Reklama

NOHA V SÁDŘE

Alice (Út, 14. 12. 2010 - 18:12)

Jsem si dneska na tréninku...Ahoj Klárko,
úplně tě chápu a držím ti palce, abys to se sádrou zvládala co nejlíp.
Dneska je to přesně měsíc, co jsem si zlomila kotník. Za tři dny mi dodělali chodicí sádru, kterou bych měla mít celkem 8 týdnů. S tím kopytem už to zvládám dobře. Ráda bych vyrazila mezi lidi, do města na nákupy a tak, jenže chodit v tomhle počasí venku s nohou v sádře stojí za houby. Taky máš zlomený kotník? A kdy dostaneš podpatek?

Klára (Po, 13. 12. 2010 - 22:12)

Jsem si dneska na tréninku zlomila nohu a budu mít dva měsíce nohu v sádře:-(
Se v tomhle počasí asi picnu...

Radka (St, 8. 12. 2010 - 11:12)

Ahoj Radka - Nejdrív mi na sádrovne udelali sadrovou dlahu.Dali podkladovou pančuchu, na ni priložili sadrovou dlahu ze šeti rolek sadry -normálne je ze čtyr .Doktor rek,že to bude na dlho.toto omotali fášem.Ta punčocha vsala mokrou sadru a spojila se s dlahou.Po trech dnech jsem ležel na sádrovne zasa. Tu mi vystrihli z fáše prsty a dodeladi točenou sadru.Na osmý den od úrazu mi noha odpuchla a lýtko se scvrklo natolik,že jsem si pod sadru vecpal celou dlan.Sadra mi byla velká ,medzi ní a nohou se sravila škvíra a jelikož byla z dnu hladká ,tak ta kytarová struna tam byla cobydup.Po styrech týdnech jsem mel dostat podpatek,ale ten se nekonal ponevaž jedna fraktura byla na nartu a k tomu kaše v členku .Na venkajším členku bylo dalších šest zlomenin.Po čase mi doktor tykal a volal- Kaša v členku.Sadru mi dali 1.dubna a sundali po 12-ti týdnech.Pak sem jeden mesíc nesmel na to šlapat len položit na zem. Další mesíc byla noha zatežována na 25 procent.Další na 50 a dvou mesíční rehabilitace.Celkem 9 mesícú o berlých -na posledné dva mi predepsali francouské berle,jinak sem mel podpazušní.Stále jsem nekde Brouzdal o berlých denne i tri kilometry.Výsledkem je celkoé zesílení chrbta a ruk a stráta hmotnosti o 20kilo.Dnes po dvou letech noha nebolí,neouchá,je zcela v porádku a necítim ani zmeny počasí.Preji Ti dobré uzdravení Stefan.

Radka (St, 8. 12. 2010 - 11:12)

Ahoj Radka - Nejdrív mi na sádrovne udelali sadrovou dlahu.Dali podkladovou pančuchu, na ni priložili sadrovou dlahu ze šeti rolek sadry -normálne je ze čtyr .Doktor rek,že to bude na dlho.toto omotali fášem.Ta punčocha vsala mokrou sadru a spojila se s dlahou.Po trech dnech jsem ležel na sádrovne zasa. Tu mi vystrihli z fáše prsty a dodeladi točenou sadru.Na osmý den od úrazu mi noha odpuchla a lýtko se scvrklo natolik,že jsem si pod sadru vecpal celou dlan.Sadra mi byla velká ,medzi ní a nohou se sravila škvíra a jelikož byla z dnu hladká ,tak ta kytarová stona tam byla cobydup.Po styrech týdnech jsem mel dostat podpatek,ale ten se nekonal ponevaž jedna fraktura byla na nartu a k tomu kaše v členku .Na venkajším členku bylo dalších šest zlomenin.Po čase mi doktor tykal a volal- Kaša v členku.Sadru mi dali 1.dubna a sundali po 12-ti týdnech.Pak sem jeden mesíc nesmel na to šlapat len položit na zem. Další mesíc byla noha zatežována na 25 procent.Další na 50 a dvou mesíční rehabilitace.Celkem 9 mesícú o berlých -na posledné dva mi predepsali francouské berle,jinak sem mel podpazušní.Stále jsem nekde Brouzdal o berlých denne i tri kilometry.Výsledkem je celkoé zesílení chrbta a ruk a stráta hmotnosti o 20kilo.Dnes po dvou letech noha nebolí,neouchá,je zcela v porádku a necítim ani zmeny počasí.Preji Ti dobré uzdravení Stefan.

Jitka (Út, 7. 12. 2010 - 19:12)

To by mě zajímalo jak jsi...No to bych taky ráda viděla...Měla jsem nohu v sádře už asi 6krát a bud jsem to řešila pravítkem a nebo pak drátkem z výpletu kola.Pravítko je ale dobrý tak na lýtko a ten drátek na chodidlo.záleží ale jak je udělaná sádra.

Radka (Út, 7. 12. 2010 - 15:12)

Radka - jednou,jsem mel nohu...To by mě zajímalo jak jsi to protáhl v tom úhlu chodidlo-pata-kotník-....Navíc mám takovou podkladovou punčošku a omotanou vatu....

