není nic divného a nestydělo se. My naše holky takto nechávali koupat až do věku 14 a 12 let, pak té starší začaly růst chloupky a přišla první menstruace a od té doby už obě nosily plavky. Do té doby se ale bez problémů koupaly bez plavek, akorát ta starší ten poslední rok byla v přítomnosti stejně starých kluků podobně "neposedná" a lehala si na břicho aby jí nebyla vidět "čárečka" ale to je asi normální reakce.

nahatej (Ne, 8. 5. 2011 - 17:05)

Já jsem vlezl do puberty brzo, v deseti či jedenácti letech už jsem byl dole docela chlupatej. Přesto tuším ve 12 jsem se ještě koupal před mámou ve Vltavě (jsem z Prahy) nahatej. Pak to ale přestalo, a to nafurt. Mám divnou mámu, její urputnou snahou bylo přinutit mě, abych se za sebe styděl, a to ve všech ohledech. Takže pak už jsem se před ní nesvlíknul nikdy. Ale kolem patnácti let (vlastně první pokusy byly daleko dřív) jsem zkoušel na téže místě nahotit znovu, ale sám. Pak to gradovalo, od 20 let pravidelné nahaté koupání v bazénu a návštěvy nudapláží a tak to jde dodneška, tedy nějakých 8 let.

Chcete si někdo psát? Pište mi na [email protected] a koukněte se na stránku naturista.cz.

nahatej (Ne, 8. 5. 2011 - 17:05)

Obdivuju Kamilu a lituju, že není mou mámou. Držím pěsti.

PS: Ani s příchodem dospívání nekončí nahaté koupání. Existují nudapláže...

Kamila (Ne, 8. 5. 2011 - 13:05)

Romane děkuji,přesně ta nešťastná slečna, jakou jste popsal, to je ten špatný přístup dnešní doby. Věřím že moje dcera, která se ještě krásně může koupat nebo běhat u rybníka jak jí pánbůh stvořil je mnohem spokojenější než holčička, která se v tomto věku stydí za své tělo a už řeší oblečení, nákupy a je pod tlakem toho, jak vypadá.

Roman (Ne, 8. 5. 2011 - 12:05)

Jo a ještě myslím, že jste to holce vysvětlila dobře. A to že to si to ona sama uvědomuje a pochopila to, tak to všechna čest. Kdyby ta má známá něco takového řekla svojí holce, tak ta by se jí vysmála a ještě by jí i možná řekla že je blbá. Ta holka chce akorát furt zvýšovat kapesné aby si mohla víc kupovat šminky a tanga. Hrůza. A co se toho koupání týče. Dříve se to skutečně ta neřešilo. Já jsem byl poprvé u moře to mi bylo nějak 13 a rodiče mi s sebou plavky taky nebrali.

Roman (Ne, 8. 5. 2011 - 12:05)

Markéto, ti rodiče s tím...Konečně v dnešní době normální názor. Známá má dceru taky jí je 12 ale chodí zmalovaná jak coura. Slovník a názory úplná hrůza. A když byly u nás na zahradě v bazénu kam nikdo nevidí... Hned bikini a převlékat se musela jít do domu na záchod aby ji někdo náhodou nevykoukal.

Kamila (Ne, 8. 5. 2011 - 12:05)

Má 127, ale není na tom nic divného, já sama měřím jen 160cm. Každopádně roste normálně a zdravě, jak říkala doktorka na preventivní prohlídce, jen prostě byla vždycky menší.

Vlaďka (Ne, 8. 5. 2011 - 11:05)

Dcera dělá gymnastiku, tak...Pani Kamilo Vase dcera meri 127? neni to preklep? Moji holce je 8 a ma 130. 127 mi na 13let prijde opravdu hodne malo. To melo byt spis 157 ne?

Kamila (Ne, 8. 5. 2011 - 11:05)

