Reklama

kleceni deti v koute

Daniel (So, 19. 12. 2009 - 14:12)

Po vejprasku jem byl někdy ještě odměněn třiceti minutami klečení s vařečkou na rukách. Na kukuřici na těch zrníčkách. Kolena moc bolela.

Denisa (Pá, 18. 12. 2009 - 20:12)

Klečení v koutě jsem zažila...Ahoj, co myslíš pod slovem pořádný? jak dlouho to je na zbytek večera? zbytek rodiny se na tebe dívalo?

Anna (Pá, 18. 12. 2009 - 13:12)

Matka byla vzteklá, takže nás zmazala vařečkou. To by mi nevadilo. Většinou jsme se s bráchou rvali a ona to nesnášela. Co mě poznamenalo na celý život bylo to, že jsem ji musela jít odprosit. Dodnes si na to vzpomenu a docela ji nenávidím.

Majka (Čt, 17. 12. 2009 - 13:12)

Klečení v koutě jsem zažila asi tisíckrát, ale naštěstí bez toho pověstného hrachu. Nedřív jsem dostala pořádný výprask velkou vařečkou a pak šup na celý zbytek večera do kouta.

tereza (Pá, 9. 10. 2009 - 17:10)

já jen říkám že mě i jako dítěti tohle jako týrání nepřišlo a myslím si že jsem docela normální.Svým dětem to dělat nebudu,ne kvuli tomu že to vidím jako týrání ale kvůli tomu že se mi to nelíbí.

tom (Pá, 9. 10. 2009 - 16:10)

držení věcí na napřažených rukách není přirozený postoj těla, takže je to určitý druh týrání, protože to člověka vysiluje a po nějaké době by mu ten předmět z rukou spadnul. Takže to můžeš omlouvat jak chceš, ale mám na to jasný názor.

Tady nikdo nepíše, že má dítěti všechno procházet, o tom zde žádný odpůrce fyzických trestů nepsal.

Tereza (Pá, 9. 10. 2009 - 15:10)

Týrání to nebylo...týrání je když někdo třeba dítětí típá vajgl o ruce a je toho i víc.Na to se normální člověk nikdy nesníží.Takové věci by mi mamka v životě neudělala,já tím jen chtěla říct,že mírným trestem se nic nezkazí,když dítě roste a vidí že mu vše prochází,tak si dělá co chce...nikdy své děti týrat nebudu,ale jak jsem již řekla,když si to zaslouží,tak plácnutí po zadku neuškodí.

tom (Čt, 8. 10. 2009 - 20:10)

Děkuji Aleně a Dině za příspěvky. Jsem rád, že jsou i jiní lidé se stejným nebo podobným názorem.
držet na rukách nějaký předmět, to je normální týrání.
Jestli někdo z Vás klečíval s radostí, tak já tedy rozhodně ne a navíc jsem často byl trestán za dětské kraviny a trest vnímal jako křivdu.
Jsem pyšný na to, že jsem vlastní dceru nikdy neuhodil, protože jsem si to při jejím narození slíbil.

Tereza (Čt, 8. 10. 2009 - 18:10)

já taky klekávala např. na rohožce s nataženýma rukama a na nich jsem měla vařečku a nesměla mi spadnout,ale zasloužila jsem si to.Bylo to vždy za něco horšího.Jinak mě vždy jen napomenula.Mamka mě zmlátila jen jednou a to až v 5. třídě,ale to vím že jsem si to zasloužila!a po tomto incidentu sme se k sobě začali chovat úplně jinak.Spíš jako dlouhodobé kámošky.Což si myslím že je moc dobré když se matka s dcerou k sobě tak chovají.Děti tak trestat nebudu,ale že bych dítě aspoň neplácla,když opravdu dost zlobí,tak to ne!Děti nemohou z rodičů dělat otroky,my je taky z rodičů nedělali...ale vše je jen o výchově

Martin (Po, 5. 10. 2009 - 10:10)

Nevidím nic špatného na tom, když potrestám dítě klečením v koutě. Samozřejmě musí vědět za co a musí to být přiměřené. Netrestám za kraviny. Mám holku 15 a kluka 12 a občas se jim to stane. Já taky doma klečíval,... a jak často

Martin (Po, 5. 10. 2009 - 10:10)

