Reklama

Vnitřní pocity po odstranění dělohy

Ab (Ne, 10. 3. 2013 - 22:03)

Proč nepoužíváte mozek a věříte tolik lékařům, no to je s vama těžké, hurá byznys

Emilia (Ne, 10. 3. 2013 - 21:03)

Vážené dámy, jsem po...Ja som bola tiez vo Frantiskovych Laznach na 28 dni a na X. Bolo tam dobre.

Emilia (So, 9. 3. 2013 - 16:03)

Pre Petru s udrziavanim mocu nemam problemy, mavala som vzdy triasku po operacii a tie nevolnosti. Nikde som nechcela uz chodit, stale som bola unavena a doma ma nikto nesetril, robila som vsetko mozne- okopavala v zahrade, pracovala som v obuvnickom zavode v Partizanskom a tam pri pase stat 8 hodin, dost casto som byvala na marodke, dochadzala som do prace 26km autobusom. Teraz pracujem blizko bydliska. Este som neni na dochodku. Az do 62 r.Ja som velmi tazko pracovala cely zivot,dcera ako tak poslucha-JA Som po operacii zacala priberat, zo zaciatku mi pichali injekcie B12 na pribratieale pribrala som z psychiatrickych liekov. Teraz by som apo operacii som mala 43kg.Ale to je uz od opetacie 35 r.Majte sa dobre a napiste Emilia

Emilia (So, 9. 3. 2013 - 16:03)

devcata všechno tady čtu...Dobry den. Pridam sa i ja k tejto teme- hysterectomia. Bola som operovana na maternicu v r. 1978- mala som 23 rokov . Hned ako som sa vydala. Bola som tehotna v 3. mesiaci. Zacala som krvacat a potratila som. Pri potrate mi zistili nador na maternici 16krat 12 centimetrov. Az po tom potrate som zacala mat problemy- silne krvacanie a nador zacal velmi rast. Do potratu som ani nevedela,ze mam nador. Pri potratemi roztrhli maternicu, takze uz som nemohla otehotniet. Presne rok po potrate som musela ist do Bratislavy na onkologiu na poraciu. Bola som taka mlada a neskusena, ze som ani nevedela, ze o co sa vlastne jedna.Rano som bola u dr. a ta ma telefonicky objednala do Bratislavy na operaciu .Rano som uz aj cestovala.Operovali ma asi po tyzdni- najprv som dostavala krv a robili mi vysetrenia. Vyoperovali mi maternicu, vajecniky mi nechali. Tyzden pred vianocami som isla domov. Na mne to zanechalo velke zmeny Nador bol negativny. Lenze ja som stale myslela na to, ci dozijem po operaciido piatich rokov. Mne prestalo chutit jest, pripadala som si ako tehotna aj tym, ze mi po operacii zostalo velke brucho a mam ho aj doteraz take velke.Amne byvalo spatne od zaludkamala som spatne travenie- mam ho aj doteraz, uz viem co mozem zjest a co nie . Velmi som sa po operacii potila, zle som spavala, mala som stale problem s mechurom.Mnata operacia velmi poznacila psychicky Stale som si pripadala taka prazdna, nepotrebna, casto som plakavala, mozno to bolo tym ,ze som nemohla mat uz deti Apotom som nemala u manzela taku oporu, aku by som bola potrebovala, ani po sexualnej stranke to uz nebolo ako pred operaciou. Manzelmi sme doteraz, mame adoptovanu dceru 24 rocnu. Momentalne mam 57r. a liecim sa na psychiatrii uz 12 rokov, vajecniky mam v poriadku doteraz, ale vy ste este mlada a mate aj deti, u vas to bude lepsie u mna to bol zrazu velky zasah do organizmu a bola som velmi mlada. Prajem vam vela stastia, nech vam vsetko dobre dopadne a aby ste sa mali dobre po tej operacii. Drzim vam palce. Emilia

Galina (Pá, 8. 3. 2013 - 17:03)

