Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

Eduard Nud (So, 7. 10. 2017 - 09:10)

Veselá mysl, půl zdraví. A proto, abychom byli zcela zdraví, musíme být veselí dvakrát. Jednak jako slunce v duši, jednak jako duch svatý. Šup šup. To je to, co rozveselí každého. S tím vám žádný Vševěd ani Všeuměl nepomohou.

Lýdie (Po, 2. 10. 2017 - 07:10)

Na předchozí sis otázkou...Tak to je od tebe hezké, že myslíš i na broučky :) To jsou dle mne právě ty okamžiky, kdy není naše vědomí propojeno pouze s egem, ale i s něčím vyšším (někteří mluví o Kristově vědomí, někdo mluví o Bohu, někdo o Matce zemi,...) Názvů je plno a jen někteří, které toto vědomí plně zažili při meditacích či při kliniccké smrti, vědí.

Sardanapal* (Ne, 1. 10. 2017 - 16:10)

Popravený (!!) Jezája se...Na předchozí sis otázkou odpověděl sám - náletové rostliny sou prostě náletové rostliny a jestli sou strpěny , nebo likvidovány je buřt ...Třeba by stačil výraz - zahrada v bordelu , ale jak psala kolegyně , ta " boží zahrádka" je hezčí :-)Já třeba nechávám tlít tři velké špalky listnáčů ( které by už dávno každý ztopil , nebo vyhodil) poté co sem zjistil , že jsou líhní a domovem velké skupiny bezobratlých ...

Eduard Nud (Ne, 1. 10. 2017 - 09:10)

Ale jo. V osmašedesátém mi maminka povídá: "Nepojedeš přivítat tu slavnou sovětskou armádu?" A já na to: "No, to zrovna ne, ale půjdu je vyprovodit." A vidíte, taky jsem to nestihl. Na OK zrovna říkali sexuálním pracovnicím, že se musí otevřít Evropě. Promiňte. Sociálním.

Steve (Ne, 1. 10. 2017 - 03:10)

Tady odtud mohu jezdit...Tys byl nědy v Praze? :-DD No neříkej ...

Steve (Ne, 1. 10. 2017 - 03:10)

Jezdíte někdo do Fatimy?Joo, naši tam ted' byli ... já bych tam ale nejel, za ty prachy už tuplem!

Lydie (So, 30. 9. 2017 - 21:09)

Mimochodem, nevíte někdo,...Neni mi znamo, ze by takoveto naletove rostliny mely nejaky odborny nazev. Ja jim rikam " bozi zahradka" :-)

Lydie (So, 30. 9. 2017 - 21:09)

Promiňte, ale takto vedené...Priste napiste, jak vedene. Takhle jsem to moc nepochopila.

Eduard Nud (So, 30. 9. 2017 - 13:09)

Tady odtud mohu jezdit akorát tak do Prahy.

Jana (Ne, 24. 9. 2017 - 12:09)

Jezdíte někdo do Fatimy?

Eduard Nud (Ne, 24. 9. 2017 - 10:09)

Já taky ne.

Eduard Nud (So, 23. 9. 2017 - 08:09)

Ano. Zlatá srdce a Svatá Slova. Dnes jsme měli k snídani cucky pucky mucky. A to je vše.

Touha (Pá, 22. 9. 2017 - 12:09)

Tak začnu od konce- pro mne...Promiňte, ale takto vedené diskuze se já se účastnit nebudu.

Lýdie (Pá, 22. 9. 2017 - 10:09)

