Reklama

Jsou cikáni takoví chudáci?

! (St, 2. 7. 2014 - 13:07)

Jo, to je pravda. Přinutili...Takze kdyz prijedu do Iraku, Iranu, Pakistanu atd, tak pokud oni nebudou respektovat moje zvyky, tak mi vzali moji kulturu a museji se prizpusobit. Vite jak by to dopadlo? Za prvnim rohem by mne podrezali nebo ukamenovali. Ale u nas je to diskriminacia.

Jana (St, 2. 7. 2014 - 11:07)

Jo, to je pravda. Přinutili jsme je respektovat "naši kulturu". Představte si, že by nám někdo vzal naši přirozenost a nutil nás žít způsobem, který nám není vlastní. Nezastávám se jich, využili všech výhod, které jsme jim (mimo jiné) nabídli. Podpory, dávky...
To, že je to jiná "rasa", nechci být rasista, svědčí fakt, že ze 100% cikánů je schopno pracovat (a vydržet) v zaměstnání je 8%!!

Julie (St, 2. 7. 2014 - 10:07)

No, je to hodně těžká otázka. "My a systém" jsme cikánům vzali jejich přirozenost. Společnost je přinutila bydlet a "pracovat". Což je blbost. Jsou "nepřizpůsobiví", ale jen proto, že po tisíce let, jejich předci kočovali, jezdili světem, brousili nože, věštili z ruky a já nevím, co všechno. Samozřejmě, že i kradli, ale pokaždé někde jinde.... Nevím, proč tohle "kočování" (nejdřív fašisti 1939) a pak komunisti zakázali . V Rumunsku to existuje dodnes. Někam dojedou, utáboří se, když se lidem okolo znelíbí, jedou dál. Je to jejich přirozenost. Oni neumějí žít, jako my. To je jako předělat Indiána. mají to v krvi. Na druhou stranu je pravda, že současný systém jim zbytečně moc vychází vstříct.

mamut (St, 2. 7. 2014 - 09:07)

Oni tě okrádají zase...Chyba je v nás, že si to necháme líbit. Ale to je podstata všech těchto diskusí. Lidé se tu vybrečí, zanadávají si, myslí si, bůhví jaká tu není demokracie, když tu můžou "svobodně" prezentovat svoje názory, ale ono to funguje jako u papiňáku - přetlak páry vyfoukne a maso se dál dusí ve vlastní šťávě. A poslušný a zklidněný človíček už dál nemá potřebu dělat nějakou revoluci. Dobře vymyšleno.

mamut (St, 2. 7. 2014 - 09:07)

Jen aby bylo jasno, já se...Rozděl a panuj. Bohužel to stále funguje.

raw-rabbit (St, 2. 7. 2014 - 09:07)

Jen aby bylo jasno, já se cikánů nechci nijak zastávat, byť mám na důvod jejich všeobecné (tedy i morální, příp. mravní) bídy svůj názor.
Podstatné ale je, proč tady poslední dobou vznikla situace, ve které může celý tenhle problém takhle kvést a neustále se zvětšovat. Proč tady vzniklo prostředí, ve kterém někdo může parazitovat na úkor většiny, která se pořád ještě snaží něco produkovat a přispívat státu, kterej na ni většinou kašle? Proč si někdo může dovolit to, co jiný ne? Proč je za rasismus označen už i křivý pohled? Je to jenom náhoda, nebo úmysl? A netýká se to jen ČR a "jejích" cikánů.
Jinak docela chápu důvody, pro který se většina cikánů dostala tam, kde je (oni často jiný život neznají, neměli se ho od koho naučit, přebírají zvyky z vadného prostředí... - to pokřiví každého). Problém ale je v tom, že oni z toho vlastně můžou těžit. A mně by zajímalo, proč to tak je.

! (St, 2. 7. 2014 - 08:07)

Oni tě okrádají zase...ale jo, jelikoz ty zakony jen tak nezmenime, a ze by musela prijit nejaka dalsi VRSR nebo Vitezny unor, to necekam, tak si chci ochranit to, co muzu. A nebo, jak tady vyse nekdo podotkl, jen malicko. Dusledne pozadovat dodrzovani zakonu VSECH(i tech privilegovanych indu) obyvatel nasi krasne, uchvatne, mlekem a strdim oplyvajici zeme.

raw-rabbit (St, 2. 7. 2014 - 07:07)

ale take zadnej politik ti...Oni tě okrádají zase jinak, neboj. A aby sis toho hned nevšiml, tak pomocí blbejch zákonů vytvoří podmínky a vnitřního nepřítele, na kterýho se upnou zraky a hněv zfrustrovanýho obyvatelstva. Pamatuj: Když se dva perou, třetí se směje. Tak se to dělalo odjakživa. A nejhorší je, že to stále vychází. Takže kde je asi chyba, že?

