Reklama

Výprask vařečkou

Andreas (Pá, 12. 3. 2010 - 17:03)

Ja jsem dostal vcera od mamky vyprask za dve petky. Musel jsem se vyslect uplne do naha a lehnout si na gauc.Dostal sem vareckou 25 ran na zadek a 10 na stehna,brecel sem u toho ale vydrzel jsem to.Mamka me potom poslala klecet do kouta kde sem byl asi hodinu.Bolel me potom zadek a dnes to ve skole bylo hrozne kdyz sem musel sedet. Na mamku se nezlobim vim ze sem zaslouzil.

Monika (Pá, 12. 3. 2010 - 12:03)

U nás doma byla vařečka také hlavním výchovným nástrojem. Většinou nás trestala mamka, musely jsme se sami svléknout a přehnout přes židli a pak už kmitala vařečka. Takových větších výprasků jsem dostala asi 20, to jsem byla dofialova a tři dny jsem se nemohla posadit.

manželé kk (Čt, 11. 3. 2010 - 18:03)

Trochu s úsměvem čteme s manželem tuto rubriku.Nakonec jsme se rozhodli napsat také svoji příhodu,když jsme byli malý tak jsme občas doma také dostávali shodou okolností naši rodiče používali vařečku.Rodiče nás vypláceli v prádelně aby to nerušilo sousedy.Jednou jsme se tam spolu s rodiči sešli.Manželovi rodiče si museli půjčit od našich vařečku,protože ji můj muž skoval.nejdříve jsem dostala výprask já a pak malý Zdenda můj muž.Po výprasku jsme chvilku vzlykali ale pak jsme sinzačali spolu hrát a kamarádit,rodiče se začali navštěvovat.V dospělosti jsme se vzali a máme syna.Ještě ,že manžel skoval tu vařečku.

občan v (Čt, 11. 3. 2010 - 18:03)

Je mi už přes 50 let,...Vím ,že to musel být otřesný zažitek ale na druhou stranu si myslím ,že dnešní některé děti by to potřebovaly.

Jan (Čt, 11. 3. 2010 - 17:03)

Já na pravdu a lásku moc...Je mi už přes 50 let, takže má zkušenost je velmi stará, ale nikdy na ní nezapomenu. Vyrostl jsem na malé dědině na Slovensku, kdo četl knihu "Dětství" od. M. Gorkého a došel až ke stati o výprasku,tak něco takového jsem zažil s partou kamarádů. Bylo nás dest a byli jsme pěkní uličníci. Chodili k sousedům na zahradu krást ovoce, do kurníků vajíčka , do udírny klobásy a tak podobně. Jednou nás jedn soused nachytal a skoro všechny profackoval, my jsme mu za to zničili jeho malou dodávku, kterou potřeboval k práci - propíchli kola, rotbili okna, pořezali sedadla. To byla asi poslední kapka a my všichni strašně dostali, ale ne jen tak doma, po poradě s našimi rodiči jsme dostali veřejný výprask v místní sokolovně. Byla tam svolána celá vesnice k mimořádné schůzi a my tam museli jít povinně s rodiči, ale nevěděli jsme proč. Přišla opravdu skoro celá ves, tam najednou vyvolali naše jména a my jsme přišli dopředu, postavili nás do řady vedle sebe a tam nám řekl předseda vesnice, že našich průšvihů mají už dost a tak že teď tady dostaneme výprask pro výstrahu. Všichni jsme zkameněli a nebyli schopní ani promluvit, ani se pohnout - dostat přede všemi - to jsme nečekali ani v nejhorším snu. Protože jsme byli svátečně v obleku, poručili nám sundat sako, kalhoty a trenky, poslušně jsme to udělali, báli jsme se odporu, aby nebylo ještě hůř, stáli jsme tam s nahatým zadkem jenom v košilích. Naši otcové postavili na pódium širokou lavici, která tam byla připravena, přinesli kýbl s namočenými pruty a pak bylo vysloveno první jméno mého kamaráda, musel přijít k lavici, tam si musel lehnout na břicho jeden z našich otců držel ruce a další si sedl dozadu a chytil ho za nohy. Všichni jsme strašně ječeli a všichni se u toho počůrali, strašná ostuda a zážitek, hlavně, dívat se, jak jeden dostává, svíjí se a vříská, nakonec, jak čůrá bolestí a čekat na svůj nářez,sokolovnou dobré dvě hodiny zněl řev a svištění prutu, od té doby nebylo hodnějších hochů - jen ta vzpomínka byla strašná.

nadšená občanka (Pá, 5. 3. 2010 - 11:03)

Vážená paní řečím o...A už to kráčí i k nám ten kdo vztáhne ruku na dítě tomu bude useknuta-jo jo středověk neskončil středověk trvá-moc násilí to není dobré jenom trochu to je léčivé a každý je potom jako znovuzrozený a líbuje si jaké je to fain když mu někdo jednu natáhne...:-)

J (Pá, 5. 3. 2010 - 11:03)

Já na pravdu a lásku moc...už podle vašeho příspěvku vás to poznamenalo-a komu se to líbí at do zoo nechodí zoo je skoro všude :-)

Karel (Pá, 5. 3. 2010 - 03:03)

Vážená paní řečím o...Já na pravdu a lásku moc nevěřím, tělesné tresty bych zavedl ve školách povinně. chodil jsem so školy na malém městečku za totality a tam to bylo naprosto běžné - po dohodě s rodiči. Nebyla to žádná procházka rájem, žádná sranda. Jakmile řekl učitel nástup před třídu, bylo jasné, co bude, každý měl vždycky staženou prdel a žaludek až v krku. Výprask se odehrával vždycky před třídou a na holý zadek, ať to byl kluk, nebo holka. dotyčný musel přijít na stupínek, dozvěděl se, za co bude bit, musel si stáhnout kalhoty i slipy, holky zvednout sukni a stáhnout kalhotky, učitel si sedl na židli a provinilec si mu lehl na kolena a namočený prut měl hody, většinou to bylo tak kolem dvaceti až třiceti šlehnutí, doprovázené patřičným jekotem a svíjením se. Když se to dozvěděli rodiče, dostal jsem další díl doma řemenem taky ny holou, až jsem se někdy i připočůral, mělo to účinek a nikoho to psychicky nepoznamenalo, jen jsme byli vzorná třída.

