Reklama

Bolest zad a ztizene dychani

Marek (Ne, 21. 6. 2015 - 20:06)

Dobrý den, prosím o radu...mám stejné potíže jako vy, už půl roku mám problémy s bolestmi zad hlavně při nádechu, potom mě pořád bolí na hrudi, motá se mi hlava je mi špatně od žaludku, byl jsem na magnetické rezonanci, a zjistili mi že mám posunootou ploténku o 3mm, a řekli mi že mě záda budou bolet pořád, a že to na operaci není. říkali že mi pomůžou rehabilitace, ale nepomohly, rehabilitaci jsem absolvoval již 4krát, chodil jsem na infuze, chodím na masaže a nicc mi nepomáhá pořád mě to bolí od rána do večera, ani do práce s tím nejde chodit.

Alan (Út, 23. 9. 2014 - 12:09)

Tyhle cviky nikde...Zdravím Vás pane Dalibore.Asi dva měsíce mám výše popsané problémy(bolest v hrudní páteři,s tím spojené zhoršené dýchání. Rehabilitace nezabírají.)Nabízíte pomoc,ale jen při osobním setkání.Mohl by jste mi na můj email [email protected] sdělit možnosti kontaktu s Vámi.Děkuji.

Jana (Čt, 18. 9. 2014 - 10:09)

20 let mě boleli záda.Dnes znám diagnózu. Ale od začátku.
Začalo to tak, bolest zad v oblasti mezi lopatkami. Pak bolest levé části krku a ucha, pak bolest levého ramene, pak bolest mezi lopatkami, pak bolest zad za žaludkem , u toho všeho dýchavičnost, zvracení, průjem, bušení srdce ....
Vyšetření srdce, neurologa, mangnetická rezonance , ultrzvuk žaludku + slinivka..., rentgen zaludku...
- vše negativní.
Návštěvy rehabilitace(ta pomohla jen na chvíli- ale pomohla), nemocnic - kapačky na bolest (mnohokrát)-léky už mi nezabíraly.
Všichni lékaři tvrdili, že to dělá psychika. Ale já tvrdila, že ať mi vyléčí záda a psychika bude dobrá. Že na nervy jsem z té vleklé a ustavičné bolesti.
A ejhle - v lednu 2014 jsem začala zvracet krev. A diagnoza byla stanovena - žaludeční vřed jak kráva + zánět žaludku. (během 20 let mi nikdo neudělat gastroskopii, i když jsem říkala že zvracím, ...)
Dnes po 9 měsících a léčbě mě záda vůbec nebolí, od ledna jsem neměla ani jeden prášek na bolest, můžu dělat co chci a nic mi není - zázrak.
Lékař říkal, že mícha má tu zvláštní schopnost, že bolest roznáší po celém těle (proto může bolet rameno , ucho, záda...)
Proto všem teď říkám, pokud máte alespoň podobné bolesti - nechte si udělat gastro. A nenechte ze sebe dělat blázna jen proto, že někdo neumí stanovit diagnózu.

Dalibor (Út, 16. 9. 2014 - 16:09)

Mám podobné potíže,...Tyhle cviky nikde nenajdete.Rád to ukážu každému,ale jak říkám,musíme si promluvit,jinak to nejde.

Marci (Út, 16. 9. 2014 - 14:09)

Ahoj,ta bolest mezi lopatkami...Mám podobné potíže, můžete mi poradit nějaké cviky nebo říct kde je najdu díky

týna (Út, 5. 8. 2014 - 01:08)

dobrý večer mám dotaz bolí mě strašně záda a špatně se my dýcha potřebuju radu máte stím některá zkušenot?

Aneta (Ne, 27. 7. 2014 - 13:07)

Ahoj mám podobný problém plíce ok alergie ok,ale mam již několik let bolest svalů uponu krku myslíte že by to mohlo byt tím, často se mi stává že při nádech mám pocit na omdleni, mam trochu strach jelikož můj děda umřel na rakovinu hrtanu.Doma se už nemohu zmínit jsem terčem posměchu, před pár lety jsem měla nehodu na motorce bez zranění s pohmožděninami od té doby mám pořád bolesti, když jsem se je snažila řešit rodina mě má za simulanta tak už se v tom raději palácam sama. Za všechny zkušenosti a rady budu moc ráda. Diky

jarmila (Út, 1. 7. 2014 - 13:07)

dobry den chtela bych poradit byla jsem na egk v poratku a spatne se mi dicha nemu zu jse poradne na dechnout i gdis sedim gdis chodim porat nevim co to muze bit zezacatku mne boleli zada a pak tohle se mi objevilo doktor rek ze mam na plicich infekci beru praski a nepomahaj muzete mi poradit dekuji

Dalibor (Pá, 16. 5. 2014 - 16:05)

Prosím o radu, již delší...Ahoj,ta bolest mezi lopatkami je vodítko k tomu,že ty potíže jsou opravdu od páteře.Léčba je docela snadná,ale rehabka to asi nevyřeší.Jestli chcete,poradím jak na to,ale museli bychom se aspon spojit po skypu s webkou,abych mohl vše vysvětlit a uázat,jak se to dělá.

