Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici - Bílé zelí s hráškem
Složení:
300g bílého zelí nakrájeného na jemné nudličky
250g brambor nakrájených na kostičky o hraně 1 cm
2 středně velká rajčata (z plechovky) nasekaná nadrobno
5 lžic přepuštěného másla
3 bobkové listy
půl lžičky římského kmínu
1 lžička kurkumy
půl lžičky chilli
1 a půl lžičky mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky cukru, mořská sůl
150 g zeleného hrášku
Postup:
- rozehřejme hrnec
- rozpálíme přepuštěné máslo
- přidáme bobkový list a celý římský mín a rstujeme 1 min.
- přidáme zelí a brambory a restujeme 3 min.
- přidáme chilli, mletý římský kmín a koriandr
- osolíme
- vmícháme rajčata
- vmícháme kurkumu a 15 min. dusíme
- přidáme hrášek a cukr a ještě 10 min. společně dusíme
Jako přílohu přidáváme rýži, kterou v zimě vaříme vždy s kouskem čerstvého zázvoru, jinak je energeticky příliš studená.
Zdroj: Roswitha Fehrer - Vaření podle pěti lementů v souladu s ročními obdobími, nakladatelství Eminent
Roswitha Fehrer je přední evropská odbornice na čínskou medicínu.
Komentáře