Reklama

Ženská obřízka - existuje u nás?

X (St, 18. 5. 2005 - 11:05)

no, tak samozrejme, kdyz se to dela v nemocnici a se vsi asistenci lekaru, tak se nic nemuze stat ( i kdyz nesouhlasim s tim, ze by to prispivalo sexu, spis naopak a pripada mi, ze holky co tohle postoupej chtej byt zajimavy, anebo jsou sado maso, protoze tohle je proti prirode). Jiny to je tam, odkud to prislo. Dela se to (tak jak tu nekdo psal) kusem skla, spinavou ziletkou a bez anestetik, vymluvnym faktem (pro toho, kdo se tu blbe ptal) je to, kolik zen na to umira a ty co prezily, jakym zpusobem popisuji jejich trauma. Tyhle zeny si se slasti nezasoulozi. Existuje par druhu obrizky, zacina odstranenim jen kuze klitorisu a konci u odstraneni uplne vseho co vam pripomina pysky, pochvu atd. Pak se to sesije dohromady a necha se jen mala dira na vytok moce. Dalsi problem vznika, kdyz holka dostane menstruaci, protoze krev neodtyka tak malou dirou a zacne se skladovat uvnitr podbisku...rodina si mysli, ze holka je tehotna tak ji jednoduse zabijou...jak se vam obrizka libi ted panove???

Pavel (Út, 17. 5. 2005 - 20:05)

Toto bestiální mrzačení žen by se mělo trestat nějakou strašně zlou a hodně pomalou smrtí.

Roman (Út, 17. 5. 2005 - 17:05)

Docela mne fascinuje, kolik lidí křičí o mrzačení žen, hrůze, bestiálních mužích, kteří to vše vymysleli, apod. Přitom kdo z nás zná z vlastní zkušenosti skutečné pozadí a souvislosti, ale i formy prováděné ženské obřízky. V žádném případě to nechci bagatelizovat. Mezinárodní organizace však vedou proti obřízce dívek kampaň, proto nemůžeme předpokládat, že dostaneme objektivní informace. Myslím, že většina zná jen texty, které jsou dostupně na internetu. Navíc je k tomu jen minimum ilustračních snímků, takže se dá jen velmi těžko zjistit skutečnou praxi. Jistě - děti nepodstupují zákrok dobrovolně, přičemž jde jen o rituál. Je však mužská obřízka praktikovananá i ve vyspělém světě něco jiného?Téma této diskuse je ovšem výskyt obřezaných žen u nás. Vzhledem k tomu, že množství lidí pocházejích z cizích kultur, kde je ženská obřízka praktikována, je naprosto minimální, bude počet žen takto nuceně obřezaných asi velmi malý. Ostatní české nebo evropské ženy podstoupily zákrok v dospělosti a z vlastní vůle. Nebezpečnost zákroků je zcela zanedbatelná (tak jako u mužské obřízky, která - znovu opakuji, ač praktikována u zcela malých chlapců, za zrůdnou považována není). Odstranění nebo zkrácení kožních řas (stydkých pysků) se provádí s lokálním umrtvením. Je tedy bezbolestné, trvá to několik minut a po sešití okrajů řezu se tkáně hojí několik týdnů. Po několika měsících už ani není poznat, že

jos. (Čt, 17. 2. 2005 - 16:02)

do istej miery jestvuje -- korekcia pyskov zenskeho prirodzenia je porovnatelna s muzskou obriezkou. ale amputacia klitorisu je domenou par zvlastnych kmenov.

honza (Čt, 17. 2. 2005 - 06:02)

chtěl bych se o tom všem dozvědět víc. Ne, že by mě to vzrušovalo, ale sám jsem obřezaný a chtěl bych vědět, jak o tomto problému uvažují ženy. Jsou některé i u nás obřezané a pokud ano, jak to vše probíhá.

Alca (St, 10. 11. 2004 - 20:11)

Zenska obrizka je nesmirne kruta pro miliony zen, ktere ji nekde v africe nebo v arabskych zemich musi podstupit nedobrovolne. Na druhou stranu ji ale podstupuji tisice zen po celem svete zcela dobrovolne a na vlastni prani. Osobne si myslim, ze obrizka pysku jak je popsana na http://www.mujweb.cz/www/obrizka/labiacut.htm je dobra vec a pomuze hodne holkam s jejich mindrakem, stejne jako pomohla me.

