Reklama

Jsou cikáni takoví chudáci?

(So, 26. 9. 2009 - 19:09)

Novej bordel se starejma kurvama neuděláš!!!

j (So, 26. 9. 2009 - 13:09)

Dara: Ano při současné volební účasti to tak dopadne, lidi nemaj zájem o věci veřejné, k volbám chodí tak 25% voličů a ti ještě volej furt ty stejný darebáky.

Dara (So, 26. 9. 2009 - 12:09)

jenže neovlivníme nic ani ve vlastní malé zemičce, kde bychom mohli hezky v klidu pracovat a žít-země je to krásná. Dál to bude kazit sbor chrochtajících čuníků u koryt a lid český půjde dál jako za totality čtyřicet let jak tupé ovce ve stádu budeme přihlížet k tomu, jak se čím dál víc pracuje za čím dál míň peněz, jak rostou daně a státní zadluženost a bude nám vtloukáno, že jsme se MY prostě zadlužili, tak MY musíme utahovat opasky, šetřit a pracovat do úmoru, zatímco ti nahoře budou užívat peníze, parlamentní prázdniny a občas zajdou do Sněmovny poklimbat, pobesedovat ... že jsme všichni žili na dluh, takže dnes každý z nás už pár set tisíc dluží a nikdo neřekne, že jsme nemohli ovlivnit to, jak ti nahoře hospodařili s penězi z našich daní ani to, jakou rychlostí vše polyká černá díra, do které to padá. Budeme makat, přihlížet k tomu, jak Evropu zahltí příliv Arabů a postupně islám začne ovládat světadíl, poleze nám sem kdejaká národnost, ti, co nechtějí pracovat budou čím dál víc řvát po vyšších sociálních dávkách a dostanou je, klima ve společnosti bude čím dál otrávenější, sociální jistoty budou mizet, zavládne úzkost a obavy - hlavně o osud generace příští. A já toho nechám, proto stejně jako všichi - vybulím se na netu, všichni se tady rozparádí v diskuzích a tím to hasne. Nic víc se nestane.

j (So, 26. 9. 2009 - 10:09)

Loran: To je sice hrozný, ale to pár milionů Čechů opravdu neovlivní, i kdyby chtěli sebevíc, zatímco poměry u nás ovlivnit můžem, protože je to naše zem!

Loran (So, 26. 9. 2009 - 08:09)

Lidi vy se tady dohadujete o prolémech našeno rybníčku a možná ani netušíte, že celosvětově se připravuje těžký hladomor - vychcípají bílí i černí - http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=9570.
Zkoukněte to video a budete mít teprv husinu.

j (Pá, 25. 9. 2009 - 23:09)

Bětuše: Na to je jednoduchá odpověď, obyčejnym lidem to přinese především strach o život, zdraví a majetek. Kapesní krádeže nemusim ani zmiňovat, ty jsou to nejmenší zlo, co nás čeká. A proč je tady páni kapitalisti chtěj mít? To je jednoduchý, oni budou dělat za poloviční mzdu než Češi, takže se pánum na hoře zvednou zisky, takže už je vám asi jasný, kdo bude upřednostňován v pracovním procesu. Navíc podle kvót EU pujdou našim politikum z Bruselu peníze za každého přijatého imigranta, tak je jasný proč tak křičej o extrémistech, protože se bojej o svoje koryta. Proto je mě z téhle "demokracie" tak zle, snad jedině strany jako je DS nám můžou být určitou nadějí, neměli by jsme je zatrcovat, protože oni jsou opravdu jediná naděje.

Bětuše (Pá, 25. 9. 2009 - 23:09)

Tedy,vážení spříznění diskutující,nevím jak vám,ale mně je v posledních měsících naprosto zle z těch jedinců,které potkávám,o které přímo zakopávám.
Pominu-li cikány,už ani netuším,jaké všechny jazyky to slyším,několikrát se mi v poslední době stalo,že na počet nakupujících v hypáči byla snad polovina různých Asiatů,Jihoameričanů,Mongolů,nějakých tvorů z různých oblastí bývalého SSSR,Malajců,Černochů....,nechci prorokovat,ale bude ta naše zemička za příštích 20-30 let ještě naše?
Co tady ta svoloč dělá,co nám můžou přinést,když se na ně podíváš,naši nemají práci na oni nám ještě snižujou úroveň vztahů-zaměstnavatel-zaměstnanec,proč to ti pantátové z vlády neodsunou za čáru,stačilo by pár uzákonění,my jsme takoví oslové!!!!

