Reklama

Jsou cikáni takoví chudáci?

j (Út, 22. 9. 2009 - 12:09)

Petr: Ano v tom s Tebou souhlasim, je jasný, že malej živnostník nemůže platit zaměstnance nějak "královsky", ovšem když se tak chovaj i velký firmy, který maj nějaký zisky, pak je to naprosto neomluvitelné, když si manažeři a ředitelé vyplácej statisícový a milionový odměny a to dokonce i v době, kdy firma prodělává, pak k tomu prostě neni co dodat a žádné keci o neviditelné ruce trhu mě nepřesvědčej. Prostě kapitalismu v takové podobě, jak ho tu máme dnes neni zdravej, neni spravedlivej a neni perspektivní. Samozřejmě, že ti co kradou ho budou až do krve bránit, stejně tak jako se cikáni nikdy nevzdaj soc. dávek z vlastní vůle výměnou za práci.

Petr (Út, 22. 9. 2009 - 11:09)

Ono taky lidi berou 10 000 čistýho, protože skoro další desítku spolkne stát - daň na zaměstnance, sociálka, zdravota - pro zaměstnavatele jsou to náklady. Čím čistý plat zaměstnance roste, tím rostou náklady zaměstnavatele. Když firma dává zaměstnanci 22 čistýho, tak jí jeden takový zaměstanec přijde na 44 000. Kdyby se s tímto trošku pohlo, tak by zaměstnavatelé mohli lidem dávat více. Ale když chcete větší sociální dávky pro nemakačenky a nechcete spoluúčast 30 Kč u doktora, tak si to musí vzít stát takto a pak není na čistou výplatu.
Samozřejmě, že pak existují zaměstnavatelé držgrešle, kteří by sdírali zaměstnance za každých podmínek, ale zase u nich nemusíte dělat. On každý trochu soudný podnikatel ví, co je to přijít o kvalitního zaškoleného zaměstnace. Nahraditelný jsou pouze flákači.

Tom (Út, 22. 9. 2009 - 07:09)

Dokud nebudou zákony platit stejnou měrou i na takové "chudáky" není se o čem bavit. Nemohu tady ani říct kolik jim na našem úřadě vyplácíme,ale jen jako nápovědu uvádím, že s vyřvaným "příspěvkem od města" a ost.o kterých ani normální člověk neví,má taková prům. "rodinka" 2dosp.3děti,vždy hodně dost nad 25 000Kč.Pro příp.rýpaly jsem na dovolené a píši ze svého pc. Je to prostě politicky vděčné téma pro "vyvolené" voliče, jako volební hlasy.

hmm... (Po, 21. 9. 2009 - 22:09)

Tak prej na Litvínovský neplatiče už klepe exekutor, je zajímavý, že na tý Nově ale neukázali skoro žádné Romy. Tak to vypadá, že úředníci oprášili osvědčený postup, že vlk se nažral a koza zůstala celá, aby se jako ukázalo národu, že se něco dělá s nepřizpůsobivými, ale ve skutečnosti lezou do bytů jenom bílym, protože z cikánů jsou posraný, no se jim chudákum ani nedivim, takovejch pár stovek Romů by si z exekutorem a strážníkama hravě poradilo, myslim, že by to byla jeho poslední exekuce.

xy (Po, 21. 9. 2009 - 18:09)

j: Jseš jeden z mála lidí, který je "v obraze" a vidí pravdu. Nejhorší je na tom to, že když někdo řekne nahlas, co si myslí, tak je omakžitě extrémista a neonacista a musí se přece zavřít a zakázat! A inteligence průměrného českého voliče, co volí ODS a ČSSD je tou nejlepší zbraní k potírání demokracie a opozice. Český člověk je ještě více manipulován než za komančů.

j (Po, 21. 9. 2009 - 17:09)

Petr: Nediv se, kolik asi tak bere ta polovina obyvatelstva na výplatních páskách?
Myslíš, že někdo s platem 10 000 čistýho a míň bude volit ODS, ano i tací zoufalci jsou, co se nechají zblbnout volebními bilbordy s usměvavym Mirečkem a pak po volbách nadávají.

j (Po, 21. 9. 2009 - 17:09)

