Reklama

Líbí se mi nosit plínky.

Jan K. (Út, 28. 12. 2010 - 10:12)

Mně se začaly líbit od té doby, kdy po častém problému při příchodu domů bývám obvykle unavený tak, že sebe jsem vůbec nevnímal, neucítil jsem potřebu při spánku. Je výhoda, že stres po nasazení plínek je hodně nízký. Dokonce jsem kvůli tomu odnaučil kouřit cigarety.

lapiduch (Čt, 23. 12. 2010 - 00:12)

uvedomte si kluci jednu vec, ty holky nejsou holky, uklidnete se. zacinam mit podezreni, ze petra je vendulka

Roman (St, 22. 12. 2010 - 11:12)

Cévkování u mužů je...Ještě jednou díky za info, Maxi..nicméně..napíšeš mi..prosím? chtěl jsem se ještě na něco informovat co nechci "ventilovat" tady.

Díky.

R.

Baby-Petra (St, 22. 12. 2010 - 09:12)

Ahoj Jirko, pokud si nemáš s kým povídat, můžeš nás navštívit na www.abdl-klub.cz Budeme se těšit. :)

Max (St, 22. 12. 2010 - 06:12)

Cévkování u mužů je problematičtější a nebezpečnější díky dlouhé a komplikovanější močové trubici. To zohledňují i zdravotnická pravidla, kde ženu cévkuje obvykle sestra (středoškolsky vzdělaný zdrav. personál), muže výhradně lékař nebo lékařka.

Tantrické hry - masáž prostaty cévkou je možná částečně užitečná jako prevence jejího onemocnění ke stáru a též pro zlepšení sexuální kondice ovšem je zde určité riziko poranění. To mluvím o použití moderní cévky, v době vzniku této techniky se používaly olověné, měděné nebo bronzové tyčinky či trubičky, což navíc představovalo nebezpečí otravy jedovatými sloučeninami kovů, které sliznicí snadno prostupují do těla, takže nevím, zda si tehdá život tímto prodlužovali nebo zkracovali.

Ještě info pro Janu a ostatní ženy, které tímto způsobem řeší nebo chtějí řešit problémy s inkontinencí. Močový sáček se nemusí nosit pouze na lýtku pod kalhotami, lze ho nosit i pod delšími šaty nebo sukní na vnitřní straně stehna. K tomu je nejvhodnější sáček s komorovou konstrukcí (např. zn. Conveen), který se nenaplňuje jako balon, ale zůstává plochý. Protože se musí sáček v obou případech (stehno i lýtko)na nohu přitáhnout poměrně pevně, naplněný by se uvolňoval, je třeba nohy střídat, aby nedocházelo k dlouhodobému městnání krve a předešlo se vzniku křečových žil.

otto (Út, 21. 12. 2010 - 08:12)

Ráda nosím plenky....Ja taky rad nosim plenky a rad bych si z nekyp psal

Poděkování za p (Po, 20. 12. 2010 - 14:12)

Permanentní cévku lze...Maxi, díky moc za obsáhlý příspevek. Cévkování bych chtěl zkusit - můžeš mi prosím napsat na můj mail : [email protected]

Moc díky,

Roman

jirka (Po, 20. 12. 2010 - 11:12)

Ráda nosím plenky....Taky rád nosím plenky a nemám si s kým popovídat.Napiš na [email protected]

Max (Po, 20. 12. 2010 - 11:12)

Permanentní cévku lze nechat zavedenou 3 až 5 dní, je ovšem velice důležité zajistit hygienu a aby nedocházelo k dráždění močové trubice a stěn močového měchýře (napuštěným balonkem) při pohybu těla, což nejlépe zajistí stahovací kalhotky. Lepení náplastí nedoporučuji. Na noc je vhodné použít velký sběrný sáček s objemem 2l, který si zavěsíte na okraj postele, nebo ti, co se v noci nepřevalují ho mohou nechat ležet vedle sebe. S cévkou se vyspíte lépe než s plenami, po ránu budete mít pocit (díky celkovému nočnímu zklidnění organismu), že ji ani nemáte. Se zavedenou cévkou se místo koupání sprchujte a cévku v této době uzavřete zátkou. Cévka by nikdy neměla zůstat otevřená déle, než je nutné na manipulaci se sáčky a zátkou. Pokud je dobře zvolená velikost cévky a balonek napuštěný tekutinou, nebude docházet ani v okamžiku uzavření k úniku moči.