Dobrý den, četla jsem pár příspěvku a reaguji na ně. Je mi 48 let a po operaci dělohy jsem 12 let, měla sem miomy na děloze, pořád jsem krvácela,bolesti pod bříšku chci jen napsat at se nebojite. Spíše si myslim že je my lépe. Není menstruace a sex je hezčí než předtím aspon to tak cejtím. jediné co je blbí že tloustnu musím se hlídat což jsem předtím nemusela. Od té doby je mi pořád horko mám taky vysoký tlak možná je to tím.Po operaci jsem měla návaly,studenej pot ale přešlo to samo nebojte se. Držím palečky

anet (Pá, 8. 3. 2013 - 17:03)

devcata všechno tady čtu...psychosomatika jak vyšitá

petra (Pá, 8. 3. 2013 - 17:03)

devcata všechno tady čtu jelikoz jdu za 14 dni take na zakrok-je mi 40 bude mi odstranena deloha protože mam silne kravaceni pri menstruaci ktera trva i 10-15dnu,bolesti hlavy,migreny,bolesti v podbrisku,zaklonenou delohu,cysty a leky mi pomuzou sotva na 3mesice a je to tu zpet pan doktor mi doporucil zakrok ze se stejne tomu nevyhnu-Chci se zeptat jak je vam po zakroku? nejsme na to moc mladé ve 40 jeste ?přibrali jste po tom? mate problemy s udrzenim moci? co vsechno je horsi nez po zakroku? prosim poradte mi mam strach ze uz to nebude ono ze budu jak stara babka,nemam partnera jsem rozvedena takze i to je me minus..dekuji.

eva (St, 6. 3. 2013 - 20:03)

holky, moc vám všem držím palce, aby vše dobře dopadlo. Osobní zkušenost s tímto zákrokem nemám, "pouze" jsem se léčila na sníženou činnost štítné žlázy a začala se o souvislosti v našem těle více zajímat. Je to dost zajímavé. Strašně moc záleží na osobním přístupu sám k sobě, jak na věc nahlížíme. Měla jsem úraz a sobě oznámila,že to nic není a nebylo. Mám trvalý následek, který kdo neví, nepozná a po operacích jsem nikdy nechtěla nic proti bolesti. Prostě jsem si řekla, že mě to bolet nebude a bylo.
Je to asi zmatené a nesouvisí s touto diskusí, to se omlouvám, jenom jsem vám chtěla napsat, jak je důležité poslouchat svoje tělo, migréna, jakákoliv bolest, vždy nám tím tělo něco chce říci.
Ještě mě tak napadá, pokud neznáte a máte zájem, včera jsem opětovně shlédla zajímavé video. L.Hay popisuje svůj přístup k životu a jak se zbavila rakoviny dělohy. Úžasné.
http://www.youtube.com/watch?v=-eGE77NeggQ

nikola (St, 6. 3. 2013 - 19:03)

Dobrý den,
příští...take jdu za 14 dni na tuto operaci,odstraneni delohy je umely prechod takze s tim mohou byt spojene i tyto navaly atd.ale bylo mi receno ze je to mizive! ze at se nebojim ze mi bude jen lip nez ted.at nectu a neverim vsemu co o tom slysim.je mi 39.let
ptala jsem se na vsechno ale doktor my vysvetlil at nemam strach!drzim vam moc a moc palecky a napiste jak jste na tom!§

nela (St, 6. 3. 2013 - 18:03)

Dobrý den,
je mi 35 let, a...evo me ceka to same je mi čerstve 40 a nic jineho pry se delat neda! v tydnu jdu na predoperačni vysetreni,pry se nemam ceho bat ze je pak vse bez starosti,bez menstruace ,bez migren.bez bolesti bricha,mam take silnou menstruaci,bolsesti v podbricku.mam strach ale nic jineho se pry delat neda pan dpktor mi tvrdi ze nektere mu chodi dekovat ze jim je ted bajecne! ..drzim vam palce po operaci dam vedet.

Bára (St, 6. 3. 2013 - 15:03)

Dobrý den,
je mi 35 let, a bohužel i má gynekoložka mi oznámila, že bych měla podstoupit odstranění dělohy,díky rozsáhlým myomům.Moje menstruace je velmi silná a bolestivá, a v poslední době, mám v podbřišku bolest, i mimo menses.Mám veliký strach, zda operaci podstoupit, především z pocitu, zda i nadále budu "žena", jaké to bude v oblasti sexu atd.
Prosím poraďte někdo, pokud tuto zkušenost máte. Operace nejde udělat laparoskopicky, ale jizvy na břiše jsou tím nejmenším problémem,jelikož mám dvě děti císařským řezem.Za každou radu a poznatek velice děkuji.

eva (St, 6. 3. 2013 - 14:03)

Dobrý den,
příští...Přečtěte si něco o žlázách s vnitřní sekrecí, jejichž součástí je štítná žláza i pohl. orgány.
Zajímavý je pohled celostní medicíny na nemoce a operace.

