Reklama

Alergie na barvu na vlasy

Návštěvník (Čt, 14. 5. 2009 - 16:05)

ahoj mam taky alergii na barvu na vlasy,resp.na parabeny,parafenylendiamin,taky na tetovani Henou,jeste na barvu na oboci.Proste hruza.Mela jsem na vse silnou alergickou reakci.Otok krku,hlavy,obliceje.Zhruba po tydnu to ustalo,calciovky nic moc.Uzivala jsem zodak..Nejhorsi na tom je ze jsem uz sediva.

Betty (Ne, 10. 5. 2009 - 12:05)

Přidávám se do seznamu alergiček na parafenylendiamin. Byla jsem na kožních testech a doktorka mi taky řekla, že takovou reakci už tam dlouho neměla. Akorát, že mi to nenateklo 1x1 cm, jak píše EK, ale 4x4 a možná ještě více. Vloni jsem z toho taky skončila na nemocenské a kožní ani oční doktorka nevěřily, že by to mohlo být z barvy. U očí se mi od té doby udělala červená místa, která občas zblednou, zase vyskočí vyrážky a tak pořád dokola. A nevím, jak se toho zbavit, trvá to už asi rok a půl. Má s tím někdo zkušenost?

Betty (Ne, 10. 5. 2009 - 12:05)

Přidávám se do seznamu alergiček na parafenylendiamin. Byla jsem na kožních testech a doktorka mi taky řekla, že takovou reakci už tam dlouho neměla. Akorát, že mi to nenateklo 1x1 cm, jak píše EK, ale 4x4 a možná ještě více. Vloni jsem z toho taky skončila na nemocenské a kožní ani oční doktorka nevěřily, že by to mohlo být z barvy. U očí se mi od té doby udělala červená místa, která občas zblednou, zase vyskočí vyrážky a tak pořád dokola. A nevím, jak se toho zbavit, trvá to už asi rok a půl. Má s tím někdo zkušenost?

Adri (Po, 10. 8. 2020 - 18:08)

Dobrý den, můžu se zeptat, kde se dá nechat udělat test na parafenylendiamin? U konžní, nebo třeba na alergologii? Děkuji moc za odpověď, loni jsem si blbec nechala udělat černou hennu a od té doby se bojím barvit, moc díky.

sisa (St, 6. 5. 2009 - 13:05)

Ahojky, jen chci říci, že opravdu pozor pokud přecházíte na hennu- rozhodně nebrat černou u některých výrobců dokonce i hnědou- stručně řečeno pozor na indigo v henně - způsobuje podráždění a zdravotní problémy.. (resp. indigo obsahuje nějakou jedovatou látku, kt. toto způsobuje), takže pokud hennu tak jen čistou popř. s přírodními složkami..

katynka (St, 6. 5. 2009 - 08:05)

ahoj taky mam silnou alergii na barvy na vlasy.tak sem s tim lezela ve spitále.nateklá hlava,boule,strupy ruda svědivá pokožka.vyrážka po celém těle,měla sem to na uších a tam sem neměla z toho věčného škrábání ani kůži jen krev,hnis a strupy docela dost nepříjemné nemohla sem ani spát ve špitále sem ležela 3týdny na kalciovce a cpali do mě zodac ten mi trochu pomohl ale když sem ho přestala jíst zase se to objevilo.ale už né tak hrozně jako předtím.proč nevymyslej náký barvy pro alergické ženy .henna mi nepomůže po ní sem se taky osypala.jinak na tu vyrážku krome zodacu a pichání calciovky mi doktor napsal mastičkku jmenuje se LOCOID je na předpis ale až ta mi pomohla mazala sem se tím dlouho asi měsíc pro jistotu a od te doby nic.ale vlasy si už nikdy neobarvim a štve mě to pač až začnu šedivět tak holt budu šedivá pač si nic nemůžu na tu hlavu dát.pá Katynka (20)

Audya (St, 22. 4. 2009 - 20:04)

A omluva za překlepy.

audya (St, 22. 4. 2009 - 20:04)

Pře rokem mi začala po létech používání barvy na vlasy i na obočí a řasy příšerná alergie - svědění, otoky v obličeji,strupy.Po všech druzích barev. Jednié, co celkem jde a reakce je velmi malá je barva z lékárny: SANOTINT za cca 260,- Kč. Barvy mají velký výběr a svěědí docela málo :-)

Iva (St, 22. 4. 2009 - 11:04)

Hanko, Palette Color Shampoo by ses asi bát nemusela, já mám alergii (velmi silnou) na všechny barvy, ale tento šampon jsem snesla skvěle, akorát účinek nebyl téměř k ničemu, mám vlasy téměř černé a mezi nimi šediny a tonovací šampon je na ně krátky, nezakryje mi je. Zkus si udělat test. Mě osobně se stačí lehce dotknout štětinkou s barvou pokožky v předloktí a nechám to alespon 24 hodin. Ta alrgie se neobjeví hned, je opravdu třeba vyčkat! Ale pokud tam je , oteče mi opravdu půlka ruky, nesnesitelně to svědí pálí a je to rudé!

Iva (St, 22. 4. 2009 - 11:04)

Hena by měla být bez problému, akorát že téměř nepřekryje šediny, takže pro nás prošedivělé je dost k ničemu. Já osobně mám navíc po heně vlasy hrozně zhrublé a cuchají se.

