Reklama

penis se staženou versus nestaženou předkožkou

Tomas (So, 12. 4. 2014 - 10:04)

a to tak nosíš z vlastního...Nosim to z vlastniho popudu. Ale pritelkyne si to zamilovala.

Tomas (So, 12. 4. 2014 - 10:04)

kolko mas rokov?Je mi 27

Tome (Čt, 10. 4. 2014 - 16:04)

Trvale staženou předkožku...a to tak nosíš z vlastního popudu nebo z popudu tvé přítelkyně. Dnes to prý dost holek tak chce, zvláště prý poté, co to viděly na nudi nebo v sauně.

Martin (Čt, 10. 4. 2014 - 14:04)

Trvale staženou předkožku...kolko mas rokov?

Martin (Čt, 10. 4. 2014 - 14:04)

Mně nikdo doma neříkal,...ja za seba hovorim, ze som nikdy necital, ako sa umyvat, ci sprchovat a logicky mi prislo si predkozku stiahnut a umyt - to na to treba niekomu prirucku pisanu lekarom? Potom to treba nechat uschnut - logicky, aby sa nezaparila - to mam chodit po byte ci dome nahy, kym uschne? Obleciem slipy/boxerky a idem het a nech je von a v suchu v pohode kolko chce, a zase, ked idem curat ju stiahnut ap., tak naco ju stahovat horedole? Bude roztahana jak tricko bavlnene potom :-D mne je jedno, kto to ako nosi, ja som videl u oca mat stale zalud von, ci ked sme ako deti curali niekde do travy alebo v plavkach v bazene alebo neskor v telocvicni - tak to nosim aj ja tak od malicka a teda logicky aj mladsi braskovia - a ked chcem nahodou honit, mam co natiahnut na zalud /kusok zostal/, ale prirodzene je podla mna, ked sa postavi zalud uplne cely von, tak naco na neho zase tahat predkozku? fuj chalani - logicky a zdravy sedliacky rozum tu staci

Tomáš (Čt, 10. 4. 2014 - 14:04)

Trvale staženou předkožku nosím asi půl roku. Přítelkyni se to moc líbí a hlavně se mi dost snížila citlivost žaludu, takže vydržím v posteli mnohem déle. Dokonce i při análním sexu si sám určím, když už chci vyvrcholit. Už ho nestahuji ani na noc.

Jakub (Út, 8. 4. 2014 - 07:04)

měl jsem v dětství problémy s předkožkou, hlavně pro dlouhou uzdičku. Stará doktorka to zanedbala, na operaci jsem šel až ve 12ti. Tehdá mamka dobře rozhodla, že to nebude celá obřízka ale jen razantní odříznutí uzdičky. Bolelo to hodně a dýl se to hojilo, dneska můžu mamce poděkovat, mám ho OK. Předkožku nosím, jak chci, i v ochablém stavu drží přehrnutá, při erekci neškrtí. Nic proti obřízce...ale asi je opravdu často udělána zbytečně.

domnívám se (Po, 7. 4. 2014 - 21:04)

že se ty obřízky mnohdy provádějí nadbytečně. Mi dobře i v erekci na žaludu drží, i když mám otvor široký. Naopak přes svou nadměrnou délku drží dobře za žaludem v klidu. Takže ze své zkušenosti vím, že to není ani délkou ani šířkou. To je blbost. Věřím, že je to jak tu někteří píší tvarem uzdičky. Ta ji u někoho natahuje na žalud, i jiného zase z něj stahuje. Dle všeho mám asi uzdičku akorát.

nevím (Po, 7. 4. 2014 - 20:04)

Malí kluci obecně mají předkožku na konci užší, věkem dochází k roztažení. U dospělého se za fimózu považuje, když nejde předkožka stahovat. Relativní fimóza je, když nejde stáhnout např. při erekci, nebo sice jde stáhnout, ale vzadu škrtí. Tj. relativní fimóza není tak přesně definovaná, záleží i na subjektivním vnímání pacienta. Je řada mužů, kteří mají předkožku užší a potíže neuvádí, vedou normální manželský život. To lékaři za fimózu nepovažují.
Jinak ale předkožka na konci o něco užší je, aby držela na penisu. Přetahování je možné díky elasticitě. Předkožka vzadu může zkrátka vadit u muže, který žádné potíže nemá, vše jde bez omezení. Proto ten pokyn pro provádění katetrizace.
Tak, kde provádí obřízky, tak by je asi prováděli méně, pokud by stačilo u všech mužů jen v dětství přetáhnout předkožku dozadu a tak ji nechat.

