Reklama

TESTOVANÁ a NETESTOVANÁ kosmetika na zvířatech

aneta (Po, 16. 4. 2007 - 23:04)

Myjete nádobí? Perete? Používáte jiné chemické látky? (deodorant, barva na vlasy, odbarvovač, lak na nehty, lepidla), jíte potraviny obsahující různá "éčka"? A berete léky? Používáte látky testované na zvířatech. Takže vy pokrytci neřešte nějaké hloupé kosmetické firmy. Vše co je průmyslově zpracováváno a obsahuje chemické látky bylo alespoň z části testováno na zvířatech. Když ne celý výrobek, tak alespoň nějaká jeho složka. Prostě se tomu nevyhnete ať bojkotujete co chcete. Leda že byste se odstěhovali někam do divočiny.

Eviku (Čt, 29. 4. 2021 - 20:04)

ano, nádobí myju ve značce Ecover (najdi si), ano, peru v gelu Ecover, deodorant mám krystal od Purity Vision, ne chemický, vlasy barvím hennou, nehty nelakuju, lepidlo doma nemám - na co.....léky neberu, vitaminy jen Veganské a certifikované (stojí sice malant, ale je to pro dobrou věc). Ještě něco? :-)

Arnika (Po, 16. 4. 2007 - 22:04)

Lindo, dříve byla kosmetika Wella produkována společností Wella AG a za dobu jejího působení opravdu výrobky na zvířatech testovány nebyly. V současné době však kosmetiku Wella produkuje společnost Procter & Gamble, která se sice oficiálně zavázala, že "se bude snažit odstranit veškeré testování kosmetických výrobků na zvířatech, kdykoli to bude možné", ovšem ve skutečnosti se testování na zvířatech ani v nejmenším nebrání a těmito mnohoznačnými prohlášeními si jen vytváří "alibi". Původní řadu kosmetiky Wella AG už v obchodech bohužel nenajdeš, ale kdyby ano, všimla by sis, že všechny její výrobky obsahovaly sdělení, že nebyly testovány na zvířatech a které z nové kolekce pod produkcí P&G (Henkel) "záhadně" zmizely ...

linda (Po, 16. 4. 2007 - 13:04)

Nevíte, jak je to s kosmetikou WELLA? Na jedné int. stránce jsem se dočetla, že na zvířatech testuje. Dělala však na ni reklamu bývalá miss Helena Houdová, kt. je zastánkyní zvířat a odmítá na přehlídky nosit kožešiny nebo výrobky z kůže..

eva (Po, 16. 4. 2007 - 13:04)

Jo, kosmetika VICHY bohužel testuje na zvířatech. Další, kt. testují a neobjevily se v diskuzi jsou Johnson and Johnson, Schwarzkopf, Organics..

Květuška (Ne, 15. 4. 2007 - 14:04)

jen bych vá chtěla říct že avon netestuje výrobky na zvířatech-. nevim kdo si jí kupujete a kdo ne jinak byste věděli že vzadu na katalogu je prohlášení že avon kosmetiku na zvířatech netestuje a do od roku 1989!!

Arnika (So, 14. 4. 2007 - 23:04)

Pro všechny, kterým zbytečné utrpení zvířat není lhostejné, uvádím jeden český a jeden zahraniční odkaz na weby, které se tímto problémem zabývají. Podobných webů je samozřejmě více a za pomoci vyhledávače není žádný problém je najít :o)

http://www.svobodazvirat.cz/
http://www.peta.org/

Arnika (So, 14. 4. 2007 - 23:04)

K diskuzi o výrobcích Nivea: přikládám kopii prohlášení f. Beiersdorf, které mi na moji žádost bylo zasláno.
"Firma Beiersdorf následuje evropskou legislativu a neprovádí žádné experimenty či testování bezpečnosti a účinnosti kosmetických ingrediencí nebo hotových výrobků na zvířatech."

