Jak používat křížaly
Berte si malou plastovou nádobu sušených jablek každý den do práce nebo na delší výlet. Křížaly jsou skvělou svačinkou, která neudělá nepořádek, což oceníte, máte-li sebou děti.
Smíchejte sušená jablka se sušenými brusinkami, vlašskými ořechy a mandlemi na skvělý cestovní mix. Můžete použít na dopolední či odpolední svačinu.
Rozsekejte křížaly na kousky a přidávejte je do placek, vdolků nebo do domácích chlebů. Je dobré jablka namočit v teplé vodě po dobu 15 minut, aby před přidáním do těsta nasákla vodu. Pokud potřebujete přidat další tekutinu do těsta, použijte vodu, ve které jste jablka máčeli. Má intenzivní příchuť jablek. Vaše sušená jablka budou rozšiřovat intenzivnější chuť do pečiva, než kdybyste použili čerstvá jablka ....
Rozsekejte křížaly a přidejte je do své oblíbené obilné kaše na začátku procesu vaření. Můžete také přidat pár rozinek a posypat skořicí. Osladťe javorovým sirupem a ozdobte troškou másla. Budete mít skvělou zdravou snídani.
Máte-li vytvořenou svoji vlastní granolu či musli, přidejte trochu jemně nasekaných sušených jablek do směsi.
Vyzkoušejte osvěžující jablkový čaj: ...
Vaříme 12 sušených plátků jablek, jednu tyčinku skořice, 2,5 až 5 cm citrónové kůry ve čtyřech šálky vody po dobu 30 minut ....
Na konci 30 minut přidáme 4 deseticentimetrové nasekané řízky z meduňky a necháme čaj louhovat 10 minut ....
Rozlijeme do tří šálků a osladíme medem ....Můžete ozdobit plátky sušených jablek či meduňkou.
Zdroj: Treshbitesdaily
Komentáře
Nebo alespoň zpětnou vazbu?
- Odpovědět
Pošli odkaz