Reklama

Ježíš Kristus, Boží Syn

JK mel pocatek (Čt, 18. 5. 2017 - 11:05)

Všiml sis, jak úzce tyto zmínky o Ježíšově původu odpovídají výrokům proneseným zosobněnou „moudrostí“ v biblické knize Přísloví: „Jahve mne stvořil, první dílo své cesty, od pradávna, dříve nežli jiné své tvory. Dříve než pohoří byla ponořena, jsem se narodila, dříve než kopce povstaly, dříve než vytvořil nivy a země prsť, skaliska, pevninu zemského okrsku.“ (Přísloví 8:12, 22, 25, 26, Heger) Zatímco je pro toho, jehož Bůh stvořil, použito pojmu „moudrost“, většina učenců se shoduje na tom, že je to vlastně obrazné označení Ježíše jako duchovního tvora, než začal existovat jako člověk

JK je porad Syn (Čt, 18. 5. 2017 - 11:05)

JEŽÍŠ nazval Boha „jediným pravým Bohem“. (Jan 17:3) Nikdy se o Bohu nezmiňoval jako o božstvu více osob. Proto nikde v Bibli není nikdo kromě Jehovy nazván Všemohoucí. Jinak totiž nemá slovo „všemohoucí“ smysl. Ani o Ježíšovi ani o svatém duchu se nic takového nikdy neříká, neboť Jehova sám je nejvyšší. V 1. Mojžíšově 17:1 prohlašuje: „Jsem všemohoucí Bůh.“ A v 2. Mojžíšově 18:11 je řečeno: „Jehova je větší než všichni ostatní bohové.“

rr (Čt, 18. 5. 2017 - 11:05)

ja s Logosem nemam problem, je to Jezisovo jmeno nahore, podle prace, kterou prave delal

a podobně: (Čt, 18. 5. 2017 - 08:05)

Jehova Bohové si řekli: "učiňme člověka podle obrazu našeho".

Zapoměla jsi n (Čt, 18. 5. 2017 - 08:05)

Ano, Ježíš byl stvořen Bohem jako počátek Božích neviditelných stvoření.Jenže přesně dle Jana a "logicky protaženo dle Genesis" (ano, v Genesis je to asi "speculatio", zato u Jana je to "solidum" resp. "fundamentum") prostě Bůh stvořil VŠE skrze LOGOS a oním Bůh byl (částečně?) i onen LOGOS. Bůh skrze LOGOS stvořil vše, a to ať "nevidditelné" - jak píšeš.. , tak i "viditelné".Růžo - v klidu si otevři Jana a v klidu čti, "žádná emoce u toho":1Na počátku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo bylo Bůh.2To bylo na počátku u Boha.3Všechno povstalo skrze ně a bez něho nepovstalo nic, co jest.4V něm byl život a život byl světlo lidí.5To světlo ve tmě svítí a tma je nepohltila.9Bylo tu pravé světlo, které osvěcuje každého člověka; to přicházelo do světa.10Na světě byl, svět skrze něj povstal, ale svět ho nepoznal.11Přišel do svého vlastního, ale jeho vlastní ho nepřijali.14A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn, plný milosti a pravdy."Logické protažení Genesis" je pakn v tom, že "ti Elohim, kteří si řekli: "učiňme člověka podle obrazu našeho" zřejmě předtím podobně řekli "budiž světlo" - tj. začali tvořit svět.."Jinak kdyby tě to svádělo - "Pravé Světlo" už samozřejmě bylo.. byl to jeden z oníh Elohim. I naše světlototiž bylo stvořeno skrze Logos - dle Jana.. - a tedy i skrze "Pravé Světlo" - opět dle Jana...Lidé si ale více než "světlo" zamilovali "úsporné žárovky" až "nejlépe" "absenci jakéhokoliv zdroje světla". To máme všichni v sobě a je to dost tristní... tohle "šetření světlem na nepravém místě".Na počátku bylo Slovo, to Slovo bylo u Jehovi Boha, to Slovo byl Jehova Bůh. To bylo vše u Jehovi Boha na počátku.