Dneska (Pá, 25. 9. 2009 - 23:09)

nám jeden snědej brouzdal po zahradě a když jsem se ho zeptala co tam dělá a jak se tam dostal,vymlouval se na paranoiu,která ho prj donutila přelézt zeď,je to zlodějskej povl!
A když ho zmrskáš,tak to ještě odneseš tuplovaně,protože zmrskáš cigoše!

j (Čt, 24. 9. 2009 - 23:09)

Tak mě napadá takové přirovnání, cikáni se chovají podobně jako sudečtí Němci v roce 38, ti také chtěli zničit a ovládnout náši zem a také naříkali, jak jsou utlačovaní i když to zjevně nebyla pravda, zrovna tak jako dnes v případě cikánů. Němci volali na "pomoc" Hitlerovi do říše, cikáni volají do Bruselu, Němci chtěli do říše, cikáni chtěj do Kanady. Je to přeci úplně tak prostý a jednoduchý, stačí mít trochu hystorické povědomí a používat místo TV a Blesku vlastní hlavu. Jak jsme již jednou dopadli díky politice ústupků někomu, kteří na žádné ústupky a zvíhodňování nárok neměli snad tady chápe úplně každej.
Tak nevím kdy se konečně náš národ hodlá poučit z vlastních chyb, taky by jsme se mohli dočkat za pár let romskýho, žlutýho a muslimskýho gestapa, bohužel český národ spí jak Šípková růženka a neni schopen pochopit vážnost situace, pak tedy je odsouzen k opakování hystorie, ovšem ještě před tím budou lidé kteří vybočují z povolené oficiálně na Nově prezentovné "demokracie", špiněni a veřejně uráženi za svoje názory. Český národ klesl tak nízsko, že snad níš už ani morálně klesnout nemůže.

Petr (St, 23. 9. 2009 - 10:09)

Petře je vidět, že jsi...Nejsem víc zkušený, jen raději než číst noviny nebo koukat na TV, mluvím s lidmi a nejraději s těmi, co něco zajímavého dělají. Třeba v severních Čechách, kde máme chatu, je pár velmi pěkných kozních farem - jezdíme si tam pro sýry a mléko. Ti lidé mají vždy vyprodáno. A když se s nimi bavíš, tak vidíš, že je to docela řehole, protože se nemohou hnout od baráku, ale slušně se tím uživí. Klidně by přijali i nějakého zaměstnance, ale i když v těch vesnicích je velká nezaměstnanost, tak nikdo u nich uklízet po kozách nechce. Hraje v tom roli lenost, pohodlnost a i typická česká závist. Lidé nechtějí dělat pro svého souseda. Navíc už vůbec ne, když je to třeba přivandrovalec z Prahy. A to je docela zajímavý další fenomén, že většina těchto eko farem patří pražákům, kteří nikdy v zemědělství nedělali. Třeba jedna pani je bývalá servírka z pražského hotelu. Víš přijde mi, že lidé se raději nechají sdírat třeba nějakým nadnárodním molochem, než aby šli pracovat pro svého souseda, který má nápad a podnikatelské schopnosti. Já rozhodně neříkám, že každý by měl podnikat, ale říkám, že práce se dá vždy najít - třeba i jen na brigádu. Většinou si člověk brigádama vydělá víc než otročením v nějakém podniku. kdyby takhle lidi uvažovali, tak by ty podniky také museli začít víc platit. Ono ne na každou práci se dají najmout barevní. Zaměstanvatelé potřebují, aby jim taky zaměstnanci dobře rozuměli.
Další příklad je kámoš mého švagra - žijí celoročně na chtě, protože na barák neměli, mají čtyři děti a nidko nedělá. Ten chlapík je docela ručně zdatný, takže různě vypomáhá, třeba mému švárovi postavil na pozemku, kde bude švára stavět za 3 táce latrínu:-) Ale hlavně nyní přes léto odjel s celou familií do Francie, kde pomáhá při výstavbě baráků na stromech pro francouzké bohaté alternativce. Z výdělku zas přečkají zimu, děti se přiučily jazyk, viděli svět. nemyslím si, že je to špatné řešení. Já vidím, že lidé by se měli motivovat k tomu, aby nikde neotročili, aby si sebe vážili.

