Reklama

NOHA V SÁDŘE

Máňa z Čáslavi (Pá, 23. 2. 2018 - 22:02)

Vážení......a ty sem lezeš proč Hujere?Abys po měsíci rozhýbal tuhle diskuzi pro úchyláky?Takže jsi sám nohosádroúchyl jak když ho Pepik Lada namaluje.

SPAM (Pá, 23. 2. 2018 - 07:02)

A pan živnostník se nám...Vážení čtenáři,
doopravdy vás lituji, že zde strávíte zbytečně dlouho času a ujíždíte na téhle úchylce. Sami přitom jste milovníci sádry tak kruci proč furt rejpete viz podnikatel Černý?

Casofor (Čt, 18. 1. 2018 - 12:01)

Ahoj,
pokud chceš sádru...A pan živnostník se nám opět ozval. Ty jsi tady chyběl. Pod jakou živnostenskou profesí to provozuješ?

Luxpe (Čt, 18. 1. 2018 - 09:01)

Ahoj,
pokud chceš sádru napiš na e-mail: luxpe[at]volny.cz. Jsme z jižní Moravy a doporučuji termín někdy koncem dubna 2018. Cena od 750 Kč za SLWC.

Hlustvisihák (Po, 6. 2. 2017 - 16:02)

Dobrý den,
ve čtvrtek 2....Je to velmi zapeklitý případ a čert nám ho byl dlužen.Nicméně pokusíme se tvůj problém vyřešit.Takže budeš-li mít nehty nalakované bude potřeba mít ponožek pět a pokud nenalakované tak osm,to kvůli ochranné vrstvě nehtu.Zvolíš-li barvu nehtů bílou pak musí být spodní ponožka hnědá a vrchní oranžová,to kvůli bezpečnosti.Budeš-li mít barvu nehtů černou tak potom musí být spodní ponožka bílá a vrchnní žlutá,to kvůli reflexní zóně a budeš-li mít nehty modré tak potom musíš mít spodní ponožku zelenou a vrchní pak puntíkatou.Na puntíkách se ještě dohodni dle toho jestli budeš mít šálu béžovou a kulicha tyrkysového.Hrozně to teď letí v "ELEJ" a pak v okolí Kropáčovy Vrutice.Kdyby se ti ta odpověď zdála pitomá tak pak poměj na pořekadlo "na hloupou otázku hloupá odpověď".

Štěpánka (Po, 6. 2. 2017 - 10:02)

Dobrý den,
ve čtvrtek 2. 2. jsem v klubu tančila a zlomila si patu takže mám od konečků prstů až po koleno sádru. 13. 2. budu už o franckách chodit do školy. Jen bych se vás chtěla zeptat mám zvolit na nehty bílou, černou nebo modrou? Kolik ponožek doporučujete přes prsty když budu venku? Měla jsem dvě ponožky a byla mi zimička. Všem děkuji za tipy a rady.

Olga (Po, 30. 1. 2017 - 11:01)

Ahoj,nejlepsi by bylo kdyby...Kamilo, chodící sádru jsem měla, to bylo v pohodě. Ale teď to asi nehrozí. Ve středu jdu na stehy, tak jsem zvědavá co vyfasuji. Ale chci jinou fixaci než klasickou sádru.

kamila (Po, 30. 1. 2017 - 09:01)

Ahoj,hlásím se mezi...Ahoj,nejlepsi by bylo kdyby te tak dali ten podpatek ale jestli tam mas srouby tak to asi neklapne,jinak je to s tim podpatkem hodne ulehcujici

Olga (Po, 30. 1. 2017 - 08:01)

Ahoj,hlásím se mezi sádraře. Ve čtvrtek 19.1. jsem spadla a vyvrátila ti kotník, mám v kotníku šest šroubů, zatím nechodící dlahu a berle. Je to druhá sádra v životě, je mi 38, ale první zlomenina. První dny mě pěkně vytáčelo že si sama nic nepřinesu a jsem nemotorná. Ale už jsem si zvykla.

dr. Galén (Ne, 4. 12. 2016 - 09:12)

Děkuji vám za odpověďNení zač, Zdeňku.

Lucka (So, 3. 12. 2016 - 20:12)

Děkuji vám za odpověď

dr. Galén (So, 3. 12. 2016 - 19:12)

Dobrý den pane doktore...V každém případě se s tím momentálně nedá nic dělat a záleží, jestli si dali práci pří sádrování a nechali vám malíček volný. Pokud je volný, tak by naopak problémy, které máte v obuvi, byste neměla pociťovat. Ovšem po sejmutí sádrového obvazu bych doporučoval navštívit ortopeda a řešit to s ním. Operativní řešení je nejlepší a je trvalé a spolehlivé.

Lucka (Pá, 2. 12. 2016 - 21:12)

Dobrý den pane doktore Galene . Četla jsem zde vaše rady ohledně nohy v sádře. Já mám trošku podobný problém s mým malíčkem. Nazývá se to prý přeložený malíček. Teď v te sádře je vidět a hodně. Myslíte, že v té sádře to něčemu bude vadit? Děkuji za radu předem. Lucie

Erika (St, 30. 11. 2016 - 08:11)

Milá Lucko, je ti mě fakt líto. Třeba tě potěší, že v tom nejsi sama. Já už 14 dní mám v sádře obě nohy pod koleno a jen na jedné z nich podpatek. Kráva, skočila jsem do dětského bazénu v akváči a jak tam bylo málo vody naštípla jsem si obě paty... tak mrzákům zdar!!!

dr. Galén (Ne, 27. 11. 2016 - 11:11)

