Černá rýže: Superpotravina bojující s rakovinou
Nová studie publikovaná na 240. národním setkání Amerického chemického koncilu potvrdila, že jedna lžíce otrub černé rýže (ekvivalent 10 lžic vařené černé rýže) obsahuje to samé množství antioxidantů jako 1 lžíce čerstvých borůvek.
Vědci z Luisianské státní univerzity analyzovali vzorek otrub z černé rýže pěstované na jihu USA a shledali ho plný složek s níykých obsahem cukru a vysokým obsahem vlákniny, u kterých byl prokáyán účinek proti srdečním onemocněním a rakovině.
“Pouze 1 lžíce otrub z černé rýže obsahuje více specifických zdraví podporujících antioxidantů než jedna lžíce borůvek, přitom méně cukru, více vlákniny a antioxidantů vitamínu E. “ uvedl Zimin Zu, profesor na oddělení výzkumu potravin Luisianské státní university.
Antokyany mají mnohočetné zdravotní účinky:
Ničí škodlivé volné radikály.
Chrání arterie před tvorbou plaků.
Chrání DNA před požkozením způsobujícím rakovinu.
Zdroj: Realfarmacy
- Odpovědět
Pošli odkaz