Arnika (So, 14. 4. 2007 - 23:04)

"Umýt šamponem kocoura?"
Nenormální je pouze to, že můžeš být tak hloupý/á a myslet si, že testování kosmetiky na zvířatech se provádí tímto způsobem. Testováním se zjišťuje vliv výrobku a jeho ingrediencí v situacích, pro které není primárně vyráběn, ale ke kterým při jeho užívání může dojít. Přeloženo pro méně chápavé: šamponem se testovaná zvířata neumývají, ale je jim např. vstříkáván do očí, úst a nucen polykat, aby výrobce následně na lahvičku napsal, že po zasažení očí okamžitě vypláchnout apod. Totéž se provádí např. i s barvami na vlasy, kdy je testovaným zvířatům kapán do očí kysličník, barvící směs nanášena na kůži sedřenou do krve atd. Je mi opravdu líto, že některé z těchto procedur nemám možnost vyzkoušet přímo na tobě, ostatně na tom přece není nic nenormálního, že?
Mně vadí nejen samotné testování na zvířatech, ale také neuvěřitelně omezené názory tobě podobných ignorantů, kvůli kterým denně v bolestech umírají desítky zvířat a ani tobě a ani jim to "vůbec nevadí".

Nelly Kárníková (So, 14. 4. 2007 - 20:04)

Dobrý den, námi dovážená kosmetika HENRIETTE FAROCHE od Dancohru, Holandsko NENÍ TESTOVÁNA NA ZVÍŘATECH

Návštěvník (So, 14. 4. 2007 - 10:04)

Mně vůbec nevadí, když se testuje na zvířatech. Umýt šamponem kocoura a a pak sebe - co je na tom nenormálního?

Návštěvník (Út, 5. 7. 2022 - 16:07)

Umytím?Takhle to absolutně nefunguje :D stačí si zjistit něco více a nepsat tyto bullshity

Návštěvník (Út, 5. 7. 2022 - 16:07)

Umytí šamponem? Takhle to absolutně nefunguje :D zjistit si něco více a pak psát tenhle bullshit.

Návštěvník (Út, 5. 7. 2022 - 16:07)

Umytí šamponem? Takhle to absolutně nefunguje :D zjistit si něco více a pak psát tenhle bullshit.

Zuzana (So, 24. 4. 2021 - 08:04)

Děláš si srandu?! Tobě jako nevadí, že kvůli pitomé kosmetice umírá velké číslo zvířat? A
Pak se značka tváří bůhví jak přírodně, ale mas ty vůbec tušení co si ty zvířata museli prožít? Vzpamatuj se

Jan (Čt, 26. 3. 2020 - 21:03)

Takže kocoura neumyjí ale nakapu mu do očí šampon a sleduji reakci. Dále je mu šampon zaveden sondou do žaludku. A to vše se děje při plném vědomí kocoura a bez tišících léků na bolest.

Pavla (St, 15. 1. 2020 - 07:01)

No nenormalni je nez se ten sampon udela.... Muze mit ze zacatku po umyti dost zavazny nasledky.. Bolaky exam, vredy cokoli a to by se Vam asi moc nelibilo

gábina (So, 14. 4. 2007 - 09:04)

a co se týče kosmetiky nivea, patrí pod společnost Beiersdorf a ta žádné testy na zvířatech nedělá :-)) takže nivea je OK !

gábina (So, 14. 4. 2007 - 09:04)

ahoj, ty známější jako babé laboratorios, ahava, herbline .. netestují,ale jen kosmetika LAVERA a WELEDA jsou přírodní kosmetiky, které na vířatech nejenže netestují,ale ani nepoužívají nic z nich a jsou to asi nejkvalitnější výrobky .. nevíte jestli testuje VICHY a LA ROCHE POSAY ? Díky :-))

Lucie (So, 2. 5. 2020 - 21:05)

Vichy a La Roche Posay testují určitě. Dobré shrnutí testované kosmetiky najdeš tady: https://blogutopie.wordpress.com/2015/11/15/seznam-netestovane-kosmetiky-cruelty-free-list/

Reklama

Přidat komentář