! (St, 2. 7. 2014 - 07:07)

Tak s tím bohužel musím...ale take zadnej politik ti nevybilil barak, a neukrad ti to, na co ses drela cely zivot. Az si budou krast mezi cikanama, bude mi to suma fuk. Ale sponzoring ze socialky a jeste kradeze, to uz je moc.

mamut (Út, 1. 7. 2014 - 19:07)

Oni jenom využívají...Tak s tím bohužel musím souhlasit. Je to tím, že mnoho lidí si dělá z cikánské otázky živnost. A přitom by stačilo jen málo - vyžadovat stejné povinnosti ode všech. Ale to už by to tak nesypalo. Ale problémem je systém ve kterém žijeme. Ten už nikomu nenařizuje a nezajišťuje práci. Pro politiky je lepší, když lidé mají na koho nadávat - elespoň nejsou tak na očích ty jejich čachry. Žádný cikán si ještě v životě nenakradl tolik, co některý politik za jedno volební období.

. (Út, 1. 7. 2014 - 17:07)

Jako největší primitivové...Somálci? Kde ti by vzali na antikoncepci? A kdyby jí měli, tak by vymřeli. Při té bídě, co tam mají, se jen málo kdo dožije dospělosti, úmrtnost je tam vysoká.

Jana71 (Út, 1. 7. 2014 - 15:07)

Jako největší primitivové a nesnášenliví hovada jste se tady ukázali vy, diskutující. Vždyť jsme všichni lidi. Někdo je méně přizpůsobivý, jiný více. Podívejte se na Somálce, hladomor, ale rozmnožují se o stošest. Je pravda, že cikáni opravdu využívají to, co jsme jim my umožnili. Na druhou stranu cikánský dítě je už od základky odstrkovaný (bílí rodiče sepíšou petici, aby jejich mazánek nebyl ve třídě s cikánem), malej cikánej jde do zvláštní školy, tím většinou skončí. Takže ono s tímhle sehnat práci, je těžký. Navíc, nejsou zvyklí vidět, že by rodiče chodili někdy do práce, nemají návyky, ale za to se přece neposílá do plynu??!!!!

§§ (Út, 1. 7. 2014 - 15:07)

Vedle mě bydlí cikán co...za celá desetiletí se nezměnili a to pamatuji hodně. ale pamatuji že se drželi hezky upozaděně, protože neměli řidičáky na zvláštní škole se neučili plavat a pod podobně , dnes už dávno jezdí auty, aby mohli lépe krást, protože nic, sakra vůbec nic jiného neumí. Těch pár slušnejch co mají maturitu to nevytrhnou.

raw-rabbit (Út, 1. 7. 2014 - 15:07)

Oni jenom využívají situace a poměrů, který jsme si tu nastolili my "bílí". Můžeme je odsuzovat za cokoliv, ale za blbost - že to všechno, co se děje kolem, ještě trpíme - jenom sami sebe.

boss (Út, 1. 7. 2014 - 15:07)

ty jsi rom a makáš ?...Upřimně bych nenapsal líp ! :-) Naprosta pravda ..:-)

a se Satanistem (Čt, 17. 4. 2014 - 17:04)

......

Souhlas (Čt, 17. 4. 2014 - 17:04)

s Ninou !!!!!!!!! Absolutní .......

Satanist (Čt, 17. 4. 2014 - 17:04)

Do plynu s těma zlodějskejma tyranskejma cigošema měli ste všichni pochcípat za války vy svině černý špinavý světu by bez cigošů bylo líp.

Dušana (Ne, 13. 4. 2014 - 21:04)

Vedle mě bydlí cikán co... mluvíš mě s duše, škoda že ta degenerace nepostupuje svižnějc.

Nina (Ne, 13. 4. 2014 - 18:04)

Vedle mě bydlí cikán co maká každej den a je celkem v pohodě, ale před výplatou sem najede jeho rodina a stáhne ho o všechno, jsou to paraziti i mezi sebou, tak proč ne k cizím, nemám cigoše ráda, smrděj a degenerujou protože se trtkaj mezi sebou-zvracím z nich a kdyby najednou zmizeli vůbec by mě nechyběli,a k jejich stížnostem na to jak jsou utiskovaný-TAK TÁHNĚTE DO PRDELE, jenomže to by jste chcípli hlady vy černý huby

Reklama

Přidat komentář