Reklama

A další šarlatán. Neměli by se střílet na potkání?

Bára (Út, 25. 5. 2010 - 13:05)

Tak jasně, pořád to jsou lidi, ne bohové, ale co ti "opravdoví", co jsou i dobří lidé a opravdu pomáhají? To je taky hodíte do jednoho pytle se šarlatány a prohlásíte, že nikoho nevyléčí?

kaspar (Út, 25. 5. 2010 - 13:05)

Kaspare, ti opravdoví...Jednoho znám osobně. Kdyby se pokusil na mne sáhnout, zlomím mu obě ruce. Není to nejreprezentativnější vzorek, to vím, ale je to "opravdový" léčitel. A domnívám se, že i zlý člověk.

Bára (Út, 25. 5. 2010 - 13:05)

Čím víc o nich vím, tím...Kaspare, ti opravdoví léčitelé často ale webové stránky nemají a dozvíte se o jejich existenci velmi těžko, takže vycházet z toho, co je na netu, je opravdu nesmysl.

kaspar (Út, 25. 5. 2010 - 13:05)

Čím víc o nich vím, tím rozhodněji budu tvrdit, že nikoho nevyléčí. Zřídkavé pozitivní výsledky jejich působení budou na vrub placebo efektu, voodoo efektu, či faktu, že klienta přesvědčí snáze než lékař ke změně životosprávy či životního stylu.
Navštívil jsem stránky mnoha z nich, a všechny se hemží nesmysly typu čaker, toku energií, harmonického proudění, andělských či duchovních bytostí, vibrací apod. Nemají potuchy, jak tělo funguje a odvolávají se na autority stejně pomýlené, jako jsou oni sami. Jsou stejným anachronismem jako alchymisté, kteří by se dnes pustili do nekonečné destilace kamene mudrců v měsíčním světle. Ale věřím, že alchymista by alespoň věřil tomu, co dělá, že by nebyl natolik cynikem jako oni.

Q (Út, 25. 5. 2010 - 11:05)

Sleduji, že je téměř pravidlem, že pokud se někde objeví kritický hlas, ihned se slétne jako příslovečné hejno supů několik nicků, kteří se snaží vlákno prakticky rozbořit, nejlépe napadáním nepřítomného člověka (zde dr. Šrámka). Jak ostře to kontrastuje s tím, že alternativci se vesměs prezentují jako kýčovitě "květinkoví". Podle mě to mnohé napovídá o motivaci i o skutečných vlastnostech takových lidí.

alt1 (Út, 25. 5. 2010 - 11:05)

Kam Bára šlápne, rozum...Pranostiku, klidně mi napište, co váš rozum nezvládnul na mých příspěvcích. :-)))

pro ?? (Út, 25. 5. 2010 - 10:05)

Odkaz by byl nejlepší. Ať víme i my ostatní, s kým máme vlastně tu čest si zde psát.

Bára (Út, 25. 5. 2010 - 10:05)

A co tradiční čínská medicína? Taky si myslíte, že to je šarlatánství a podvod? Myslím metodu jako takovou, ne lidi, kteří ji praktikují.

kája (Út, 25. 5. 2010 - 10:05)

Já léčitelům nevěřím, ale některým léčebným metodám ano, bylinkám a česneku rozhodně dávám svůj hlas. Pak fandím tolik propagovanému curenzymu a vitamínu c.

Pranostik (Út, 25. 5. 2010 - 10:05)

Kam Bára šlápne, rozum zděšenš prchá, kam alt šlápne, rozum smíchy umírá.

Bára (Út, 25. 5. 2010 - 09:05)

Některých případů...S tím souhlasím, léčitelé, kteří lidem zakazují klasickou medicínu v případě nemocí, které mohou skončit smrtí nebo postižením, jsou nebezpeční, je to takový ukazatel toho, jestli ten léčitel je blázen a šarlatán, takoví lidé by se měli zavírat. S dobrým léčitelem se dá radit o vhodné doplňkové léčbě, která přispěje k maximálnímu užitku nemocného. Kdyby byla ještě snaha o maximální užitek nemocného ze strany lékaře a spolupráce s kvalitním léčitelem, bylo by to opravdu dokonalé.

?? (Út, 25. 5. 2010 - 09:05)

Zášť chovám ke všem, co píšou maily pod jménem jiné osoby ... Viď Formole alias děkan LF MUDr. Koutenský (viz. jiná diskuze jinde). Tak dlouho jsi lhal, až jsem tě usvědčil a kápnul jsi božskou ... Mám hodit odkaz na přiznání nebo to není nutné ... ??
:-DDDD

HX (Út, 25. 5. 2010 - 08:05)

Některých případů vysokého tlaku a některých případů DM2 se dá zbavit lepší životosprávou, jiných ne...
jsou lidí, kteří mají zvýšený tlak již jako děti..jsou lidé, kteří dostanou DM2 ač sportují, jsou hubení atd...DM2 má velmi silný genetický podklad
pokud léčitelé říkají lidem zhubněte, cvičte, OK, pokud jim vykládají, že je zbytečná chemoterapi a ozařování, meli by být stříleni na potkání...