Petr: No částečně máš pravdu, ale trošku to překrucuješ, chudí jsou většinou ti, co makaj a nic zadarmo nedostanou, tedy obyčejný lidi, co berou do 15 000 nebo i podstatně míň, zato taková cikánská rodina má na soc dávkách hodně přes 20 000(nezdanitelné) a ještě dělaj na černo a kradou, že to prohrají v automatech, prochlastají a profetují je jiná věc. A za druhý já kromě ČSSD a KSČM neznám jiné "socialisty", kteří by momentálně byli u koryt a pokud vím, tak ODS nikdy sociálně nepřizpůsobivim dávky nesnížila, o tom, že by je chtěl Tupolánek přinutit makat ani nemluvě, takže nezaváděj, naopak se jich neustále zastávaj a sami okrádají jenom ty poctivě pracující.

Petr (Po, 21. 9. 2009 - 16:09)

Ale za hodně dlouho. Zatím si budeme nepřizpůsobilé obyvatelstvo (a ne jenom cikány) pěstovat volbou komunistů a socialistů, které jim budou dávat vysoké dávky. Vždyť skoro polovina obyvatelstva je pro sociální politiku a pro koho ta sociální politika je - právě pro nepřizpůsobilé. Důchodcům většinou to lehké přidání k ničemu není a běžnému občanovi také ne, parazitují na tom jenom ti, co nechtějí dělat. Ale ty sociální strany volí většinou lidi, kterým nic nechybí - mají baráček, auto, bazén, práci či důchod, spoustu volného času dívat se na televizi a nadávat, jak je to tady hrozné a dělat soucítějící s chudými, přitom většinou žádné neznají nebo pouze takové, kteří si za to mohou sami (gamblerství,alkoholismus či jiná závislost).

j (Po, 21. 9. 2009 - 15:09)

Jo to by musela být politická vůle, bohužel zatim je jen politická zvůle potrestat vždy ty co jsou slušní a platí daně, ale to nepude donekonečna pane Tupolánku a Paroubku, jednou se to ucho utrhne. Dnes jsou lidé více méně pasivní, ale až se i jich začnou dotýkat bezprostředně důsledky pozitivní diskriminace, tak bude zle, až v každém městě bude takový Janov, to se budou dít věci a ono se to jednou stane.

Linda (Po, 21. 9. 2009 - 14:09)

Naprostý souhlas, každý nezaměstnyný, který nesežene do půl ropku práci by měl přijít o podporu a brát dávky od města za to, že bude dělat veřejně prospěšné práce - je toho potřeba dost. Pokud by nechtěl, tak by od státu nedostal nic.
Přídavky na děti u sociálně slabých rodiny, kde hrozí zneužívání dávek, bych dávala ve formě poukázek na oblečení, plínky, sunar. To by si měla ohlídat sociálka.

katka (Po, 21. 9. 2009 - 14:09)

souhlasím, cikáni jsou problém, hlavně jejich nepřizpůsobivost. A nebude líp, jen hůř, pokud Paroubek vyhraje volby a bude jim cpát tisíce na dávkách, za děti a podobně. Už teď se jim vyplatí rodit děcka, pak na ně brát dávky a tím zájem o děcka u nich končí. Ale úplně tady zrušit přídavky na děti nejde, je spousta normálních chudých rodin. Takže bych nechala minimální částku pro všechny. Ideální by pak bylo, i když to je asi blbost, hodně administrativy a zmatků, ale třeba že by přinesli účty za dětské oblečení, kroužky atd., vyplatili by se jim. A nebo by museli prokázat, že dítě vychovávají ve vyhovujících podmínkách, chodí do školy, a tak.
A dávky v nezaměstnanosti by brali jen první půl rok všichni, pokud by si nehledali práci, pak by dostávali už jen symbolickou částku, případně kámoš navrhoval, že by dělali veřejně prospěšné práce za nějakou mzdu. Pokud by nechtěli, tak žádné dávky. Normální člověk do 6 měsíců práci najde vždy.

joj (Ne, 20. 9. 2009 - 23:09)

Tady to skončí zle, až ten papiňák jednou bouchne, to ty mrchy cikánský potom zakusej,
já řikám nulová tolerance, nulový ohledy, čim tvrději na ně, tim lépe.