Vážený doktore...Milá Lucie, někdo vám to musel říct takto natvrdo a jak se říká nalít vám čistého vína. Rozhodně to není na škodu někdy i u lidí ve vašem zralém věku. Vaše sdělení ohledně vašeho rodinného stavu mě jen utvrdilo, že má slova byla docela na místě, ale zároveň snad i pochopitelné vaše původní ignorování doporučení praktické lékařky o vyšetření na odborném pracovišti. Samozřejmě vám přeji, aby vaše léčba probíhala bez jakýchkoliv komplikací a držím vám palce, abyste toto období, které máte před sebou, zvládla. Mít dvě končetiny v sádře rozhodně nebude pro vás příliš zábavné, ale neskutečně těžké. Nemohu si však odpustit vzhledem k vašemu předchozímu přístupu upozornění vyvarovat se řízení auta. Pokud budete mít nějaké dotazy či třeba jen potřebu konzultovat nastalé situace, tak jsem vám k dispozici.

Lucia (Ne, 27. 11. 2016 - 08:11)

To vám nikdo neřekne takhle...Vážený doktore Galléne,
1. moc děkuji za rozbor své nedozrálé pubertální psychiky
2. Dovolluji si podotknout, že ve svých 36 letech jako matka samoživitelka dvou dětí v práci závislá na řízení auta zvažuji jakoukoliv variantu abych nestonala doma s nohou nahoře a na nemocenské
3. Mel jste pravdu, rtg prokázal infrakci base 5.metatarsu. Mám sádrovou dlahu do pátku a následně prý chodící sádru na 5 týdnů. Zrentgenovali mi i levé zápěstí, které jsem si narazila, zde dle rtg fraktura člunkové kosti, sadrová dlaha na predloktí i s palcem, taktéž prý v pátek dosádrují
4. V přečtených příspěvcích jsem se dočetla, že pro některé by to bylo terno, já jsem však bezradná....

dr. Galén (Pá, 25. 11. 2016 - 19:11)

Prosim o nazor dr. Galena....To vám nikdo neřekne takhle neřekne, když navíc zcela ignorujete doporučení lékaře. Pokud se jedná jen o natažení vazů, tak můžete mít problémy 14 i více dnů. Záleží však na stupni podvrtnutí, zda a jak jsou poškozeny vazy. Je třeba možné, že pokud došlo k natržení vazu, tak při vašem přístupu může dojít k jejich přetržení a k podstatnému zhoršení zranění. Na chirurgii by vám nejspíše udělali rentgenový snímek, aby mohli určit přesnou diagnózu a zvolit odpovídající léčbu a řešit to třeba i tou sádrovou fixací, jak vám říkala pani doktorka. Váš přístup jen svědčí o vaší nedostatečné rozumové vyzrálosti, která je průvodním znakem pubertálního nebo postpubertálního věku a z tohoto pohledu i pochopitelný.

Lucia (Pá, 25. 11. 2016 - 13:11)

Prosim o nazor dr. Galena. Před třemi dny jsem ve vyšších popadcích sklouzla na obrubníku chodníku a vyvrátila si pravou nohu v kotníku. Od oběda do večera noha otekla v oblasti zevního kotníku a nártu, do rána se zde pak vytvořila i modřina. Špatně se mi pro bolest došlapovalo, tak jsem navštívila obvodní doktorku, která nohu prohmatala, řekla, že zlomené to asi není, a že mám jít s papírem od ní na chirurgii, že dostanu sádru. Toho jsem se lekla, ale byla jsem ráda, že zlomene to není. Na chirurgii jsem nešla. Dnes už je to čtvrtý den, ale nelepší se to, spíš je to horší, došlápnout můžu jen opatrně přes patu. Za jak dlouho můžu čekat zlepšení? Můžu hojení nějak pomoci? Moc dekuji za informace.

MUDr. Chocholou (Čt, 17. 11. 2016 - 17:11)

Vážení pacienti,
v případě, že máte SLC (nechodící sádru či SLWC (chodící sádru s podpatkem) většinou na 4 - 5 týdnů tak věřte, že je dobré se šetřit a léčit, nohu vůbec nezatěžovat a když už při chůzi tak chodit opatrně nejlépe mít hole.
Sádru jednoduše zakryjete návkekem na obuv a v těchto dnech bych vůbec sádru neměl venku volnou, ale přes prsty pokožku a na sádře návlek a berle - francouzské hole. Určitě každý den si tak na hodinu žmoulejte prsty rukou a hýbejte s nimi. Při umývání doporučuji houbičku na nádobí a tyčinky do uší.
I když máte na noze namotané 1,5 kg a 2 kg sádry zkuste ji mít položenou nahoře a cvičit s ní každý den. To Vás čeká také po sundání. Určitě si dejte pozor ať se sebou nemrsknete hned po sundání. Noha si zvykne na chůzi na podpatku kdy nohu vytáčíte do strany. S nasazením obuvi na nohu to možná také bude obtížnější.
Noha si po 10 týdnech musí znovu zvyknout na normální pohyb a dobrých 15 dní to jistě zabere.
Věřím, že to půjde.

Karolína (St, 9. 11. 2016 - 16:11)

Ano ode dneška za tři týdny jdu na sundání.To je právě jedna z věcí na které se budu chtít optat(rehabilitace) a další co mě ještě napadnou takže se určitě ozvu pár dnů před sundáním abych Vás "zaměstnala":-)Raději teď nechci myslet co mě čeká po sundání.Teď řeším opět škaredé počasí a jestli bude pršet nebo už padat sníh:-(.Nemůžu si na to věčně škaredé počasí v Česku zvyknout.

Reklama

Přidat komentář