(St, 23. 9. 2009 - 10:09)

Víte jakou největší blbost jsem v životě zaslechl? Že cikán studoval při zaměstnání !!!!

vilma (St, 23. 9. 2009 - 09:09)

Taky jsou dnes cikáni a cikáni.Jako češi a češi.Ale nevěřím jim.Bohužel ani těm dobrým,nevím proč.

cikán je treba (St, 23. 9. 2009 - 09:09)

cikán to je pán
on na me vzdycky da.
ja chtel bych s nima bydlet,protoze jsou dobří a poctivý ds jsou rasisti ja mam rad cikány jen vic cikánů,bez nich bychom nepřežili,
kdo by za ne dělal praci? cikán to je vas pán

anticikán (Út, 22. 9. 2009 - 22:09)

Ten kdo řiká, že Česká republika je rasistická má pravdu, je rasistická protože neměří všem stejnym metrem, cikáni jsou upřednostňovaní před většinou obyvatel, protože jsou černí a jsou to cikáni!
Pravým původcem rasismu neni DS nebo Češi, jsou to Džamily, Kocábové, Topolánkové, Paroubkové, Evropská unie a hlavně cikáni samotní. Rasismus u nás skončí, až se začnou věci nazývat pravým jménem, až všichni budou mít stejná práva a povinnosti!
Pozor páne Kocábe, chováte se podobně jako Ludvík XVI před Francouzskou revolucí, ten také dával absolutní moc jen sobě a šlechtě, vy totéž děláte se sebou a cikány, jednou přijde doba kdyby jste mohl vy a vaši milovaní romové dopadnout podobně jako onen Francouzský král.

j (Út, 22. 9. 2009 - 22:09)

Petře je vidět, že jsi životem zkušený evidentně víc než já a nemyslím to ironicky. Problém bude asi v tom, že lidé od dob komunismu v sobě mají pořád zakořeněný strach z vládnoucí garnitury, 40 let komunismu na nich silně zapracovalo a navíc jak všichni soudní lidé vědí, komunisté v 89tym jen převlékli kabát a jsou vpodstatě pořád u moci. Stali se z nich mocní kapitalisté, vlastníci bank, pojišťoven a velkých i středních podniků, sedí dnes v zastupitelstvech i vysoké politice, opájí se slovy o demokracii a všemi možnými líbivými frázemi, kterými ukolébávají naivního a již zcela flegmativního českého voliče, který si v opojení z dvacetileté "svobody" ani nevšiml, že mu dnes o demokracii a tržním hospodářství káží bývalí komunističtí funkcionáři a konfidenti stb. Proto je třeba lidi burcovat a stále jim ukazovat pravou tvář dnešního polistopadového systému. Určitě neni řešením, aby se všichni zaměstnanci vrhli na podnikání, to je naprosto nereálné, protože vlohy k podnikání nemá každý a navíc, kdo by vykonával práci zaměstnanců, kdyby všichni byli podnikatelé?
Je to vůbec poučný sledovat ten dvacetiletej vývoj až po dnešek, kdo zná trochu dějepis, pak mu to musí nutně něco připomínat. Já myslim, že všichni ti zloději mohou být vděční, že žijeme v takzvaně humanistické době a že kvůli svym lumpárnám, které tu dvacet let beztrestně páchali nepřijdou o hlavu, žádný jiný režim na světě by se snima takto nepáral jako u nás.
Sílu a chuť se současnému sytému postavit mají dnes hlavně mladí, starší generace si příliš zvykla na to, že nehasit co je nepálí, je jejich životní krédo.
DS!!!!!!!!!!!!!!