Eduard Nud (St, 17. 5. 2017 - 09:05)

Vážení. Zavřete reklamu.

Steve (St, 17. 5. 2017 - 00:05)

Rosé, co jako řešíš nyní, co tě hlodá? Nějak jako fakt nevím ...

Mare (Út, 16. 5. 2017 - 21:05)

Roso, když to budeš naprosto správně vědět, kdo Kristus je, jako že to ani náhodou nevíš,...NEBUDEŠ Z TOHO SPASENÁ !Vidíš to, začínáš zase hádku o slova....Vy to musíte dělat, jinak nejste schopni vůbec víru vidět.Já nemusím rozebrat Krista na šroubky a o každý šroubek se dohadovat.Kristus mně může očistit a spasit pouze skrze evangelium. Evangelium je Boží MOC KE SPASENÍ !Evangelium může spasit ne....přesné poznání !Můžeš, prosím, napsat co je pro tebe evangelium ?

trocha evangeli (Út, 16. 5. 2017 - 18:05)

troche gramatikyJežíš...Důležitější je, kým je Ježíš nyní.

rr (Út, 16. 5. 2017 - 18:05)

troche gramatikyJežíš byl ve své předlidské existenci „prvorozený všeho stvoření“. (Kolosanům 1:15, EP) Byl „počátek tvorstva Božího“. (Zjevení 3:14, Sýkorův katolický překlad) „Počátek“ [řecky arché] nelze správně vykládat, jako by znamenal, že Ježíš byl ‚zahajovatel‘ Božího tvorstva. Jan používá ve svých biblických spisech řecké slovo arché více než dvacetkrát a vždy má běžný význam „počátek“. Ano, Ježíš byl stvořen Bohem jako počátek Božích neviditelných stvoření.

rr (Út, 16. 5. 2017 - 16:05)

drzte se tohoto textu a budete na tom dobre. Cetet Bibli a vyucujte je a budete posluchat Krista, ktery Vas vsechny posilam zvestovat. "Jdete proto a cinte ucedniky s lidi vsem narodu", posledni slova, nez odesel do nebe... 1. Timoteovi 4:15 Zahloubej se nad tím; zaber se do toho, aby tvůj pokrok+ byl zjevný všem. 16 Dávej neustále pozor na sebe a na své vyučování. Zůstaň u těch věcí, neboť takovým jednáním zachráníš sebe i ty, kdo ti naslouchají.

Mare (Út, 16. 5. 2017 - 12:05)

.5.2017 09:09 - Touha.5.2017 10:21 - rr Mare,...Jen technický a určitě naivní dotaz. Oni ti Svědkové Jehovovi z té církve nebo společenství musí nějak formálně vystoupit? Nestačí jen mezi ně přestat chodit? To jsou tam nějak registrováni? Ptám se, protože se mi zdá,m že je vždy zrovna kolemnich tolik povyku...kdežto u jiných církví to tak není ..............................................Ono jsou registrováni celostvětově. To je tam asi nejdůležitější věc. Počet.A u nich je to tak viditelné, protože musí věřit naprosto nekompromisně každému slovu, co vyloži vůdce z Bible.Jakmile by někdo v Písmu četl jeden verš jinak, hned se strhne kontrola, lustrace a co nejdříve vyloučení z Organizace.Jediné slovo proti vůdci se neodpouští a netoleruje. Nejedná se tedy o Bibli, ale o vůdce v Brooklynu.Kdo takto odpadnul od vůdce, je označen jako odpadlík od Boha a zhtratil naději na Boží království! A je vyloučen z organizace !A svědek chudák nemá kam jít ani tady na zemi, protože jsou uříznuté kontakty na tento svět.