Iva (St, 22. 4. 2009 - 10:04)

Svěděním to začína, poprvé pouze svědí, podruhé je to horší a pak už jsou otoky, boule....

Iva (St, 22. 4. 2009 - 10:04)

Svěděním to začína, poprvé pouze svědí, podruhé je to horší a pak už jsou otoky, boule....

Lila (Út, 21. 4. 2009 - 08:04)

Chci se vas zeptat, jestli jste meli nekdo takove zkusenosti i s obocim, ja jsem byla pred 3roky na mikropigmentaci(permanent) a po te nevim proc mi porad jedno oboci reaguje na barvu, opuchne, udelaj se vyrazky a vypada to fakt vabne.I kdyz uz ta mikropigmentace vymizela, tak porad jen to jedno toto dela, nechapu to. Nemate nekdo stejny problem. Celkem me to stve protoze nebarvit si oboci a porad se otravovat s tuzkami atd...Poradite nekdo?Uz jsem vyzkousela hodne barev ted reflectocil a porad stejne, test jsem si jinde delala a nic.

Eva (Ne, 2. 2. 2020 - 01:02)

Váš komentář už je sice pár let, ale stejný problém potkal i mně. Cca po 9 měsících se začne pigment ztrácet, obočí jde do červena, opuchne a svědí. Vždy v zimě. Mažu Fenistilem, ale nepomáhá. Prosím Vás, co Vám pomohlo? Děkuji. Eva

Ahojka (Út, 14. 4. 2009 - 14:04)

tohle patri i sem - byl to i muj pripad... taky se mi to objevilo po tehle cerne henne, obarveni byla jen posledni kapka na fain alergickou reakci.....pokud objevite alergii na "hennu" tak bacha na barveni vlasu!!!!
clanek: http://www.tattoo-dragoon.cz/d59-tetovani-henna.html

Kisha (Ne, 12. 4. 2009 - 23:04)

Já jsem si asi před měsícem nechala dát melír u kadeřnice. A doteď mě to strašně svědí. Lidé kolem mě se mi vyhýbají, protože se myslí, že mám vši nebo co. Vysvělovat nemá cenu. Nemám žádné otoky ani puchýře, jen pár pupínků... Beru prášky proti alergii a trochu pomáhají. Melír jsem si nechala dělat už dřív, ale nikdy žádné problémy :(

Naďa (Pá, 10. 4. 2009 - 12:04)

Mišel, prosím, jakou jsi použila barvu, jakou značku???
Já jsem alergik a už mi taky místy vylézají šediny, po přečtení této diskuze jsem se dlouho rozhodovala, zda jít ke kadeřnici nebo radši chodit šedivá. Nakonec jsem se šla ke kadeřnici poradit a ujistila mě, že používá kvalitní barvu, barví mě s ní už několik let, a tak jsem našla ODVAHU a mám čokoládovou hnědou a v tom blond melíry, vše značka LONDA. Jsem spokojená, snad mohu doporučit, i když rozhodnutí je na každé z nás. Pá a hodně štěstí.

Týna (Pá, 10. 4. 2009 - 11:04)

Ahojda .., no tak je teda už fakt mazec ..., předem tě lituji ale neboj za pár dnů to budeš mít fuč ....teda doufám ..., ale chci dodat že to už opravdu není možný co do toho dávají za hnusy už by se mělo začít s tím něco opravdu dělat a udělat tomu ráznej konec ..., přeju ti aby ti bylo lépe a zmizelo to ... a všem ostatním opravdu dávejte pozor ..... zkuste napsat i názvy barev ..??? ...

Mišel (St, 8. 4. 2009 - 18:04)

Ahojky, tak já jsem další, které se to přihodilo zrovna včera. Několik let se odbarvuji a včera jsem byla zrovna na barvě a po umytí jsem začala najednou celá otékat a rudnout. Okamžitě jsem jela k doktorovi a dostala jsem 2 injekce. Do rána jsem sice vybledla, ale udělal se mi šílenej otok v obličeji a kolem očí. Přesně, jak mutant. Takže jsem celé dopoledne běhala po doktorech, ale nikdo mě nevzal, že prý nejsem objednaná!!!!!!Tak jsem jela zase k tomu samému co včera a dostala jsem nějaké tablety,ale otok je pořád stejný. Fakt hrůza!! Takže se modlím, aby to zmizelo. :-(((

Týna (Út, 7. 4. 2009 - 13:04)

Ahojda .., pro začátek chci napsat ten test na předloktí nebo na zátylek je na nic většinou se nic neukáže protože to je moc malé místo a pak se obarvíte a je to .....!!! máme stejný problém jsem šedivá jako das a opravdu se dost bojím se obarvit .., taky čekáme miminko a to dost na začátku takže nebudu nic pokoušet .., v nemocnici už nechci zkončit a něco tím pokazit u vyvíjení se tvorečka nechci ..., možná to zkusím až po porodu třeba se to zase změní a tělo se mě umoudří --- ta reakce byla také až po stvky barvení a také CCa 8 měsíců po porodu ...možná změna hormonů ale člověk už opravdu neví čemu má věřit a k čemu se má přiklonit ...., jj je to hlavně alergie na PPD ...ale opravdu na těch barvách se nedočtete co obsahují takže zase bezradnost ....zkuste někdo vymyslet to sepsání a kam by se to dalo poslat ...děkuji Týna a budte opatrnéé--níí ..... pěkný den

Reklama

Přidat komentář