DS (Ne, 20. 9. 2009 - 18:09)

Cikánum se musí jít po krku a tvrdě! V týhle žumpě české politiky, která nám vládne je jen jediná cesta správná, cesta národního socialismu. Muj názor je ten, že smíření neni možné a nikdy se nepovede, cikán nikdy nebude chtít dělat a nikdy se nevzdá lacných sociálních dávek a už vůbec se nezmění. Dokud nebude mít cikán pravidelně botu v prdely, pak se nic k lepšímu nezmění.

xy (Ne, 20. 9. 2009 - 14:09)

Přesně tak, tlak na Romy a současný režim nesmí polevit, je potřeba bejt radikální, zbavit se falešného humanismu a nastolit skutečnou demokracii, kde maj všichni stejná práva a povinosti. Jsem národní socialista a stejně jako já se nikdo našich myšlenek nevzdá a je nás více a více. Bránit spravedlnost, svou zem a kulturu je poviností každého Čecha, Moravana a Slezana. Podotýkám, že jsem nikdy nechodil na žádné demontrace, ani nejsem členem DS, o to uvědomněleji ale chápů současné nebezpečí a problémy z multikulturní pseudohumanistické společnosti plynoucí a dobře vím koho volit.

(Ne, 20. 9. 2009 - 11:09)

Jediný východisko je pořádat každý týden na ně hon !!!

j (Ne, 20. 9. 2009 - 11:09)

Orasistýna: Jasan. Vztahy budou jenom horší, vždyť si vezměme kolik jich přibejvá, cikánky roděj v 16-17 a v průměru maj tak 5-10 a více dětí za život, češky roděj ve 30ti a maj max. 2 děti, z cikánů minimálně 95% nedělá a všechno to živíme my daňoví polatníci, je jasný že se situace bude jen zhoršovat. Jediná cesta pro nás Čechy je změna režimu a represe vůči romské menšině, přinutit je k emigraci za každou cenu i násilim, zbytek přinutit, aby se přizpůsobil. Všechno jde, když se chce, ale bez změny legislatyvy a ústavy by to nešlo a samozřejmě bychom byli extrémysté v očích celé Evropy. Ona pravda nikomu příjemná neni, hlavně našim politikum, ten kdo hlásá pravdu má nejvíce nepřátel.

Orasistýna (Ne, 20. 9. 2009 - 00:09)

Lidi,kde jste vyhrabali tuhle bezva diskuzi?
Cikáni si myslí,že jsou chudáci,my si zase myslíme,že jsou přívěškem a k tomu všemu nám do toho kecají zahraniční pseudohumanisti,kteří netuší,jaké to je bydlet poblíž cikánského ghetta,tedy oblasti,kde dříve žili bílí lidé,ale po změně poměrů se tam byty rozprodaly za směšnou cenu a obsadily je velmi hlučné cikánské familie,například.
Neumím si představit,i v době,až budu velmi stará baba,že bychom mohli soužít v klidu,pokoji a s chutí,je to zvláštní minorita s potřebou vlastního prostoru a specifických životních podmínek,no tak ať si to najdou,vydělají na to a zařídí sami.

mitzi (So, 19. 9. 2009 - 22:09)

kritizovat...... aby zas...extremismus...

j (So, 19. 9. 2009 - 21:09)

kritizovat...... aby zas nějaký hnidopich nebyl nucen opravovat

j (So, 19. 9. 2009 - 21:09)

Jo David to řekl úplně správně, tam ještě totiž DEMOKRACIE funguje, to co je u nás, je jen parodie a fraška a kdokoli to řiká nahlas je extrémysta s kterym se musí co nejrychleji zamést. Z toho je vidět, že např hodnoty, které dnes veřejně hlásá Dělnická strana, to není žádný neonacizmus a extrémysmu, ale skutečně správné názory a postoje, které naše společnost potřebuje zvlášť v dnešní době.
To je právě to, že tam je to i "z našich" pohledů demokracie, kdežto chtít takové poměry u nás je "nebezpečný extremysmus".
Ale jinak si myslim, že jedinej, kdo to tady chápe jsem asi já a možná David, tak že si vy tupé ovečky můžete zase bečet a krytyzovat jací jsme strašní extrémysté.

Reklama

Přidat komentář