179 komentářů / 0 nových
Poslední

Komentáře

Stránky

Obrázek uživatele Návštěvník
Jana (anonym)
Nikol, řekl ti asi celkový,víš jednotlivý HDL, LDL, TAG?... Můžeš to mít dané geneticky, po půl roce bys měla jít na kontrolu, jíst zdravě a když bude stále vysoký, tak brát léky. Já mám velikost oblečení 34-36, jsem hubená, jím celkem zdravě a cholesterol mám taky dost vysoký, měla bych brát taky léky. Někdy to neovlivníš. Rodiče ho mají v pořádku?'
20. Březen 2009 - 11:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Andrea (anonym)
Ahojte, na problémy s vysokým cholesterolem doporučuji Artyčokový nealkoholický aperitiv od JUSTu a každopádně je dobré "vyčistit" střeva nějakou očistnou kůrou - je to vyzkoušené! více případně na arouck"seznam.cz Hezký den!'
20. Březen 2009 - 12:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Cholesterol je tělu vlastní-je ho zapotřebí k výrobě hormonů.Můžete mít poruchy třeba štítné žlázy při vysokém cholesterolu.'
20. Březen 2009 - 12:35
Obrázek uživatele Návštěvník
Andrea (anonym)
nevím co mám jíst když mám vysoký cholesterol
28. Září 2009 - 18:25
Obrázek uživatele Návštěvník
majkaxp (anonym)
Ahoj Andreo, mohu Ti poradit, jak jít dolů s vysokým cholesterolem. Více na meilu:majkaxp@centrum.cz
28. Září 2009 - 20:18
Obrázek uživatele Návštěvník
normálně (anonym)
nevím co mám jíst když mám...vše v malém množství,vař si 2krát denně rozrazilový čaj,a máš ho supr mi lékař nevěřil,že to mám stále v normě,oni sice to vidí moc zvětšeně,sice nevím kolik ,jsi měla,pohyb ,chůze třeba doma na místě a vyhnout se stresům,přeji úspěch ozvi se
28. Září 2009 - 20:51
Obrázek uživatele Návštěvník
Granvin (anonym)
Andreo určitě si můžeš na interentu najít hodně rad, jak cholesterol snížit a co jíst. Pokud si ale přesto nejsi jistá, tak mě můžeš kontaktovat a domluvit se se mnou na sestavení jídelníčku tobě na míru. V každém případě ale začni užívat odvar (vařit 5min) nebo kapky z ostropestřece mariánského, a nějaký žlučníkový čaj. Dále je velmi dobré začít užívat 3x1polévkovou lžíci olivového oleje s nakapaným citronem. poradna@salvare.cz
28. Září 2009 - 21:12
Obrázek uživatele Návštěvník
Vojtulina (anonym)
Vysoký cholesterol lze snížit užíváním bylinkových preparátů od české firmy. Moje kamarádka si pomocí nich upravila hodnoty a má je v normě a zcela odbourala léky. Ráda poradím vojtuschka@seznam.cz
28. Září 2009 - 21:51
Obrázek uživatele Návštěvník
. (anonym)
..bože, samej dealer..
29. Září 2009 - 10:34
Obrázek uživatele Návštěvník
Brigit (anonym)
Lenko, nedávno proběhla ve...jasne... oni zijou z poplatku OMG :))))))))))
27. Listopad 2009 - 13:48
Obrázek uživatele Návštěvník
já (anonym)
Dobrý den, mám cholesterol...jím vše ,užívala atoris 20mg,pak 10mg ale jedna babička poradila pít rozrazilový čaj a bez léků,už rok mám ok.,jím i zabijačku a vše,ale s mírou vyhnout se stresu.
27. Listopad 2009 - 13:54
Obrázek uživatele Návštěvník
Dana (anonym)
Dobrý den. Je mi 24 let a doktorka mi zjistila vysoky chol. así 6, spatný chol 3, 8...rekla mi, at držím prisnou dietu. Mám ale pochyby, protože nejm tak, aby byl můj chol. tak vysoký. Moje mamka ma take vysoky a ji zdrave, naopak muj otec ji same tucne jidlo, smetanu atd...a ma chol v poradku. jak je to mozne? dietu sice držím, ale nevím, zda k něčemu bude. Mám spíše pocit že je to záležitost dedicnosti...Nevím zda s cholesterolem může souviset i to, že se posledni mesice pri jakekoli fyzicke aktivite velmi rychle zapotim a celkove je mi porad horko. Posledni vec,na kterou bych se chtela zaptat je, zda sladkosti ovlivnuji chol a jak moc? Mamce rekl jeji doktor, ze na to vliv vubec nemaji a moje doktroka mi rekla, ze ano...tak nevim.Kazdy rika neco jineho. Dekuji za odpoved.Dana
25. Prosinec 2009 - 9:41
Obrázek uživatele Návštěvník
dr. (anonym)