Lydie, čekala jsem tvoji...Tak začnu od konce- pro mne to opravdu rozhodně plevel není, ale plno lidí i toto plevelem nazývá a třeba pomněnky v trávníku likviduje - buď okamžitým posekáním nebo někteří i hůř různými herbicidy. Dnes se takový rozkvetlý trávník většinou opravdu musí vypěstovat, protože jsme ho značně vyhubili a tyto květiny nemají odkud k nám nalétat, protože se často nevyskytují nikde v okolí. Dříve však nic takového lidi nepěstovali. To byla prostě přirozenost - tam, kde se o pozemek lidi starali a 2x ročně ho posekaly, tam rostla směs různých kvetoucích rostlin dle druhu půdy - to je prostě přirozenost přírody. To že my jsme plno rostlin vyhubily - buď tím, že se plno luk nechávalo úplně ladem nebo naopak nadměrnou péčí a chemií, je jiná věc. Ovšem není problém místo klasické trávníkové směsi si zakoupit směs s různými lučními květy, bylinkami a pod a snažit se o změnu a obnovu přirozenosti. V sousedním Německu již na tyto rozkvetlé trávníky přecházejí v různých obcích a místo trávníku před školou, poliklinikou či u dětského hřiště je živá rozkvetlá louka plná motýlů a různého hmyzu (kupodivu včeličky nevadí ani u dětského hřiště, což i mne překvapilo - ne že by si v dřívějších dobách děti nehrály mezi včelkami a čmeláky, ale přece jen mne překvapilo, že německé matky neprotestují a nebojí se).V Bratislavě odborníci dokonce vypracovali příručku, jak by se mělo pečovat o městskou zeleň v souladu s přírodou - jde o tzv. mozaikovité sekání - kdy se seče vždy jen určitá část zeleně (zahrady), jiná se seče opravdu jen dvakrát do roka a třeba po částech, aby rozličné květiny mohly dozrávat. Příručkui s fotakmi, jak co roste, pokud se seká a neseká můžete nalézt zde: http://recbratislava.sk/wp-content/uploads/2016/11/ziv_uz_prirucka_screen01.pdf . Na Slovesku též již vznikají podobné trávníky, začínají s tím ezperimentovat i česká města. Jde o to, aby i lidé na zahrádkách opustili od monotónních trávníků, protože zahrady obyvatel tvoří podstatnou část zeleně, kde by mohly najít útočiště různí motýly, broučci a především včely. Bez včel bude mít lidstvo orovské problémy s přežitím a včel bohužel ubývá právě kvůli tomu, že nemají moc co jíst a jsou na zimu oslabené a pak je snadno zničí mráz či choroby.Náletů na pozemku, pokud budete sekat minimálně 2x do roka se bát nemusíte, protože nic tak rychle neroste a pokud náhodou nějaká taková roslina k vám zaletí, tak není problém ji lokálně vytrhnout. Je však možné, že u vás nebudou zrovna v trávníku kvést ty kytičky , co někde jinde, protože každá rostlina potřebuje jiné podmínky. Ale i pokud budete jenom omezeně sekat a pozorovat trávník, tak se tam časem začnou objevovat kvetoucí byliny - třezalka, řebříček, semirkásky, pampelišky. Trvá to déle, ale každý trávník po čase rozkvete.

Touha (Pá, 22. 9. 2017 - 10:09)

To byl pouze hec .Však já vím, Sarde:)

Touha (Pá, 22. 9. 2017 - 09:09)

A co kdyby jí nemusel...Lydie, čekala jsem tvoji reakciPodívej, nevím, jak velkou máš skutečnost s květinovou loukou a zda obě za květinovou louku považujeme to samé. Každopádně pokud je to jednoduše směs květin, bylin a trav, vyžaduje takový péči a vlastně jej není reálné udržet ano jednu sezonu. Nebo vlastně jde, pokud máš pozemek na samotě na samotné louce. Pokud je uprostřed jiné zástavby, bude velmi brzy zaplevelen náletovými plevelnými rostlinami jako každý neudržovaný pozemek. Sekání dvakrát za sezonu? Ano, také vzpomínám na prázdniny.Pomněnky, zvonky, kopretiny....to není žádný plevel, to se musíte snažit takový trávník vypěstovat.

Lýdie (Pá, 22. 9. 2017 - 08:09)

Jak můj syn, když má jít...A co kdyby jí nemusel neustále sekat? Co kdyby vysekal pouze nějakou cestičku, která se i chozením ušlapává a tráva na ní moc neroste a na zbytku se nechala květinová louka, která se seče 2x do roka. Víte jaká je to krása? Myslíte, že dřív, když nebyly sekačky, tak že lidi sekaly co týden, 14 dní trávníky? Já věřím, že pokud je takovýto standart sekání, že plno lidí to obtěžuje a pak volí různé zámkovky, asfalty, aby nemuseli sekat...Ale tento standart sekání nám byl vnucen prodejci sekaček. Dřív běžně na sídlištích a v zahradách kvetly kopretiny, zvonky, pomněnky, hluchavky a další květiny (plevely)...Dnes se tyto rostliny častým sekáním nestihnou vysemenit a tak šířit...

sardanapal* (Pá, 22. 9. 2017 - 07:09)

Jak můj syn, když má jít...To byl pouze hec .

Touha (Čt, 21. 9. 2017 - 18:09)

Jasně zámková je na hovno...Jak můj syn, když má jít posekat zahradu. Všude by dal beton

Touha (Čt, 21. 9. 2017 - 18:09)

Jsem ráda za to, co...To, co popisujete je evropský i americký trend. Asie je na tom ještě hůř, bída souvisí s lhostejností k životnímu prostředíJinak patřím k těm Pražákům, co mají byt ve městě a zrekonstruovaný domek na venkově.Žádný sterilní trávník (ale ten plevel mi štve a vyšťourávám ho), pár těch dlaždic, aby auto nestálo v blátě

Reklama

Přidat komentář