Petr (Út, 22. 9. 2009 - 19:09)

Petře, při vší úctě, tohle...Taky jsem byl zaměstnanec, celkem dobře placenej, ale stejně jsem se snažil, abych brzo stál na svých.
Mám však velmi osobní zkušenost s vydřidušstvím - moje manželka kdysi pracovala v jednom kosmetickém salonu, který postupně značně upadal kvůli neschopnosti vedoucích pracovnic. Nicméně všechny kosmetičky, které tam byly zaměstnané stále nadávaly, ale před vedením si nedovolily říct nic, jen moje manželka vedení stále otevřeně kritizovala - nikdy jí nikdo otevřeně nepodpořil, i když jí postraně dávaly za pravdu. Bylo to před 15 lety a ty holky si tam vydělávaly 3,5 tisíc čistého, což by dostaly i kdyby šly na pracák a přesto se o tu práci třásly. Manželka se naštvala a zařídila se pro sebe. Samozřejmě, že začala hned vydělávat víc a počáteční náklady nebyly nijak veliké, nějaké lepší přístroje si kupovala, až z toho, co vydělávala. Většina ostatních holek vydržela v kosmeťáku, až do jeho zkrachování. Pak terpve začly hledat něco jiného. Samozřejmě si všechny polepšily, ale prostě předbtím ze strachu roky ztrácely prací, která je štvala a kterou si nic nevydělaly.
A toto není problém jenom systému, toto je problém i v lidech a v tom, jak se bojí.
Nedávno mi jeden známý vyprávěl, jak zaměstnanci belgickcý státních podniků téměř furt kvůli platu stávkují a to ho mají mnohem lepší než my.

DS (Út, 22. 9. 2009 - 18:09)

Lidi by se už konečně měly probudit z té divadelní hry zvané "demokracie", kterou jim tak krásně zahrál strejc Havel a synáček bolševických papalášů Klaus.
Za Rakouska to byli vlastizrádci, za Hitlera židobolševické bandy, za Komunistů rozvraceči republiky a protistátní živly a dnes tzv. extrémysté a neonacisté. To jste proboha lidi tak blbý, že vám to nedochází!!!!!!!
Probuď se národe, povstaň a bojuj!!!!!!!

j (Út, 22. 9. 2009 - 18:09)

Petře, při vší úctě, tohle může říct evidentně jen člověk, který nikdy nebyl v pozici zaměstnance(tedy toho průměrného obyč. zaměstnance, né např. špičkového odborníka). Ano je to pravda, ale to si málokdo dovolí dneska stávkovat a když tak se to týká výhradně státních podniků a institucí, nikoli nadnárodních firem a soukromého sektoru. Praktiky dnešních kapitalistů jsou totiž absolutně mafiánské, tady jedinou naději a pomoc může znamenat jen politická strana. Např.DS a ať si říká kdo chce co chce, já je volit budu.

Petr (Út, 22. 9. 2009 - 15:09)

Petr: Ano v tom s Tebou...Ale nemyslíš, že si to ti lidé dělají tak trochu taky sami. Kdyby se všichni domluvili, šli do stávky, požadovali zvýšení platu, tak jim bude firma, pokud na to má, muset přidat. A když ne, tak bych šel jako ti cikáni vyřvat si všechny sociální dávky, občas bych si hodil nějakou brigádu (práce na pár dní se dá sehnat vždy) a udělal si třeba nějaký kurz a poohlédnul se po nějaké jiné práci.
Dle mých zkušeností se k 10000 čistého může dnes lehce dostat úplně každý chlap, u žen to bude možná trošku horší.
Jako příklad uvedu, když jsme u baráku dávali dohromady zahradu- měli jsme najmutého ukrajince (Čecha jsme nesehnali), přišel za měsíc na 4 víkendy - za den dostal 1000 a najíst - to je 8 čistého. Ryl záhony, prosíval půdu od bršlice, upravoval půdu pro zasetí trávníku. Kdybych tu práci zadal zahradnímu architektovi, tak zaplatím majlant. Takhle jsme byli spokojeni oba. Ale četli jste někd inzeráty pomohu při stavbě, na zahradě atd? Já teda moc ne. A tolik lidí by pomoc uvítalo, místo toho musí platit předrařené firmy - a ty jsou předražené, protože mají vysoké náklady na platy zaměstnanců, na sociálku, zdravotu, daně, různé poplatky, účetní atd. Systém je složitý a vše strašně prodražuje.

johanka (Út, 22. 9. 2009 - 13:09)

Mě by vyhovovalo,aby si Romové založili svůj romský stát,třeba v Indii,odkud pochází.Ať si zvolí svého krále,prezidenta,to je mi fuk.Nemám s nimi dobré zkušenošti.Říká se,že romové milují své děti,pak tedy nechápu,proč jsou dětské domovy plné cikánských dětí.

Reklama

Přidat komentář