Reklama

Léčba rakoviny bez chemoterapie a pomocí šetrných přírodních metod

Tlustej prímař (Po, 5. 1. 2009 - 23:01)

Von je snad nějakej rozdíl mezi trvalým přerušením, ukončením a neschopností dokončit? Já bych se teda vod klacka, kerej nebyl schopnej dodělat ani střední školu poučovat vo sebekázni nenechal. Vokazuješ, že ty seš ten, kerej nejni schopnej sebekázně. Vokazuje to, že seš krajně nespolehlivej, mladej.

Granvin (Po, 5. 1. 2009 - 22:01)

Tlustej prímař
Jsi ubožák.
Nebyl schopen dokončit a přerušil jsou dvě různý věci, ale ať tak, či onak to do tohodle tématu nepatří, nemyslíš?

Formol (Po, 5. 1. 2009 - 21:01)

Tak mám takový pocit, že pro jistou sortu lidí jsou v tomto ohledu nejhorší patologivé a soudní lékaři - pracují vesměs s mrtvými, ale ještě nezemřeli na vlastní kůži....

Adéla (Po, 5. 1. 2009 - 21:01)

Pro :-((
Tomu se vůbec nedivím.
Někdy si lidi neuvědomí, že lékaři jsou obyčejní lidé, kteří si mohou dovolit taky marodit a umírat.
Jednou jsem s manželem hledala lékařku. V budově, kde pracovala, jsme se na vrátnici ptali, kde ji najdeme. Bylo nám sděleno, že paní doktorka zemřela.
Docela mě to udivilo, a taky mě napadlo, že to není nejlepší vizitka lékaře. :o)
No co, všichni jsme smrtelní.

:-(( (Po, 5. 1. 2009 - 20:01)

Před několika lety zemřel jeden praktický lékař, na rakovinu, bylo mu padesát. Velmi pečlivý a oblíbený.
Ozvalo se nemálo hlasů, jak si to vůbec mohl dovolit, když oni teď nemají ke komu jít a proč jim to neřekl včas. To není fikce, ale skutečnost.

Tlustej prímař (Po, 5. 1. 2009 - 20:01)

O sebekázni tady píše člověk, kterej nebyl schopnej dokončit střední školu. To mi tak nějak neštimuje a cejtim zradu..

Granvin (Po, 5. 1. 2009 - 19:01)

Ladislav
V podstatě ano;)

Jakub
Oni studovali dobře, to co je učili na škole, a jsou dobří v řešení mnoha akutních případů, ale prevence a zdravý životní styl (což je základ skutečného zdraví) jim už nic neříká, bohužel. Ač je to paradoxem, tak jsou v zajetí vlastní práce - celý den jen předepisují pilulky a nemají čas si s pacientem víc promluvit a poradit mu se životním stylem, díky tomu už ani oni sami o tom neuvažují a jen dlabou pilule, když je nějaká nemoc dostihne.
Je pravda, že člověk by měl jít příkladem - když přijdu ke kadeřnici, která má strašný účes, tak se otočím a jdu jinam. Zas musím přiznat, že i já mám zdravotní problém, se kterým už pár let bojuju, díky absenci sebekázně, ale u mě se to dá pochopit relativně snáz než u "moudrého" studovaného lékaře. Přesto svou nekázeň v léčení sama sebe považuju za ostudnou a je na čase s tím něco udělat - jdu si dát jablko:).
Běžné nachlazení apod. jsou taková zvláštní kategorie se kterou se opravdu pracuje celekem těžko, ale je pravda, že zdravý organismus, který vhodným způsobem podpoříme by měl riziko běžné infekce přestát i v chřipkové epidemii.

K příkladu, co tu někdo uvedl.
Všichni vědí, že vedení nemocnice by se mělo zamyslet nad svou životosprávou, ale je to lidské a omluvitelné stejně jako že všichni víme, že krást je špatné, ale je to lidské a omluvitelné, proto hurá do obýváku bližního svého ztopit mu novou televizi.
(pardon, nechal jsem se trochu unést:) )

Formole (Po, 5. 1. 2009 - 19:01)

vypadá to, že jediný, kdo nedělá chyby, jsi tu ty. Jakub má pravdu. Lékaři káží vodu a pijí víno. A ty zase agituješ ve prospěch farmaceutických firem

Dotaz (Po, 5. 1. 2009 - 18:01)

Pro Makytu-pokud máte zájem o osobní jednání se mnou, napište svůj mail, nebo napište na pv33"seznam.cz Osobní setkání umožní si předat informace, pro které zde prostor ani možnost není.