Bára (Út, 25. 5. 2010 - 08:05)

Aha, alt1 to napsal skoro za mě, taky se přidávám k otázce, kde jste k takovému definitivnímu závěru přišel, máte nějaké špatné zkušenosti? Já ano, mám jich špatných velmi mnoho, s léčiteli, šarlatány i lékaři, ale taky mám pár skvělých zkušeností s asi třemi léčiteli a jedním lékařem - ten lékář se mimochodem kromě svého oboru věnuje i celostní medicíně, homeopatii, akupunktuře a akupresuře.

Po ránu (Út, 25. 5. 2010 - 08:05)

Zášť chovám k všedním davům, jich straním se.
MUDr. Jaromír Šrámek /Formol, Q/

Bára (Út, 25. 5. 2010 - 08:05)

No, já píšu čistě za...Kaspare, neházejte všechny léčitele do pytle s podvodníky, všichni rozhodně podvodníci nejsou a to, že dělají věci, které ctihodní páni doktoři a vědátoři neumí vysvětlit, to neznamená, že jsou automaticky podvodníci. Nebuďme tak nabubřelí a nemysleme si, že teď momentálně už víme a známe všechno. Buďte rád, že jste nemusel podstoupit to martyrium hledání dobrého léčitele mezi tou spoustou podvodníků. Dobrý léčitel toho dokáže výlečit víc, než si dokážete připustit, mnohem víc, a mnohem efektivněji, než dokážou jeho oficiální nabubřelí kolegové. Je to fakt, který můžete popírat, protože nemáte zkušenosti, ale to je tak všechno. Přeju Vám, abyste nebyl v situaci, kdy by Vám nezbylo nic jiného, než hledat léčitele.

alt1 (Út, 25. 5. 2010 - 07:05)

No, já píšu čistě za...Kaspare, vaše trvzení, že léčitelé nedokáží vyléčit vůbec nic je podle mých zkušeností nepravdivé. Pokud byste napsal, že většina léčitelů, tak můžete mít pravdu. Ale jsou léčitelé, kteří dokáží vyléčit za půl hodiny to, co doktoři vyléčit vůbec neumějí. A není to placebo, i když nic proti placebu. Jeden příklad mojí dcery, po zlomenině jí několik měsíců stále bolela noha. Doktor jí s tím nepomohl, jedině vymýšlel prášky proti bolesti, které nic nevyléčily. Léčitele, se kterým mám velmi dobré zkušenosti odmítala, že to je nesmysl. Nakonec tam jela, držel jí půl hodiny za nohu a bolest byla napořád pryč, bylo to před dvěma roky. Stálo to 250,-. A takových příkladů znám asipoň 10.
Pokud byste objel aspoň 20 léčitů, tak jestli jste seriózní, tak stejně nemůžete tvrdit, že žádný léčitel nic nevyléčí, ale aspoň trochu byste měl vaše nepravdivé tbvrzení podložené. Ale předpokládám, že jste je neobjížděl, takže jste se to asi dozvěděl na medicíně nebo na sysifos.cz.

Takže abych to shrnul, vaše tvrzení "...strašlivý nesmysl, že léčitelé a jiní podvodníci dokáží vyléčit vůbec něco" povžuji za lživé, ale rád si poslechu, jak jste k tomu závěru došel.

alt1 (Út, 25. 5. 2010 - 07:05)

Diabetes 2 je obvykle (cca 90...Naprostý souhlas, lepší životosprávou a změnou stravy se lze zbavit i tlaku 200 a něco na 100 a něco. Ale všichni doktoři řekli, že to je nesmysl a že musí brát až do konce života prášky, samozřejmě diabetes 2 je ještě snadnější. Totéž astma. Jediný problém je, že MUDři to nevědí nebo nechtějí vědět, protože tady jde o jejich peníze, tak vyprávějí báchorky o tom, že to mám v genech a že jsem se zbláznil, když si myslím, že to lze vyléčit - v souladu s tím, co je učejí ve škole.

kaspar (Út, 25. 5. 2010 - 00:05)

Však já vím a proto to...No, já píšu čistě za sebe, aniž bych se považoval za doktora Šrámka či Formola. A jsem rád, že nejsem jediný, kdo jde v ráji bláznů proti větru.
Už jsem měl co do činění se schizofrenikem. Máte provdu, není to rozdvojení osobnosti, ale člověk někdy žasne, co všechno (a kdo všechno) se v nemocném skrývá.
A možná by bylo vhodnější vymýtit ten strašlivý nesmysl, že léčitelé a jiní podvodníci dokáží vyléčit vůbec něco. Jediné, v čem nad klasickou medicínou vedou, je drzost.

(((((((( (Po, 24. 5. 2010 - 23:05)

Diabetes 2 je obvykle (cca 90 procent)způsoben nadváhou, nedostatkem pohybu apod...ten jde často vyléčit pouze zhubnutím, pohybem, změnou stravy...
vysoký tlak velmi často to samé...

Reklama

Přidat komentář