Reklama

tělocvik naboso

kubas (So, 7. 6. 2008 - 19:06)

To si nemyslim, holka nema jen prsa..krása holek se dá obdivovat přece úplně celá...

kubas (So, 7. 6. 2008 - 19:06)

Počkje to jsi tam jen visela a on tě lechtal an chodidlech?
COs dělala?

pavel (Čt, 22. 5. 2008 - 16:05)

na hrubky se vyser ta nas neznamy, priste se aspon podepis

Návštěvník (St, 21. 5. 2008 - 11:05)

Jamesi,místo footfetišistických hrátek se věnuj gramatice.Ty hrubky jsou do očí bijící.

James (Út, 20. 5. 2008 - 20:05)

Podle mích zkušeností se tomu ostatní jakoby divý většinu kluků to vzrušuje bosí holky
na dovolených kde chodí bosy se většina chlapů dívá přes bríle taky na nožky protože každé upravené nožky holky jsou pěkné.

Líza (Čt, 10. 4. 2008 - 23:04)

Ahoj Hani, kdyby sis chtěla popovídat více na toto téma napiš na: barliza"seznam.cz

Hanička (Po, 7. 4. 2008 - 15:04)

Se zájmem jsem si přečetla všecky příspěvky a nestačím se divit, kam se ta diskuze vod začátku dostala. Já občas při těláku taky cvičím bosa, ale jen v tělocvičně, venku bych si netroufla. A někdy jsme bosy skoro všecky holky, třeba když šplháme na tyči nebo děláme gymnastiku, nebo když cvičíme na žíněnkách, to sem bosa nejradši. Párkrát s náma cvičili i kluci a některý byli taky bosí. Ale divím se, že někdo chodí naboso po škole, dokonce i v zimě. To by se jí u nás asi posmívali.

marek (So, 29. 3. 2008 - 23:03)

petredruhy souhlasim, jsem na tom podobne

Petrdruhy (So, 22. 3. 2008 - 10:03)

S Veronikou, co chodí i v zimě naboso, bych rád chodil do školy. To už se mi nesplní, je mi 35 let.

Petrdruhy (So, 22. 3. 2008 - 10:03)

Některým takzvaně normálním lidem, kteří ve všem vidí úchylku, protože třeba sami nemají ani špetku fantazie a originality, bych docela sprostě nasral do huby. Co je vlastně normální, kdo o tom rozhoduje? Každý z nás musí hlavně odhadnout, s kým se o čem může bavit, aby v nás nevznikaly zbytečné komplexy. Jasně, tohle není prvotně sexuálněerotická diskuse, ale bosé nohy k erotice vždy trochu patřily. Myslím si, že běžný život má v sobě dávku erotična. Erotický může být třeba i úsměv sympatické dívky.

Petrdruhy (So, 22. 3. 2008 - 10:03)

Hele lidi, nenechte se omezovat nařízeními ani prismatizovat konvencemi. Jednejte, jak cítíte, protože v daném případě nikomu neubližujete. Dnešní doba je složitá a nechat si vsugerovat, že zaliba v chození naboso nebo v bosých nohou u příslušníků opačného pohlaví je úchylná, je sebetrýznění.

Barí (Čt, 20. 3. 2008 - 17:03)

V tom je právě ten problém,kdyby to rodiče věděli,zásadně by s tím nesouhlasili, takže se mě nemá kdo zastat..ale asi to vzdám,v naší škople je hrozně špinavo,když si vyjdu bosa na procházku se psem do přírody,mám pomalu čistější nohy než po celém dnu ve škole.

jarda (Čt, 20. 3. 2008 - 15:03)

Barí, skus to pres rodice, podle me te nema co omezovat. Pokud je to tvoje prani a rodice s tim souhlasi tak by ti to mohlo projit.

Barí (Čt, 20. 3. 2008 - 09:03)

Tak jak jsem to tady pročítala,náš učitel tv 100% patří mezi takový ty/příznivce spravné obuvi/sakriš.Zkoušela jsem to,a ani cvičit rozcvičku mě nenechá bosou.A přitom je to bez bot takový jiný,jako bych měla lehčí nohy a líp se mi běhá a skáče a to on nechce uznat..Asi ho nijak nepřesvědčím,co?

anonym (So, 28. 11. 2020 - 11:11)

Ahoj, bari už jsem dával svůj email.cz fanda.001 klidně napiš pokecáme a tak třeba zkus si zapomenout halovky a nebo cvičky záleží v čem cvičíte a pak ti dovolí být bosá, protože v ponožkách by to klouzalo.