Pár poznámek pro ty, kteří chtějí tuto techniku zkusit. Výběr počáteční velikosti cévky pro dospělé muže obvykle CH16, dospělé ženy CH14. Cévka je balena sterilně a je třeba se jí v části, která bude zavedena nedotýkat jinak než ve ster. rukavicích. K usnadnění zavádění je třeba použít lubrikační gel na vodní bázi, mastné by narušily cévku. Lze také využít vlastní moč, mírně si upustit a v tomto okamžiku zavádět. Je vhodné zavádět v době plnějšího měchýře, máte tím kontrolu v podobě vytékající moči. Cévky jsou určeny k napuštění 5 nebo 10 ml. tekutiny, která by měla být zahřátá na 40 st. Celsia. Močovou trubici je třeba otužovat a trénovat, první zavedení by měla být na max. 2 až 3 hod. za den a jakmile budou nějaké potíže ihned vyjmout. Jinak dobu postupně prodlužovat. Stavu, kdy nebudete po zavedení cévku za chvíli již vnímat docílíte tak po 14 dnech až měsíci a v této době můžete zkusit ji nechat v těle 2 až 3 dny. Při prvních zavedeních nebo po vyjmutí může být moč mírně narůžovělá od krve, to je normální stav a tréninkem se odstraní. Pokud by bylo krvácení silnější nebo dlouhodobější, je třeba se obrátit na urologa. Na lékaře je třeba se obrátit také v případě, že dojde k zvýšení těl. teploty na více než 37,5 st.C bez další příčiny, protože to došlo k infekci močových cest.

Cévky a ostatní potřebný materiál nakoupíte v internetových zdravotnických potřebách. Cévky vybírejte zásadně silikonové, jejichž snášenlivost je nejlepší. Rozdíly mezi močovými sáčky jsou hlavně v objemu. Na tělo (lýtko, stehno) 500 až 600ml, noční 1,5 nebo 2 litry. Kvalitnější a dražší výrobky na tělo mají spodní část potaženou textilií, aby se zabránilo zapaření.

FujTajbl (Po, 20. 12. 2010 - 11:12)

Pochcanci bléé!!!

tibco4 (Ne, 19. 12. 2010 - 16:12)

Ráda nosím plenky....napis mi na [email protected]

Monika (Ne, 19. 12. 2010 - 12:12)

Ráda nosím plenky. Ráda,bych si s někým kdo taky rád nosí plenky dopisovala.Nemám ským si o tom popovídat,proto píšu tady.

Tom (Pá, 7. 2. 2020 - 22:02)

Ahooj miluji plenky,je to moc vzrušující Mony piš na mejlika [email protected]

Jana (So, 18. 12. 2010 - 13:12)

Také jsem postižena inkontinencí,problém mám už skoro šest let.Kromě používání plenek,což je pod oblečením /aby to nebylo moc znát/docela problém.Někdy,zvlášť teď v zimě místo plenek se ráno zacévkuji a cévku připojím na sběrný sáček,který se dá připevnit na nohu pod volnější kalhoty.Nejprve jsem z toho měla trochu strach,jestli to nebude bolet,ale časem jsem si zvykla a i když plenku si beru na noc,ráno si zavedu tzv.permanentní cévku/nutno dobře zajistit napuštěním balónku proti vyklouznutí/ a pak jen přes den občas někde v ústraní na wc vypustím pytlík.Doporučuji vyzkoušet,hlavně je potřeba dodržovat max.hygienu.

Petra (Pá, 17. 12. 2010 - 13:12)

jinak je mi spíš do breku,...To máš fuk, tak mi to piš na e-mail [email protected]
Napadá mě, jestli nakonec to co tady diskujtujem nějak nesouvisí i se stresem v práci.

Kamča (Čt, 16. 12. 2010 - 20:12)

Tobrý, nikdo si ničeho...jinak je mi spíš do breku, jsem ve stresu z práce a vůbec. Promiň že to píšu, sem to nepatří

Kamča (Čt, 16. 12. 2010 - 19:12)

Tobrý, nikdo si ničeho...Úspěch :-) že se ti to povedlo zamaskovat. Strašně bych se bála, že to někdo okomentuje, nemám to sebevědomí.

Petra (Čt, 16. 12. 2010 - 18:12)

Světlé elastické...Tobrý, nikdo si ničeho nevšim, aspoň nic neříkal :-)

Petra (Út, 14. 12. 2010 - 15:12)

Petro bude to znát. Teď...Světlé elastické manšestráky, ale vezmu si delší svetr, aby mě nebylo vidět na zadek, jasně že je jinak vidět mezi nohama vemeno. Akorát mám trochu strach, kdybych dopadla jako včera, dole s a s tak to je v klahotách mnohem víc cítit, abych pak nemusela v kanceláři větrat.

Kamča (Po, 13. 12. 2010 - 22:12)

Jak dopadl přesně nevím,...Petro bude to znát. Teď jenom jak moc Ti to bude vadit, nebo jak se k tomu postavíš. Neni možné aby si toho lidi nevšimli.

Reklama

Přidat komentář