Formol (Po, 5. 1. 2009 - 18:01)

Jakube, směšuješ několik věcí do hromady a děláš chyby v uvažování (neber to jako nadávku nebo něco podobného, prostě děláš chyby).

ad "v jedné knize jsem četl"
Že někdo něco napsal a vydal ještě není zárukou toho, že je to pravda - vemkoncem vyšel Marxův Manifest i Hitlerův Mein Kampf,... Navíc jde o tvrzení, se kterým nelze nijak polemizovat - je totiž tak obecně poslepované, že jeho význam je jen "medicína je špatná" (bez argumentů)

ad "dýchavičný lékárník"
Farmaceuti se učí jak léky vyrábět a jak fungují, medicínu moc ne - proto je tento jeden případ omluvitelný.

ad "nemocné oddělení"
Tady děláš chybu v uvažování - i když to nepřiznáváš, tak předpokládáš, že je v silách medicíny zabránit běžným infekcím nebo je během několika hodin vyléčit. Chyba lávky - některé věci prostě nejdou; rozdíl mezi skutečným lékařem a tím, kdo si na léčení jen hraje (léčitelem) je mimo jiné i v tom, že lékař zná hranice možností.

ad hora sádla ve vedení nemocnice
Je to tristní, ale lidské. Abych to přirovnal naprosto vulgárně - všichni vědí, že krást se nemá - ale přesto se krade. To je normální lidská psychika, na sebe moc nevidí... I tady děláš chybu v uvažování - předpokládáš totiž, že lékaři jsou nějací "bílí supermani" a tuto představu pak porovnáváš se skutečností. Čím dříve si uvědomíš, že jsme normální lidé, tím lépe pro tebe.

jakub (Po, 5. 1. 2009 - 17:01)

Chtěl jsem se zeptat na Váš názor, zda lze důvěřovat lékařům, jejich znalostem a jejich léčení.Přišel jsem za panem primařem imunologem a on mi řekl, že všichni jeho kolegové jsou nemocní a nemá tedy čas.Tak jsem zapochyboval , vždyť vystudovali medicinu,mají tituly , měli by mít znalosti a jsou všichni nemocní.Pan ředitel nemocnice má přes metrák, jeho paní přes 120 kg.Pan lékárník než dojde k autu, tak dýchá jak lokomotiva.Paní doktorka si stěžuje na bolesti hlavy.Další pan doktor je po mrtvici.To jsou všechno případy z mého okolí a všichni jsou mladší než já.Buď špatně studovali nebo jejich metody nejsou účinné.Jak to, že jim jejich tituly nepomohly.Já zastávám teorii, že pokud mám někoho léčit, musím si především vědět rady sám se sebou.V jedné knize jsem četl názor, že to jsou pacienti v bílých pláštích a že medicina se rychle rozvíjí , ale opačným směrem než by bylo potřeba.

ladislav (Po, 5. 1. 2009 - 14:01)

Mirek: Otázkou je to, co jsou to hodní lidé. Jestli to nejsou jen ti, co si agresivitu vybíjejí na svém vlastním těle, protože určité konvence dané výchovou, způsobem reakce, slušnost nebo vyznání jim brání si svoji agresivitu ventilovat na druhých. Jinak díky za doporučení na knihu, knížek na toto téma jsem už pár přečetl, rád si rozšířím obzor o další.
Granvin: Jo, myslím, že si v tomhle směru dost rozumíme, jen používáme trochu jiná slova.

Granvin (Po, 5. 1. 2009 - 13:01)

Ladislav
Neměl jsem na mysli jen klasickou agresi, ale spíš podvědomou agresi, kteráje způsobená právě lpěním. Na venek to třeba ani není poznat, ale uvnitř je to cítit dost.
Jj, je to hodně těžký, ale myslím si, že když člověk pochopí, že mu jde o život a že pro to musí něco udělat, tak má k vlastní změne dostatečnou šanci, ale kolik lidí tohle opravdu pochopí a přijme, to je otázka.

