Reklama

Je mi smutno

Jirka (St, 8. 6. 2016 - 22:06)

Myslim,ze to uz je ted' jedno.Jsme tu vsichni,jen ne Verca.Ktera vam za vase rady i "rady" podekovala a nemyslim,ze by se sem jeste chtela vracet.I tak jsem odpovedel i ja,ac asi pozde a tedy zbytecne...Pro o: Bohuzel,pro zmenu osobnosti neni zadna univerzalni rada,ktera by zafungovala s okamzitou platnosti.Neco jako tajemna formulka ci zaklinadlo...To sice existuje,ale bohuzel funguje jen v negativni forme,v cerne magii,ne v te bile,pozitivni a krasne.Zatimco zlo v dialogu vnimame neprodlene,a take jej neprodlene posilame dal (nejcasteji v podobe pomluvy,take lzi),ale stoupat ke svemu lepsimu 'Ja' pomoci bile magie vyzaduje cas i jiste usili,spojene s ucenim a (sebe)poznavanim.Chapej tedy,ze zadna rada Jak zit spokojenym a vyrovnanym zivotem,pokud mozno "ihned" a bez vynalozeneho usili,stejne,jako ani zadny universalni prasek,ktery by resil nase problemy za nas,neexistuje.Existuje jen ta moznost,ze na sobe budeme dlouhodobe pracovat,realizovat se k obrazu svemu.A prave to jsem se pokusil ve sve odpovedi Verc'e naznacit a nekam ji nasmerovat.Pro dusevne zdrave (navic mlade) lidi by nemelo byt tezke jit spravnou cestou.Ale museji mit spravne vzory.Ktere jim zafixuji do hlav ty spravne "vzorce chovani",podle kterych pak pojedou.V tupe sile a agresi,ani v zapisovani a zalovani neni nic,co by stalo za to radit mlade divce.Tak by stastna nikdy nebyla.Ucila by se jenom cernou magii,tak jako kdekdo jiny v jejim okoli a to by jeji problemy jen znasobilo.Verim vsak,ze Verc'a ma zajem na tom,presne takova nebyt.Ona chce byt lepsi.A toho lze docilit,nicmene ne hned - jsou k tomu ucelu spousty motivacnich knih,terapeutickych sezeni,vyuky Joginskych praktik,nebo treba prave Taekwon-da,zamereneho jak na silu,tak i na dusevno cloveka,jedno s druhym v rovnovaze..

Oona (St, 8. 6. 2016 - 21:06)

Tak hlavně řekni...Existuje např. organizace, která si říká Bílý kruh bezpečí. Jenomže pro malou holčičku je to možná svět, kterému ještě nerozumí. Nemám v rodině nikoho, koho bych mohla podle věku otipovat, proto se bojím, že bych ji jenom zmátla. Přece jen - matka nebo učitelka jsou blíž. Ale to už jsem jí psala.

o (St, 8. 6. 2016 - 21:06)

Jen tak na okraj - kdo z vás...Tak hlavně řekni jak...každej hytrej dospělej a rada žádná

Oona (St, 8. 6. 2016 - 20:06)

Oona- tys to nepochopila....A jak myslíš, že to pochopila Verča?

Kos (St, 8. 6. 2016 - 20:06)

Oona- tys to nepochopila. Míněno obrazně. Když ji spolužačkou tahá za vlasy nebo štípe, tak ji jednu lisknout a vší silou, nebo kopnout do kolena.

Oona (St, 8. 6. 2016 - 19:06)

Jen tak na okraj - kdo z vás řešil něco s psychologem? Dobrý psycholog dokáže hodně, ono často pomůže už jen trpělivě vyslechnout. Myslím ale, že ani špatný psycholog by neradil jedenáctileté holčičce kopat do rozkroku a podobné surovosti. Holčička, která třeba není nijak fyzicky silná, by po takovém kopnutí mohla hodně špatně dopadnout. Psycholog by jistě poradil zastavit to špatné, co se děje.

Steve (St, 8. 6. 2016 - 17:06)

psycholog ti nic nenahradí .... ani kdyby docházel k 10 psychologům.

tak (St, 8. 6. 2016 - 11:06)

Nejlíp by pomohlo kdyby Verča dala kontakt a tomu spratkovi co jí mlátí nařezat prdel.A matkám vysvětlit že plozenim to nekončí .

cože? (St, 8. 6. 2016 - 11:06)

I 11 létá holčičku se...Kos radil psychologa? A kde??Nic takového nevidim.Ubránit se hajzlíkům nemusí být lehký ani v dospělosti. Bohužel hodný lidi neumí zraňovat ty ve skrytu zamindrákovaný co si dokazují ego silou.

Špaček (St, 8. 6. 2016 - 11:06)

I 11 létá holčičku se musí umět ubránit. Vy byste radili psychologa a proč? Kos to řekl.

zdravim (St, 8. 6. 2016 - 10:06)

Tohle radíte jedenáctileté...Co radíte vy?

