Reklama

Nahý při vyšetření ???

Lojza (Čt, 10. 11. 2016 - 07:11)

Já byl na operaci...To mě se stala horší příhoda,byl jsem na nuda pláži úplně nahý a přitom mě nikdo neoperoval.... :-(

Pepa (St, 9. 11. 2016 - 21:11)

Před pár lety mi nahazovali...Já byl na operaci konečníku v gynekologické poloze a byl jsem taky nahý. Vůbec nevím proč?

Pavel (St, 9. 11. 2016 - 21:11)

Také mi není jasné, proč...Před pár lety mi nahazovali vykloubené rameno a taky jsem byl při tom úplně nahatý. Bylo mi to ovšem jedno a těšil jsem se až to bude.

Péťa (St, 9. 11. 2016 - 20:11)

Minulý měsíc jsem...Mě kdysi operovali ruku a také jsem byl nahý.Taky nevím proč ale asi je to předpis kvůli hygieně.

Petr (St, 9. 11. 2016 - 14:11)

Minulý měsíc jsem...To mi taky neni jasny, pacienti by se meli predem zeptat jestli a proc budou pri vysetreni, nebo operaci, nahy.

U nekterych vysetreni, jako treba dermatologickym (melanom se muze objevit kdekoliv na tele), ci neurologickym kdy se zjistuje koordinace svalu (hyzde jsou nejvetsi svaly na tele), je nahota pacienta nutna, ale ani to se ceskym stydlinum nelibi.

JT (St, 9. 11. 2016 - 13:11)

Minulý měsíc jsem...Také mi není jasné, proč při ortopedických operačních zákrocích na končetinách musí být pacient nahý.

Anet (Po, 7. 11. 2016 - 12:11)

Minulý měsíc jsem absolvovala operační zákrok na koleni, jen v lokální anestézii, ale na velkém operačním sále. Přivezli mě tam v tzv. andělíčku, který byl vzhledem k mým proporcím malý, a na sále jsme ho musela odložit úplně. Ležela jsem tam na zádech úplně nahá, jen na hlavě jakýsi čepeček a na druhé noze punčoška snad proti trombóze. Nejsem žádná stydlivka, občas se ráda předvádím, ale ta nahota na sále mi vzhledem k povaze zákroku přišla zbytečná.

Marek (Po, 7. 11. 2016 - 10:11)

Bol som nedávno na operacii snažili sa ma prikryť tak aby som nebol vystavený nahote na operačnom stole ako to bolo neviem....
Ale zažil som že som musel byť vystavený Pred 13 rokmi ma ortopéd poslal na endokrinologiu v 14 rokoch som bol som vyoký chudý ale riešil to že mam veľkú nohu (47) teraz mám 49 Myslel som si že idem tam kvôly nohe najprv som bol na rtg zápästia a hlavy a bol som rád že čakali len 2 predo mnou Doktorka sa vypytovala na nálady bolesti ako bola príjemná povedala niečo v tom zmysle že sa na mna pozrie Pamätám si vetu "Pôjdeš sa vyzliecť tam je vešiačik","Syna vyšetríme nahého" A bolo to ako ma klieštami mi chytala kožu a musel som vydržať aj vyšetrenie semeníkov záver bol taký že o rok mam prísť znova ale nešli sme

jarouseek (St, 2. 11. 2016 - 18:11)

Už to není běžné ani u všech operací - existují různé pláště přes oblečení, jako např. při operacích očí, zubů atd. Myslím si, že třeba při očních operacích se dnes pacienti do naha nesvlékají.

uklidni se... (Ne, 30. 10. 2016 - 01:10)

Tak svlékání a dřepy...Kdybys řekl, že tě to břicho hodně bolí, dostal bys na doma čípek a to by bylo vše. To vše je jen tvá bujná fantazie. Uzliny se vyšetřují normálně při podezření na zánět v těle či jiné, onkologické, onemocnění. Na interně mi je vyšetřují pohmatem každý rok a to jsem pouhý kardiak.

praha4brno_sezn (So, 29. 10. 2016 - 22:10)

