Artyčoky - zelenina proti nadýmání
Artyčok je vhodný jako náplň do pizzy, nebo jako součást salátů nebo zeleninových pokrmů.
Artyčoky v rajské omáčce
Přísady:
6 naložených srdíček artyčoku
Na omáčku:
2 rajčata, na špičku nože středně ostré hořčice, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 polévková lžíce vinného octa, 1 polévková lžíce sekané petržele, 1 polévková lžíce sekaného kopru, oregano, pepř a sůl.
Příprava:
Vyjměte artyčoky z marinády, osušte je, rozpulte a 6 polovin naskládejte jako věnec kolem talíře. Rajčata spařte a nechejte na talíři. Zatím mícháme sůl a hořčici tak dlouho, dokud se sůl nerozpustí. Pak smícháme s olejem a octem na omáčku. Rajčata oloupeme a pokrájíme na malé kostky a s nasekanou petrželí a koprem přidáme do omáčky. Nakonec okořeníme omáčku oreganem a pepřem a nalijeme ji na artyčoková srdíčka.
Zdroj: Jak se vyléčit vhodnou stravou, nakladatelství Computer Press
Komentáře
pro více informací www.prirodnilecba.deg.cz
- Odpovědět
Pošli odkaz