Eduard Nud (Út, 16. 5. 2017 - 12:05)

.5.2017 10:21 - rrMare,...Přesně tak. Ti nactiutrhači s RVHP jenom pomlouvají. Kam se potom mají ti chudáci z ROH vrtnout? Ale my s tím uděláme konec jak v SRPŠ.

je to discipllí (Út, 16. 5. 2017 - 09:05)

ale jinak mě přijde, že Rose teď argumentuje celkem normálně, dokonce je tam občas slyšet skutečná otázka..Ani "O'Bradyho a Chorvaty" zatím dále nevytěžuje ..Jen sem kdyby tolik nelepila ty vypracované otázka/text, ale spíše se snažila nám popsat,jak to chápe ona ..Pak by mě ani nevadila..Navíc těmi "ideovými neduhy" (ten způsob..) netrpí jen ona.. nevyhýbá se to ani "táboru protivníků".No jinak JS... je to disciplína a organizace "jako řemen", Nejhor šíprý je, že je tam jejich starší "furt nějak posuzujou" a "vychladlé kusy" zřejmě bezmilosti "vyhazují ze Stádečka ven na mráz"..No, mi teďka měli v rodině "hádky o Babiše" a taky jsem na ty emoce a "výbuchy nevole bezmezné" taky jen zíral...Takže asi něco takového, jen systematičtější ..

Rutherford (Út, 16. 5. 2017 - 09:05)

Svědkové kdysi dávno bývali "ceelkem normální" a ddokonce i "silně sionističtí". "Tu pravou šťávu", ty "rafany Boží"z nich udělal dnes už zapomenutý "Soudce" Rutherford. Ten se s tím opravdu nemazal... a poté, co Hitler nějak "oslyšel Rutherfordových návrhův"(Rutherford byl v jádru rasista..) se Rutherford naštval a začal Hitlera "peskovat a poučovat". A že to dělal ze Ženevy .. tak si toho Hitler všiml a Svědky poslal do plynu .. jinak by je asi přešel.., ale Rutherford prostě "nebyl k přeslechnutí".Po Rutherfordově smrti už to pomalu, ale hodně pomalu ztrácí tu "hrubost".. V samotných USA se snad Svědkové "už usadili", v Evropě ten jejich "misijní zápal" zatím přetrvává ..

Touha (Út, 16. 5. 2017 - 09:05)

.5.2017 10:21 - rrMare,... Jen technický a určitě naivní dotaz. Oni ti Svědkové Jehovovi z té církve nebo společenství musí nějak formálně vystoupit? Nestačí jen mezi ně přestat chodit? To jsou tam nějak registrováni? Ptám se, protože se mi zdá,m že je vždy zrovna kolemnich tolik povyku...kdežto u jiných církví to tak není

Steve (Út, 16. 5. 2017 - 01:05)

rekni neco k JK a nebudu se...Nikdo tady hnusně nemluví :-) Že ti nevoní ani trochu pravda a správná nauka - to není nic hnusného.

Mare (Po, 15. 5. 2017 - 22:05)

.5.2017 10:21 - rrMare, mas problem, pomodlim se, at Ti Buh da SD, abys videla pravdu a ne pomluvy!...............................................To nejsou pomluvy Roso. R. Franzovi bylo hodně přes sedmdesát let a celý život věnoval práci v ústředí svědků.Neměl jiný domov se svojí ženou, neměli peníze, ani kam jít, když odcházeli z ústředí......A přece odešli. Stálo je to příliš, než aby to byly pomluvy, jak se vám snaží nalhat VRO.Je to nejpokornější člověk, kterého jsem zažila a vše dokládá obrovským množstvím důkazů.Fotografií a kopiemi textů.Nic netvrdí jen tak.Ale i to ti do hlavy nastrčil VRO, že jsou to všechno pomluvy a jen oni jsou čistí jako lilie.Bodejť by nebyli, když to všechno hodí na čtenáře SV, že to špatně čtou.....Fakt hrdinové...., Bože Roso, probuď se.....

rr (Po, 15. 5. 2017 - 20:05)

rekni neco k JK a nebudu se muset branit proti hnusnym pomlouvacum a muzeme se normalne bavit!

poslyšte (Po, 15. 5. 2017 - 19:05)

nemohli byste se diskutéři pro i proti jehovistům usádlit na jedné diskuzi a ne všude? tady je to takové obecnější neb osobu JK zmiňuje mnoho náboženství současných i zaniklých

Reklama

Přidat komentář