Tak svlékání a dřepy provozují i někteří současní policajti, jako určitou šikanu zadrženého, na hraně zákona. Samozřejmě za komančů to bylo asi mnohem častější. Stejně jako v oboru medicíny; znám pár žen z tehdejší doby, které kvůli tehdejším zážitkům na gynekologii mají panický strach z gynekologa dodnes.
Já se nikdy úplně svlékat nemusel ani jsem nezažil nic extra strašného. Nicméně jedno období jsem musel pravidelně navštěvovat interní ambulanci. Byla to jen taková kontrola kvůli jednomu chronickému vnitřnímu problému, obvykle mi jen sestra vzala krev, pak jsem si musel rozepnout košili a trochu stáhnout kalhoty a lékařka mi prohmatala břicho. Nicméně jednou se třeba stalo, že po seskočení z vyšetřovacího stolu mne lékařka nenechala natáhnout si kalhoty, ruce jsem musel dát za hlavu a začala mi vyšetřovat nebo jakoby mi vyšetřovat uzliny v podpaždí. Jindy mi při vyšetření břicha odhalila zácpu, nechala mne ležet na stole, šla udělat zápis do záznamů, a pak se vrátila a jakoby řečnicky se zeptala "tak co uděláme s tou zácpou?". Z toho, jak to říkala a z jiných dojmů jsem odtušil, že by to skončilo stáhnutím kalhot a vyšetřením konečníku, tak jsem ze sebe rychle vykoktal, že "se to samo spraví", a lékařka prohlídku ukončila. Měl jsem sice zácpu, ale byla to "zácpa" jen taková, asi jako když jde člověk na záchod o den později než chodívá obvykle. Proto (ale i z jiných tehdejších jejích projevů) si dodnes myslím, že jí šlo tenkrát o její vzrušení při případném vyšetření konečníku (podobně jak to popisovala o pár příspěvků zpátky Jana) a ne o zácpu. Mne docela silně vzrušuje představa muset se svléknout před lékařkou nebo zdravotní sestrou a muset poslouchat jejich pokyny a nechat si dělat různá intimní vyšetření, a chtěl by něco takového zažít, ale tenkrát jsem z toho byl dost vyděšený, asi proto, že jsem tam byl s doprovodem, a strašně bych se před ním styděl. Ale asi i kdyby tam doprovod nebyl, asi bych si stejně nedovolil cítit vzrušení, byl by mi nepříjemný pocit, že třeba zdravotní sestře se to nelíbí, že se u toho vzrušuji. Dokonce jsem pak letech i přemýšlel o tom, že bych tu lékařku zkontaktoval a svěřil se jí, že mne vyšetření vzrušuje a že jsem měl pocit, že jí také. Ale poliklinika, kde dělala, byla již zrušená, a její jméno jsem si už po těch letech nepamatoval.

klíd "dokt (St, 5. 10. 2016 - 23:10)

díky za pěkný příspěvek...takové idiotky nemocnice nezaměstnávají. A to jsem četl první dva řádky.
Zase tady řádí nějaký úchyl.

jediná rada (St, 5. 10. 2016 - 19:10)

nevzpomínám si že bych někdy při vyšetření byl nahý, pouze při operaci, ale to mne zakryli a věnovali se té části těla kde se pižlalo ( noha holenní kost), ale jednou byl to kýla takže nějaký ten nahotismus tam byl, operovat tříselnou kýlu v trenkách asi nejde, ale na nahotu sere pes, jen vůl může snášet námitky na nahotu, lékařům a sestrám je to šumafuk, horší kdyby tě přepadl pedofil nebo úchyl a vyšetřoval tě. Co bys namítal kdyby tě sebrali za komančů policajti a nařídili ti se vysvléc a dělat dřepy, a musely to dělat i ženy, to bys vejral vejre!

Milan (St, 5. 10. 2016 - 17:10)

Nemyslete si,ze jsem takova...Takou blbost akou tu napisala Jana3.com sem už dávno nečetl .Násilím svléct 13letyho kluka když nechce tak nechce.Ten stoho musy být psychicky pěkně v hajzlu.

