Reklama

klystýr, výplach střev

Návštěvník (Čt, 13. 9. 2001 - 00:09)

Blanko, bříško si můžeš hladit, studená voda nutí k předčasnému vyprázdnění, nejpříjemnější je cca 35¤ C. Kristián

Návštěvník (Po, 10. 9. 2001 - 07:09)

Chtěla bych poprosit někoho z těch zkušenějších jestli při klystýru se dělá masáž břicha a jak a je-li nějaká určitá technika nebo ne a zda rozdíl teploty vody má nějaký vliv na účinek klystýru a jaký a nebo to zase záleží na každém jednotlivci zvlášť děkuji

Návštěvník (Po, 3. 9. 2001 - 14:09)

Zdravim lidicky, trochu jsem coural po Státech a nečetl příspěvky; Jára se ptá na věci, které již byly MNOHOKRÁT diskutovány. Stačí přečíst starší zprávy (zejména dotazy na periodicitu atd.). Bolest břicha je dosti vágní pojem, nešlo by to popsat lépe (lokalizace bolesti, kolik tekutiny používáš, teplotu vody, přísady...)?

Návštěvník (Ne, 2. 9. 2001 - 23:09)

Chtěla bych se ještě zeptat, zda je zdravé jíst po klystýru asi tak do půl hodiny po aplikaci. Děkuji.

Návštěvník (Ne, 2. 9. 2001 - 23:09)

Mám dotaz. Dělám si očistnou kůru klystýry podle paní doktorky Partykové, 1. týden - denně, atd. Ale teď mě po klystýru bolí celé břicho a je mi to nepříjemné. Je to v pořádku? Mám pokračovat? Taky vás bolí celé břicho a není vám dobře po klystýru? Ráda bych o tom s někým pokecala. Tak napište. Díky

Návštěvník (Ne, 2. 9. 2001 - 17:09)

Po výplachu mě bolí celé břicho, je to v pořádku? Jak často mám výplach dělat? Nikdo tu nepíše, jak často se klystýr může provádět. A musí se hadička vyvářet po každém použití?

Návštěvník (Čt, 30. 8. 2001 - 20:08)

Velmi často trpím zácpou. Začala jsem si tedy dělat výplachy. Výplachy mi dokonale ulevují a tak si je zatím dělám každý den. Někdy i dvakrát denně. Je to vhodné? Jak často si mám výplach dělat? Je vhodné dělat si dvakrát týdně několik klystýrů za den pro velké pročištění? Zajímají mě vaše názory a zkušenosti, díky!

Návštěvník (Čt, 30. 8. 2001 - 00:08)

Mám trošku problém a potřebovala bych poradit. Klystýry se mi přestaly dařit. Neudržím to v sobě ani minutku. Musím si jich tudíž dělat více za sebou a tak mi to trvá strašně dlouho. Nemám k tomu potřebné soukromí. Nemůžu se soustředit, protože ve vedlejší místnosti někdo je. Jak to mám tedy udělat? Škoda že nejsou specializované domy, kam bych si mohla zajít udělat klystýr a měla bych maximální soukromí... jak to děláte vy???

Návštěvník (St, 29. 8. 2001 - 20:08)

Leono, klystýr prý při hemeroidech účinně pomáhá! Kup si knížku "sám sobě doktorem" od pana Cingroše a tam se to dočteš!

Návštěvník (St, 29. 8. 2001 - 15:08)

dnes jsem si precetla vsechny prispevky a mam taky dotaz, jestli ma nekdo zkusenosti s klystyrem pri hemeroidech. Cetla jsem knizku patera Ferdy a ten klystyr doporucuje. Me zatim nic nepomaha.

Návštěvník (Út, 28. 8. 2001 - 20:08)

Čau Hanko! Doporučuju Ti udělat si výplach ve vaně! Je to skvělý! Vlezu si do vany, irigátor zavěsím u vany na žbrdlinu topení, zavedu si irigátor a přitom si napouštím vanu teplou vodou. Je to mnohem příjemnější. Ležím na zádech a jemně si hladim břicho. Tekutinu v sobě kupodivu udržím hodně dlouho, protože břicho a nohy mám hezky v teple. Takhle mi to plně vyhovuje. Když dostanu velké tlaky do břicha a potřebuju se vyprázdnit, tak vyskočím z vany, trošku se osuším ručníkem a už sedím na záchodě, protože mám tu výhodu, že wc máme v koupelně. To je úplně nejlepší !!! Je taky hodně příjemné masírovat si při výplachu bříško sprchou! Je to úžasný a udržím v sobě vodu hodně dlouho!