IQ Test (Út, 7. 12. 2010 - 13:12)

Zkuste si...:-)
http://cz.iq-test.eu/#5594

Radka (Út, 7. 12. 2010 - 11:12)

No a já dnes skoro vůbec...Radka - jednou,jsem mel nohu v sadre pod koleno a taky svedila.podarilo sa mi pod sadru zasunout strunu . Tu hrubou s kytary.Jeden konec čouhal ven u kolena a druhý u prstú,škrabalo se stím báječne,tak sem to tam nechal do konce nošení sadry.Spodek byl zatáhly pod prsty a vrch struny byl zatočen v sadre u kolena a bylo to zamaskované.

Radka (Ne, 5. 12. 2010 - 15:12)

No a já dnes skoro vůbec nespala jak mě svědilo chodidlo v sádře...Snad dvě hodiny jsem tam měla úplný mraveniště a nešlo s tim nic dělat protože se tam ničim nedostanu,hrůza.Ven radši nechodim abych si na tom gumovým podpatku nenabila hubu ještě jednou...

Zuzka (Ne, 5. 12. 2010 - 10:12)

Nožku v sádře má moje...Doma je to s prsty v pohodě, nechávám si je taky volné.
Ale když musím ven, tak si přes ně dávám nejdříve silonovou ponožku a pak ještě jednu velkou silnou. Mám v ní udělanou i díru pro podpatek, tak to přetáhnu kam až to jde. A na prsty mi je venku stejně zima.
K berlím jsem si pořídila takové ty drapáky, ve sněhu už to s nimi jde o něco lépe, nejhorší tak zůstává ta dlažba.

Daniela (Čt, 2. 12. 2010 - 20:12)

Nožku v sádře má moje 12-ti letá dcera a i když má sádru s kopytem tak do škloly i ze školy ji vozim a třeba dnes jsem ji nechala doma.Jinak ven se neodváží a je pořád doma a je dost otrávená.Co však obdivuju je že chodí doma s bosýma prstíkama a není ji na ně zima...

Verča (Čt, 2. 12. 2010 - 17:12)

No tak to snad ne,už teď ji...Mám naprosto stejný problém. Sice už jsem po sundání sádry, ale tohle počasí se nedá. Dobré jsou ty protiskluzové nástavce, to pak po ledu a sněhu neklouže, ale opravdu snad horší jsou mokré dlaždičky!

Zuzka (Čt, 2. 12. 2010 - 14:12)

Tak to budeš muset mit nohu...No tak to snad ne,už teď ji mám osmý týden.

Martina (Čt, 2. 12. 2010 - 13:12)

Tak to budeš muset mit nohu v sádře do dubna protože tohle počasí dřív nepřejde.Měla jsem nohu v sádře loni v zimě a vím o čem mluvim,nedalo se jít vůbec nikam.

Zuzka (Čt, 2. 12. 2010 - 09:12)

To mi povídej! Mám chodicí...No možná ještě horší než namrzlý chodník je sněhová břečka na dlaždicích.
Včera jsem vytáhla manžela do nákupního centra - doma už je to hrozná nuda. Do auta těch pár metru po sněhu a ledu dobrý. Ale pak jsem si připadala jako baletka. Berle i podpatek mi na té břečce beznadějně klouzaly.. Dobře to dopadlo, nic se nestalo, ale dám si zase cvhíli pokoj než někam vyrazím.Až to trochu přejde tohle počasí. Jinak opravdu riskuju pád a další úraz.

Alice (Út, 30. 11. 2010 - 23:11)

Tak jsem v tom hnusném...To mi povídej! Mám chodicí sádru druhý týden a doma už to zvládám bez berlí. Ale chodit ven v tomhle počasí je fakt hrůza. Podpatek děsně podkluzuje a berle na namrzlém chodníku taky moc nepomůžou. A noha mě studí i přes dvě tlusté ponožky.

Zuzka (Po, 29. 11. 2010 - 14:11)

Tak jsem v tom hnusném počasí byla donucena t o zkusit jít ven. Šla jsem jen asi 100 metrů do pekárny a zážitek to byl pekelný. Doufám, že brzy přestane sněžit a roztaje to.
Doma už to s berlemi a podpatkem na sádře celkem zvádám, nohu raději ještě naplno nezatěžuju. Venku to ale bylo opravdu něco, cesta do pekrány a zpět mi trvala snad 20 minut.. Několikrát mi hrozilo, že s sebou seknu, jak to klouzalo.

Petra (Ne, 28. 11. 2010 - 17:11)

No ono mít nohu v sádře v...Taky jsem zažilá léto, ale i zimu. A musím říct, že i když se mi v létě ta noha potila, tak v zimě to bylo nejhorší, v létě se člověk nemusí bát, že si zlomí něco dalšího. Koupila jsem si takové ty protiskluzové nástavce, které byly super na náledí a sněhu, ale když člověk přišel do obchodu, tak to klouzalo příšerným způsobem.

Jitka (Ne, 28. 11. 2010 - 16:11)

No ono mít nohu v sádře v létě taky není nicmoc.Měla jsem ji před 3 lety skoro celý črevenec a kus srpna a ta noha se šíleně potila a podle toho samozřejmě i šíleně smrděla:-(

Andrea (Ne, 28. 11. 2010 - 16:11)

Tak já měla nohu v sádře loni v zimě 6 neděl a byla to hrůza.Skoro jsem nikam nechodila protože bych si na tom gumovým kopytu rozbila ústa...

Reklama

Přidat komentář