Znechucený obča (Čt, 4. 3. 2010 - 17:03)

Ne dobro nevítězí jen v...Vážená paní řečím o pravdě a nenávisti jsem věřil v roce 1989 do té doby než náš slavný pan prezident pustil vrahy z vězení.Ti se mu pak láskou odměnili a zabili několik nevinných obětí mezi nimi i jednu naší známou.Jen ať trpí nevinný hlavně ,když hajzlové mají svoje práva.Dřívější civilizace dávaly přednost zdravým jedincům před kryply protože chtěli mít zdravou společnost my radši podpoříme ty lumpy,kteří potřebují trestat.Slušný děti musí trpět šikanů od nevychovaných dětí.Rodič ,který vychová vlastní vinou nevychovaného nechci být sprostý by měl jít do vězení a jeho potomek do pořádný polepšovny se které si nemůže chodit jak chce.Pořádná polepšovna jako za Rakouska.Viděl jsem ve filmu Zlá krev.Není podle mne trestné občas dát dítěti na zadek,trestné je ho vůbec nevychovávat.

Jasněnka (Út, 2. 3. 2010 - 13:03)

Jak ale vidíte tak dobro...Ne dobro nevítězí jen v pohádkách musíte si stát za svou pravdou pak zvítězíte-ne nad tím mávnout rukou ,že to zas nedopadne.Násilím se násilí nezpraví...Pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí..

Natálka (Ne, 28. 2. 2010 - 22:02)

Hrozně :((

anonym (So, 27. 2. 2010 - 21:02)

Tak zvaný rozumný člověk...Jak ale vidíte tak dobro vítězí jen v pohádkách.Pro ty kdo šikanují slabší děti bych zavedl tvrdé tělesné tresty aby ti hajzlové na to do smrti nezapomněli a už nikdy nikoho nešikanovali a pěkně před všemi aby měli ostudu.Ti co někomu ubližují se nejvíce bojí bolesti.Trojky z chování se nebojí.

Věrka (So, 27. 2. 2010 - 21:02)

Já zase včera dostala... :(Bolelo to hodně,já také občas dostanu od táty páskem,někdy i na holou.Drž se.

Zdenda (So, 27. 2. 2010 - 21:02)

jak mi bylo asi 12 tak jsem...Já jsem také dostal vařečkou i řemenem.Ve škole jsem sice nedostal ale,když jsem přišel domů tak to na mně čekalo.Musel jsem si sám vařečku přinést z kuchyně a na mamku vystrčit zadek.Kolik jsem jich dostal ani nevím,měl jsem zadek pěkně červený.

Natálka (Pá, 26. 2. 2010 - 23:02)

Já zase včera dostala... :(

pavola (Pá, 26. 2. 2010 - 13:02)

jak mi bylo asi 12 tak jsem od učitelky dostala 25 na holy zadek vařečkou a potom od ředitele 25 rukou a ještě mě čekal vyprask doma to bylo hrozne doma jsem dostal 45 vařečkou

J (Pá, 26. 2. 2010 - 11:02)

Tak z pozice psycholožky Vám...Tak zvaný rozumný člověk přispůsobuje svět sobě.Proto všechen pokrok přivolali lidé nerozumní (SHANO)

Stejně jako ohen neuhasí jiný ohen,nemůže zlo zadusit jiné zlo. Jen dobro které narazí na zlo a nenakazí se jím zvítězí.L.N.Tolstoj

A už to také kráčí k nám jako všechno nové co jsme přijali...bití dětí není řešením-chce to dobrý vlastní příklad,laskavost,přátelství,trpělivost,dohodu,domluvu,určení pravidel.Hezké dny všem..

Rodič muž (Čt, 25. 2. 2010 - 20:02)

Jak tak koukám můj příspěvek...,cituji jednu frázy,kterou řekl jeden ministr.CHcete li vzít rodičům možnost děti trestat tak vyrobte rodiče umělý roboty bez nervů,které buddou snášet jejich nevychovanosti.Ten kdo přijde s dětmi do styku tak to jistě pochopí.Kdo né tak jen žvaní.

H. (Čt, 25. 2. 2010 - 19:02)

Jinak podle Vašich názorů, si dovolím říct, že Vám nebo někomu Vám moc blízkému, rodiče hodně ublížili, že?

H. (Čt, 25. 2. 2010 - 19:02)

Tak z pozice psycholožky Vám říkám, že to není možné. Pokud byste to dítě tedy neuzavřela do nějaké oddělené buňky, pak možná, ale stejně je tu vliv osobnosti dítěte-asi 90% a nemocí-teorie tabula rasa je dávno překonána . Absolutně popírate vliv okolního světa. A krom toto, děti se učí napodobou dospělých asi do 6 let, pak dostane vlastní rozum a když začnou třeba kouřit, tak Váš skvělý příklad budou mít někde... Až ty děti jednou v dospělosti budete mít, pochopíte, vo co go...

Reklama

Přidat komentář