Nevidím nic špatného na tom, když potrestám dítě klečením v koutě. Samozřejmě musí vědět za co a musí to být přiměřené. Netrestám za kraviny. Mám holku 15 a kluka 12 a občas se jim to stane. Já taky doma klečíval,... a jak často

Dina (So, 3. 10. 2009 - 08:10)

Vy mě šokujete! Myslela jsem, že toto už nemá v dnešní společnosti místo. Tyhle tresty pamatuju jako dítě, dostávala jsem vařečkou a klečela jsem v koutě, za každý dětský "hřích" jsem musela odprosit.
Já sama jsem to svým dětem nikdy nedělala, přišlo mi to předpotopní.
Mám tento názor: jak se chováme ke svým dětem v jejich nízkém věku, tak se ony budou chovat k nám, až budeme staří.
Je mi 56 let.

Alena (So, 3. 10. 2009 - 08:10)

Každej, kdo se vyžívá v mlácení dětí je kretén. A to klečení v koutě není o nic lepší. Proč jste si pořizovali děti? Nikoho sobě rovného jste nepřeprali, tak si své mindráky léčíte na dětech? To je tak ubohý, chudáci vaše děti. To klečení ve škole taky neschvaluju. Ale svůj názor na některé učitele jsem si udělala už dávno a tak mě to ani nepřekvapuje. Někteří se na toto povolání dali právě jen proto, že chtějí mít nad někým moc. A od učitele by mě to nebolelo tolik, jako od vlastních rodičů. Vždyť kde jinde by mělo dítě zažívat pocit bezpečí, než doma.Sama si pamatuju na doby, kdy jsem se bála jít domů se špatnou známkou.Cirkus byl například i kvůli roztrženým kalhotám.Zvrtla se mi noha na schodech a udělala si díru na koleni (i v koleni).Nerada na to vzpomínám.

Tomas (Čt, 1. 10. 2009 - 08:10)

U nas bylo kleceni castym trestem,klecival sem skoro kazdy tyden aspon jednou,vetsinou za kravoviny.

Majka (St, 16. 9. 2009 - 11:09)

U nás se výprasky prováděly velkou vařečkou v kuchyni za zavřenými dveřmi, to bylo dobrý, tam nikdo neviděl. Ale místo pro klečení bylo na verandě a to bylo velmi nepříjemné. Jednak tam bylo v létě horko a v zimě zima, ale hlavně tam na mě bylo vidět z ulice a z protějších domů. Všechna děcka z okolí se na mě vždycky přišla podívat. Přímo na seřezaný zadek mi snad neviděli, ale bylo poznat, že tam za trest klečím. Klečet tam hodinu bylo velké utrpení, horší než vlastní výprask.

hanka (So, 12. 9. 2009 - 08:09)

nmyslím si, že je klečení dobrý trest pro holky, járadši dostanu od mamky výprask, je to lepší než když mamka nasype na tác hrách a tam musím klečet, to kolena bolí dost

Jitka (Út, 8. 9. 2009 - 22:09)

AH je asi starší generace, která byla vychovávána v tomto duchu. Nemá cenu s ním o tom diskutovat, nebude uznávat jiný názor a už vůbec ne názor ženy. A k takovým jako on máme mít úctu, oni nám za to pošlapou naše sebevědomí, a když budeme dostatečně poslušné, budeme smět jít třeba i do kina nebo do divadla. Ale pozor, pouze v jejich doprovodu! A za předpokladu, že už budeme mít doma uvaříno, uklizeno,obstarané děti, naštípané dříví, a když se nám povede neusnout, tak se ještě budeme smět v posteli věnovat jejich potřebám. Ať žije generace, která přijde po nich.

Marus (Út, 8. 9. 2009 - 15:09)

Pro AH : kdo musí být vychován k poslušnosti a uctě?Kluci nebo holky? Já sem kluk kdyby něco......

AH (Út, 8. 9. 2009 - 14:09)

a právě pro takové názory musíte být vychovávány k naprosté poslušnosti a úctě!

Pavlína - Sub/Dom (Pá, 3. 3. 2023 - 14:03)

A jak přesně si takovou výchovu představujete? Ať už u dospělé slečny nebo ženy? Praktikuje výprasky?

Reklama

Přidat komentář