Reklama

klystýr, výplach střev

marimari (So, 12. 5. 2012 - 15:05)

Píše se ,že se nemá klystýr používat při vysokém tlaku.Je to nebezpečné a proč..Děkuji

jarka (Pá, 11. 5. 2012 - 21:05)

Dano je to v pořádku. Těch...mně dává naše mamka klystýry už od dětství balonkem a když mi bylo 13-14let, tak jsem začala dostávat velké klystýry irigátorem. teď dostávám skoro 1,5litru teplé vody s dětským mýdlem. mamka mě vždycky uloží v kuchyni na kanapi, tam je na mě teplo, a přinese velkou bílou nádobu s hadičkou a rourkou, tu natře vaselinkou,zavede mi ji do konečníku a pak do mě pomalu napouští vodu, trvá to tak asi tři čtyři minuty, přesně nevím, ležím se zavřenýma očima, mamka pomalu zvedne nádobu nad hlavu a sleduje, aby voda tekla. přitom mi jemně rourkou v zadečku posouvá, je to úžasně příjemné, nádherně to prohřeje bříško, ale ke konci to nejde vydržet a prosím mamku, aby to zastavila. pak už konečně mamka ze mě vytáhne tu rourku a nechá mě v klidu ležet, jemně mi hladí bříško, ale za chvilku se to nedá vydržet a musím na kyblík, kde to ze mě vyletí. mamka vždycky prohlíží jeho obsah, kolik toho ze mě vyšlo a často mi klystýr opakuje, abych se celá důkladně vyprázdnila, hlavně po horečkách, když stůňu. moc se mi uleví, a mám na několik dní klid. po vykoupání si mě mamka bere k sobě do postele, i když mi bylo 16, u mamky v náruči usnu jako mimino

můj názor (Pá, 11. 5. 2012 - 10:05)

Střevo, když je plné, zareaguje vypuzením svého obsahu, takže se domnívám, že zadržování není nutné ani ideální.Spíše je vhodnější opakování klystýru, tím se voda dostane dál a očistí další část střeva.

Mirka (Pá, 11. 5. 2012 - 09:05)

Muze mi nekdo poradit jak...Dano je to v pořádku. Těch 22 sekund je tak střed. Já si pouštím 2 litry tak do 10 sekund. Ze začátku to nebylo nic moc ale časnm jsem si zvykla. Horší je to pak v sobě udržet :-)

Dana (Čt, 10. 5. 2012 - 23:05)

Muze mi nekdo poradit jak rychle ta voda muze do konecniku tect? Ja mam klystyr, ktery ma nejaky divny spinac, nebo jak to mam nazvat. Bud to tece tak rychle, ze za za 22 sekund vytece 1 litr vody, kdyz to prepnu, tak to jen kape. Je to spatne, kdyz to tak rychle tece nebo ne?
Dekuji za odpoved!

Petr (Ne, 29. 4. 2012 - 11:04)

simčo, nevím, kolik Ti je...Hanko,já mám prakticky stejné zážitky.Taky nedám na klystýr dopustit,a to už je mi trochu více roků.

hanka 21let (Čt, 26. 4. 2012 - 21:04)

jak si mam provéds první...simčo, nevím, kolik Ti je let a proč si chceš dát klystýr, jestli kvůli pěkné pleti, nebo dietě nebo trpíš zácpou jako já. jestli trpíš zácpou a nebyla jsi už několik dní, tak je klystýr pro tebe nejlepší řešení, to jsi rozumná. rozhodně projímadla jsou horší řešení a čípek Ti při několikadenní zácpě, hlavně po horečkách když stůněš, taky moc nepomůže.
nevím, jaký klystýr máš, ale podle toho co píšeš, si ho chceš dát asi sama a nevíš jak, jestli máš blízko maminku, tak Ti ho dá sama, snad se nebudeš stydět. já jsem u babičky o klystýrech vyrostla, zácpou trpím od dětství, nejhorší to bylo po horečkách, to nešlo vůbec a babička na mě používala nejdříve gumový balonek s rourkou, do umývadla si připravila teplou vodu a v ní rukou mydlila dětské mýdlo, až byla voda pěkně bublinatá a pěnivá. pak nasála plný balonek, rourku lehce natřela vaselinkou, pak mi zvedla nohy nahoru, rourku opatrně zasunula do konečníku a pak do mě lehce natlačila celý obsah balonku. chvilku jsem v klidu ležela a pak jsem se vyprázdnila do nočníku, babička ho prohlížela, kolik toho ze mě vyšlo a často jsme dostávala klystýr ještě jednou, aby se mi důkladně vyprázdnila střívka. když jsem byla pak starší, tak babička začala používat velkou bílou plechovou nádobu s hadičkou, kohoutkem a ohebnou dlouhou rourkou po mojí mamce. dostávám skoro 1,5 litru teplé mýdlové vody, to se často nedá vydržet, ale pomůže mi to pokaždé a po vyprázdnění se mi moc uleví.
na klystýry nedám dopustit, i když někdy to moc příjemné nebylo, hlavně když jsem čekala miminko, s bříškem jsem byla sama plná a ještě jsem dostala skoro 1,5 litru vody.
neublížilo mi to, babička je moc jemná, nikdy jsem přitom neplakala a už mám zdravou tříletou holčičku. klystýry dostávám tak dvakrát do měsíce, když sama nemůžu už třetí den. ať to zvládneš a ať Ti klystýr pomůže. Hanka

simča (Út, 24. 4. 2012 - 15:04)

jak si mam provéds první klystýr

G (Ne, 22. 4. 2012 - 21:04)

Mám tento dotaz!Pokud mám zácpu (nebyl jsem na stolici 3 dny)půjdu do nemocnice na pohotovost, nebo jiné oddělení např. chir., dají mi tam pořádný klystýr?