Tak tomu rozumím. Jestli je...Markéto, ti rodiče s tím spolužákem jen prošli kolem, já znám jen ty rodiče z třídních schůzek, tak jsem si odvodila, že to bude její spolužák. Na holce šlo tehdy vidět že znervózněla, neřekla nic, ale otočila se na bříško a dívala se opačným směrem, to je celé. Oni pak prošli kolem a rodiče neřešili vůbec nic (ostatně nikdy se mi nestalo že by s nahotou dcery měl někdo problém) akorát ten kluk po ní docela koukal, ale to se občas stane. Potom cestou domů se ptala, jestli bych jí na plánovanou dovolenou do Chorvatska, kam jsme se chystaly, nekoupila dvoudílné plavky. Tak jsem jí vysvětlila že v Chorvatsku určitě nikoho známého nepotkáme a že jí tam neplánuju brát ani normální plavky, natož kupovat jednodílné. Řekla jsem jí svůj názor na to, že považuju za nezdravé to stylizování malých holčiček do role sexy dospělých slečen, strkat je do bikin, tanga kalhotek, kupovat jim líčení a podobně. Prostě jsem jí vysvětlila že pokud ještě nemá třeba prsa tak je hloupost dávat jí dvoudílné plavky. Dcera to všechno pochopila a od té doby už jsme o plavkách nikdy dál nediskutovaly. Sama jsem se jí ptala jestli se stydí a ona říkala že ne, jen že se občas cítí hloupě když je jediná nahatá a ostatní holky kolem třeba i šestileté mají plavky. Ale díky tomu rozhovoru se mnou pochopila, že to že je ona nahatá je přirozené, narozdíl od těch malých holčiček v bikinách -kde to přirozené rozhodně není. Jinak je mi jasné, že toto léto bude možná poslední kdy si nahatého koupání bude užívat, ale to je v pořádku, každý musí dospět a jakmile na ní uvidím jakékoli náznaky dospělosti, ať už fyzické, nebo psychické, dostane své první dospělácké plavky. Dokud k tomu ale nedojde, nebudu jí předčasně ukončovat dětství. Samozřejmě Mluvím jen o období kdy chodí na základní školu, pak už bych jí plavky pořídila tak jako tak.

Kamila (Ne, 8. 5. 2011 - 11:05)

Co tu probůh řešíte?...Hezky řečeno, ostatně proto ji taky necpu do plavek, pokud to není nutné. A neřešíme tu myslím nic, jen si povídáme k tématu, zajímal mě názor ostatních.

nahatej (Ne, 8. 5. 2011 - 10:05)

Co tu probůh řešíte? Když chce holka bejt nahatá, tak ať je nahatá. Jestli to vadí okolí, tak ať chodí s maminou někam, kde můžou být sami. Pak je nebude otravovat nikdo.
Co bych za to dal v jejích letech, kdybych mohl bejt u vody nahatej!!

Markéta (So, 7. 5. 2011 - 13:05)

Dcera dělá gymnastiku, tak...Tak tomu rozumím. Jestli je tak malá a ještě dětská tak je to ok i když jí bude 13. Ptala jsem se proto, že dnešní holky mají ve 12 letech 150cm nebo i víc a jsou brzy vyspělé. Stejně si ale myslím že letošní léto bude pro tvoji dceru asi posledním létem kdy je bez plavek, protože dospívání už je za dveřmi. A příští rok už se může chovat i vypadat úplně jinak. I kdyby jí ještě nenarostla prsa, tak se jí objeví první chloupky. Takže minimálně spodní díl bude příští rok nutný i u rybníka :-) Myslím že dceru jsi vychovala dobře, že má zdravý postoj k přirozené nahotě a ke svému tělu. A co setalo s tím spolužákem? Holce vadilo že ji viděl někdo kdo ji zná? Můžeš napsat o té diskusi kterou jste vedly? Myslím že se to sem hodí k tématu.

Kamila (So, 7. 5. 2011 - 11:05)

Kamilo a můžu se zeptat jak...Dcera dělá gymnastiku, tak to možná má nějaký vliv na to, že asi do toho ženství "doroste" až později - aspoň holky u nich mají většinou podobnou postavu. Měří 127cm, proč se ptáš? Jinak můj pohled na věc je možná jiný i tím, že je mi 55 let (dceru jsem měla dost pozdě a neplánovaně) a co si pamatuju, tak v naší době se nahota děcek u vody v tomto věku ještě moc neřešila, i když běžnější to bylo u kluků.
Dcera to nijak moc neřeší, jen jednou se stalo že šli zrovna kolem rodiče s jejím spolužákem ze školy, tak jsme pak měli menší diskuzi o plavkách. Jinak na koupališti není vhodná nahota, tam se nekoupou nahé ani úplně malé děti, takže je jasné, že tam plavky má. Koupání bez plavek je ale mnohem příjemnější, takže si myslím, že jí to u toho venkovního koupání moc nevadí.

Markéta (So, 7. 5. 2011 - 11:05)

Na koupalištích má...Kamilo a můžu se zeptat jak to ona sama vnímá? To se po plavkách nepídí? Není ji divné že na koupališti plavky nosí a u rybníka ne? Nevšímá si že ostatní holky plavky mají?

Skoro 13! To už mi připadá hodně. Dnešní holky bývají brzy vyvinuté. To se divím že tvoje dcera ještě není. Kolik měří cm?

Reklama

Přidat komentář