V tom případě (Po, 7. 4. 2014 - 19:04)

jde o lehkou fimózu. Já nemám sebemenší. Snad by mi tam prošly ty žaludy tři. U ležících pacientů je to jiné, chudáci sestry. Dělal jsem krátkodobě sanitáře na ležícím oddělení. Jinak jsem měl podezření, že lehkou fimózu měl kluk Andey 3, chtěl jsem to napsat, aby to takto nedělala, jenže už se neukázala.

jak s katetriza (Po, 7. 4. 2014 - 17:04)

Parafimóza může nastat...Zde jde o pacienta obecně. Pokud pacient přijde ambulantně a po zákroku odejde, tak je možné, že mu doktor nechá předkožku stáhnutou dozadu, prostě si myslí, že pacient si ji dá zpět sám. Ten pokyn při školení personálu se týká hlavně ležících pacientů, kteří si předkožku zpátky sami nedají.
Předkožka vzadu může vadit i u těch, co nemají fimózu. Na konci je prostě užší normálně. Fimóza je porucha, kdy to zúžení je moc velké.

Ano, (Po, 7. 4. 2014 - 17:04)

mne to připadá divné taky,...je to divné, co tu některé či někteří psali. Já na nud. pláže nechodím, tak nemůžu posoudit, jak to muži mají. Byl jsem tam, je to dosti dlouho. Odhadl bych, že to měl tak jedn z pěti mužů. Pak je otázka, jestli dotyčný to tak má stále, a nebo jen u vody.

S tou katetriza (Po, 7. 4. 2014 - 17:04)

Je to poradna jedné...Parafimóza může nastat pouze u toho kdo má fimózu. Před lety mi na Urologické klinice v Praze dělali cystometrii, což je velmi nepříjemné vyšetření. Prostě se tlakuje močový měchýř vzduchem nebo plynem, přesně už nevím, a zjišťuje jeho roztažnost. Na vyšetření mi doktor stáhl předkožku a zavedl cévku, když po vyšetření cévku vytáhl, tak jsem si myslel, že mi dá předkožku zpátky. Ani náhodou, musel jsem si, když jsem se oblíkal, ji dát zpátky sám. Dle mne zkušený urolog pozná, kdo má fimózu a komu ji musí dát zpátky a kdo ji nemá.

Souhlas (Po, 7. 4. 2014 - 16:04)

Je to poradna jedné...mne to připadá divné taky, takových tu však psalo plno. Většinou to byly ženské, které toto okoukaly na nudistických plážích. Až dodatečně jsem zjistil, co tu předváděly Květa s jednou z Adrej. Ono přepadnout desetiletého kluka když se vrátí ze školy zničeho nic s gumičkou a stáhnout mu předkožku a narvat mu na ni připadá šílené. Pokud to tu ovšem nepsal nějaký úchyl nebo se jen tak nevěda co roupama dělat nějaký internetový troll. Pokud se však jednalo o skutečnost, tak to už opravdu nemám slov.

to Právě (Po, 7. 4. 2014 - 16:04)

že k té obřízce mnohdy...Je to poradna jedné zdravotní pojišťovny, kde MUDr. Rudolf Vévoda odpovídal z oboru urologie, jde to asi dohledat
Normální pozice předkožky je na žaludu. Určitá část mužů ji má vzadu, buď je kratší, nebo si ji nechávají vzadu schválně. Ano, někomu to nevadí, ale u nemalé části mužů by toto nešlo. Při katetrizaci, po zavedení cévky je nutné dát předkožku zpět kvůli parafimóze, pokud muž není obřezán - takto se školí zdravotnický personál.
Pokud je někdo dospělý a ví, co dělá, tak je jeho věc, jak kůžičku má. Pokud ale např. rodiče k tomu vedou syna, tak mi to přijde dosti divné.