Klema (Ne, 22. 4. 2012 - 21:04)

Přemýšlel jsem, jak s tou častostí výplachů. Že jsou super to ví každý, kdo to zkusil. Nedostižné při ranní kocovině, kdy by člověk raději chcípl :-) Dva litry šup tam šup ven - a ten den je o něcem úplně jiném. Co se mně osvědčilo je výplach tl. střeva (tzn. klistýr) 1x za týden, což je dva dny za sebou v týdnu. (Byl jsem vloni na proplachu střev /andělské lázně praha/ a říkala mi tam sestra, že tl.střevo tou vodou, co tam vhání a zase vypouští, nasákne, takže se pak snadněji odstranují povlaky, při každé další proceduře. Něco na tom bude.)

CHřipka a klyst (So, 14. 4. 2012 - 22:04)

Týden mě trápila chřipka a ne a ne se jí zbavit pak mě ale napadlo, že velká část imunitního systému je v břichu a podílí se na likvidaci hnilobných odpadů z tlustého střeva a tak jsem si udělal klystýr a skutečně to zabralo do 4 hod jsem cítil velkou úlevu a chřipka byla na rapidním ústupu. Navíc jsem kdesi četl , že chřipka a horečnaté stavy jsou jang a vyprazdňování je jing. Tj když je horoba jang pomáhají metody jing tady se mě zdá že to sedí a asi klystýr pomáhá zjevně imunitnímu systému.

Márty xxx (So, 31. 3. 2012 - 16:03)

Ahoj, všem jak se tu máte, já supr. Jinak pořád stejný plním si pořád bříško bud vzduchem nebo vodou zadečkem a je to moc supr, hlavně ten tlak uvnitř bříška a pak jsem jako těhotný a moc mě to vzrušuje. Jinak dívkám to můžu ukázat na skype tak se tu mějte pěkně a holky piště díky moc M.

! (Po, 19. 3. 2012 - 08:03)

Glycerin dráždí střevní stěnu a vyvolává její větší a silnější kontrakce. To se využívá též u glycerinových čípků - glycerin je zde ale zahuštěn do polotuhé formy dalšími přísadami, aby se zlepšila manipulovatelnost a daly se zavést bez pomoci speciálních pomůcek.

Klema (So, 17. 3. 2012 - 22:03)

Glycerin ve pharma kvalitě...je tu někdo s to vysvětlit princip působení toho glycerinu ve střevě? díky

Pavel (Čt, 15. 3. 2012 - 08:03)

Ty plastové sáčky a vaky jsou snad dobré při jednorázovém použití, na opakované použití to asi nebude dobré, protože vnitřek se už nikdy nepodaří pořádně vysušit a hrozí nebezpečí plísně. Nejlepší je klasika - pevná nádoba, dříve smalt, nyní nerez nebo přinejhorším plast.

Jolanka (St, 14. 3. 2012 - 16:03)

Objevila jsem nejlepší irigátor pro podávání klystýrů, vyrábí ho německá firma Servoprax a používá se běžně v německých nemocnicích. Koupil ajsem si ho při služební cestě do Mnichova normálně v lékárně. Na netu je k vidění zde:

http://www.servoprax.com/shop/what-we-offer/x-ray/bowel-wash-system-02756?refId=46065&varId=clear#spec_1077947

? (St, 14. 3. 2012 - 12:03)

Nevím, proč to musí někdo posílat 5x. Asi pro ty, co jim to hned na první pokus nedojde.

ina (St, 14. 3. 2012 - 10:03)

Já jsem čistila střeva dle...taky stále vákám ohledně výplachů, aby si tělo na ně nezvyklo, ale četla jsem knihu od Mudr, Partykové a ta je doporučuje,ta kniha se jmenuje Urinoterapie a nemoci, výpkachy jsou z převařené vody a malého množství ranní moči, je třeba zahovat určitý postup přečtěte knihu

ina (St, 14. 3. 2012 - 10:03)

Já jsem čistila střeva dle...taky stále vákám ohledně výplachů, aby si tělo na ně nezvyklo, ale četla jsem knihu od Mudr, Partykové a ta je doporučuje,ta kniha se jmenuje Urinoterapie a nemoci, výpkachy jsou z převařené vody a malého množství ranní moči, je třeba zahovat určitý postup přečtěte knihu

ina (St, 14. 3. 2012 - 10:03)

Já jsem čistila střeva dle...taky stále vákám ohledně výplachů, aby si tělo na ně nezvyklo, ale četla jsem knihu od Mudr, Partykové a ta je doporučuje,ta kniha se jmenuje Urinoterapie a nemoci, výpkachy jsou z převařené vody a malého množství ranní moči, je třeba zahovat určitý postup přečtěte knihu

Reklama

Přidat komentář