Reklama

Dioptrické bryle

vanda (Út, 13. 7. 2010 - 20:07)

Zdravím vandu,

děkuji...Já samozabarvovací skla /Transitions/ nenosím, i když vím, že chrání před UV zářením, oslněním, únavou...Já nemám ráda sluneční brýle ani ty samozabarvovací ani nápadné barevné oboučky. Mám ráda, když jsou brýle /skla/ jemné, nenápadné, světlé, které prosvětlují obličej...a také mám ráda, když vidím do očí lidí...za tmavými brýlemi se lecos rádo schovává...
Otázkou ovšem je, co na to říkají moje oči, že je nechráním...?

Jirka (Út, 13. 7. 2010 - 09:07)

Dioptrické býle jsem...Zdravím vandu,

děkuji jí za krásný příspěvek a přeji jí hezký den.

Mimochodem..nosíš teď v tomto počasí brýle se skly Transtions?

J.

vanda (Ne, 11. 7. 2010 - 10:07)

Dioptrické býle jsem začala nosit až v osmé třídě na základní škole. Ale začala jsem špatně vidět už ve třetí třídě. Také jsem kvůli tomu měla horší známky, protože jsem neviděla na tabuli. Ostatní by si normálně nasadili brýle na nos, jenže já jsem se za brýle styděla před holkama a klukama ze třídy i ze sídliště. Ale protože mám silnější dioptrie, tak už to dál bez nich nešlo. Jsem ročník 1976 a tak dříve moc velký výběr obrouček nebyl jako dnes. Na střední škole ve druháku jsem se zamilovala do spolužáka ze třídy. Ten se mnou nechtěl chodit, právě proto, že jsem nosila brýle. Chtěl se se mnou jen vyspat...a to jsem takhle nechtěla...Na střední jsem neměla hezké obroučky. Byla jsem taková ta "kráska s brýlemi na křivo".
Také jsem tehdy zkoušela kontaktní čočky, ale naprosto mi nešly...oči mě pálily, slzely, bolely, měla jsem je červené, popraskané žilky a nakonec jsem dostala záněk do očí a v koutku oka mi vyrostla malá bulka, kterou mi museli v nemocnici odoperovat. A tak jsem milé kontaktní čočky jednou provždy vyhodila do koše...
Dnes mám krásné brýle bez obrouček a jsem naprosto spokojená...S brýlemi jsem to prostě já... Je pravda, že mladým klukům a mladým mužům se brýle na dívce, ženě až tak nelíbí...ale to mě nemusí vůbec mrzet...protože starším mužům se brýle na dívkách a ženách líbí a já jsem na starší muže...

Dnes je velký výběr obrouček pro brýle a tak přeji všem dívkám a ženám, aby si pro sebe vybraly ty nejkrásnější a nosily je hrdě a s radostí a aby ten "pravý" je miloval takové jaké jsou i s brýlemi...

Mike (St, 23. 6. 2010 - 11:06)

Mám taky nové -8,5 a -9,5...Hmmm, to je teda síla, to už bych jen tak neutáhnul, to bych musel pod ně vzít aspoň +5dio kontaktní čočky.

Marta (Út, 22. 6. 2010 - 17:06)

Mám taky nové -8,5 a -9,5 nechala jsem si je udelat neztenčený, jsou to krasny pulitříky :-)

Mike (Čt, 18. 2. 2010 - 10:02)

Zdravíím, mám nové -3,75 a -4 dio:-)

tzt (Po, 1. 2. 2010 - 18:02)

Brýle nosím od svých 6...ahoj a kolik máš dioptriií máš plus nebo mínus ale určitě ti brýle sluší.

Ivana (Pá, 29. 1. 2010 - 12:01)

Brýle nosím od svých 6 let. Nyní mi je 18 a co bych dala za to, abych viděla dobře i bez nich... Jenže to nepůjde, když si je sundám, nevidím vůbec nic, jenom barevnou mlhu... :-(

Radek (Út, 12. 1. 2010 - 22:01)

tak to pak nechápu, čemu se divíš. Přes brýle nemáš pořádné periferní vidění, nehledě na otlačeniny na nose, vytahané oči... Sám jsem radši přesedlal na čočky

Mike (Út, 12. 1. 2010 - 19:01)

to:Radek
Nosim je stále, ráno nasadím a večer sundám. -2,75 a -3 dio

Úchyláku! (Út, 12. 1. 2010 - 19:01)

Fakt tu není nikdo kdo touží...Fakt tu není nikdo, kdo by chtěl mít skleněný oko, nebo dřevěnou nohu?

Radek (Út, 12. 1. 2010 - 18:01)

tys asi brýle nikdy nenosil, co?