P. (Ne, 16. 3. 2008 - 07:03)

Světem nevládne obuvnická komerce. To je jen (logická) součást technologicky vyspělé konzumní společnosti postavené na tržních principech, do níž lidstvo dospělo. Systém nutí člověka spotřebovávat všechno možné, problém je, že spotřeba hmotných výrobků jednoznačně vítězí nad výměnou služeb nemateriální povahy. Pročež majitelé továren jsou ve výhodě před organizátory aktivit, takže reklamní tlak na pořízení skvělých bot je vyšší než duchovní poselství o přednostech chození naboso. Je to paradoxní, ale alespoň částečný návrat k přirozenému neobutí přinesla - komerční výstavba plážových sportovišť! Na nich se člověk (rád) vyzuje, aniž by vypadal exoticky či pochybně. Plážových tělocvičen ve školách ovšem zatím mnoho není. Cvičit naboso je také normální a logicky zdůvodnitelné na žíněnkách a kobercích. Jenže v tomto případě zatím žádný výrobce nepřišel s myšlenkou propagovat své výrobky také tím, že by podsouval něco ve smyslu "Pokryjte tvrdé parkety měkkými žíněnkami a dopřejte svým nohám správný relax." Třeba to někoho napadne...

Petr (So, 15. 3. 2008 - 02:03)

Chozeni bos ci naboso bylo drive normalni a prirozeme. Ale v moderni dobe, kdy moda a obuvnicka (ponoskarska) komerce vladne svetem, tak kdyz clovek jde na boso (napr v zime) a nebo bos (i dokonce v lete treba po meste) tak takova prirozena vec budi u lidi udiv. A mozna u nekoho fetish. To je vysledek moderni doby. Protoze drive chozeni na boso, bos, bylo zcela bezne, prirozene a normalni.

P. (Út, 4. 3. 2008 - 23:03)

Pokud zde nebudou uváděny jmenovitě konkrétní školy, kde mají učitelé k obouvání do hodin TV liberální přístup, resp. se zde najdou žáci, kteří opravdu bosi cvičí, bude takováto diskuse vždy vyvolávat otázku, zda si tu někdo neuspokojuje fetish fantazie. Přitom je to nešťastná, ba snad i smutná kontroverze, kterou před lety nikdo zřejmě neřešil. Nohy se staly výraznými erotickými symboly až především v souvislosti s jejich zahalováním. Přitom jde o část těla, u které máme dost důvodů ke starosti o to, aby se vyvíjela zdravě. Taktilní podněty, které získává člověk bosým chodidlem jsou důležité a v mnoha směrech přínosné. Tedy přirozený důvod, proč chodit co možná často bos, a tím i důvod, proč se nevyhýbat za současného stavu věci inteligentním diskusím a propagaci. Leč nežijeme v době, kdy v níž má učitel právo zasahovat do osobní svobody svého žáka, a to ani v přesvědčení, že tak činí výhradně v jeho prospěch. I když tedy učitel bude osobně přesvědčen, že pro celkový pozitivní tělesný vývojový efekt je lépe, aby žák cvičil bos, není moc vhodné, aby jej k tomu vedl nějakou autoritativní dogmatickou cestou, jakou v byl v socialistickém režimu jednotný cvičební úbor. Předpokládám, že učitelé jsou ve věci přezouvání žáků do hodin rozděleni do dvou skupin: jedna požaduje maximální bezpečnost zajištěnou správnou obuví, druhá je v podstatě tolerantní, význam cvičení naboso uznává, ale prakticky jej může prosazovat jen vysvětlováním a příkladem. Je tedy spíše na samotných žácích, aby si sami uvědomovali, co a proč jim vyhovuje, a v případě, že zjistí, že jim jsou holé nohy milejší než mačkat a pařit se v teniskách, to dokázali sdělit druhým, kteří se třeba stydí.

Martin (St, 27. 2. 2008 - 19:02)

Já cvičím bos o druhé třídy těď jsem už ve druháků a pořád cvičím bos na základce jse měli spojenej tělák s holkama bylo nás 18 kluků a 25 holek co jsme chodili bosi a učitelé nas chápali nikdo jsme nenosili tenisky až na pár žáku jinak nikdo a ostatní třídy pak začali taky chodit bosi

petr (Čt, 14. 2. 2008 - 09:02)

ono s tema buranama je to pravda, jezdim dene do prahy a vydim ten rozdil v oblekani a v jednani, nekdy je to fakt brutus

Reklama

Přidat komentář