12 komentářů / 0 nových
Poslední
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)

Vitamín C a vitamín K

10. Září 2018 - 0:02

Komentáře

Obrázek uživatele Návštěvník
Marketa (anonym)
Nemůžeme se dohodnou, zda vitamín C a vitamín K ředí nebo zahušťuje krev.Nebo jeden zvyšuje a druhý snižuje srážlivost. Který?? Nevíte někdo.Dík
24. Červen 2002 - 9:42
Obrázek uživatele Návštěvník
Ivana (anonym)
Myslím, že přímo vitamíny s krví nic nedělají. Krev ředí kyselina acetylsalicylová, kterou obsahuje např. Anopy?in.
24. Červen 2002 - 9:52
Obrázek uživatele Návštěvník
Doktorka (anonym)
Vitamín C snižuje riziko vzniku krevních sraženin.Vitamín K je nutný pro vznik protrombinu, který se podílí na procesu srážení krve. Používá se léčebně při krvácivých stavech (silná menstruace, krvácení z nosu, vnitřních krváceních). Pokud se používají protisrážlivé léky (např. když hrozí riziko trombózy a embolie), tak tento vitamín může narušit jejich účinnost. Pokud se užívají dlouhodobě antibiotika,tak zase může vzniknout nedostatek vitamínu K, protože antibiotika narušují přirozenou střevní mikroflóru, která vitamín k vyrábí a tudíž může docházet ke zvýšenému krvácení.Velkým přírodním zdrojem vitamínu K je tmavá listová zelenina. Je vžda vhodné též obnovit přirozenou střevní mikroflóru (užíváním bakterií Lactobacilus acidophilus).
25. Červen 2002 - 22:06
Obrázek uživatele Návštěvník
janja (anonym)
K nám dávají proti krvácivým chorobám v poradně...
20. Červen 2006 - 17:14
Obrázek uživatele Návštěvník
e (anonym)
vitamin k-antimemorhagický-protisrážlivý
7. Červenec 2006 - 11:43
Obrázek uživatele Návštěvník
Návštěvník (anonym)
Hodně se setkávám s tím, že pokud starší lidé užívají Warfarin, lékař jim zakáže příjem zeleniny. Ale už jim neřekne proč a že jen tu, která má hodně vitaminu K. Proč by to také dělal, ono je to jednodušší než upravovat dávku Warfarinu tak, aby pacient nebyl ochuzen o významnou složku potravy, jakou je zelenina. myslím, že denně sní starší člověk tak málo zeleniny, že obsah vit. K v ní mu srážlivost nerozháže...
16. Duben 2007 - 13:03
Obrázek uživatele Návštěvník
Warfarin a K (anonym)
K snižuje účinnost Warfarinu, pokud jí člověk té zeleniny mála a stejnoměrně, tak by neměl být problém. Ale dosáhnout celoročně stejného pravidelného vit.K je hodně velký problém, navíc v té zelenině jeho množství hodně kolísá.
16. Duben 2007 - 16:25
Obrázek uživatele Návštěvník
Katka (anonym)
Vitamin K krev zahušťuje.
1. Srpen 2007 - 13:09
Obrázek uživatele Návštěvník
KATKA (anonym)
Ahojík, opravdu záleží na kvalitě a z jakého zdroje vitamíny pochází... a pak také? Jsou chemické anebo přírodního původu??? Více se dozvíte, včetně veškerých otázek vašeho ZDRAVÍ a spolupráce s odborníky na: www.omega3.cz vstupní kód: 285497 Přijde vám link na váš email, a pak už příjemné překvapující počteníčko:) Katka
20. Srpen 2007 - 11:05
Obrázek uživatele Návštěvník
Mirek (anonym)
Řídit se těmito amatérskými radami nedoporučuji. Vykrvácel bych.
20. Červen 2008 - 17:15
Obrázek uživatele Návštěvník
hana (anonym)
prosim kdo me poradi s vitaminem k star-problemy s krvi nemam -mohu brat bezne kvuli kostim dikk
5. Březen 2012 - 17:16

Přidat komentář

Reklama

Reklama