Mike (Út, 12. 1. 2010 - 12:01)

Fakt tu není nikdo kdo touží potom, nosit dioptrické brýle ikdyž vidí dobře??

Radek (Út, 16. 4. 2013 - 08:04)

Pekný slunečný den...Díky za odpověď, Lucie.

No..jistě jste vybrala dobře..na partnera jsem se v obecné rovině ptal proto..že by třeba bylo zajímavé mít (on+ona) stejný unisex model brýlí..

Hezký den,

Radek

Lucie (Po, 15. 4. 2013 - 12:04)

Pekný slunečný den Radku,
omlouvám se za delší odmlku. Vybrala jsem si právě ty černooranžové, budou parádně vidět na mém obličeji.
Jedna dioptrie ještě není až taková překážka a asi to bude také o zvyku, já byla bez brýlí více, než 5 let a omezovalo mě to akorát ve čtení nápisů ve městě a poznávání lidí v dálce. Hold jsem si ke všemu musela přijít blíže.
Přesvědčit mého partnera aby nosil brýle? Tak to opravdu nevím, nemusela jsem nad tím ani přemýšlet, jelikož má oči zcela v pořádku.

Radek (Čt, 28. 3. 2013 - 07:03)

Dobrý večer Radku,
Já...Zdravím Vás, Lucie.

Dívala jsem se na ty Vámi zmíněné brýle..jsou opět krásné...zejména ty černooranžové se povedly..které si vyberete?
Já myslel, že s jednou dioptrií na dálku bez brýlí už moc nelze.,.ale asi to spíš záleží na tom, zda jsou k dioptriím i cylndry (to nevím, jestli je Váš případ). Nebolela Vás třeba bez brýlí hlava?

Mimochodem..přesvědčila by jste třeba Vašeho partnera, aby brýle nosil..kdyby se mu nechtělo?

Hezký den,

Radek

Lucie (St, 27. 3. 2013 - 20:03)

Dobrý večer Radku,
Já mám okolo jedné dioptrie na dálku a brýle jsem delší dobu nenosila. Dalo se to zvládnout, jen jsem poznávala známé lidi, až když byly jen na pár metrů ode mě :)
Pro mě bylo nejhorší zvyknout si na ten pocit, že mám něco na nose a ze začátku jsem tak zvláštně mžourala přes ty skla, ale to už jsem zvládla odbourat, teď mě zlobí jen ten nos :) ano, už je mám dokonce vybrané http://www.bryle-domu.cz/dioptricke-bryle-mary.html?b=f1, potřebuju jinou barvu, než ty předchozí, abych je mohla střídat k oblečení :)

Radek (Po, 25. 3. 2013 - 10:03)

Dobré odpoledne Radku,
to...Zdravím Vás, Lucie a díky za Vaši odpověď.

Hloupě se zeptám..s kolika dioptriemi na dálku, které máte se ještě dají brýle nenosit?

Co bylo (je) u Vás největším problémem pokud jde o zvyknutí si? Pro mě to bylo..prostě..že si je musím nasadit a ten pocit..že je mám..

Další brýle si vyberete přes net?

Hezký den,

R.

Lucie (Ne, 24. 3. 2013 - 16:03)

Dobré odpoledne Radku,
to je pravda, mohla bych si vybrat další krásné brýle, ale myslím, že to budu moci tak, jako tak brzy. Přeci jen už na ně nejsem zvyklá(delší dobu jsem je nenosila), tak se obávám, žejim dám pořádně zabrat :)
Ano, zkoušela jsem, ale jen tak ze zvědavosti ještě jedny brýle a je to docela srandovní se takhle vidět :)
Za mě už výběr byl, naštěstí věk nemám moc vysoký, už tehdy jsem si vybrala takové, jaké se mi líbily, jen jsem musela obejít pár obchodů. A problém zvyknout si? ten mám i teď :)

Radek (St, 20. 3. 2013 - 16:03)

Děkuji, cítím se v nich...Zdravím Vás, Lucie a děkuji za odpověď. No..doufejte..že vystačíte s jedněmi brýlemi..ačkoliv..pak by jste si mohla vybrat nějaké další slušivé, že?

Mimochodem..zkoušela jste si na tom webu virtuálně i další modely?

Já mám na čtení takové černé tenké kovové rámečky, ty "polobruby" co jste se ptala mi připadaly málo bytelné a náchylné k poškození skel.

Pokud jde o Vaše první brýle, které jste měla..už byl aspoň výběr..nebo jste musela vzít zavděk tím co bylo? Bylo pro Vás obtížné si na brýle tehdy zvyknout? Pro mě zpočátku ano.

Hezký den,

Radek

Reklama

Přidat komentář