Návštěvník (Út, 28. 8. 2001 - 16:08)

R.K., prosím, popiš mi blíže, jak si děláš výplach ve vaně plné vody?Jak dlouho to v sobě udržíš, nebo jdeš na záchod celá mokrá?Zatím jsem o tom jen něco málo slyšela a chtěla bych to zkusit.Dík.

Návštěvník (Po, 27. 8. 2001 - 19:08)

Dělala jsem si výplach ve vaně plné vody a trošku napuštěné vody ze mě uniklo do vany, kde jsem ležela. Hned druhý den jsem dostala zánět jakoby mykotický. Je to tím, že se mi bakterie ze střev asi dostaly do pochvy, nebo je to tím, že jsem vždycky mykózami trpěla a teď, co si dělám sérii výplachů se to bouří? Čím to je? Jak to léčit?

Návštěvník (Po, 27. 8. 2001 - 07:08)

Cau Petre me uz se taky parkrat podařilo dostat do střev 4 litry vody. Myslim ale ze uz to potom nema pozadovany ucinek. Vodu jsem v sobe moc dlouho neudrzel, spis jsem malem ani nedobehl na zachod!!!. Nikdy jsem jeste nezkousel vic, ale citil jsem ze by se tam jeste neco veslo. Zahy

Návštěvník (Ne, 26. 8. 2001 - 23:08)

Ahoj Soňo, masáže mužeš i nemusíš provádět. Je to dobré k lepšímu nasátí tekutiny a pro pocit menšího tlaku. Také je třeba dobré provádět masáž pro delší udržení tekutiny, protože pomalou masáží břicha zkludníme pohyb střev. Pokud chceš můžeš mi napsat na dapos"seznam.cz a já ti s něčím poradím.

Návštěvník (Ne, 26. 8. 2001 - 23:08)

Ahoj Hanko, pokud jde o to, já většinou rektální hadičku oplachuji teplou vodou a mídlem. Myslím, že to stačí. Jednou po určité době samozdřejmě je dobré hadičku vyvařit, ale ne stále. To dělají v nemocnicích, kde se někdy používá hadička několikrát a pro několik lidí, doma ji používáš jen ty. A pokud jde o ten pocit, také ho někdy mám a je do normální, že se dostavuje hlad. Proto je dobré udělat si klystýr a po té se až najíst.

Návštěvník (Ne, 26. 8. 2001 - 22:08)

Ahoj Álo, podle toho, jaké mám zkušenosti já, také někdy necítím, že vyšlo vše. To, že to nevyjde vše, je normální a někdy se to stává. Nejlepší je třeba klystýr ještě jednou opakovat. Podle toho co jsem poznal je dobré si nejdříve udělat tak tři klystýry. Nejdřive s minimem tekutiny na vyloučení stolice v konečníku a po té další větší a nakonec ten očistný. Sama poznáš, musíš experimentovat. Sám jsem se to také nějakou dobu učil a vše poznával. Pokud chceš můžeš mi napsat na dapos"seznam.cz už s tím vším mám jisté zkušenosti. Také jsem to používal. Rád ti pomohu!

Návštěvník (Ne, 26. 8. 2001 - 22:08)

Je nutné dělat při klystýru masáž střev nebo tlustého střeva? Jak se taková masáž provádí?

Návštěvník (Ne, 26. 8. 2001 - 21:08)

Ještě by mě zajímalo, jestli po klystýru můžu normálně jíst. Já po klystýru mám vždycky velký hlad a tak si dám čaj a oplatky nebo něco jiného. Je to v pořádku? Nebo ne? Jsem docela hubená a bojím se, že po výplaších ještě zhubnu a přitom potřebuju přibrat. Těšim se na vaše názory a zkušenosti!!!

Návštěvník (Ne, 26. 8. 2001 - 21:08)

Zajímalo by mě, jak často si mám kupovat nový irigátor a jak přesně ho udržovat? Stačí zaváděcí hadičku jen omýt mýdlem, nebo ji musím vyvařit? Musím vyvařit i sáček s přivodovou hadičkou? Kolikrát mohu irigátor použít? Jak to děláte vy? Po každém klystýru hadičku vyvařujete? Díky!

Reklama

Přidat komentář