El (Čt, 7. 10. 2004 - 08:10)

Taky se mi to zdá odporné,surové a nelidské.Kdo má právo takhle mrzačit lidi?Nejhorší je,že to chtějí samy ženy(matky,babičky) pro své potomky,aby se dobře vdaly(a vůbec vdaly).Jsou to prostě oběti společnosti,systému,režimu.Je to hnus.Je příšerné, v čem některé ženy musí žít a ještě horší představa,že tohle téma může někoho vzrušovat!Nejen že je to bolestivý zásah s tak neodbornými pomůckami,špatnou desinfekcí,ale i následky jsou děsný.Nevím jestli jste o tom něco někdy četli,ale taková žena se roztrhne při každém porodu,protože odstraněním klitorisu a pysků ztrácí toto místo svou schopnost elasticity.Takže prožívá bolest zas a znova.Dokonce se prý stává,že se roztrhne tak,že se poruší stěna mezi pochvou a konečníkem...umíte si to představit???A to vše jen proto,aby měli muži jistotu,že se to ženě nebude líbit,že jen oni budou mít požitek?Někdy si říkám,zda muži opravdu nejsou to první dílo Boha,které se nepovedlo a je mi z toho strašně smutno.

Iv (St, 6. 10. 2004 - 14:10)

Obřízku u žen vymysleli jen úchyláci a despoti kteří se chtějí sadisticky ukájet na mrzačení žen, jeden z důvodů je také ten že po odstranění klitorisu žena necítí vyvrcholení a to je podlý tím vlastě žena neví o co jde a takzvaně hodná a nekouká jinam když ten její je na nic. Při porodu dětí pak zjizvení genitálií může dělat velké problémy. Pružnost kůže a sliznic je tím značně omezena. Je hnusné že takovou zrůdnost dokážou některá náboženství obhajovat vírou a při tom si vlastě dovolují opravovat dílo boží podle svého vlastního názoru. Vždyť kdyby to bůh chtěl tak bychom již tak přícházeli na svět a nesvěřoval by to do rukou lidí aby za něj něco opravovali!!

zatum (St, 8. 9. 2004 - 15:09)

Máš pravdu v tom, že ženské s velkými pysky (až vyčuhujícími hodně do kalhotek) jsou jimi při pohybech stále drážděna a jakoby stále vzrušována. Proto i více sexuálně zatížené,nabuzené, mnohokráte nymfomanky, prostitutky, všem rádodajky a otrokyně vlastní vulvy. Nechtěl bych to mít na své manželce. Nejenom ve vyšším věku jsou až tmavé, vřásčité, vyvalené a ovislé. Jednoduše onuce kalhotková.

Žouželák (St, 29. 5. 2019 - 19:05)

Co to tu plácáš za pitominy?? Ty jsi ustrnul někdy ve středověku, protože v 21. století mít takovýhle názor může mít jen nebetyčný hlupec

Márty (Pá, 27. 8. 2004 - 14:08)

Romane, napsal bys mi něco víc o tvé holce ? Proč se rozhodla, jak to probíhalo a jak je spokojená...

DJ (Pá, 27. 8. 2004 - 14:08)

Tvoje holka má úplně odstraněný malý pysky ? Změnilo se tím něco v sexu ?

míla (Pá, 27. 8. 2004 - 11:08)

No jo, ale je dokázáno, že velké pysky na genitáliích mívají ženy eroticky hodně závislé a někdy jim tak vyčuhují z těla, že až překáží a dávají se odstranit. To je jiné. Ale na mysli byla asi obřízka klitorisu. Že se to v Africe někde dělá i kouskem skla z láhve je známé, ale dělá se to i tady a proč? Plně souhlasím s autorem otázky.

Pavla (Pá, 20. 8. 2004 - 23:08)

Viděla jsem obrázky, jak to dělají např. sedmiletejm holčičkám v Egyptě, bez umrtvení a rezatou břitvou.Prasata.

uff (Pá, 20. 8. 2004 - 10:08)

Fuj, to je odporný.

roman (Čt, 19. 8. 2004 - 17:08)

Slovo nestvůrnost je trošku těžký kalibr. Pod pojem ženská obřízka se zahrnuje i prosté odstranění třeba vnitřních stydkých pysků nebo krytu klitorisu. To první třeba z důvodu estetických (má to i moje partnerka), to další z důvodu zlepšení dráždivosti klitorisu. Myslím že takových že je i u nás dost, zákroky se provádějí ambulantně a pokud s tím žena souhlasí, odsoudit to určitě nelze.

Marika (Čt, 29. 7. 2004 - 11:07)

Naštěstí je tahle nestvůrnost v našem středoevropském prostoru braná jako ublížení na zdraví.

kamoš (Čt, 29. 7. 2004 - 11:07)

Máte zkušenosti, nebo vědomosti o obřízce u žen v našem, středoevropském prostoru?

Reklama

Přidat komentář