Lena (Út, 4. 10. 2016 - 15:10)

Vezměte si na na prohlídku plenkové kalhotky,z nich se vás budou bát vysvléci,a máte po problémech.

Ivan (Út, 4. 10. 2016 - 12:10)

Ted je to jiny jako kdysi, lekarka je vecsinou oddelena od sestry, mam kontrolu kazdy pulrok se znamenkami a nahy jsem sam jen s lekarkou. Vse je profesionalni, nahy jen nezbytny cas. Za sociku se nebral ohled, bylo mi pres 20, kdyz jsem byl zrovna nahy na koznim (doznivajici akne), byla tam taky mlada sestra, klopani na dvere a sestra tam prednostne vpustila dalsi sestru s nejakou holkou z oddeleni (byla v pyzamu), trapas, rudy ja i ta holka, sestry se bavili mezi sebou jakoby nic. Taky opak, vezl jsem sousedu na pohotovost, mela velke bolesti bricha, pomohl jsem ji do ordinace ale zapomnela v aute doklady. Sel jsem pro ne a pak zaklepal, setsra mi kazala jit dovnitr a souseda na lehatku nahore bez, jen v kalhotkach. Dlouho se potom stydela kdyz jsme se potkaly.

Jano, (Pá, 30. 9. 2016 - 11:09)

Pracuji jako...díky za pěkný příspěvek do diskuse o studu pacientů z nahoty, který je i o erotickém náboji mezi sestřičkou a pacientem. Projevy erotického náboje ve zdravotnictví, též mezi lékařkou a pacientem, lékařem a pacientkou, gynekologem (nebo gynekoložkou bi- či L-) a pacientkou, atd., dlouhodobě zkoumám. Více zde psát nechci, náš případný kontakt je možný emailem, k němuž bych připojil i odbornou literaturu. MUDr. Honza

Jana4 (Čt, 8. 9. 2016 - 21:09)

Jeste dodatek.Kdyz jsem studavala,volali nas obcas do nemocnice.Vrchni sestra nas vzdy nechala zranenym,nechodicim chlapum prohlidnout zadek,doslova roztahnout pulky a umejt.To nam jeste nebylo 18.Byly jsme rudejsi nez ti chlapi,ale libili se nam to a pak jsme si o tom spitaly.Taky jsme byly na operacnim sale,tam mladej kluk,jako my,nahej.No a my se postavily do jeho nohou,aby jsme dobre videly.Jo ta kamoska taky povidala,deti musej k ni. V doprovodu osoby starsi 18ti let.Ona zacinala hned po skole a jeji kamaradka stejne stara tam privedla 16ti letyho brachu,i toho znala.Musel pred ni i svou sestrou donaha,taky nechtel,ale kdyz ho svlikaly tak se nebranil,obcas jen vyjekl.Pak nasledovaly vsechny ty procedury,prohlidka zezadu na ctyrech s vystrcenym zadeckem,a pak zas na zadech ,vystrcit doslova prdel nahoru,vyspulit a nechat se pred sestrou a i pred ni od doktorky prohmatak v konecniku,jeho segra jen sedela v nohou postele a usmivala se,no on jak se stydel,hrozny,to bych nechtela zazit.Na pokyn lekarky mu pak analni teplotu zmerila ona,pricemz jeho sestra se prisunula bliz,chtela to videt a pridrzela kulky,at tam nepadaj.