Mirek
Určitě to může být zajímavé, ale názorů je spousta a i od lidí studovaných "na úrovni", takže nepovažuju za důležité se klanět jednomu psychofiziologovi.
Navíc, kdybys skutečně chápal, o čem se tu mluví, tak bys pochopil proč se o tom mluví.

mirek (Po, 5. 1. 2009 - 11:01)

Rakovina je nemoc hodných lidí
Kniha "Proč jsme nemocní"-Autor Dr. P. Novotný vystudoval psychofyziologii a klinickou psychologii na FF UK v Praze. V této knize vysvětluje PŘÍČINY zjevování několika desítek nejčastějších a nejnebezpečnějších nemocí
Tak si ji přečtěte a potom můžete diskutovat,a ne mlátit prázdnou slámu....

ladislav (Po, 5. 1. 2009 - 08:01)

Granvin: když jsi moc agresivní, tak většinou rakovinu nedostaneš, to většinou padne rána z jiného směru. Nehoda, infarkt, mrtvice, prostě něco, co přijde víceméně najednou. Ale máš recht, že je to celý o změně způsobu myšlení. Prostě přeprogramovat mozek. A Otázka s velkým O je, nakolik a jak rychle je člověk schopný přeladit ten svůj přijímač na jinou frekvenci, z čehož plyne, jestli dělá stejné chyby nebo ne. U tý rakoviny je hodně programů v hlavě už z dětství ve stylu "nejsem dost dobrý", "ať dělám, co dělám, všechno je špatně " nebo pecky do hlavy, po kterých se člověk chce vykašlat na celý svět, tak nějak ztratí motivaci k životu. To je na hodně dlouhou diskusi.

Yossarian (Ne, 4. 1. 2009 - 21:01)

Ale já znám hromadu agresivních lidí, kteří nikdy raka neměli a hodných kteří ho měli...takže to spíš nahrává tý teorii, že ten moc hodnej něco potlačuje........
Prostě se rozroste aby tě varovala, že něco zanedbáváš .....někde máš resty....třeba moje psycholožka je moc hodná,ale hrozný workoholik ....fakt je že má v rodu raka...ale před lety ho dostala a ted má chemo(léky) a jede dál po starým.......pracuje do zničení

Granvin (Ne, 4. 1. 2009 - 21:01)

Ladislav
Tak jedna z věcí je že si člověk naprogramuje že chce umřít, ale další je, když vytváří agresi ke svému okolí, ke světu. To není sebevražedný program, ale vede to k tomu, že svět daného člověka musí zničit - resp. do jeho pole vloží program zkázy. V obou případech bych postupoval trochu jinak. A tady pak jde právě o to poznat, kde přesně vězí problém.
Tak ono kineziolog může program vsunout, ale je i na člověku samotném jestli se zapojí - když kineziolog něco vsune a ten člověk dál dělá stejné chyby jako předtím, tak je to bezůčelné, by člověk musel chodit na sezení alespoň dvakrát týdně, aby se sám nemusel víc zapojovat. Člověk sám musí taky zapracovat, aby změnil svoje myšlenky, jinak pomoc nebude odpovídající.

Yoss
Právě proto Ladislav doporučuje kineziologii, ta pracuje s podvědomím a je tedy schopná rozhýbat i hodně hluboké bloky.

...
Rakovina během života postihne každého člověka milionkrát, ale tělo to svými mechanismy dokáže téměř vždy zastavit. Teď je ale otázkou, proč mu to občas nevyjde a rakovina se rozroste...?
Člověk má samozřejmě dispozice k různým nemocem, ale je na nás, jestli se nemoc projeví anebo ne.

ach jo (Ne, 4. 1. 2009 - 21:01)

no a to je právě ten rozdíl mezi klasickou a alternativní medicinou...zatímco klasická musí dokazovat, alternativní si tak zafilosofuje...
:-)))
zatímco lékař musí mít atestaci či dvě, alternativní nemusí nic..
ach jo...

Rob (Ne, 4. 1. 2009 - 21:01)

to ach jo: tady je výhoda, že se dá filozofovat do nekonečna bez možnosti nějakého ověření, zda to možné je nebo není. Prostě se vytvoří teorie, že rakovina prsu je z těchto psychických důvodů, rakovina něčeho jiného zase skrz něco jiného.

Yossarian (Ne, 4. 1. 2009 - 21:01)

Jasně ...někdo má raka v rodině.....ale on to myslí tak, že ten člověk podvědomě chce umřít...třeba proto že neumí věci řešit a dusí ho to...rakovina vzniká třeba u lidí, kteří potlačují svoje pocity a pak trpí následky toho potlačování až ho to dožene k rakovině...ničí se sám a směřuje k smrti...tak to myslí...ne že by si řek, táák a chci umřít.....blbko tupá......

Reklama

Přidat komentář