TOHLE (St, 8. 6. 2016 - 06:06)

Tohle radíte jedenáctileté holčičce???Nemůžete být normální.S vámi se sem vrací středověk.

ben (Út, 7. 6. 2016 - 20:06)

Teďka to říct ještě jednou mamce. Ve škole si zapisovat situace, kdy ji někdo šikanoval a jak. To se vždycky hodí. No a pomalu na sobě pracovat. nebát se těch spratků a třeba je i kopnout do rozkroku, i když jí nabančí, kopnout zase.

sss (Út, 7. 6. 2016 - 13:06)

Pro Vercu: Ahoj.Chapu,ze se...Jaké rozpaky a zmatky ? Kdo jí nerozumí ?Jo sice máte dobrý nápad, ale jestli má holčina na kurz nebo jí ho rodiče dovolí či tam kde bydl? neřešíte že ?Když vy tak chápete poraďte co teďka.

o (Út, 7. 6. 2016 - 13:06)

Pro Vercu: Ahoj.Chapu,ze se...A co má dělat teď hned ???

Jirka (Út, 7. 6. 2016 - 08:06)

Pro Vercu: Ahoj.Chapu,ze se nachazis ve slozite situaci.A jak vidis,tvoje otazka vyvolala rozpaky a zmatky i mezi zdejsimi diskutery.Tomu se ale nemuzes divit,spousta lidi,co sem chodi,meli a/nebo maji komplikovany zivot,at' uz' si za nej mohou sami (jm.uzivatele drog,co tu placaji nesmysly),ci nikoliv (ti ostatni...) Strucne a jasne to rekl jen "Kos" zde nade mnou,jinak z ostatnich odpovedi je zjevne,ze tvoje starosti zde nechape nikdo...To ja zase nechapu postoje rodicu,kteri nemaji ochotu ci zajem svym detem vychazet vstric a vsemozne se vymlouvaji a obhajuji deti tech ostatnich rodicu.To i hodne zamrzi,to je mi jasne.Co tedy s tim?Neco ti prozradim Verco.Do dospelosti mas sice jeste daleko,ale uz ted' je jasne,ze dospela jednou urcite budes.V te dospelosti pak budes muset pocitat s tim,ze sve starosti a problemy si budes muset nezridka vyresit sama.To ale predpoklada,umet s lidmi mluvit na rovinu,umet a hlavne nebat se,rict svuj nazor.Nekdy to pujde po dobrem,jindy ale budes muset byt durazna.Urcite to pujde - ale jen za predpokladu,ze se lidi nebudes bat.Doplnuji tedy nazor od 'Kos' ;k tomu dodavam,a moje rada pro tebe Verco zni,aby jsi po skole dochazela do nejakeho krouzku sebeobrany.Zadny tupy box,ale nejake Asijske bojove umeni. :-)Chapej - zde nejde o to,aby jsi mela v ruce ranu,jako kdyz kopne kun'...o tom to vubec neni.Asijske bojove sporty se vyznacuji vyukou boje i sebekazne,kdy je telo i duse vyvazene a v harmonii.Zkus tedy najit zalibeni ve vyuce sebeobrany.Brzy se ti tve okoli uz nebude smat,protoze si budes umet zaridit respekt. ;-)Je nesmysl tvrdit,ze bojove sporty jsou jen pro kluky,to urcite neni pravda.Proc by se jenom kluci meli citit bezpecne,ze? Jde i o tve bezpeci,a to i do budoucna - v zivote jeste potkas ruzne typy lidi.S umenim sebeobrany ale z nikoho z nich nebudes mit strach...Kdybych mel dcerku Verco,zcela jiste by dochazela na Taekwon-Do,a to uz od raneho detstvi.Bylo by to pro jeji dobro,bezpeci i pro jeji vnitrni dusevni vyrovnanost.Strach totiz neni dobry spolecnik na ceste zivotem a lepsi nez utect,je branit se!!Snad tento muj vzkaz chapes a snad se sem jeste vratis,aby jsi si ho precetla.A v lepsim pripade si to,co ti zde pisu,i vzala za sve a pochopila,ze to jednou budou jen tve nohy,na kterych budes muset,pokud mozno pevne,po cely svuj zivot stat...Bud' zdrava a preji,at' se ti dari.:-J.

Kos (Út, 7. 6. 2016 - 07:06)

Verčo- na hrubý pytel, Hrubá záplata. Hneď to oplať. A tvrdě. Pak si získáš respekt.

Verča (Út, 7. 6. 2016 - 06:06)

Všem moc děkuju ?

Oona (Po, 6. 6. 2016 - 20:06)

Ahoj, je mi 11 let a už mám...Verčo, nemáš to lehký, ale když budeš opravdu chtít, určitě se to změní. V první řadě si nenech ubližovat, maminku nějak důrazněji upozorni, případně svou učitelku. Nějak si neumím představit, že si dvě mámy nevšimnou chování svých dcer, ale někdy se to asi stane.A s dětmi musíš nějak najít společnou řeč. Snaž se jim pomáhat, třeba s úkoly. Nabídni něco, o co děti stojí - třeba že jim něco půjčíš. Netvař se ublíženě, ale sem tam něco přejdi, i když se ti to nebude líbit, a hodně s směj, to mají všichni ráda. Naštvanou holku nikdo za kamarádku nechce, zábavnou a milou ano. Tak buď prostě fajn kamarádka, a ono to půjde, uvidíš.

ivoš (Po, 6. 6. 2016 - 20:06)

Verčo, jestli máš hodnou...To nevím,jestli ji pomůže někomu to říct,spíš bych se spoléhal na sebe a stejně jako v byznisu,nečekejte okamžité výsledky.Pokud se bude snažit vyniknout tak časem bude oblíbená.

Reklama

Přidat komentář