Ono se málo ví,že cholesterol je důležitý při tvorbě hormonů.Nemáte třeba nějaké potíže se štítnou žlázou,poruchy cyklu a podobně?Ještě jak mám chápat,že mamka jí zdravě a co ty sladkosti?Dá se říct,že cukr ovlivní metabolismus a může se stát,že nastane nějaká dysharmonie.
25. Prosinec 2009 - 14:45
Obrázek uživatele Návštěvník
Hodně cholester (anonym)
je v sýrech, protože obsahují až 50% tuku. Uzeniny jsou na tom trochu lépe, protože jsou tvořeny hlavně různými náhražkami (sója, želatina a podobné). Takže z hlediska zdravé výživy nejsou sýry to pravé ořechové.
25. Prosinec 2009 - 15:42
Obrázek uživatele Návštěvník
Dana (anonym)
Ono se málo ví,že cholesterol...Na vysetreni se stritnou zlazou jsem byla jiz nekolikrat a pry v poradku. Co se cyklu tyce take, beru antikoncepci (vag.krouzek). Mamka ji celkem malo, normalne snidade, obed, na veceri ovoce nebo neco takoveho. Take me stale trapi to horko. Porad si v pokoji vetram, venku mrzne a me je horko...Dekuji za odpoved.Dana
4. Leden 2010 - 6:10
Obrázek uživatele Návštěvník
dr. (anonym)
Poruchy tepelného hospodářství mají na svědomí hormony.Někdy trvá než se projeví hodnoty v krvi.Patří tam i hormony nadledvinek.
4. Leden 2010 - 6:17
Obrázek uživatele Návštěvník
P (anonym)
Lidi, je třeba se pohybovat nejméně dvě hodiny rychlé chuze denně a máte cholestreol rozpuštěný a spálený.Všechno ostatní je jenom zakrývání problému.Taková celodenní túra po horách jednou týdně a je po problému. Vyzkoušel jsem - funguje. Muj chlesterol 4,2 a to se nijak neomezuji v jídle. Jím co mně napadne. Diety jsou na prd.
4. Leden 2010 - 8:22
Obrázek uživatele Návštěvník
Dáša (anonym)
No není to tak asi pravda-já sportuju závodně a cholesterol mám vysoký.
4. Leden 2010 - 10:32
Obrázek uživatele Návštěvník
Granvin (anonym)
No, pohyb je určitě supr věc a taková tůra po horách k nezaplacení, ale neni to tak jednoduché. Taky bych chtěl zmínit, že pokud máte vysoký cholesterol delší dobu, tak můžete mít taky důsledkem toho oslabené srdce, to pak může skončit namáhavá tůra do hor neslavně. Takže spíš bych těmto lidem doporučil klasickou procházku lesem, ono i tam se sem tam najde nějaký kopeček, který nám rozproudí krev a hlavně je tam supr vzduch.
4. Leden 2010 - 13:11
Obrázek uživatele Návštěvník
objektivní (anonym)
Na cholesterol se musíme podívat ze dvou pohledů : 1) celkový cholesterol nám sice napovídá orientačně , zda jsme či nejsme v normálu ,ale mnohem důležitější je posouzení : 2) LDL cholesterol ( "špatný") a HDL ("dobrý"). Takže se může stát, že sice překračujeme hodnotu celkového cholesterolu, ale "díky" té složce HDL, takže to může být naprosto v pořádku. Dobrý lékař vždy by měl v rámci krevních testů nechat dělat rozbor všech třech složek cholesterolu. Takže klidně si užívejme vysokohorské turistiky,...
4. Leden 2010 - 14:08
Obrázek uživatele Návštěvník
Granvin (anonym)
Vysoký cholesterol zužuje cévy, čímž nutí srdce k zvýšení tlaku, větší námaze a tedy ho to více vysiluje. Vysoký cholesterol = porucha jater, pokud játra nestíhají, tak se často začnou zvětšovat, pokud se zvětší, tak ještě výrazněji zhoršují průtok krve, což ještě výrazněji oslabuje srdce, tak to oslabené srdce by se nemělo přetěžovat velkou jednorázovou námahou jako jsou vysokohorské tůry. Takto přetížené srdce by se mělo zatěžovat častěji a mírněji, což znamená chodit do práce pěšky a ve volných chvílích jít na procházku po lese, zaplavat si nebo klidnou projížďku na kole. Toto Vám doporučí každý kardiolog a obvodní lékař při smyslech. Objektivní Jste idiot, v jiných tématech strašně strašíte lidi, aby si náhodou nevzali nějaký vitaminek nebo bylinku, že jim to stejně nepomůže a ještě uškodí, ale tady byste doporučil člověku s vysokým krevním tlakem vysokohorskou tůru? A pak že já vraždim lidi.
4. Leden 2010 - 14:41
Obrázek uživatele Návštěvník
objektivní (anonym)