SmallKate (Pá, 16. 5. 2014 - 15:05)

Prosím o radu, již delší čas mě bolí záda,začalo to krční páteří,točení hlavy atd. dostala jsem léky,pak i bolest mezi lopatkami,až na hrud,začalo se mi těžceji dýchat,jako bych se musela více namáhat,takový nedostatek vzduchu,i v leže,v klidu,měla jsem EKG které dopadlo dobře, i RTG plic a srdce,také v pořádku,začalo mě bolet lýtko takže jsem měla i UTZ žil a tromboza žádná,odběry na D-Dimery také hluboko pod hranicí a ok,n,nevím čím to může být,největší strašáci jako srdce a embolka se snad vyloučili tak si říkám,jestli tohle může způsobit páteř,měla jsem i obstřiky,infuze,různé léky,ale žádná výrazná změna,čekají mě rehabky ,tak SNAD ...:-(

michal (Pá, 25. 4. 2014 - 11:04)

je mi 24 let rikam si takoe potize maji jen starsi lide jak verit doktorum hned zvas delaj blazna

michal (Pá, 25. 4. 2014 - 11:04)

Dobrý den, prosím o radu...mam to sami sem uz bez nadejny doktor porad ze to bude stres

Luke (Út, 25. 3. 2014 - 03:03)

Granvine, slyšel jsi někdy...Like :-D

Píďa (Po, 17. 2. 2014 - 18:02)

To je přesně ono,aspon...Já měla štěstí na paní doktorku, která mi psala rehabilitace. Nad závěrem pana ortopeda kroutila hlavou a nechápala, proč mi tam napsal doporučení na psych. vyšetření. Máme známého ortopeda - nechápu, proč jsem k němu nešla hned - je celkem dobrý, tak snad by mi pomohl. Za fotky budu velmi ráda. [email protected]

Dalibor (Po, 17. 2. 2014 - 18:02)

To je přesně ono,aspon víte,že potíže s dýcháním způsobuje ta páteř.Víte ono to tak opravdu často je,že se potíže brzo vrátí a proto je dobré se to naučit v rodiném kruhu,aby se to uvolnilo vždy hned,když nastanou potíže.Ono se to tak časem může usadit a trvanlivost se tím prodlužuje.Jestli chcete,pošlu amatérské fotky,jak se to dá udělat doma a zcela bezpečně,nic složitého na tom není.

Adéla Pekarova (Po, 11. 1. 2021 - 16:01)

Dobrý den, četla jsem si diskuzi z roku 2014 tak to zkouším teď.. Mám už 14 dní brnění nohou v kuse a dalo se to už i pod zebra.. Myslím, že mám skripli, ale podle všech vyšetření nikde nic.. Mohl byste mi zkusit poslat ty fotky se cvikami jak na ty záda? jak tam pisete? Moc děkuji mám pocit, že už to nedám.. Adéla PEKAROVA

Hanka (Pá, 4. 12. 2020 - 21:12)

Dobrý den, mohla bych prosím poprosit o zaslání fotek s postupem?
Moc děkuji Hanka

Píďa (Po, 17. 2. 2014 - 17:02)

To co Vám řekl doktor mě...To znamená najít si kvalitního fyzioterapeuta? Ono to všechno začalo pozvolna. Já k lékařům moc nechodím, takže jsem si to nechala opravdu rozjet. Až teprve když se k bolesti přidalo špatné dýchání, tak jsem k lékaři vyrazila - a jak jsem dopadla. Od jemné bolesti za krkem, až k opravdu velké bolesti zad. Fyzioterapeutka mi to "prokřupla" a asi třikrát jsem se nadechla nádherně, ale pak to bylo zase špatné. Tak snad najdu někoho, kdo mi pomůže - jinak, ač jsem optimista, se asi zblázním. :-)

Dalibor (Po, 17. 2. 2014 - 16:02)

To co Vám řekl doktor mě vůbec neudivuje,když mu to řeknete ještě jednou,pošle Vás na psychinu.Ale kdyby jste se stejným problémem šla k doktorovi na slovensku,diagnoza by zněla skříplí nerv plic,coz je docela běžné a lze to snadno uvolnit.

Píďa (Po, 17. 2. 2014 - 12:02)

Zdravím!
Tak to mě mrzí, že jsem tuto diskuzi nalezla až teď. Už dva měsíce se trápím bolestí mezi lopatkami, která se táhne jakoby dolů po žebrech. Bolesti za krkem a těžké dýchání. (nelze se zhluboka nadechnout) Někdy je to lepší, někdy horší. EKG, plíce a krev jsou ukázkové. Šla jsem tedy na ortopedii. Samozřejmě jsem byla na rentgenu. Pak mi lékař - aniž by se mi na záda podíval - řekl, že mám zablokovanou krční páteř a špatné dýchání jsem si vsugerovala. Docela mě tímto šokoval. Nechci pana doktora nějak hanit, ale opravdu nemám jediný důvod si tyto problémy nalhávat. Takže teď jsem byla zatím třikrát na rehabilitacích. Motání hlavy už ustalo, ale dýchání a bolest zatím stejné. Tak doufám, že na konci rehabilitací to bude v pořádku. Je to nepříjemné.

Reklama

Přidat komentář