Jana3.com (Čt, 8. 9. 2016 - 21:09)

Nemyslete si,ze jsem takova sama.S kamaradkama sestrama si vypravime zazitky,tak jedna mi treba rikala,ze ji stval jeden chlap,tak kdyz sel na injekci,porucila kalhoty dolu a stal pred ni uplne nahej.Dalsi dela na poliklinice u det.doktorky,mely tam 13letyho kluka,nechtel se svlict donaha,vysla do cekarny a nejaka slecna ochotne sla pomoct,kluk prej rval na celou ordinaci,kopal ale co mu to bylo platny,tri ho drzely a jedna svlikla donaha.Pak mu zmerili v konecniku teplotu,doktorka jej pres jeho odpor a vztek prohmatala pres zadek dovnitr a videla to i slecna,co jej drzela.Dalsi zas rika,dela na koznim,prijde zenska,prohlidnou ji znamenka,kalhotky nesundava.Prijde mladej chlap,musi donaha a otaci se a ony jej prohlizej.Jedna mamina zas rika,ze ma holku a kluka.Zlobi nastejno,ale rakoskou na holou a to v pritomnosti sestry dostava jen syn.Bit dceru by ji pry nebavilo,ale kluka,to ji prej bavi,jen at breci,rve,bude si to pamatovat.Jeste ve 13ti jej koupe nahyho i.pred 14,ti letou sestrou.Dalsi zase kluka jeste v 9ti pudruje po koupani v rozkroku,kluk musi na stul,zaujne na zadech polohu miminka a uz ho pudruje,i kdyz taky ma setru a ta to vidi.Dalsi nuti kluka na plazi cca10let koupat se nahej apod.Tak ze vidite panove,i my se rady divame,nerikam o nejaiych potvorach,ale ja opravdu se snazim pomoct,tak jdyz vas nekdy uvidim nahe,doprejte mi ten hezky pocit,mam vas rada.

Jana2 (Čt, 8. 9. 2016 - 21:09)

Chudak ani neodporoval,byl ke mne zady,tak ze nevidel,jak se pasu na jrho nahote,prohlizim si jej a nijak nespecham.Jen vzdychal.Kdyz jsem mu natrela konecnik,vyjekl.Obesla jsem jej a videla v obliceji trpici vyraz.Tak uz jsem jej netrapila,ale praci jsem musela domoncit.Porucila jsem mu na zada,nohy nahoru,roztahnout a skrcit v kolenou.Nechtel,tak jsem pohrozila,ze si privedu pomoc,to zabralo.Velmi mne situace vzrusovala,byl mi vDan na milost a nemilost.V klidu jsem pripravovala klystyr,on.lezel.Jak jsem sijej ptohlizela ,kdyz byl na ctyrech,coz ani nevedel,vzrusovalo mne to,koukala jsem na jeho vystrcenou prdku uplne zblizka.Videla jsem carku s ochlupenim a pak vse dalsi.Ted jsem videla predek i zadek.Zatlac,at se dirka uvolni,s temi slov jsem jej placla a jeho sverac povolil.Zacly mu tyct slzy,schoval si rzdy oblicej do dlani.To mi nevadilo,mohla jsem se kochat nad ramec prace a on to nevidel.Myslim,ze kluci to maj u lekare horsi,my holky mame vzdy tam sestru,pak lekare ci lekarku.Ale kluci maj vzdy sestru,tedy holku,cloveka jineho pohlavi,a pak taky lekarku,ci lekare.Vzdy se musej ponizujicim zpusobemodhalit pred zenskou.Pak hsem mu tam pomalu zasunula hadicku a natahovala tu dobu.Moc se mi zo libilo.Jeste tam byl 17ti letej,tomu jsem rada davala vecer injekce nasestetne,stahla jsem mu trenky az dolu,on na mne vyspulenou zadnici,ja sla do drepi,ze jako hledam misto,kam to pichnout,ze mi to nejde.Objimala jsem mu zadecek a hladila ho,myslim,ze se mu to i libilo.Dvakrat jsem se neudrzela a roztahla mu pulky,to vzdy prece jen zacal je stahovat,at nevidim a necitim,byla . Jsem ve drepu,oci pred jeho konecnikem.Tajy jsem mu jednou zertem rekla,ze mu zmerim teplotu uvnitr a on hned ne,v konecniku ne.Rikal,ze ne ze by ho to bolelo,ale ze by se strasne stydel,ja oblecena a on prede mnou nahy a jeste m ou mereny v konecniku.Libil se mi,nic jsem mu neudelala.Pak uz jsem se zklidnila a praci delam s radosti.

Reklama

Přidat komentář