Asi většina pochopila, co jsem chtěl vysvětlit, jelikož je Granvin mdlého rozumu, provedu podrobnější vysvětlení : Celkový cholesterol má referenční hodnoty - 3,5 - 5,0 mmol/l HDL cholesterol by měl být větší než 1,5 mml/l LDL cholesterol by měl být menší než 3,37 mmol/l Výpočet ovšem neznamená prostý součet. Je to mnohem složitější. Takže třeba osoba, která má celkový cholesterol 5,8 mmol/l, ale HDL má větší než 1,5 a LDL má menší než 3,37 mmol/l , je naprosto v pořádku. Co se týče tlaku, tak není pravdou, že vždy když je vyšší cholesterol tak je i vyšší tlak krve. Je to všechno mnohem složitější. Ucpávání cév způsobuje právě ta složka LDL cholesterolu. Ovšem není to jenom cholesterol, který způsobuje ucpávání, ale to už je zase jiná problematika. Granvinovi bohužel chybí základní znalosti. Klidně se Granvine zeptejte svého praktického lékaře nebo kardiologa,...
4. Leden 2010 - 16:07
Obrázek uživatele Návštěvník
Granvin (anonym)
Objektivní A jste si jistý, že vysvětlením rozdílu mezi HDL a LDL cholesterolu někoho zde oslníte? A myslíte, že někoho oslníte tím, že budete popírat fakta a řeknete, že ono je to ale složitější? Bohužel ne.
4. Leden 2010 - 18:32
Obrázek uživatele Návštěvník
dr. (anonym)
Pravdu má objektivní.
5. Leden 2010 - 6:51
Obrázek uživatele Návštěvník
Granvin (anonym)
A v čem konkrétně? V dělení cholesterolu? Prostým vyřčením "Pravdu má objektivní." není moc přesvědčivé.
5. Leden 2010 - 10:43
Obrázek uživatele Návštěvník
haihai (anonym)
Pravdu má objektivní.Máš pravdu ^^
19. Únor 2010 - 15:25
Obrázek uživatele Návštěvník
Lisa (anonym)
Já si myslím, že to není tak jednoduché. Já mám vysoký cholesterol LDL, přitom jsem štíhlá, jím zdravě, hodně ovoce a zeleniny, mastné a tučné jídla nemám ráda. Tlak mám ale naopak odjakživa 90/60. Ale řekla bych, že je to buď dědičné, protože to má i můj otec, nebo mi to způsobuje autoimunitní onemocnění, konkrétně revmatoidní artritida, na kterou beru spoustu léků. Cholesterol mi totiž kolísá podle zánětlivých faktorů v těle jako přímá úměra. Možná je to náhoda, možná ne. Bohužel pro mě jsou možné pouze ty procházky vzhledem k mé nemoci. Revmatolog a internista v jednom mi potvrdil, že dieta je v mém případě zbytečná, že žádnou dietní chybu nedělám. Takže asi bych tak rychlé závěry nedělala, ani jako Gravin ani jako Objektivní. Tlak versus choolesterol já třeba dle svých zkušeností popírám. Dědičnost připouštím a co autoimunitní záněty? Na to mi neumí odpovědět na 100 % ani lékaři. Je to prý možné a úplně by to nevylučovali, ovšem jisté to není....
19. Únor 2010 - 16:28
Obrázek uživatele Návštěvník
Granvin (anonym)
Já si myslím, že to není tak...Cholesterol neni přímo úměrnej k obsahu cholesterolu ve stravě, ale je závyslej na poškození jater a žlučníku. Je jaro, i když to tak nevypadá, tak už začalo jarní období, který je ideální pro očistu těla i mysli a hlavně podporu jater, tak neváhejte a začněte játra a žlučník cíleně čistit a podporovat. Takže navštivte bylináře kvůli čaji a řekněte mu, ať vám připraví čaj na podporu a regeneraci jater a zvýšení produkce žluče, a také kineziologa a nastudujte si pojem psychohygiena a nechte se v tom proškolit nějakým terapeutem, klidně rovnou tím kinezologem, protože máte játra poškozená především psychosomaticky (u otce je to stejné). www.salvare.cz
20. Únor 2010 - 0:20
Obrázek uživatele Návštěvník
Granvin (anonym)
Jo a ještě namelte si lněné semínko a užívejte 3xdenně 1 polévkovou lžíci anebo 3x 1 polévkovou lžíci olivového oleje s nakapanou čerstvou citronovou šťávou. Uchovávejte ho v lednici.
20. Únor 2010 - 0:24
Obrázek uživatele Návštěvník
vlasta (anonym)
vysoký cholesterol:dáte-li přednost přírodním produktům uděláte jen dobře zde se můžete podívat http://okg-zdravi.webnode.cz skype vlastafu (03-000334)
20. Únor 2010 - 14:12

Stránky

Přidat komentář