Právě (Po, 7. 4. 2014 - 14:04)

Žádný urolog ani jiný...že k té obřízce mnohdy důvod není, osobně se domnívám, že v dospělosti je s tou fimózou menšina, tam opravdu nonoperativní postup není možný. U toho Vévody mám schválně napsáno prý, poněvadž to mám z druhé ruky, nic od něj přečteno nemám. Jeden urolog o tom psal, jenže si už nevybavím ani jeho jméno ani název knihy. To nic neubírá na faktu, že na západ od našich hranic je poměrně módou, že mladí muži bez obřízky nosí často předkožku staženou vzadu.

to Mýlíš se (Po, 7. 4. 2014 - 14:04)

dnes mnozí urologové...Žádný urolog ani jiný lékař neradí, že si muži či chlapci mají nechávat předkožku vzadu. Odpověď mudr vévody znám, odpovídal komusi, kdo má kratší předkožku a žalud má trvale odkrytý. Tomu sdělil, že toto je spíše výhoda. Neradil, že si všichni mají honem dát předkožku dozadu a tak trvale nechat.
Před necháváním předkožky vzadu jsou naopak varováni, jak mladí muži v knížkách o hygině, tak i zdravotnický personál např. při provádění katetrizací u muže. Varují před rizikem parafimózy.
Jistě, části mužů to nevadí, když je předkožka vzadu, může tak být. Zřejmě větší části by to ovšem vadilo a obecně tu je riziko komplikací.
Kde chtějí mít odkrytý žalud, tak provádějí obřízku. Pokud by stačilo jen stáhnout dozadu, k obřízkách by z velké části nebyl důvod.
Na konci je předkožka o něco užší, místo je ale obvykle elastické a jde roztáhnout. U takových 20% je to užší místo patrné i po stažení zpět. Za indikaci k operaci se považuje buď když nejde předkožka vůbec stáhnout, nebo jen v ochablém stavu či vzadu silně škrtí. Ale urologové dávno psali, že řada mužů s užší předkožkou má normální sexuální život. Ti, kdyby si nechali předkožku vzadu, tak by rychle byly vážné komplikace.

Jakub (Po, 7. 4. 2014 - 13:04)

jak vidím to nonoperativně...tuhle operaci uzdičky jsem měl, když mi bylo 12. Dali nám, teda spíš mamce, na vybranou jestli úplnou obřízku nebo tu uzdičku, i když u ně to byl docela dlouhej řez. Taky upozorňovali, že se tohle hojí pomaleji, než celá obřízka. Důležitá je pak péče o ten řez, aby tam nezůstala ztvrdlá jizva. 6 týdnů to mamka masírovala a vtírala spec. olej. A taky...hned jak jsem přišel domů, tak být bez slipů, aby nebyl žádný tlak. Dneska je OK, kůžička mi drží kdekoliv.

U Simona (Po, 7. 4. 2014 - 12:04)

jak vidím to nonoperativně nešlo, tak si nechal provést obřízku. Jak mám vyčteno, tak stačí pouze operace na uzdičce, aby ta nestahovala předkožku na žalud, obřízka nutně potřebná není.

Mýlíš se (Po, 7. 4. 2014 - 12:04)

Mně nikdo doma neříkal,...dnes mnozí urologové tvrdí, že je lepší, když má muž žalud trvale odkrytý. To se dá vyřešit buď operativně - obřízkou, nebo u někoho to jde i nonoperativně, jak to má Martin a jeho bratři. Tu druhou možnost prý doporučoval známý brněnský urolog MUDr. Rudolf Vévoda.

Reklama

Přidat komentář