Jana (St, 6. 3. 2013 - 13:03)

Dobrý den Danko,neschopnost...Dobrý den,
příští týden mám nastoupit na laparoskopickou operaci dělohy (zvětšená, myomy). Je mi 43 let, mám 3 děti. Bylo mi řečeno, že mi bude odstraněna pouze děloha, vaječníky a vejcovody ponechány. Dál prý budu fungovat jako ženská. Dnes jsem se však dozvěděla, že i po operaci jen dělohy dochází postupně k návalům a přechodu. Můžete mi prosím, ty,co už to máte za sebou říci, jak je to? Jsem po totálním odstranění štítné žlázy a doživotně užívám hormony. Byla mi nabídnuto i gynekologické hormonální užívání, ale vzhledem užívání již výše zmíněných hormonů pro štítnou žlázu, nechci užívat další.
Děkuji

iva (St, 27. 2. 2013 - 19:02)

Ahojte,
mně se stalo něco...děkuji moc Ivanko za radu take se toho bojím mam šilene migreny,zeslabla,mentruaci mam i 20dnu a to klidne 15dnu krvacim šilene moc a pak zase 14 dnu špinim,zadna slava! Pritele nemam.v podbřisku me take boli dost často lekar mi daval na srovnani nejprve tablety norethisteron a pak na 3 mesice proveru ale ani jedno mi nedelao dobře! po te prvni jsem mela silene tlaky v žilách +hemeroidy a po te druhe silene bolesti hlavy,navaly..hruza musela jsem chodit na injekce proti bolesti!Lekar mei řekl ze me nic jineho neceka nez odebrani jelikoz se mi udelal na deloze velky uzel-nadorek a ten mi dela tyto problemy.zkusim se poradit i jinde,snad zatim aspon nejakou dobu ještě vydržim cela.dekuji za radu.Přeji vám at to take zvladnete zatim bez operace :)mejte se fajn.

Ivana (St, 27. 2. 2013 - 12:02)

ahoj chtěla bychs evás...Ahojte,
mně se stalo něco podobného, děti mám dvě, ale mám velké problémy s menstruací a bolestí hlavy a bolesti v podbřišku a také bolesti zad v kříži. Stalo se to, že jsem změnila gynekologa a ten se mě snaží vyléčit, je mi také 41 let a navrhuje mi nitroděložní tělísko . To je vyřešení dalších 5 let, skoro a nebo úplně vymizí menstruace a mělo by to celkově pomoci se cítit lépe. Říkal, že odstranění dělohy je až ten úplně poslední krok, až krajní řešení a je to nevratné. Zkuste změnit doktora a nebo jen objednat se na konzultaci k jinému, ať můžete srovnávat. Je to Vaše zdraví! Přeji hodně štěstí !

iva (Út, 26. 2. 2013 - 19:02)

ahoj chtěla bychs evás zeptat na operaci a hlavne co je jine po operaci,doktor mi hrozi odebranim delohy,bude mi41 let,mam 4 deti a problemy s menstruaci se stupnuji.Slysela sjem ze se po odstraneni musi brat hormony a ze se pribíra dost na vaze a take ze sestoupne močak a pak je i unik moči..ktera mate s timto nejake zkusenosti??diky moc.

Marie (Pá, 8. 2. 2013 - 08:02)

Ahoj Maruško,
moc děkuji,...ahoj Dany,děkuji moc a držím palce...není se čeho bát a bude už jen líp :-)

Danka (Čt, 7. 2. 2013 - 15:02)

Ahoj Danko,tak včera to byly...Ahoj Maruško,
moc děkuji, opravdu.
Přeji krásný den a hlavně se rychle a hezky uzdravte, ať si to můžete užívat :-).

Marie (Čt, 7. 2. 2013 - 13:02)

Maruško, úplně Vám...Ahoj Danko,tak včera to byly dva týdny po operaci,byla jsem u svého gynekologa,protože mám ještě bolesti,řekl mi,že je všechno v pořádku,napsal mi kapky od bolesti a vysvětlil,že je to tím,jak je to přišité po odstranění dělohy,tak to jakoby táhne a postupně to odezní,a že bych měla být po operaci doma až dva měsíce,ale prvních pět týdnů dodržovat přísný režim:nic zvedat a nenamáhat se,prostě odpočívat,chce to své...jinak s močovým měchýřem nemám problém,trošku snad při močení,ale zase nechodím často,jak dřív,jinak se není čeho bát,vážně,věřím,že bude líp a už se na to těším...dávno mohlo být líp,kdybych to neodkládala,tak přeju hodně štěstí a žádný strach :-)

... (St, 6. 2. 2013 - 17:02)

Soňo,Aranko i Ludmilo v jedné,zajdi si na psychiatrii.
My ostatní tyto pocity nesdílíme.

Reklama

Přidat komentář